Şimdi Ara

Eczacılık Fakültesi Düşünenler (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
127
Cevap
2
Favori
28.076
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kusura bakmayın bu görüşünüze katılmıyorum. Ilaç hakkında en fazla bilgiye eczacı sahiptir kimya mühendisi değil.
    Ilaç firmalarının da kimya mühendisi alma nedeni düşük ücretle çalışmaları ve eczacıların eczane açma yolunu seçmeleriydi.
    Ayrıca bir eczacı ilaç firmasında yönetici rütbesine kadar yükselebiliyor.
    Eczacılık okuyan birisi de dilini geliştirebilir. Dil eğitimi sadece kimya mühendislerine has bir eğitim değil neticede.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • olurolur O kullanıcısına yanıt
    Kendinizi geliştirdiğiniz sürece "Işsizlik" gibi bir problem, eczacılık mesleğinde soyut bir kavramdan öteye gidemez. İşsiz kalma düşüncesi maalesef ama maalesef açılan bu kadar çok eczacılık fakültesinden kaynaklandı. Ama somut olarak bakınca gereğinden fazla fakülte problemi Türkiye'de her meslekte var artık. Her yer hukuk mühendislik doldu bu vakıf üniversiteleri yüzünden.

• kucuktesla K kullanıcısına yanıt
    Eczacı odalarına gidin araştırın sorgulayın.
    Ama herkesin her dediğine de kötü körüne inanmayın. Eczacılığı kötüleyen eczacımızın kendi kızlarını eczacılık okutma düşüncesi ile bunu anlamış oldum

• keremtur3 K kullanıcısına yanıt
    Diş hekimliği de eczacılık kadar saygın bir meslek. Ama gel gelelim onlar da yoğun çalışma temposundan, diş hekimliği fakültesinin fazlalığından şikayetçi. Maalesef Türkiye'de herkes aynı problemleri yaşıyor

Hahahahahaha gördüğün üzere herkes mesleği birbirine paslıyor.
    Doktora sorsan eczacılık yaz diyor eczacıya sorsan doktor ol diyor herkes birbirine şutluyor açıkçası :) dediğim gibi sonuç değişmesi herkes mesleğini tavsiye etmeme konusunda aynı :D ve bu yıllardır böyle. Sonuç olarak senin gönlün neyi istiyorsa, seni ne mutlu edecekse onu yaz :)

• Ne hakla "eczacılık bitti" gibi çirkin bir yorum yapabiliyorsunuz ? Bırakın insanlar mutlu olacağı işi yapsınlar! Uzanamadığınız ciğere bitti artık ya gibi yorumlar yaparak insanların kafasını karıştırmayın artık. Bittiğine dair olan (!) kanıtlarınızı görebilir miyim ?

• hangiüniversite kullanıcısına yanıt
    Doğruları söylemeliyim. Eczacılık eğitimi 1. Sınıftan itibaren gerçekten zor. Büte kalmaktan bıktım artık
    Eğitimin zor ama KEYİFLİ olduğunu bilerek gelmelisin. Analitik kimya laboratuvarında deney yapmak beni mutlu etti mesela :) deney yapmaktan ayaklarım titriyordu ama mutlu hissediyordum. Ben eczacılık eğitimini Türkçe alıyorum. Ama ingilizce olsaydı da yazmama engel olmazdı. Bahsettiğiniz üniversitelerden de "eğitim" olarak yeditepeyi seçerdim ben olsam. Dediğim gibi eczacıya sorsan doktor ol diyor doktora sorsan eczacı ol diyor. Öğretmene sorsan öğretmenlik yazma diyor Türkiye'de maalesef hep böyle. Dinleme onları. Yalnız kalbini dinle. Eczacılık eğitimi evet zor. Ama çalışarak üstesinden gelebileceğine inanıyorum. Korkma.

Umut yok diyerek üzülmeyin. Ftr mi eczacılık mı ayrımını düşünüyorsanız Türkiye'nin %1 lik bölümündesiniz ve sizin yerinizde olmak isteyen milyonlarca insan var. Sizi hangi meslek daha çok mutlu eder ? Kalbinizi dinleyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: cihanyuzgec

Ama herkesin her dediğine de kötü körüne inanmayın. Eczacılığı kötüleyen eczacımızın kendi kızlarını eczacılık okutma düşüncesi ile bunu anlamış oldum

ben ecz okuyacaktım ama babamın ısrarıyla tercih etmeyeceğim
  • quote:

Ne hakla "eczacılık bitti" gibi çirkin bir yorum yapabiliyorsunuz ? Bırakın insanlar mutlu olacağı işi yapsınlar! Uzanamadığınız ciğere bitti artık ya gibi yorumlar yaparak insanların kafasını karıştırmayın artık. Bittiğine dair olan (!) kanıtlarınızı görebilir miyim ?

Bunu diyen ben değilim 5 tane eczacıya sordum ve işlerinin kötü olduğunu söyledi ve şuan için sakın okunayın dedi !!!!!!! Ses okuyabilirsin yolın açık olsun bunu ben demiyorum meslek sahibi diyor!!!!!! Bu arada bu çirkin yorum bence sana ait oldu bana değil!!!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kadıoğlu321 -- 6 Temmuz 2014; 23:25:23 >
  • quote:

Bizde gittik araştırdık 1 günümü buna ayırdım işallah ünüyü bitirdikten sonra 5 yıl içinde eczane açabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kadıoğlu321 -- 6 Temmuz 2014; 23:23:56 >
  • quote:

Hahahahahaha gördüğün üzere herkes mesleği birbirine paslıyor.
    Doktora sorsan eczacılık yaz diyor eczacıya sorsan doktor ol diyor herkes birbirine şutluyor açıkçası :) dediğim gibi sonuç değişmesi herkes mesleğini tavsiye etmeme konusunda aynı :D ve bu yıllardır böyle. Sonuç olarak senin gönlün neyi istiyorsa, seni ne mutlu edecekse onu yaz :)

Eczacılığın sıralaması 2 yılda neden 8-9 k geriledi diş tıp öne çıktı demekki bir problem var yoksa herkes eczacılık yazardı!

• hangiüniversite kullanıcısına yanıt
    Başarılar diliyorum

• Eczacılığın sıralaması geriledi çünkü tıp ve diş hekimliği fakülteleri arttı. Böylece üstteki artış alt zemini etkiledi. Geçen sene 2000 kontenjanlık tıp açıldı. Üstten artış olunca alttan da kayma oluyor

• kardeşim ankara eczacılığı 3.sınıfta bıraktı şu an ege tıp yazacak.Bana anlattıklarından size özet geçeyim eczacılık bitti artık hayalperest olmayın. Çiğ köfteciden çok eczane var memlekette.Bir kaç yıl içinde eczacılık 50k ya kadar düşecek.Tıplardaki düşme evet kontenjan artışı yüzünden ama eczacılıktaki durum öyle değil.
  • abi iyi bir puanla girip 5 sene okuyup ESNAF oluyorsunuz ya var mı daha büyük bir komedi
  • Eczacılık puanı tutturan gençler geleceğinize yazık etmeyin derim,bir sene daha çalışıp tıp diş yapabilirsiniz.

• quote:

Kusura bakmayın bu görüşünüze katılmıyorum. Ilaç hakkında en fazla bilgiye eczacı sahiptir kimya mühendisi değil.
    Ilaç firmalarının da kimya mühendisi alma nedeni düşük ücretle çalışmaları ve eczacıların eczane açma yolunu seçmeleriydi.
    Ayrıca bir eczacı ilaç firmasında yönetici rütbesine kadar yükselebiliyor.
    Eczacılık okuyan birisi de dilini geliştirebilir. Dil eğitimi sadece kimya mühendislerine has bir eğitim değil neticede.

ben eczacılık okumuyorum siz okuyorsunuz tabiki siz doğru biliyorsunuzdur fakat kimya mühendislerininde genel müdür vs vs olduğunu biliyorum,hatta araştırırken ilaç firmalarında üst kademelerde çalışanların ya kimya mühendisi ya da eczacı olduğunu yazmışlardı. bende çok araştırdım hatta forumda eczacılık mı kimya mühendisliği mi? diye bir konum bile vardı :D tabi bu kimya mühendisleri ve kimyagerler boğaziçi-ODTÜ mezunları kapsıyor,diğer üniversitelerdekiler de iyidir elbet fakat dil konusunda yurdışı eğitim vs vs eczacılıkta olmayan avantajlar. hadi kimya mühendislerini geçtim,eczacılıkta 2012 ve sonrası girişlilerin %90 ı bu bahsettiğimiz ilaç firmalarına yönelecekler, sonuçta her iki durumda da rekabet fazla, böyle söylüyorum fakat eczacılık çok çok iyi bir meslek bana kalırsa diş hekimliğinden tıptan bile daha iyi ilaç yapmak ya da kozmetik vs vs yapmak mükemmel birşey fakat gel görelim türkiye de ilaç yapma bile ( tam bilmiyorum fakat ) çok zor. yani okuması çok zevkli fakat türkiye deki iş hayatı pek umutlu gözükmüyor.

• 37 k ile gelme ihtimali var mı sizce eczacılığın ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ®ed

kardeşim ankara eczacılığı 3.sınıfta bıraktı şu an ege tıp yazacak.Bana anlattıklarından size özet geçeyim eczacılık bitti artık hayalperest olmayın. Çiğ köfteciden çok eczane var memlekette.Bir kaç yıl içinde eczacılık 50k ya kadar düşecek.Tıplardaki düşme evet kontenjan artışı yüzünden ama eczacılıktaki durum öyle değil.

Aman kardeş bitti felan deme okuyan arkadaş çirkin laf demeye başlar:) mantığı basmıyor tıpta kontejan açılıyorda eczacılıkta açılmıyor babamın bi arkadaşıda 2. Sınıfta erciyesi bıraktı bu yıl diş gelcek diyor

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.