Şimdi Ara

Ebay'den Gelmeyen Ürünün Para İadesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
2.706
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ebay'den telefonum için ekran filmi almıştım. 20 gün oldugunda ürün elime ulasmayınca satıcıya mesaj attım. O da bu hafta elinde olur dedi. Dün cumaya kadar bekledim hala ulaşmadı ve adama ürün gelmedi diye mesaj attım. O da bu adres doğru mu çünkü gelmesi lazım dedi. Adres dogruysa ve ürün eline ulasmadıysa tekrar yollayabilirim ya da paranı geri alabilirsin dedi. Ben de paramı geri almak istiyorum dedim. Ama nereden refund yapılacağını bilmiyorum yardımcı olur musunuz? Bir de iade yapınca paramı geri aldığımı nereden görebilirim?

• Paypal ile odeme yaptiysan satici para iadesi yaptiginda paypal'da gozukur ve kartina geri aktarilir para..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CorpseParty

Paypal ile odeme yaptiysan satici para iadesi yaptiginda paypal'da gozukur ve kartina geri aktarilir para..

Paypal'la yapmadım hocam normal ödeme yaptım kart ile
  • Up
  • BAZEN 30-40 GÜNDE GELEBİLİYOR.
    BANA TAM ESTIMATED DELIVERY'NIN SON GÜNÜ GELDİ.
  • quote:

Orijinalden alıntı: affiliation

BAZEN 30-40 GÜNDE GELEBİLİYOR.
    BANA TAM ESTIMATED DELIVERY'NIN SON GÜNÜ GELDİ.

Ama bu hafta geliceğini taahhüt etti bana. Gelmediyse yenisini göndereyim dedi. Yani yenisi için de bi 20 gün daha beklemem gerekecek. Beklemek istemiyorum. Nereden iade yapabilirim?
  • Nereden iade yapabilirim diye birsey yok, saticiya siparis no'nu gondererek para iadesi istedigini soyleyeceksin, birkac gun icinde de para kartina yatmis olacak.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Benim de aldığım sweat gelmedi süresi dolmasına rağmen. Satıcıya söyledim, aynı teklifte bulundu o da. Ben de tekrar göndermesini istedim. 10 Aralık'a kadar gelir diyor şimdi, bakalım bekleyecez.
  • Ben de buna benzer bir konu açmayı planlıyordum. Daha önceden tecrübesi olanlara sormak istiyorum; bunun gibi ebay'den gelen ürünün fiyatı yasal sınırın altında olsa bile gümrüğe takılması ya da yolda kaybolması sorunu sık sık yaşanıyor mu? Satıcıya mesaj attım gümrük sıkıntıları ile ilgili ama daha cevap vermedi. Alacağım ürün biraz nadir olduğundan yenisinin gönderilmesi veya iade edilmesinde biraz sıkıntı çıkabilir çünkü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HolyDemiJohn

Ben de buna benzer bir konu açmayı planlıyordum. Daha önceden tecrübesi olanlara sormak istiyorum; bunun gibi ebay'den gelen ürünün fiyatı yasal sınırın altında olsa bile gümrüğe takılması ya da yolda kaybolması sorunu sık sık yaşanıyor mu? Satıcıya mesaj attım gümrük sıkıntıları ile ilgili ama daha cevap vermedi. Alacağım ürün biraz nadir olduğundan yenisinin gönderilmesi veya iade edilmesinde biraz sıkıntı çıkabilir çünkü.

Kargonuz gelirken kaybolabilir de, 1 hafta da bile elinize de ulasabilir, takip no yoksa belli olmuyor kisaca ne olacagi pek..

• İşin şansa bağlı olması kötü ama ebay'de takip no sıkıntı olur mu? Yani bütün alışverişlerde takip no verilmiyor mu? Ben bakmıştım ama onla ilgili gönderim seçeneklerinin hiçbirinde bir şey yazmıyor.
  • Bende 30 gunde aldim urunu. Ancak yanlis gondermis. Konusuyoruz suan dogrusunu yollayacak

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

İşin şansa bağlı olması kötü ama ebay'de takip no sıkıntı olur mu? Yani bütün alışverişlerde takip no verilmiyor mu? Ben bakmıştım ama onla ilgili gönderim seçeneklerinin hiçbirinde bir şey yazmıyor.

