Şimdi Ara

E7400 işlemciye overclock yaptım, problem varmı ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • MErhaba. Arkadaşlar stok fan ile kullandığım e7400 işlemci var default 2.8 ghz de çalışıyordu. Bios ayarlarına girip overclock yaptım. Ana kart detaylı overclock imkanı sunmuyor ''Overclock profil'' Diye bir kısım var sadece belli oranlarda artırım yapma imkanı sağlıyor. %15 arttırdığımda ise işlemci 3.22 ghz ye 2gb ddr2 800mhz lik ramler ise 900mhz çıktı.
    1. sorum ramlari 800mhz ye sabitlememmi gerekir yoksa overclocku dahada artırsam ramlerde yükselecek hiç dokunmasammı, ram mhz ler yükselince bana sıkıntı yaratırmı ?
    2. sorum power 600w akasa , psu dan memnunum. Gtx460 768mb v e7400 bir arada kullanıyorum. İşlemci overclocku dahada arttırsam bir sıkıntı yaşatırmı, Sıcaklık değerleri everest ile baktığımda boşta iken şöyle yazıyor : CPU=28 derece Cpu1= 32 derece Cpu2= 40 derece görünüyor yükte iken hiç kontrol etmedim sıcaklıkları stok fanla soğutuyorum işlemciyi kasada 2 adet biri önde diğeri egsoz fan var 9 cm lik. İşlemci hızını 3.4 e çıkarsam ısı ve psuda bir sorun olurmu stok fan ve 2 adet 9 cm lik fanlarla ?

• sistem bileşenlerini yaz yardımcı olurum.. anakart ve ram
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.