Arkadaşlar ben yaklaşık 2-3 aydır konsol almak için araştırma yapıyorum.
Xbox 360 Slim ve Playstation 3 Slim arasında baya kaldım fakat sonunda Xbox'ta karar kıldım. Çünkü az sayıda orjinal oyun alıp, livedan zevk alarak onları oynamak istiyorum. Xbox Live'ın PSN'e karşı üstün olduğunu yorumlar ve videolardan gördüğüm kadarıyla söyleyebilirim. Doğru bir karar verdiğimi umarak harekete geçtim.
Xbox 360 Slim 4 GB almayı planladım şimdilik harddiskli almak istemiyorum. İstanbul'da bana göre uygun fiyata bulamadığım için yurtdışından almayı araştırdım ve bununla ilgili forumları araştırdım. Ebay'dan çok uygun fiyatlara ürünleri buldum hatta fiyatları 100-150 dolar + 50-60 dolarda kargo şeklinde ortalama olarak. Ama forumları çok araştırmama rağmen Ebay'dan elektronik alışverişte tutumlu bir sonuç alındığını görmedim. Hemen evine teslim alanlar da var, 2-3 ay bekleyip Xbox'ından haber alamayan da var. Ancak Ebay'dan alışveriş hakkında geniş forumlarda da Xbox'ın ABD'nin uluslararası devlet kargosu(USPS) ile geldiğinde gümrükte kalsa bile sadece %20 vergi ödeyerek gümrükten alınabildiğini söylüyorlar. Ebay'dan güvenilir satıcı ve takipli kargo koşullarına uygun Xboxlar buldum ancak sizinde yorumunuzu bekliyorum. Çünkü bu konuda kesinlikle emin olmadan almak istemiyorum.
Aramızda Ebay'dan Xbox ve ya Playstation gibi konsolları getirmeye çalışan ya da getirenlerin nelere dikkat ettiklerini ve neler yaşadıklarını anlatırlarsa sevinirim. Forumda bu durum hakkında düzenli bilgi içeren bir başlık bulamadığım için bu başlığı konu hakkında bilgi arayan başka arkadaşlarımıza da yardımcı olması için Ebay'dan Xbox alışverişi yorumlarını bu konuda toplayabileceğimizi düşündüm. Teşekkür ederim.
ben arkadasım için kinect bundle getirttim. gümrüğe takıldı. %20 vergi ödeyip aldık. takipli kargo ile alman senin için iyi olucaktır. dikkat etmen gerekenler takipli kargo ve satıcının samimiyetine inanmalısın.
quote:
Orijinalden alıntı: om3r-
ben arkadasım için kinect bundle getirttim. gümrüğe takıldı. %20 vergi ödeyip aldık. takipli kargo ile alman senin için iyi olucaktır. dikkat etmen gerekenler takipli kargo ve satıcının samimiyetine inanmalısın.
Gümrükte alım işleminde sorun çıkardılar mı peki? Bazıları Gümrük görevlilerinin ürünü almak için gümrük müşavirlerine yönlendirip ekstra harcama yaptırdıklarını söylüyorlar. Sizde böyle bir durum olmadı heralde?
50 100 lira fark olur gerek yo kbence
quote:
Orijinalden alıntı: Nvidiati
quote:
Gümrükte alım işleminde sorun çıkardılar mı peki? Bazıları Gümrük görevlilerinin ürünü almak için gümrük müşavirlerine yönlendirip ekstra harcama yaptırdıklarını söylüyorlar. Sizde böyle bir durum olmadı heralde?
öyle bir sorun olmadı gittik baba gibi 120 lira verdi ödedik geldik :D
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Nvidiati
quote:
öyle bir sorun olmadı gittik baba gibi 120 lira verdi ödedik geldik :D
Bakalım Ebay'da arıyorum açık artırmalı ucuz bi taneye denk gelirsem alıcam saolun ;)