Şimdi Ara

Ebeveynlerin Fırsat Kollaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
1.048
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Günlük fix 5 saat çalışıyorum. Dersaneye gitmediğim için az olduğunun farkındayım arttırmaya çalışıyorum. Bugün biraz kötü hissettim, midem falan bulandı. Dedim bugün ara vereyim, çalışmayayım.
    Annem babam çalışmadığımi gördü, lise hayatımdan girdi, düzensizliğimden çıktı. Günlük 5 saat çalıştığıma da inanmadı. Sürekli telefonda olduğumu söyledi.

Şimdi gel de etkilenme. Normalde aliskanligimdir, sineye çekerim, susarım, kendi kendine konuşurlar. Ama yapmadığım şeyleri yapıyormuşum gibi gösterdiler. Ben de kendimi savundum. Boş yere tartıştık. İlgimi sevgimi öldürdüler.

Abi çocuğun başarısız olsa bile aptal olsa bile çalışmasa bile ona düşmanca davranmanin ne anlamı var. Hatasını sürekli yüzüne vurmanın ne faydası var. Bu hatayı düzeltmeye çalışıyor mu, önemli olan bu. Sen kişilik olarak, ailene olan sorumluluklarınla dört dörtlük müsün? Maddi anlamda manavi anlamda bana neyi ne kadar verebiliyorsun? Olmasını istediğin çocuğun ebeveyni sence sen misin?

Abi ne kadar olay olmuş sineye çekmişim. Haberleri bile yok, onlara göre hic eksiği olmamış oğullarının. Ama ben seni böyle kabul etmişim, sevmişim, saygı duymuşum. Onların bana yıllardan beri tavrına bak. Lise hayatım boyunca devletin verdiği 3 aylık bursla geçindim. Hatta başlarda artanı verdim. 1 kez param bitti de o zaman istedim.

Bu sene de geçen sene de dersaneye gitmedim, kendi kararımla. Ben de bilirdim gitmeyi, arada çıkardım arada girerdim, nasıl faydalı olursa öyle kullanırdım. Ama paraları onlarda kalsın dedim. Lise boyunca da gitmedim, ders umrumda olmadığı için. Boşa gidip gelemeyeyim istedim.

Tüm arklar. 9k ya aynı dersaneye gittiler ben gitmedim. Niye babam bu kadar para verince içi yanacak dedim. Gidipte başarılı olamazsam tüm hayatim boyunca yüzüme vuracak dedim. Nereden mi tahmin ediyorum, abime hala bunun lafını ediyor çünkü.

Ulan sanki ayyaşiz, hırsızlık yaptık, karakoldan topladı bizi, her şeyi geç. Bir gün biri ona bu çocuk kötüdür, bana zararı dokundu diye şikayette bulundu mu? Çevremde ornek verdiği çocukları ben biliyorum. İnsanlara tavırlarını, yaptıkları o.cckluklarini ben biliyorum. Ailesine söylesem evlatlıktan reddederler, benimkiler bana ornek veriyor bu çocukları.

Batsın sınavı da sorusu da. Sanki ben çok seviyorum bu salak sınava girmeyi. Ben de üzülüyorum görmüyor musun ap.

Sen, ben düşünce; tekmelemek, kalkmaya çalıştığımda düştüğümü yüzüme vurmak için mi varsın?

Yazı uzun oldu silmeye üşendim, öylesine işte

• Hocam çok haklısınız, söyleyecek başka bir şeyim olmadığı için bunu söyleyeyim dedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jusufk -- 28 Ekim 2018; 23:43:28 >
  • Hocam aynı şeyleri geçen sene bende yaşadım ailen sana git Gide baski kuracak sana önerim dershaneye yazil bende kütüphaneye gidiyordum bu baskı sinavimi batirmama neden oldu aile insanı gerçekten kötü hissetiriyor baskıcıysa onlarla kavga etmemeye çalış yoksa dahada baskı kurarlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Christiantroy -- 29 Ekim 2018; 0:0:40 >
  • Christiantroy kullanıcısına yanıt
    Hocam dersaneye gidemem, bu imkansız, ve derslere çoktan başladılar hic sağlıklı olmaz. Kütüphane de bana uzak kalıyor ve konuları internetten (internet var mi yok mu bilmiyorum kütüphanede) sadece telefondan izleyebilirim. Evde masaüstü var daha verimli oluyor. Zaman gösterecek bi yol bulacağım. Kavgalarda cevap vermem zaten hocam, karşılık bulamayınca çok devam etmiyor zaten. Ama fıkra anlatsam konuyu istedikleri yere getiriyorlar. İnsan bazen çıldırıyor.
  • Aile kurumunun ne kadar boş olduğunu ne kadar erken anlarsan o kadar iyi bunu kişisel algılama aileni tanımıyorum ama insanlara sorsan dünya kötü cahil aptal çıkarcı vb. insanlar ile doludur ama kimse bu sıfatların aile üyelerine yakıştırmaz kabul etmez ama gerçek büyük çoğunluğumuzun anne babası kardeşi kötü cahil aptal veya çıkarcıdır öncelikle bunu kabul etmeliyiz fakat ben sana demiyorum ailene git düşman ol kıstasın şu olsun onunla herhangi bir yerde hiç tanımadığın biri olarak tanışsan görüşüp arkadaşlık edebileceğin biriyse çok şanslısın ona değer ver ama diğer türlü ise zorunluluklar dışında gereksiz diyaloga girmemeye çalış işine bak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2BA6261ED -- 29 Ekim 2018; 0:17:26 >
  • Hocam onları seviyorum, bu sevginin bir sebebi yok. Ben onlari hatalarıyla seviyorum. İl dışında okursam ailemi, evimi özleyecegim eminim. Yukarıda bahsettiğim gibi onları hic bir zaman da yargılamadım, kıyaslamadım başkalarıyla. Burada anonim olarak içimi döktüm. Ben sadece düşmanca bakılacak, küfür edilecek bir çocuk değilim. Bu zoruma gidiyor.
  • CanLuci kullanıcısına yanıt
    Sen bilirsin hocam 8 ay boyunca dayanirim diyorsan evde kasmaya devam et
  • Dershane senin için yararlı olur muydu? Eğer olacağını düşündüğün halde babanın parasını konuşmasını vs dert ederek gitmiyorsan bu büyük bir ahmaklık dostum. Çünkü ebeveyn olan onlar ve bazı karşılıksız sorumlulukları var imkanlarının yettiği kadar. Sadece kendini düşün. Böyle bir yılda bu konuda sadece kendini düşünmelisin. Sene sonunda dershaneye gitsem daha iyi olabilirdi diyeceksen hiçbir anlamı yok
  • Genellikle anneler daha ılımlıdır bu tür konuşmalarda anneni karşına alıp açık açık konuşmanı tavsiye ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malefizz -- 29 Ekim 2018; 1:9:8 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.