Şimdi Ara

Eczacılık Fakültesi Düşünenler (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
127
Cevap
2
Favori
28.115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ondokuzmayıstıp

Meraba bikac sorum olucakti.Puanim cogu ftr lere tutmasina ragmen ftr ile ilgili kotu duyumlar aldim ve kendi gozumle gordum.O yuzden simdi ezcalik dusunuyorum marmara yi alabiliyorum ama hedafim hacettepe siralamam da 21bin.Eczacilik da malum agzi olan konusuyor :))Fakat benim hedefimde serbest eczacilik yerine novartis abdi ibrahim gibi ilac firmalarina girmek var.Biraz daha fazla asilip buralara girebilir miyim?Yani yoksa bir kimya muhendisinin onume geçme sansivar mi?Kimya muhendisliginin bilgisi yeter mi?Ben bilmem pek kimya muhendislgini ama iste bi kac yerde okuyunca en iyisi bilen birine sormak diye dusundum.Yardimci olursaniz cok sevinirim.

eczacılık okumuyorum ama çok araştırmıştım sana bildiklerimi yazayım.
    eczacılık bölümüne 2013 ve sonrası girenler,kimyagerler ve kimya mühendislerinin önüne geçme şansı var,özellikle boğaziçi ve ODTÜ mezunları yurt dışı master,dil vs vs konularda 1 adım önüne geçebilir, sadece İngilizce de yetmiyor artık yabancı dillerine güveniyorsan yurt dışı imkanların varsa gayet iyi yerlere gelirsin ama özellikle böyle ilaç firmalarında rakibin çok olacaktır.

• nineandnine kullanıcısına yanıt
    henüz bırakmadım. ilk yılımı okudum. özel düşünmüyorum. kamudaki istihdam şuan pek parlak değil. bu nedenle bu yıl ecz yazabilirim. ama ecz için de pek iyi şeyler duymuyorum. eczacılık için ilerde işsizlik sorunu diye bir şey söz konusu mudur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olurolur -- 4 Temmuz 2014; 2:04:28 >
  • Herkes bir ağızdan eczacılığı kötülemeye başladı biomedikal müh için yurt dışı olursa ucu açık diyorlar bende ecz düşünüyorum hatta yarın yani bugun ecz odası başkanlığına gidip birde oradakilere danışıcam inşAllah

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kucuktesla -- 4 Temmuz 2014; 2:16:18 >
  • kucuktesla K kullanıcısına yanıt
    sonra burda bizimle de paylaşırsanız çok makbule geçer
  • quote:

Orijinalden alıntı: olurolur

henüz bırakmadım. ilk yılımı okudum. özel düşünmüyorum. kamudaki istihdam şuan pek parlak değil. bu nedenle bu yıl ecz yazabilirim. ama ecz için de pek iyi şeyler duymuyorum. eczacılık için ilerde işsizlik sorunu diye bir şey söz konusu mudur?

işsizlik olmaz ama rekabet ortamı çok olur diye düşünüyorum.
  • Allahu teala nasip ederse muhakkak yazarım. Byomedikal müh ile ilgili iyi şeyler yazıyor neden istemiyorsunuz dersleri mi çok zor ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kucuktesla

Allahu teala nasip ederse muhakkak yazarım. Byomedikal müh ile ilgili iyi şeyler yazıyor neden istemiyorsunuz dersleri mi çok zor ?

aksine dersler kolay geliyor bana ilk yılın verdiği bir kolaylık olabilir. temel dersler çünkü. şuan okuduğum okulu sevmiyorum. okul yaşadığım şehirde olduğu için katlanmaya çalışıyorum. lakin gönül ister okula her gün heyecanla gideyim. ama malesef :/ biyomedikali seviyorum. ama okulda kaliteli bir eğitim aldığımızı düşünmüyorum.
  • Ben olsam ecza yerine diş yazarım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Orasi muallakta iste.Ozellerin ucretli tiplarini isin icne kadarsan gecebilme Şansın var ama neyi baz aliyolar bir fikrim yok.

• Bugun gittim şehirimdeki ecz odasına başkanı bulamadım aslında memurlardan başka kimseyi bulamadım sonra eş başkanın ecznesinin adresini verdiler oraya gittim. Oradaki hanım pekde güzel şeyler söylemedi . Dediki serbest ecz yapıcaksan bu artık çok zorlaştı ve kazanılan parada azaldı. Hastahanede çalışan meslektaşlarımız var İyi kazananlarıda var ama 2500 gibi fiyatlar alanda var. Özel hastanelerede artık ecz getirilmesi zorunlu olucak bu iyi dedi. Akademisyen olmak istiyorsan bunun önu açık çünkü çok fakülte açıldı ama öğretim üyesi yok dedi. Bana ftr düşünmemi söyledi. Bende bunun üzerine devlet hasthnesindeki fizyoterapistlerle konuştum onlarda sabır işi ben 2004 mezunuyum o zamanlar çok revactaydı ama şimdi mezun çoğaldı biraz sıkıntıya girdi ama özellerdede açtılar bu iyi oldu. döner sermayeyle 2850 filan aldğını söyledi. Ama insanla uğraşıyosun zor oluyor dedi . Doğuda fiyatlar biraz daha artıyormuş. Günün sonunda hiç bir şeye karar veremedim sonuç olarak

