Şimdi Ara

ebay hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    ebay'de çoğu şeyi çok ucuza buldum, bazıları türkiyeye de gönderiyor, size sorum şu olacak;
    ürünler gümrükte takılıyor mu? ya da ne kadarlık fiyatın üzerine gümrük vergisi alınıyo? gümrükte takılırsa ne olur? biliyorum çok soru sordum ama idare edersiniz artık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Luinen -- 4 Mart 2006; 20:18:37 >

• dostum 100 euro ve doların üstündekiler takılır gümrüğe.
    Eğer iyi birine denk gelirsen vede aldığın şey bir adet ise bir sorun olmaz
    ama kıl birine denk gelirsen seni mahvederler haberin ola
    ne almak isteidğini bana pm atarsan daha çok yardımcı olabiirim.
  • Kardeş gonderen kişi uzerine gift yani hediye diye yazarsa 300 dolara kadar urunler sorunsuzca gecebiliryor. Bir de bayram yeniyıl gibi zamanlarda biraz daha tolere edilmiş kurallar var. Ama en guzel yontem dedigim gibi "gift" olayı. Eger yuklu mal alımını dusunuyorsan da gumruge takılması muhtemel. Bir de kargo şirketlerinin birtakım ayrıcalıkları var ups fedex gibi. Biraz daha rahat kullanıyorlar gumrukleri.
  • Kredi kartı dışında ödeme yapılabiliyor mu peki? Moneybookers ya da Neteller ile mesela?
  • o satıcıya kalmış bir şey
    ama en mantıklısı paypal dır bu tip işlerde
    hem güvenli hemde ucuz
    havale parası falan yok
  • evet paypal en güvenlisi gift konusuna katılıyorum ayrıca kişisel bir satıcıysa faturayı düşük bi rakam kessin 720$ lık ürün için benden 150milyon falan kesmişlerdi
  • yanlız şöyle bir sorun var.
    Ebayda olsun ister arkadaşınız olsun size bir ürün gönderirken
    karşı ülkenün gümrüğü mecburen ürünün tam fiyatını istiyor. Yada ona yakın bir şey belirtmeniz lazım. Yani 500 dolarlık bir ürünü 50 dolar diye göstermeniz pek mümkün değil. Ama yapanlar var bu işi yapılmaz da değil.

Ama arkadaşlar bence alacağınız ürünün TR deki ile fiyat farkı 50-60 ytl ise bence hiç riske girmeyin derim. Gidin TR den alın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Gümrükle ilgili ne zaman bir konu görsem hep gümrüksüz limitini farklı fiyatlarda görüyorum

Aslında bir çok bilgisayar parçasında şöyle bir uygulama var gümrükte: "Gümrükten Muaf". Eğer satış amacıyla getirtecekseniz ve bunu iş olarak yapacaksanız önce şirketinizi kuruyorsunuz daha sonra ithalat ihracat belgesini alıyorsunuz mallarınız gümrüğe geldiğinde sizden %18 KDV ücreti alınıyor ve daha sonra üstüne KDV ilave edip satışını yapıyorsunuz. Tabi kuracağınız şirkete göre gümrük dışında çeşitli vergilerde ödüyorsunuz. Gelir, kurumlar ve stopaj gibi.

Bu satış işini günü kurtarmak için yapacaksanız, siparişinizi veriyorsunuz. Paketiniz büyük ve ağırsa, gümrüğe devamlı gelen paketlere benziyorsa (Mesela mp3 playerlar farklı isim ve adreslere gelsede hep aynı tip pakette olduğu için %99 takılır. Paket küçükte olsa büyükte olsa (Çin, Hong Kong)) hiç şansınız yoktur. Topkapı' nın yolları taşlı olur. Ayrıca Hollanda gibi bir ülkeden hele de Amsterdam' dan geliyorsa bu paket bilindik sebepler yüzünden paketinizin takılma ihtimali %80dir. Topkapıya bir kere gittikten sonra da her şey sizin konuşma ve iletişim becerinize kalır. Karşınıza devlet memuru olarak çıkan insan size sanki tüm o mekan onunmuş gibi davranır. Dolayısıyla paketinizde onundur. Mümkün olduğunca suyuna giderekten ve o mekan gerçekten onunmuş gibi davranaraktan olayı kurtarmanız mümkündür.

• mtkulac, arkadaşımız yazmış "Paket küçükte olsa büyükte olsa (Çin, Hong Kong)) hiç şansınız yoktur." Ben Hong-Kong'dan internet sitesi aracılığı ile oyun ve kablo sipariş ettim, 60 euro gibi bi rakam tuttu. Gönderme şeklini normak posta seçtim. Takılır mı, bu acaba? Üzerinden 12 gün geçti ve daha gelmedi :)
  • Ebayde satıcılık yapıyorum, Gift olayı dış ülkelerde kabul görüyor ama Türkiye'ye hiç postalama yapmadım daha. Şahsi postalrımı göderdiğim zaman giftte olsa anasını ağlattılar ve bir çok pğostamı yediler. Türk postası hırsız yuvasından başka bir şey değil. Ebay'den aldığın ürün için mutlaka kayıt yaptır (Register) aksi halde kayıtsız postalar çalışanlarca cukka yapılıyor. Posta teslimlerinde 15 gün ile 20 gün Türkiye için normal kabul edilebilir.
  • peki postadan kasıt nedir?yani direk ups yada diğer özel kargo şirketleriyle gönderildiğindede böyle sorunlar oluyormu acaba?
  • quote:

Orjinalden alıntı: auzbek

peki postadan kasıt nedir?yani direk ups yada diğer özel kargo şirketleriyle gönderildiğindede böyle sorunlar oluyormu acaba?

Tabiki özel kargo şirketlerinde de gönderilen ürün gümrüklü mal ise vergiler ve gümrük hesaplanarak taşımacılık yapılır.
  • valla ben 100 doların ustune cıkmadım hiç ama smdi 100un ustunde bısey aldım 2 hafta icinde gelir. simdiye kadar gumrukte bi sorun olmadı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.