Şimdi Ara

İslemciyi overclock yaptım bilgisayar açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
2.074
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bios ayarlarini actim islemciyi 4.8 ghzden 5.5 ghz ye cikardim save and reboot dedim bilgisayar kapandi ve daha acilmadi ekran gelmedi yardim edermisiniz

Amd Fx 8350
    Msi gaming 970
    750 w bronze power

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Insallah yakmissindir islemciyi

• inbilmez2828 İ kullanıcısına yanıt
    -kafana göre ahanda şu ghz olsun diyerek oc yapılmaz
    -sadece çarpanı arttırdıysan voltajı ellemediysen bios pilini çıkar 5-10 dk bekle geri tak
    -voltajı da arttırdıysan bi bardak soğuk su iç
  • Sadece carpani degistirdim 24 den 27.5 e getirdim ve kaydettim bios pilini cikardim ise yaramadi baska bi fikrin varmi

• Yav kardeşim overclock işini bilmiyosan bodoslama dalmayacaksın bu işe hayret bişey O işlemciye overclock yapmaya gerek yok. Performansı yüksek bir işlemci zaten.

• Geçmiş olsun kardeş 8350 işlemciler için ideal o.c 4.8 ghz daha fazlası işlemciyi çabuk yıprattığı gibi stabilite sağlamakta zor oluyor gerek yok 4.8 ghz zaten her işe yetiyor artıyor bile 4770K ayarında bir işlemci oluyor daha fazlasına ne gerek var?
  • Anakartın modelini yazabilirmisin bazi anakartlarda 2 tane pini kısa devre yapıp biosu sıfırlayabiliyorsunuz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Rami sök tak.Bios sıfırlanır.
  • Şimdi ben bildiğimi anlatayım siz ona göre yorumlayın.FX8350 yi hiç oc bilgisi olmadan direk çarpanı arttırmışsınız.Sistemin de bu ghz değerine ulaşacak voltajı olmadığından yada kısaca ayarı diyelim işlemcinizin ayarı 5,5 Ghz'de kaldı.UEFI bioslarda pilide çıkarsanız bios default ayarlara dönmez.Yapmanız gereken anakartı servise gönderip yeniden bios yükletmek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ymy67 -- 15 Şubat 2015; 2:14:59 >
  • berkke kullanıcısına yanıt
    Rami sök tak mı?Arkadaşlar lütfen yanlış bilgi vermeyin.Bakın bilmediğiniz konuda yaptığınız bir yorum yanlış şeylere sebep olabilir.Ramin sökülüp takılmasının biosla ne ilgisi var?
  • inbilmez2828 İ kullanıcısına yanıt
    Zaten kullandığın anakartta overclock için hiç iyi sonuçlar vermeyen bir model.Forumda mevcut araştırırsan bulursun hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mertyagci

Rami sök tak mı?Arkadaşlar lütfen yanlış bilgi vermeyin.Bakın bilmediğiniz konuda yaptığınız bir yorum yanlış şeylere sebep olabilir.Ramin sökülüp takılmasının biosla ne ilgisi var?

Rami söküp taktığın zaman bios sıfırlanır kardeşim bilmiyorsan konuşma.
  • Kardeş 4.8 nerene yetmedide 5.5 e çıkardın anlamadım yinede geçmiş olsun.

• berkke kullanıcısına yanıt
    Ramleri belki yüz defa çıkartıp taktım hiç biosum resetlenmedi.İlginç.
  • quote:

Orijinalden alıntı: berkke

quote:

Elektronik olarak açıkla bakalım yoksa boş konuşma

• quote:

Orijinalden alıntı: Hadeuweeo-Nyuseu

quote:

quote:

Elektronik açıklamamı Rami söküp taktığın zaman anakart donanım değişikliği algılandı diye bir uyarı veriyor ve biosu sıfırlıyor.Bu kadar basit.
    Hadi yol al.

• Voltaj vermediysen bir şey olmaz fişi çek açma tuşuna bas sonra fişi takıp açmayı dene.
  • merhaba,

Heyecanlanmadan yapacaklarınızı listeliyorum,

-ilk olarak ana kart üzerindeki bütün bağlantıları ram , sata kabloları elektrik vs sökün.

- işlemciyi çıkarın. düzgün bir yere koyun.

- bios pilinizi çıkartın. Pilin + - kutuplarını birleştirecek şekilde bir metal ile dokunun. 5-10 saniye kadar.

-sonrasında ana kart kutusunda gelen kitapçıkta CMOS kısmını bulun. Jumper 0-1-2 şeklinde dizili 3 pine bağlıdır. Onu şu an ki durumunun zıt konumuna getirerek 5-10 sn bekleyin.

Not: pili çıkarttığınızda dediklerimi yaptıktan sonra hemen işlemci ve diğer ekipmanları bağlamayın 5 dakika bekleyin. Büyük bir ihtimal işlemcini koruma moduna geçmiştir. Kısaca kendini kilitlemiştir.

İnşallah çalışır.

Eklemeden edemeyeceğim, lütfen O.C nasıl yapılır öğrenmeden yapmayınız. İş sadece işlemci ile değil , ram vs ayarlamanız gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atsumichi -- 16 Şubat 2015; 0:50:15 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Hadeuweeo-Nyuseu

quote:

quote:

Elektronik açıklamamı Rami söküp taktığın zaman anakart donanım değişikliği algılandı diye bir uyarı veriyor ve biosu sıfırlıyor.Bu kadar basit.
    Hadi yol al.

Bilgisayarı her kapattığında ram zaten sıfırlanır. Sıfırlanmayan eepromdur bios eeprom'dadır. Eeprom bios pilinden güç alır. Ram bios pilinden güç alırsa sen bilgisayarı 1 gün açmasan pil biter hemen. Mantığın yok

• quote:

Orijinalden alıntı: Atsumichi

merhaba,

Heyecanlanmadan yapacaklarınızı listeliyorum,

-ilk olarak ana kart üzerindeki bütün bağlantıları ram , sata kabloları elektrik vs sökün.

- işlemciyi çıkarın. düzgün bir yere koyun.

- bios pilinizi çıkartın. Pilin + - kutuplarını birleştirecek şekilde bir metal ile dokunun. 5-10 saniye kadar.

-sonrasında ana kart kutusunda gelen kitapçıkta CMOS kısmını bulun. Jumper 0-1-2 şeklinde dizili 3 pine bağlıdır. Onu şu an ki durumunun zıt konumuna getirerek 5-10 sn bekleyin.

Not: pili çıkarttığınızda dediklerimi yaptıktan sonra hemen işlemci ve diğer ekipmanları bağlamayın 5 dakika bekleyin. Büyük bir ihtimal işlemcini koruma moduna geçmiştir. Kısaca kendini kilitlemiştir.

İnşallah çalışır.

Eklemeden edemeyeceğim, lütfen O.C nasıl yapılır öğrenmeden yapmayınız. İş sadece işlemci ile değil , ram vs ayarlamanız gerekiyor.

+1

İşlemcinin voltaj veya timinglerle oynamadan standart gelebildiği bir Ghz'i vardır ve bunların arasında belirli bi denge var bu dengeyi sağlayamadığın için sistem kendini korumaya almış.Aslında günümüzdeki anakartlar bu dengeyi sağlamayadığında kendini default hale getirir.sanırım sendeki anakart pek bu işlemi yapmamış gibi :) arkadaşların söylediklerini uyguladğında sorunun düzeleceğini umuyorum.Kolay gelsin.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.