Şimdi Ara

ECZACILIK ÖLDÜ MÜ?(DEV KONU-DEV ANKET)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
3
Favori
19.584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki

ECZACILIK ÖLDÜ MÜ?(DEV KONU-DEV ANKET)

(En Son Oy Tarihi: 10.12.2021)
Giriş
  • Rakip eleme muhabbettine takılmayın,belli bir miktar kontenjan var eninde sonunda birileri yerleşecek.Yani rakip eleme maksatlı karalama yapmayın.Ama gerçekten karalanacak şeyler varsa buyrun yazın,olumlu taraflarını da yazın.

• Şu konu ülkenin cahil,paracıl,üretimden uzak kesmini çok güzel temsil ediyor baştan söyleyeyim. Şu hale bak. Adam bakkalla bi farkını görmüyormuş bilmem ne. Siz bu kafayla ülkenize çok yararlı insanlar olucaksınız(?) emin olun. Adam tek cümleyle şuan tıp dünyasını yöneten maddeleri üreten meslek dalını bitirdi.Neymiş eczane açımıyormuymuş.

Bak güzel kardeşim. Eczacılık bitmedi, eczane açmak ZORLAŞTI.Sen bi tarafını biraz yırtıp bu meslekle herşeyin önünü açabilirsin. Eczane açmak için kriterler çoğaldı, yine açabilirsin ama parayı gözden çıkarman lazım. Mesleğin diğer dallarını size uzun uzun anlatıcak zamanım yok, google amcaya eczane açmak yerine eczacılığın yaptıklarını yazarsanız ulaşırsınız.

Ben şuan hacettepe eczacılıkta 3. Sınıfa geçtim. Bana tıp da diş de geliyordu yazmadım eczacılığa gittim. Peki ben ne yapacağım ilerde? Allah'a şükür ailemin maddi durumu iyi bana eczane devralma garantisi veriyorlar.Benim asıl planım okul bittikten sonra bikaç sene eczane açıp paramı kazanmak sonra ise yurtdışında yüksek lisans yapmak ve yavaş yavaş tamamen yurtdışına yerleşmek.
    merhaba, geçtiğimiz yıl ankara üniversitesi eczacılık fakültesini bitirdim. şu ana kadar geçen yaklaşık 1 yılda yapılan yaklaşık 5-6 atamada fakültemden 30-40 civarı insan devlete bağlı kurumlara kura vasıtasıyla atandı. 20 civarı eczanesini açtı veya açma hazırlığında. 5-6 tanesi eczacı odasında veya endüstride çalışmakta. 2-3 tanesi üniversitede araştırma görevliliğine başladı. 10-15 tanesi yüksek lisans yada doktora yapmakta. bu sene 1900'ü devlet olmak üzere 2550 eczacılık fakültesi kontenjanı açılmış. birkaç yıl evvel yürürlüğe giren yasa söz konusu. eczacılıkta uzmanlık sınavı diye bir sınav açıldı. yeni yasa doğrultusunda şu an batıda doğuda, büyük küçük bir çok ilde yerler dolmuş durumda. doğuda hala kısmi bir kontenjan boşluğu söz konusu. beklenen durum, yeni mezun olan ve serbest eczacılık yapmak isteyen varlıklı kişilerin yüksek devir bedelleri ödeyerek yasayı aşmaya çalışmaları. devlet atama kuralarında genelde alımlarda 30-40 kişilik kontenjan açılır ve yıl içinde 4-6 atama yapılır. yakın geçmişte ihraçlardan kaynaklanan 260 kişilik atama sizleri yanıltmasın. endüstride her zaman eczacıya ihtiyaç olacaktır. endüstrinin asgari beklentisi ise eczacının birkaç yıl 1,5 asgari ücrete denk veya biraz üzerinde bir maaşa kanaat edip sonrasında pozisyon ve maaşının yükselmesini beklemesidir. akademi ise alımın gayet kısıtlı olduğu bir alandır. yeni gelen uzmanlık güzel bir fikir olmakla beraber bir iş kapısı olarak düşünülmemelidir. çünkü burada ilk aşamada 20-30 kişilik bir istihdamdan bahsediyoruz ve birdenbire muazzam bir artış sözkonusu olmayacaktır. eczacılık ölmeyecektir ama bu, sizinle yaşayacağı anlamına gelmez. insanlar hastalandıkça eczacılık var olmaya devam edecektir. şu an sistemlerin elektronikleşmesiyle eczacılıkta haksız kazançların ve devleti hayali reçete fatura etmenin önüne çok büyük bir ölçüde geçilmiştir. bir eczacı eczanesini kapatacak dereceye gelmedikçe kazanıyor demektir. lakin bu kazanç yüksek bir kazanç demek değildir. konumu iyi olan kendi hasta kitlesini kazazmış eczacılar iyi kazanabilmektedir. bununla bilikte birçok yeni eczacı serbest eczanede başlarda asgari ücretin biraz üstünde bir para kazanabilirken mesleğini iyi icra etmesi, hasta kitlesini oluşturabilmesi, ilaç dışı ürünleri iyi pazarlayabilmesi vb çeşitli etkenlerle bu kazancı bir kaç yıl içerisinde 4-5 asgari ücret miktarına çıkarabilmektedir. eczane açtığınız gibi yüksek paralar kazanmak ancak çok yüksek bir sermayeyle piyasaya girmenizle bir ihtimal mümkün olabilir. eczacıyı bakkalla kıyaslayanlar Allah muhafaza ağır bir hastalığa yakalanırlarsa lütfen eczaneye gelmesin bakkalına gitsin.
  • Devletin her yerde eczane açma konusunda getirdiği kısıtlama gerçekten kafaya takılacak cinsten.