Ebay tum siparislerde takip no verilmeyebiliyor, takip olmayincada sıkıntı oluyor evet. Bence ya ebay'de satin almadan once takip no veriyor musun diye sorun ya da eger sizin icin uygunsa aliexpress'ten alabilirsiniz, orada cogu satici takip no veriyor cunku..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naega- -- 29 Kasım 2014; 14:45:54 >
  • quote:

quote:

İşin şansa bağlı olması kötü ama ebay'de takip no sıkıntı olur mu? Yani bütün alışverişlerde takip no verilmiyor mu? Ben bakmıştım ama onla ilgili gönderim seçeneklerinin hiçbirinde bir şey yazmıyor.

Ebay tum siparislerde takip no verilmeyebiliyor, takip olmayincada sıkıntı oluyor evet. Bence ya ebay'de satin almadan once takip no veriyor musun diye sorun ya da eger sizin icin uygunsa aliexpress'ten alabilirsiniz, orada cogu satici takip no veriyor cunku..

tavsiyeler için teşekkürler. alacağım şey aliexpress'te yok.
  • nasıl alışveriş yapılıyor ebaydan kargo filan ücreti nasıl oluyor ?
  • quote:

Nereden iade yapabilirim diye birsey yok, saticiya siparis no'nu gondererek para iadesi istedigini soyleyeceksin, birkac gun icinde de para kartina yatmis olacak.

Akbank kartla yapmıştım oödemeyi o karta mi yatacak para.

Adamdan iade istedim o da iade ettim dedi. 2 gün sonra da ürün elime ulaştı. Ama hesabıma baktığımda para geri yatmamisti. Adama mesaj attım ürün elime ulaştı diye. O da ben paranı iade etmiştim şimdi tekrar ödeme yapar misin dedi. Ama iade falan yapılmamış. Ya da yapıldı da ben yanlış yere mi bakıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: HatersGonnaHate

quote:

Nereden iade yapabilirim diye birsey yok, saticiya siparis no'nu gondererek para iadesi istedigini soyleyeceksin, birkac gun icinde de para kartina yatmis olacak.

Adamdan iade istedim o da iade ettim dedi. 2 gün sonra da ürün elime ulaştı. Ama hesabıma baktığımda para geri yatmamisti. Adama mesaj attım ürün elime ulaştı diye. O da ben paranı iade etmiştim şimdi tekrar ödeme yapar misin dedi. Ama iade falan yapılmamış. Ya da yapıldı da ben yanlış yere mi bakıyorum.

1 hafta kadar bekleyin yatmasi icin. Genelde uzun suruyor zaten.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: HatersGonnaHate

quote:

1 hafta kadar bekleyin yatmasi icin. Genelde uzun suruyor zaten.

Bekleyelim bakalım inşallah yatar. Bir aksilik çıkmasın da adamla papaz olmak istemiyorum hiç şimdi.

• Benim de hala gelmedi ürün. 2 ayı geçti. 2 dolarlık bir adaptördü. Satıcı iyi niyetli gibi, bizim ülkede sorun oldu bence. Free shippingti. Satıcı boşu boşuna zarar etsin istemyorum. 2 dolar sonuçta. Başka yolu yok mu, ptt ye filamn gitsem?
  • Benim ürün para iadesi aldıktan sonra gelmişti. Ürün gelince adama mesaj attım ürün geldi diye. O da bana yalvardı işte lütfen parayı geri ödeyin diye.

Ben de tamam sorun yok oducem dedim. Bana bir fatura gönderdi. O rakamı paypal üzerinden tekrardan ödedim. Ama bu sefer de adam yanlışlıkla 2 kere çekmiş parayı. Ya da ben yanlışlıkla 2 kere ödedim bilmiyorum ama 2 kat fazla ödeme yapmışim. Bu sefer ben adama mesaj attım parayı fazla ödemesim geri verir misin diye. O da yanlışlık olmuş geri oducem dedi. Ve ödedi sonra. Karsilikli yalvardık resmen birbirimize. Ama şuana kadar hala kullanıyorum ürün güzel.

Yani kısacası bekle hocam ürün gelecektir inşallah.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Di Zetemeno -- 10 Mayıs 2015; 14:22:24 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.