Merhaba Arkadaşlar; Ebaydan ilk alışverişimi yaptım ve yaşadığım sıkıntıyı sizinle paylaşmak istedim belki nasıl bir yol izlemem gerektiği konusunda bilgi verebilirsiniz. 05/07/2011 tarihinde ebay.com adresinden bir saat siparişi verdim satıcı çinden profili %100 güvenilir bir satıcı. yada benim talihsizliğim :) siparişi verdikten sonra PAYPAL aracılığı ile ilgili tutar kartımdan çekildi, bu arada ebay.com'dan ürünün takibini yapıyorum. İki gün sonra ebay.com adresinden satış sonlandırıldı diye bir mail geldi ürünü takip listesinden sildiler ve bana gelen mailde eğer ürün elinize ulaşmadı ise hak talebinde bulunabileceğim söylenmekte. Bende bu süre zarfında satıcı ile irtibat kurmaya çalıştım eğer ürünü gönderdiyse takip numarasını talep ettim, satıcıdan hiçbir cevap gelemesi üzerine 12/07/2011 tarihinde PAYPAL sitesinden hak talebinde bulundum. Hak talebinde bulunmamın akabinde PAYPAL aracılığı ile satıcı ürünü 13/07/2011 tarihinde kargoya verdi ve takip numarası tarafıma bildirildi. 17/07/2011 tarihinde ürün elime ulaştı paketi açtığımda hiçbir maddi değeri olmayan bir metal parçası çıktı içerisinden, Bu sebeple hak talebimi tekrardan PAYPAL'a bildirdim ve gönderim masraflarını karşılayıp ürünü iade etmem koşuluyla paranın iadesini yapabileceklerini söylediler. Aklımdaki sorular şunlar. Bu metal parçasını çine nasıl gönderebilirim ve bana maliyeti ne kadar tutar. 100 TL'lik ürün için karşı tarafın kötü niyetli olması sebebiyle kargo ücretini 20 -30 TL olarak ödemek istemiyorum. Nasıl bir yol izleyebilirim yardımcı olursanız sevinirim.
Profil %100 güvenli derken kaç işlemde %100'e ulaşmış. 10'mu 10000'mi bende 4-5 kere alışveriş yaptım navigasyon cihazı saat vs aldım ama 3000-5000 satış yapanlardan aldım.
20-30 TL vermek istemiyorum demişsiniz ama şu anda başka bir alternatifiniz yok gibi.
keşke 20 30 tutsa
kardeş valla zor bir işlem bu yani malın ülkeye girmesi az çok zor oluyor ama çıkışı yada tekrar geri göndermen bence apayrı bir dert
Zati sınırlama gelmiş kozmetik ürünler yasak ve bir de 2 ayda 1 ürün yada yılda en fazla 5 ürün :D diye bir şart duymuştum ben bir yerde ama tabi doğru mu yalan mı bilmem
Ben bi aralar heves yapmıştım ceket için kış geliyor ceket almayı düşünüyorum
Aslında kafamda çelişkili çok şey var. Adam ürünü iade edileceğini bilerek nasıl gönderiyor, adam kötü niyetli, bu ürünü göndersem ve kabul etmesse eğer daha da uzarmı bu prosedür.. Birde geri gönderim adresi olarak paypal da bana bildirilen adres chaoyang, Beijing Municipality 100021 Çin Bu adres içerisinde adamın ismi geçiyormu sizce eğer geçmiyorsa ben bu adamın ismini nereden öğrenebilirim ki. Belkide 100 defa mail attım ama bir türlü geri dönüş olmadı.
kötü olmuş.ya kargoya parayı bayılacaksın yada sineye çekip hayat defterinin bir kenarına not edeceksin bunu
quote:
Orijinalden alıntı: accman
kötü olmuş.ya kargoya parayı bayılacaksın yada sineye çekip hayat defterinin bir kenarına not edeceksin bunu