Şimdi Ara

E8500 Gariplik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Dün E8500 aldım ancak ben şuan galiba gerçek hızını kullanamıyorum.

Bu konuda sizden yardım istiyorum sorun nerde ?

Kullandığım Ana Kart

http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=2669

CPU-Z Görüntüleri

E8500 Gariplik

E8500 Gariplik

E8500 Gariplik

• Biostan Speed Step`i Kapat.! Sistem Boşta İken Carpanı 6 Yapar, Yükte İken 9.5 Yapar.! Kapatırsan Sürekli, 9.5 Carpanda Kalır.!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eSqUaLl -- 21 Eylül 2008; 12:51:31 >
  • P945
  • quote:

Orjinalden alıntı: eSqUaLl

Biostan Speed Step`i Kapat.! Sistem Boşta İken Carpanı 6 Yapar, Yükte İken 9.5 Yapar.! Kapatırsan Sürekli, 9.5 Carpanda Kalır.!

yanlış bilgi vermeyelim speed step fan ile ilgilidir sizin kastettiğiniz şey c1 açık kapalı olayı
    biostan c1 denen şeyi disable yapın
  • quote:

Orjinalden alıntı: Göktuğ AYAS

quote:

Biostan Speed Step`i Kapat.! Sistem Boşta İken Carpanı 6 Yapar, Yükte İken 9.5 Yapar.! Kapatırsan Sürekli, 9.5 Carpanda Kalır.!

yanlış bilgi vermeyelim speed step fan ile ilgilidir sizin kastettiğiniz şey c1 açık kapalı olayı

Speedstep fan ile mi ilgili ? Hayret ilk defa duyuyorum bide bana anlatırmısın şu olayı.

• quote:

quote:

+1905 Dogrudur.. Tesekkürler.!
  • İşlemcin bozuk, git değiştir... Yada foruma ve bir internete bak bakalım, kaç ghzde çalışıyormuş o işlemci... Teknik özellikleri neymiş... Intel unutmuştur belki seninkini hızlı yapmayı...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hayır ya ne bozuğu.. Normal arkadaşım o

İşlemci fazla yüklenilmediği zaman çarpanı 6 ya düşürür... Bu hem fazla ısınmasını önler hem de fazladan elektirik çekmesini önler...
    Ancak Çarpan 6 iken 2000 MHZe yakın veya fazla işlem gücü gerekirse çarpan otomatikman 9.5 a çıkar ve işlemci biraz daha fazla elektirik çeker biraz daha fazla ısınır...

Kapatmanıza hiç gerek yok...
    Nasıl ATI HD4800 serisinde karta yüklenilmediğinde işlemci ve bellek hızları otomatikman düşüyorsa karta yüklenildiğinde ayarlanılan OC değerine veya fabrika değerine çıkıyorsa aynen İntel işlemcilerde de böyle....
  • quote:

Orjinalden alıntı: HaCKeRBoY64

Hayır ya ne bozuğu.. Normal arkadaşım o

İşlemci fazla yüklenilmediği zaman çarpanı 6 ya düşürür... Bu hem fazla ısınmasını önler hem de fazladan elektirik çekmesini önler...
    Ancak Çarpan 6 iken 2000 MHZe yakın veya fazla işlem gücü gerekirse çarpan otomatikman 9.5 a çıkar ve işlemci biraz daha fazla elektirik çeker biraz daha fazla ısınır...

Kapatmanıza hiç gerek yok...
    Nasıl ATI HD4800 serisinde karta yüklenilmediğinde işlemci ve bellek hızları otomatikman düşüyorsa karta yüklenildiğinde ayarlanılan OC değerine veya fabrika değerine çıkıyorsa aynen İntel işlemcilerde de böyle....

Yazımı dikkatlice okursanız ne demeye çalıştığımı anlarsınız Intel hata yapmıştır diyorum

• quote:

Orjinalden alıntı: SAVIAR

Hele 45 nm gibi aşırı ısınan işlemciler için c1 kesinlikle enable olmalı.. Bırakın ihtiyacı olduğunda kendi açsın..

ciddimisin ?
  • quote:

SpeedStep, işlemcilerin boşta ve düşük yük altında çektiği yükü azaltan, yani boşta-düşük yük altında çarpanı ve voltajı düşüren teknolojinin adıdır. Fanla ilgisi, anca dolaylı olabilir.

quote:

Hele 45 nm gibi aşırı ısınan işlemciler için c1 kesinlikle enable olmalı..

