Şimdi Ara

E8400 Overlock Sonucu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sitede yayınlanan dokümanları okuduktan sonra ufak tefek denemeler yaptım (4005 Mhz), ekran görüntüleri aşağıdadır.

SİSTEM BİLEŞENLERİ
    Anakart: Asus P5Q P45
    Ram: OCZ Reaper 2x1024 MB DDR2 - 1066 MHz
    İşlemci: Intel Core 2 Duo E8400 @ 3.0 GHZ
    Soğutucu: Thermaltake Big Typhoon vx 120
    Termal Macun: OCZ Freezer
    PSU: FSP Bluestorm II 500 W
    VGA: Axle 9800 GTX
    Kasa: Cooler Master Centurion 5
    Harici Fanlar: Yan Kapakta 2 Adet (120 ve 80 mm) içeri taze hava üfleyen fan.

Biosda AI Tweakerda işlemci frekansını 445 e getirdim ve voltajı 1,25 e ayarladım sonuç 1000 Mhz ekstradan performans. Diğer bütün ayarlar auto konumunda, çok fazla bilgim olmadığı için kurcalamadım.

Yine ileri düzeyde bilgim olmadığı için orthos ile sadece 30 dk lık test yaptım (daha fazlasına korktum açıkçası), bu süre stabiliteyi görmek için referans olabilir mi, daha fazla devam etsem işlemci/anakart/vb. donanımlar yanar mı hiçbir fikrim yok. Ekran görüntülerinde ramler / zamanlamalar ve frekans, fsb frekansı mevcut - anakart tarafından atanan değerlerdir.

Bu bilgiler doğrultusunda sakat bi durum söz konusu mudur? Miktarı düşürmeli mi arttırmalı mıyım? Yoksa overclock işinden vaz mı geçmeliyim ya da diğer bileşenlere (ram, fsb, voltaj, vb) ayar mı çekmeliyim bilemiyorum konu hakkında bilgili arkadaşlar yorum yazarsa çok mutlu olurum, şimdiden teşekkürler.

Yükte - CPUZ Ana Pencere
     E8400 Overlock Sonucu

Yükte - CPUZ Ram Penceresi
     E8400 Overlock Sonucu

Test Sonrası Boşta:
     E8400 Overlock Sonucu

Yorumlar gelene kadar kapatıyorum herşeyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihcr -- 26 Eylül 2008; 5:22:12 >

• Değerlerinde bir anormallik yok,bu şekilde rahatlıkla günlük kullanabilirsin.Everest'te ram voltajını göremedim.hwmonitor gibi bir programla bakabilirsin.OCZ max kaç v ile çalışması gerektiğini ramin üzerine yazmıştır.Eğer değer orada yazandan büyükse onu biostan manuel ayarlayabilirsin.Bunun haricinde sorun olacağını zannetmiyorum.
  • http://www.ocztechnology.com/products/memory/ocz_ddr2_pc2_8500_reaper_hpc_edition

ramler bunlar

HWMONITORde VIN1 VIN3 voltaj değerleri var sanırım ramlerin değerleri bunlar. overclocklu iken bakmadım ama şu an VIN1: 1.69 - VIN2: 1.31 gösteriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihcr -- 26 Eylül 2008; 8:20:23 >
  • başka fikri olan yok mu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: fatihcr

başka fikri olan yok mu?

çalışıyosa elleme
  • E8400'un default vcore'u 1200v'tir. Iyi-guzel-hos, 4ghz'de 1200v ile Orthos'da 30dk dayanabilmis. Yani stabiliteye oranla, biraz vcore takviyesi yapilabilir diye dusunuyorum. Cunku, sadece mevcut sistemin Orthos'da 30dk calistirilip, sistemin stabil olabilecegini soylemek yanlis olur (6-8 saat yatir bakalim, neler olacak :)). Ayrica, board'un hem yukte hem de bosta ayni isi degerine sahip olmasi beni biraz dusundurdu. Yani 30dk olsa dahi 1-2 derecelik bir fark gozukmeliydi, enteresan. :) Son olarak da sunu belirtelim; donaniminin sicaklik degerleri icin en az 2 yazilim kullanmalisin, tek programa bagli kalmamani oneririm.

Kolay gelsin, iyi aksamlar.
  • anlamadığım nokta işlemcim 1,12 v da çalışıyor yükte. 1,25 e aldım 4 ghz de stabil olup olmadığını nasıl anlarım?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ryzen 5600 Overclock yardım!
    2 yıl önce açıldı
    Q6600 overclock..
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: fatihcr

anlamadığım nokta işlemcim 1,12 v da çalışıyor yükte. 1,25 e aldım 4 ghz de stabil olup olmadığını nasıl anlarım?

Orthos hata vermiyorsa sorun yok demektir.

3dmark2006 da dene bence sorunsuz tamamlıyorsan testi stabilite tamamdır. Farklı test programları da var üst konuda listelenmiş onları da deneyebilirsin...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.