Şimdi Ara

e90 araca run flat yerine normal lastik takılabilirmi? ayrıca run flatlardan hangisi daha iyi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
2.217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2011 e90 lci 320d aracımda orjinal bridgestone re050a rft mevcut. hem çok sert hemde çok konforsuz olduğu için beğenmiyorum. acaba run flat yerine normal lastik takılabilirmi? Servise soruduğum zaman bazıları takılabilir, bazıları süspansiyon vs. rft ye göre ayarlı olduğu için normal lastiklerde çok salınım yapar gibi yanıtlar aldım. Acaba e90 da normal lastik kullanan varmı? Ayrıca illa rft takılacaksa hangisini önerirsiniz ( Pirelli Pzero rft , Bridgestone s001 rft ) Teşekkürler. Lastik ölçüsü 225/45/17

• bmw forumunda e90 konusuna girin , iratus nickli arkadaş bu konuda çok açıklayıcı bir yazı yazmıştı. kendiside değiştirdi lastiklerini. faydalı olur okursanız
  • patlamayan lastik mi varmış nasıl oluyorda patlamıyor ki
  • quote:

Orijinalden alıntı: AMETBİXİ06

patlamayan lastik mi varmış nasıl oluyorda patlamıyor ki

Tabiki patlıyor fakat patladığında direk janta inmiyor. 300 km kadar kullanabiliyorsun o şekilde. araç janta hiçbir zaman inmiyor. zaten birçok bmw de istepne bulunmaz .
  • quote:

Orijinalden alıntı: AMETBİXİ06

patlamayan lastik mi varmış nasıl oluyorda patlamıyor ki

Patlamaz degıl hocam patlasa da gıdebılen lastık.patladıgında 80 km hızla ya 1 saat ya da 100 km (tam hatırlamıyorum ıkısınden bırı)goturebılıyor sızı.hemde janta zarar vermeden.lastık patladıgında veya yandan veya alttan yarıldıgında(abartı bır parcalanma ve yarılma olmazsa) jantın yerle bırlesmesı eengellenıyor.seebebıde sanırım , yanlıs hatırlamıyorsam yanaklarda kı tellerden kaynaklanıor.

Hatta youtube da vıdeosu var.eskı kasa bmw 5 te rft lastıgı test edıyorlar.bellı bır hıza cıkıp ıcerden bı tusa basıyorlar ve jantlara yerlestırılmıs aletle patlatıyorlar lastıgı.arac cok ufak bır savurma yapıp hemen topluyor kendını.lastık patladıgında tam jant yere suretecekken tekrar yanaklarda kı teller sayesınde havası bıraz ınmıs lastık durumuna donduruor ve devam edıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• run flat lastikler yapısı gereği çok sert.
    ben E87 aracımda normal lastik kullanıyorum. yanımda lastik tamir kiti bulunduruyorum. lastik inmişse kitin içindeki köpük lastiği yeterince şişiriyor. bu da lastikçiye kadar gitmeye yetiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpalp2

Merhaba arkadaşlar

2011 e90 lci 320d aracımda orjinal bridgestone re050a rft mevcut. hem çok sert hemde çok konforsuz olduğu için beğenmiyorum. acaba run flat yerine normal lastik takılabilirmi? Servise soruduğum zaman bazıları takılabilir, bazıları süspansiyon vs. rft ye göre ayarlı olduğu için normal lastiklerde çok salınım yapar gibi yanıtlar aldım. Acaba e90 da normal lastik kullanan varmı? Ayrıca illa rft takılacaksa hangisini önerirsiniz ( Pirelli Pzero rft , Bridgestone s001 rft ) Teşekkürler. Lastik ölçüsü 225/45/17

2006 e90 320d sahibiydim.

Runflat çok sert ve konforsuzdu.

Normal lastik taktım , ve patlayınca sıkılan köpüklerden aldım.

Sonuç , araç yine sert ama eskisi kadar değil.

1800tl yerine daha uygun meblağ ödedim.

Aracıda sattım zaten

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.