arkadaşlarwww.ebay.com sitesinden k750i için bi kulaklık siparişi vermek üzereyim. gelirken gümrükte vergi alırlar mı sizce? daha önce alışveriş yapan var mı? ulaştırma maliyeti ne kadar olur
var diye biliyorum,olmasa bütün alışverişlerimi ordan yapardım ...
kulaklik buyuk ihtimalle takilmiycaktir, ama telefon, pda gibi seyler kesinlikle takiliyor. shippingi ebay deki saticiya mail atarak ogrenebilirsin, sana bikac alternatif sunacaklardir.
su ana kadar 6-7 parça mal getirdirdim bunlar arsında 2 gb lık ve 1 gb ms ve kamera lensleri var. siparis verdigin ürün en gec bir ay icinde elinde oluyor.fakat benim bildigim 200$ üzerindeki ürünlerden gümrükten gecisi zor vergi alınıyor.
bi arkadaşım linux istemiş o takılmış gümrükte mesela. kulaklık da kalabilir. astarı yüzünden pahalıya gelmesin sonra.
o ms kartlarda gümrükte problem çıktı mı? ekstra bi maliyeti oldu mu sana mahsher? benim kulaklık $ 6.95'lik bişe zaten. bi de ulaştırma maliyeti ortalama ne kadar oluyo?
quote:
Orjinalden alıntı: mahsher
su ana kadar 6-7 parça mal getirdirdim bunlar arsında 2 gb lık ve 1 gb ms ve kamera lensleri var. siparis verdigin ürün en gec bir ay icinde elinde oluyor.fakat benim bildigim 200$ üzerindeki ürünlerden gümrükten gecisi zor vergi alınıyor.
slm, www.ebay.com bildiğiniz üzre USA sitesi ve genelde yurtdışı satışları bulunmuyor, yazın laptop almak istemiştim siteden ve ancak usa içinde b,r eyalete gönderebileceklerini söylemişlerdi bilgin olsun diye söyledim. Bana kalırsa kulaklık için gümrük vergisi değil de KArgo ücreti çok gelebilir bunu iyi öğren! arkadaşların dediği gbi astarı yüzünden pahalıya gelir...
yok gümrükte para almazlar.bende aldım kulaklık.adam sana orda söylüyo herşeyi kargo parasını felan.100 dolardan pahalıysa gümrükte vergi ödeniyor.
ayrıca ebay.co.uk da ingiltere versiyonu,amerika yerine ingiltereden gelmesi hem daha az zaman alır hem de kargo parasını azaltır diye düşünüyorum.
ebaydan her ürün usa dışına gönderilmiyor diye birşey yok. üründen ürüne değişiyor daha doğrusu satıcıdan satıcıya..zaten ordada yazıyor..nasıl bizim gittigidiyor sitesinde ürünün profilinde gönderilebilecek yerler kısmı varsa o siteninde var. eğer dünya geneline gönderebilecekse satan kişi orda WORLDWİDE yazar..bazen bunu yerine EUROPA da yaza biliyor..europa yazdığı taktirde satan kişiye sorun genelde Türkiye'ye gönderiliyor ama belli de olmaz gıcıklık yapar göndermez...
kargo ücretine gelince birkaç seçenek var uçak yoluyla gelirse daha pahalı oluyor..ben gemiyle getirtmiştim geçen sene bir fotoğraf makinası 30$dı..belki şimdi biras artımış olabilir..oda ürünün açıklaması yapıldığı sayfanın en altında yazar...
saygılarımla...
çok teşekkür ederim arkadaşlar. sanırım gönül rahatlığıyla sipariş verebilirim artık.
hayırlı olsun kardeşim sana kulaklık.iyi günlerde bozmadan dinlersin müziklerini... eğer ki böyle bir işlem ucuz yolla halledilebiliniyorsa bizide burada bilgilendirirsen seviniriz...
ya bnm anlamadığm ebayda 7$ olan bir kulaklık Türkiye'de çok mu pahalıda yurtdışından getirme ihtiyacı duyuyosun..ne bilim büyük pahalı bişi olsa fotoğraf makinası fln gibi ama bu gayet küçük bir miktar...
quote:
Orjinalden alıntı: htrd
ya bnm anlamadığm ebayda 7$ olan bir kulaklık Türkiye'de çok mu pahalıda yurtdışından getirme ihtiyacı duyuyosun..ne bilim büyük pahalı bişi olsa fotoğraf makinası fln gibi ama bu gayet küçük bir miktar...
ya burda en ucuz 35 YTL orda 20 YTL ye iyi halli bişe alınabiliyo. benim asıl amacım tecrübe. merak ettim bakalım ne kadara malolacak? macerayı seven adam
quote:
Orjinalden alıntı: yasinnn
quote:
ya burda en ucuz 35 YTL orda 20 YTL ye iyi halli bişe alınabiliyo. benim asıl amacım tecrübe. merak ettim bakalım ne kadara malolacak? macerayı seven adam
final cost'a dikkat sonra macera olmasın
ucuz bi ürünle denemen ilerde yapacağın büyük alışwerişler için garanti teşkil etmes. en fazla eline ulaşıp ulaşmadığını kontrol edebilirsin. aldığın ürünün ağırlığı we ederi fazla ise (laptop gibi teknolojikler) gümrükte sorun çıkarır. radyo tv bezeri elektronikler aletler %16 nisbetinde bandrol ücretine tabidir. AB dışındaki ülkelerden getirtilen eşyalar 100 euroya kadar (Bayramlarda 200-300) gümrük vergisinden muaftır diye biliyorum ağırlığı 2 kilo ve üzeri olan tüm paketler gümrüğe takılıyor. Yine bu ağırlığın altında olup büyük olan paketler gümrüğe takılabiliyor. Alışveriş yaparken aldığınız ürünün mümkün olduğunca küçük paketlenmesini isteyin..kozmetik kulaklık cd vs. çok dert olmuyor.arkadaşlar bu konuda çok ama çok dikkatli olmalısınız. en ufak bir hatanızda malınız gümrükte kalabilir yada çıkarabilmek için çok para harcamanız gerekebilir. +gümrük memurlarının tavrı da çok önemli, olmas olmas derken bi bakarsınız aldığınız açık arttırma ürüne fatura isterler- olmadı geri gönderebilirler.
quote:
Orjinalden alıntı: giyit
quote:
quote:
final cost'a dikkat sonra macera olmasın
+1...dikkatli ol sonra bir daha ebaya girmeyi bile istemezsin
artık çok geç. maceraya başladım dün gece verdim siparişi. toplam maliyeti $ 13.98. Kargo ücreti dahil. bakalım kaç günde gelicek? tabi sağ salim gelirse...
quote:
artık çok geç. maceraya başladım dün gece verdim siparişi. toplam maliyeti $ 13.98. Kargo ücreti dahil. bakalım kaç günde gelicek? tabi sağ salim gelirse...
peki hangi ülkeden gönderiliyo? abd'den se bana 27günde gelmişti..daha doğrusu istanbulda gümrüğe o kadar zamanda gelmişti
quote:
peki hangi ülkeden gönderiliyo? abd'den se bana 27günde gelmişti..daha doğrusu istanbulda gümrüğe o kadar zamanda gelmişti
Hong Kong'dan gönderiliyo htrd. 31 gün mühlet vermiş site. uzun bi süre aslında ancak memleketimde bulamadım naapiim? 20 YTL'ye vardı da ben mi almadım şimdi tek sorun şu: orijinal mi acaba?