Aynı ürün amazon.com da da satılmakta. Amaaan vergisini ödeyeyim alayım dedim Amazon kafayı yemiş 500$ lık ürüne 250$ yani %50 vergi çıkardı.
Ebay de de satan biri var. Şimdi EMS ile gönderim yapıyorlarmış, eğer olurda takılır ise sadece %20 vergi ödüyoruz değil mi? Olur da takılmaz ise %20 daha ucuza gelecek. Takılırsa da vergisini veririm alırım diye düşünüyorum ama şu Amazon un uyguladığı vergi kafamı karıştırdı. Bu %50 ne vergisidir Allahasen yahu.
Aldınız mı hocam? Bende düşünüyorum ebay üzerinden
Ebay üzerinden lens alma olayı paypal yasaklandığı an bitti.
Öncelikle bir Paypal hesabına ihtiyacınız olacak. Bu hesabı açmak mümkün ama yurtdışında bir adres göstererek mümkün. Paypal hesabı açıldıktan sonra, ödemeyi gerçekleştireceksiniz ve karşıdaki firma/kişi size ürünü gönderecek. Kargo ücreti, eğer ki güvenli bir şekilde gelmesini isterseniz, biraz yüksek olacaktır. Kargo Türkiye sınırları içerisine girdiği anda, %90 ihtimalle gümrüğe takılacaktır. "Ben sipariş verdim; gümrüğe takılmadan geçti" diyenleri çok da umursamayın. Böyle durumlarda insanlar genelde olumlu örnekleri paylaşmayı/hatırlamayı sever. Gümrüğe takıldıktan sonra, gümrük memurunun belirleyeceği fiyat üzerinden vergi ödeyeceksiniz. Bu fiyat da normalden daha yüksek olacaktır. Özetle; sizin yurtdışından 500 dolar fiyatla satın aldığınız ürünün vergisi, Türkiye'deki fiyatı üzerinden hesaplanacaktır ve çıkan rakam 500 doların %20'si değil, gümrük memurunun belirlediği fiyatın %20'si olacaktır. Buna ek olarak; Amazon'un sattığı ürünlerinde neredeyse tamamının Türkiye'de geçerli garantileri varken, ebay'deki satıcıdan alacağınız ürünün bir risk ile geldiğini unutmayın.
Özetle; Ürünün Türkiye'deki fiyatını bilmiyorum ama böyle bir alışveriş bazen çok can sıkabiliyor. Eğer Türkiye'de bulunan ve fiyatı yurtdışındakinden çok da yüksek olmayan bir ürünse, Türkiye'den almanızı tavsiye ederim.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme