Şimdi Ara

ECZACILIK ÖLDÜ MÜ?(DEV KONU-DEV ANKET) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
99
Cevap
3
Favori
19.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki

ECZACILIK ÖLDÜ MÜ?(DEV KONU-DEV ANKET)

(En Son Oy Tarihi: 10.12.2021)
Giriş
  • Kreutz kullanıcısına yanıt
    Sırf aile ve çevre baskısından dolayı benim de öyle bir planım var.
  • çok yakın arkadaşımda eczacılık ve müh ayrımında öğretmeni kesinlikle eczacılık demiş. Ben yazmayacağım yok ya öldü kafasına girileceğini düşünmüyorum. 2023te istenen arz 31bin kişi, olaşacak mezun 39bin. Biraz öne sıyrılmanıza emeğinize bakar gibi düşünüyorum. Arkadaşımın kuzeni daha geçen sene pfizere başladı. 10bin falan diyordu.
  • Bu konuyu her sene aciyorlar yine kim actiysa onu boğasım var . he öldü yazmayin. Eczane de acamiyonuz. Yazmayın . işsiz kalirsiniz . Eski eczacilar gibi bmwye binemezsiniz. Yazmayin yazmayin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eczuzay -- 13 Temmuz 2017; 12:9:34 >
  • xoloer1 kullanıcısına yanıt
    Muhendislik mi eczacilik mi diye bi soru yoktur zaten . dogru soru sen hangisinde mutlu olacaksindir
  • Nerelerde ne kadar eczane acabileceginin listesi var zaten ac bak bunu cok merak ediyorsan .
  • hocam sen bunlara bakam eczacılık önü acık meslek eczacı demek sadece eczane acmak degildir eczacılar ilac firmalrında çalışabilir en az 5 6 bin maasla calışabilirsin sonra uzman eczacılık diye bir şey geldi artık eczacılar doktorlarla ortak calışacak ilac konusunda ondan sonra ihrac edilen bir çok fetöcü var yani akademik kariyer için hiç olmadıgı kadar yer acıldı ve son olarak yeni dükkan acmak zorunda degilsin devr alabilirsin
  • eczuzay E kullanıcısına yanıt
    Yaşadığım şehirde yakın ilçelerde eczane açamıyorum o tabloya göre.
  • merhaba, geçtiğimiz yıl ankara üniversitesi eczacılık fakültesini bitirdim. şu ana kadar geçen yaklaşık 1 yılda yapılan yaklaşık 5-6 atamada fakültemden 30-40 civarı insan devlete bağlı kurumlara kura vasıtasıyla atandı. 20 civarı eczanesini açtı veya açma hazırlığında. 5-6 tanesi eczacı odasında veya endüstride çalışmakta. 2-3 tanesi üniversitede araştırma görevliliğine başladı. 10-15 tanesi yüksek lisans yada doktora yapmakta. bu sene 1900'ü devlet olmak üzere 2550 eczacılık fakültesi kontenjanı açılmış. birkaç yıl evvel yürürlüğe giren yasa söz konusu. eczacılıkta uzmanlık sınavı diye bir sınav açıldı. yeni yasa doğrultusunda şu an batıda doğuda, büyük küçük bir çok ilde yerler dolmuş durumda. doğuda hala kısmi bir kontenjan boşluğu söz konusu. beklenen durum, yeni mezun olan ve serbest eczacılık yapmak isteyen varlıklı kişilerin yüksek devir bedelleri ödeyerek yasayı aşmaya çalışmaları. devlet atama kuralarında genelde alımlarda 30-40 kişilik kontenjan açılır ve yıl içinde 4-6 atama yapılır. yakın geçmişte ihraçlardan kaynaklanan 260 kişilik atama sizleri yanıltmasın. endüstride her zaman eczacıya ihtiyaç olacaktır. endüstrinin asgari beklentisi ise eczacının birkaç yıl 1,5 asgari ücrete denk veya biraz üzerinde bir maaşa kanaat edip sonrasında pozisyon ve maaşının yükselmesini beklemesidir. akademi ise alımın gayet kısıtlı olduğu bir alandır. yeni gelen uzmanlık güzel bir fikir olmakla beraber bir iş kapısı olarak düşünülmemelidir. çünkü burada ilk aşamada 20-30 kişilik bir istihdamdan bahsediyoruz ve birdenbire muazzam bir artış sözkonusu olmayacaktır. eczacılık ölmeyecektir ama bu, sizinle yaşayacağı anlamına gelmez. insanlar hastalandıkça eczacılık var olmaya devam edecektir. şu an sistemlerin elektronikleşmesiyle eczacılıkta haksız kazançların ve devleti hayali reçete fatura etmenin önüne çok büyük bir ölçüde geçilmiştir. bir eczacı eczanesini kapatacak dereceye gelmedikçe kazanıyor demektir. lakin bu kazanç yüksek bir kazanç demek değildir. konumu iyi olan kendi hasta kitlesini kazazmış eczacılar iyi kazanabilmektedir. bununla bilikte birçok yeni eczacı serbest eczanede başlarda asgari ücretin biraz üstünde bir para kazanabilirken mesleğini iyi icra etmesi, hasta kitlesini oluşturabilmesi, ilaç dışı ürünleri iyi pazarlayabilmesi vb çeşitli etkenlerle bu kazancı bir kaç yıl içerisinde 4-5 asgari ücret miktarına çıkarabilmektedir. eczane açtığınız gibi yüksek paralar kazanmak ancak çok yüksek bir sermayeyle piyasaya girmenizle bir ihtimal mümkün olabilir. eczacıyı bakkalla kıyaslayanlar Allah muhafaza ağır bir hastalığa yakalanırlarsa lütfen eczaneye gelmesin bakkalına gitsin.

• Şu konu ülkenin cahil,paracıl,üretimden uzak kesmini çok güzel temsil ediyor baştan söyleyeyim. Şu hale bak. Adam bakkalla bi farkını görmüyormuş bilmem ne. Siz bu kafayla ülkenize çok yararlı insanlar olucaksınız(?) emin olun. Adam tek cümleyle şuan tıp dünyasını yöneten maddeleri üreten meslek dalını bitirdi.Neymiş eczane açımıyormuymuş.

Bak güzel kardeşim. Eczacılık bitmedi, eczane açmak ZORLAŞTI.Sen bi tarafını biraz yırtıp bu meslekle herşeyin önünü açabilirsin. Eczane açmak için kriterler çoğaldı, yine açabilirsin ama parayı gözden çıkarman lazım. Mesleğin diğer dallarını size uzun uzun anlatıcak zamanım yok, google amcaya eczane açmak yerine eczacılığın yaptıklarını yazarsanız ulaşırsınız.

Ben şuan hacettepe eczacılıkta 3. Sınıfa geçtim. Bana tıp da diş de geliyordu yazmadım eczacılığa gittim. Peki ben ne yapacağım ilerde? Allah'a şükür ailemin maddi durumu iyi bana eczane devralma garantisi veriyorlar.Benim asıl planım okul bittikten sonra bikaç sene eczane açıp paramı kazanmak sonra ise yurtdışında yüksek lisans yapmak ve yavaş yavaş tamamen yurtdışına yerleşmek.

• ölmedi
  • Eczacıların bir topluluğu var Eczacılar Odası mı ne öyoe birşey. Her neyse adamlar sürekli eczacılık fakültelerinin haddinden fazla mezun verdiklerini ve yökün bunun önüne geçmesi gerektiğini söylüyorlardı.

Ayrıca yanlış değilsem atıyorum 5km karede sadece 1 eczane olacak gibi bir yasamı varmış olacakmıymış neymiş. Yani iyi düşünmek gerek.

Sıralaman nedir? Kıbrıs düşünmezmisin? Yada Azerbaycan fln? Tıp için diyorum yada diş.
  • Shanks0 S kullanıcısına yanıt
    33k,oralar ücretli değil mi?
  • .koter. kullanıcısına yanıt
    Nasıl 2 3 yıl içinde tümüyle dolacak. Zaten uzmanlık eğitimi 3 yıl sürüyor. Ayrıca bu yıl da sadece 15 tane klinik eczacı kontenjanı var. Yani 2 3 yıl içinde dolması kesinlikle söz konusu değil. Bilmediğiniz konularda boş boş konuşmayın lütfen. Eczacılık ölmedi yaşıyor hala demiyorum ama abarttıkları kadar da kötü değil
  • Shanks0 S kullanıcısına yanıt
    3500 haneye bir eczane düşecek diye bi yasa var evet. Daha şimdiye kadarki mezunlara yansımadı o. Bizim hocalar o yasa için de esnettirmeye çalışıyoruz siz ama yine de güvenmeyin tarzı bi şeyler demişti.
  • Eusu tus gibi dusunup bunu kazaninca rahat edeceginizi de sanmayin . zaten bunun da kontenjani kisitli . bu sistemin yerlesmesi daha zaman alir turkiyede . normalde avrupada tusda oldugu gibi her bolumun eczacisi var. Ama turkiyede ilk asamada tabiki her bolum olmayacak . 2 3 bolum olacak şimdilik. Ilerisi de ne zaman gelir kismet
  • Kıbrıs için sıralamanıza göre evet ücretli olabiliyor. Bakman gerek tam bilmiyorum kac sıralama ile alıyor. Yada Kıbrıs da dişe bakabilirsin. Tabi maddi açıdan zor olacaktır. Ancak Azerbaycan a gidebilirsin belki onu araştır derim ben. Oraya gidince son 3 seneni Türkiye de belirli üniversitelerde görüyorsun Atatürk üni gibi. Yıllık ücreti 3 bin dolar diye hatırlıyorum.
  • Bu arada odyoloji de yazabilirsin önü açık bir meslek diye duydum yeni yeni gelişen bir meslek hatta ilk 4 yıllık mezunlarını bu sene verdiler galiba. Rahat bir meslek. Tabi araştırmak gerek.
  • Eczacılık ölüp dirilen bir meslek bence. EUS, eczacılığın gidişatını çok değiştirecek. Örneğin klinik eczacılık bence çok önemli. Sağlık bakanlığı kaç yatağa klinik eczacı düşeceğini açıklamıştı, ona bakın muhakkak. üstelik keyifli bir iş de olduğunu düşünüyorum. Amerika ve Avrupa'da yatan hastaların ilaçları klinik eczacıların kontrolü altındadır. Türkiye'de de bunun olması için çabalıyorlar. Bunun haricinde kanser oranının çok artıyor olması kemoterapi gören hasta sayısını her geçen gün artırıyor. Kemoterapi ilaçları da klinik eczacıların kontrolünde olacağı için gün geçtikçe daha fazla klinik eczacıya ihtiyaç olabilir. Özetle kesinlikle öldü diyip düşünülmemesi gereken bir meslek. Hatta gidişatı kontrollü olursa diş hekimliğinden daha avantajlı olacağı bir gerçek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: antinikuntini

cahil diyebilirsin bana ama benim içim eczacı ile okumuş bakkal arasında bir fark yok en azından ben böyle düşünüyorum

Cehalet ayıp değil, olsun
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.