• Bu sene 1.sırada Yeditepe alıyor 6 yıla kadarda burs kesmiyorlar ingilizcen iyiyse yarım dönem okuyup fakülteye geçebiliyormuşsun
  • kimyam orta ama biyolojim iyi. eczacılık istiyorum yapabilirmiyim? bide ing eczacılık okumak zor mu? üniversite olarak yeditepe mi,yeni yüzyıl mı,kemerburgaz mı,medipol mu,kıbrıs mı? ilerisi için eczane açmak istiyorum. eczacılarla konuşunca tıp oku diyorlar. ne yapmalıyım sizce? birde yeditepe eczacılık aşırı kasıyormuş bilgisi olan?
  • quote:

Bugun gittim şehirimdeki ecz odasına başkanı bulamadım aslında memurlardan başka kimseyi bulamadım sonra eş başkanın ecznesinin adresini verdiler oraya gittim. Oradaki hanım pekde güzel şeyler söylemedi . Dediki serbest ecz yapıcaksan bu artık çok zorlaştı ve kazanılan parada azaldı. Hastahanede çalışan meslektaşlarımız var İyi kazananlarıda var ama 2500 gibi fiyatlar alanda var. Özel hastanelerede artık ecz getirilmesi zorunlu olucak bu iyi dedi. Akademisyen olmak istiyorsan bunun önu açık çünkü çok fakülte açıldı ama öğretim üyesi yok dedi. Bana ftr düşünmemi söyledi. Bende bunun üzerine devlet hasthnesindeki fizyoterapistlerle konuştum onlarda sabır işi ben 2004 mezunuyum o zamanlar çok revactaydı ama şimdi mezun çoğaldı biraz sıkıntıya girdi ama özellerdede açtılar bu iyi oldu. döner sermayeyle 2850 filan aldğını söyledi. Ama insanla uğraşıyosun zor oluyor dedi . Doğuda fiyatlar biraz daha artıyormuş. Günün sonunda hiç bir şeye karar veremedim sonuç olarak

Eczacılık bitti kardeşim eczacı hanım doğru söylemii banada. Burda 2 eczacı söyledi diş hekimliğine gitmemi söyledi....

• diş tutmuyor maalesef
  • quote:

diş tutmuyor maalesef

Ftr daha iyi kardeşim ya diş ya ftr seç

• 23 binlerdeyim ftr gelir yazsam ama diş maalesef keşke gelse umut yok napıcam bilmiyorum
    Merhaba,
    Marmara eczacılıktan geçen sene 1 kişi tıp fakültesine gitti. Konu hakkında detaylı bilgim yok maalesef.
    Istanbul Üniversitesi'nde genel olarak yatay geçiş imkanı maalesef yok :/
    Istanbul ve Marmara eczacılık fakültelerinde hazırlık yok

Istanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nin eğitimi güzel. Laboratuvarlarda da herkes 30'ar kişilik gruplara ayrılıyor. Bi tek anatomi laboratuvarında tıklım tıklımdık o da Cerrahpaşa tıp fakültesindeydi ve zaten anatomi labları hep öyleymiş
    Laboratuvarlar çok iyi hiçbir sorun çekmiyoruz

• ondokuzmayıstıp O kullanıcısına yanıt
    Merhaba bahsettiğiniz 2 bölüm (ftr ve eczacılık) gercekten güzel bölümler. Bu 2 meslekten birisini seçen insanların işsiz kalma ihtimali yok diye düşünüyorum. Bir eczacılık öğrencisi olarak ftr mesleğini de öneririm.
    Şöyle kısaca bilgi vereyim
    Ftr okuyan öğrenciler deli anatomi, eczacılık okuyan öğrenciler deli Farmakoloji görür.
    2 meslekte gerçekten güzel. Sana tavsiyem hangi meslekte daha mutlu olabileceksen onu yaz. Mesela bir arkadaşım fizyoterapi ve rehabilitasyon tedavisi yapmanın onu daha mutlu ettiğini söylemişti. Beni de ilaçlarla uğraşmak mutlu ediyor mesela :)
    Eczacılık battı diyen insanlara rica ediyorum aldanmayın :)
    Insan var olduğu sürece eczacılıkta vardır. Ki eczacılığın tarihi çok köklüdür. Evet ilaç firmalarında çalışma ihtimaliniz çok yüksek. Ilaç firmaları kimya mühendisinden çok eczacı istediklerini belirtiyorlar. Mesleğinizi sevdiğiniz ve çalıştığınız sürece yolunuz her daim açıktır.

• olurolur O kullanıcısına yanıt
    Doğu'da yazılan eczacılıkların akademik görevli eksikliği olduğunu duydum. Gelecek sene tekrar sınava girmelisin bence. Zira puanın kesilmese istanbul ve Ankara'da eczacılık gelebilirmiş. Büyük şehirlerde özellikle istanbulda eczacılık okumak ilaç firmalarına yakınlıktır. Önemli olan senin mutluluğun, hangi meslek seni daha mutlu edecekse onu yazmalısın. Eczanelerin (aşırı istisnalar hariç) kapandığı yok. Taşınıyorlar. Taşındıkları için kapanıyormuş gibi gözüküyorlar. Üstelik eczacılık dalının çeşit çeşit meslek dalı olduğu için, eczane eczacısı olan birisi devlete geçmiştir ya da sanayiye geçmiştir vs. O yüzden eczanesini kapatmıştır. Türkiye'nin %1lik gibi seçkin kısmını alan mesleğin yok olma ihtimalini düşünüyorsanız........

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.