Hömm

• quote:

Orjinalden alıntı: Kumandan

quote:

Hele 45 nm gibi aşırı ısınan işlemciler için c1 kesinlikle enable olmalı.. Bırakın ihtiyacı olduğunda kendi açsın..

ciddimisin ?

45 nmler daha az ısınır diye biliyordum

• quote:

quote:

ciddimisin ?

Bu yazıyı arkadaş biraz erken yazmış,ancak 32nm çıkınca söylenebilecek bir cümle.
  • quote:

Orjinalden alıntı: oem

quote:

quote:

ciddimisin ?

Bu yazıyı arkadaş biraz erken yazmış,ancak 32nm çıkınca söylenebilecek bir cümle.

bilen bilmeyen sallamış bu başlıkda neyseki dogruyu bilenlerde yazmış

• SpeedStep olayının fanla dolaylı yoldan alakası var.Çarpanı düşürüyor dolayısıyla hız düşüyor az ısınıyor ve fan da çok çalışmıyor.Yani birden çok işe yarıyor...
  • Konuda ne kadar çok yanlış bilgi verilmiş bir de üstüne üstlük konu hakkında çok bilgi sahibiymiş gibi hareket edilmiş bilmiyorsanız bari insanları yanlış yönlendirmeyin.İşlemcide sorun yok speed step ile alakalı bir durum
  • quote:

Orjinalden alıntı: canerpense
    Yazımı dikkatlice okursanız ne demeye çalıştığımı anlarsınız Intel hata yapmıştır diyorum

ya ne diyorsun sen ya bilip bilmeden yönlendiriyorsun insanları iice bi araştır... İntel hata yapsaydı kullanıcılar e8400 e8500 gibi kullanılmadığında çarpanı düşüren işlemci almazdı alemin akıllısı sen misin intel hata yapmış diyorsun senin yaşın kadar adamların bu sektörde bilmişliği vardır be

• quote:

Kesinlikle çarpanı serbest bırakmayın.. Hiç ihtiyacı olmadığı halde sistemi neden 9.5 da çalışmaya zorlayasınız ki..

quote:

quote:

quote:

+1905 Dogrudur.. Tesekkürler.!

YUHH biri enable yapin diyor digeri disable hangisi dogru simdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi devmanetihad -- 22 Eylül 2008; 21:05:00 >

• quote:

Orjinalden alıntı: HaCKeRBoY64

quote:

Orjinalden alıntı: canerpense

ya ne diyorsun sen ya bilip bilmeden yönlendiriyorsun insanları iice bi araştır... İntel hata yapsaydı kullanıcılar e8400 e8500 gibi kullanılmadığında çarpanı düşüren işlemci almazdı alemin akıllısı sen misin intel hata yapmış diyorsun senin yaşın kadar adamların bu sektörde bilmişliği vardır be

Yok ben anladım sen espriden anlamıyosun, şaka kardeşim şaka 2005den beri "ben dahil" biliyor bir çok kişi C1E olayını, 2008 biticek hala bilmeyenler var, tmm bilmeyebilirsinde, işlemci bu yani Intel yada AMD gibi iki büyük şirket üretiyor, gidipte bütün işlemcileri doğru(!) yapacaklar, seninkini hatalı yapacaklar... Merdiven altında yapmıyorlar işlemcileri...

ÖZETLE: Gına geldi böyle C1E, EIST, TM-TM2 sorularından "Yok işlemcim hızında çalışmıyo, yok hızı bir artıyo bi iniyo" Bıktık yahu... Bende dalga geçtim, malesef yanlış anlaşılmışız, kusura bakmazsın artık. Uslubun içinde sağol yani, bi dövmediğin kalmış.

Intel Q6600 kullanıyorum, yani alemin akıllılarından sayılırım sanırım.

• Forumu biraz araştırsan kimbilir bunlardan kaç tane çıkacak ama konu açması daha kolay tabii
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.