Şunu sormak istiyorum,bu durum sadece İstanbul-Ankara'da mı etkili yani Adana tarzı şehirlerde de sıkıntı yaşanır mı?
  • Hadi lütfen yorum,youtubedan tanıtım izliyorum da bazen kötü şeyler duyunca içim kararıyor.
  • geçen gün sonuçlardan önce okula gittim biyoloji hocasının kızı eczacılık bitirmiş, iş bulamıyor sakın eczacılık yazma dedi, onun dışındada sene içinde konuştuğum eczacılık okuyanlarda çok karamsardı şuan eus sistemi geldi ama oda 2-3 yıl içinde tümüyle dolacaktır. akedemik desen yeterince elaman olduğu için sadece bölüm birincilerine yol açıyorlarmış falan, sıkıntılı iş yani
  • cahil diyebilirsin bana ama benim içim eczacı ile okumuş bakkal arasında bir fark yok en azından ben böyle düşünüyorum
  • .koter. kullanıcısına yanıt
    Hocam deli gibi 3.yıla kalmak istiyorum böyle şeyleri duydukça,affedersin eşeklik edip düzgün çalışmadım bu sene.
  • antinikuntini A kullanıcısına yanıt
    İkisi de ticaret yapıyor bir nevi haklısın hocam.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu bölüm niye açıldı?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Uruk-Hai

Hocam deli gibi 3.yıla kalmak istiyorum böyle şeyleri duydukça,affedersin eşeklik edip düzgün çalışmadım bu sene.

hocam şuan öyle hissediyor olman normal ancak 3. yıl pek akıl mantık işi değil bi şansızlık yaşamadıysan, bizim sınıfta 2 tane 3. yıl vardı biris 18 biri 35 binden kalan ikiside düşürdü, hayaliniz hedefiniz nedir bilmiyorum ama ben o sıralamada olsam ya mühendislik yazar yada hemşire öğretmen falan yazardım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .koter. -- 13 Temmuz 2017; 11:8:46 >
  • Forumda eczacı yok mu hiç?Onların da yorumunu alalım.
    tıp mı yazcan corç maykıl
  • eczacılıkta uzmanlık sınavı falan gelmiş demek ki gelişmeler oluyor eczacılık ölmez.
  • quote:

İkisi de ticaret yapıyor bir nevi haklısın hocam.

3.yılı düşünme bence mf4 te sıralaman ne ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mek.

tıp mı yazcan corç maykıl

16.7 geldi hangi il yazacam seçerken çok zorlanıyorum ama tıp yazacam Allah nasip ederse
    Hocam geçen yıl ygsye kadar çalışmadım,bu sene de ygsden sonra çalışmadım,sosyal problemlerimden dolayı antidepresan kullandım,fazla özgüven verdi bütün çalışma isteğim gitti.

Millet 5-6 saatten az çalışmayıp 9-10 saatleri bulurken benim çalışmadığım bir sürü gün oldu,çalıştığımda da en çok 3-4 saat zaten.

Bir de benim kendi kuzenim var 3.yılında,her sene daha çok yükseldi.
  • Started From The Bottom kullanıcısına yanıt
    Daha kötü 37k.Düşünmemek elde değil ki.
  • quote:

Hocam geçen yıl ygsye kadar çalışmadım,bu sene de ygsden sonra çalışmadım,sosyal problemlerimden dolayı antidepresan kullandım,fazla özgüven verdi bütün çalışma isteğim gitti.

Millet 5-6 saatten az çalışmayıp 9-10 saatleri bulurken benim çalışmadığım bir sürü gün oldu,çalıştığımda da en çok 3-4 saat zaten.

Bir de benim kendi kuzenim var 3.yılında,her sene daha çok yükseldi.

mesela diyorsunuzki antidepresan kullandım gereksiz özgüven verdi, diyelimki Allah göstermesin psikolojiniz tekrar bozuldu ve antidepresan kullanmak zorunda kaldınız aynı şeyin tekrar etme ihtimali yokmu, ya yine aynı durumu yaşarsanız özgüven konusunda
  • Mühendisliğe soğuk bakıyorsunuz sanırım sıralamanızı tam bilmiyorum ama bilgisayar ve e.e mühendisliğini kesinlikle öneririm çok iyi bir üniversiteye gitmeseniz bile orda sıkı çalışarak kendini geliştirerek telafi edilebilecek bir durum..
  • quote:

Daha kötü 37k.Düşünmemek elde değil ki.

Tam kötü yerde kalmışsın ya, izin veriyorlarsa kal hocam çünkü iyi bölümleri hep az farkla kaçırmışsın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Allah korusun da sınav yılında bir daha kullanmam.
  • quote:

Allah korusun da sınav yılında bir daha kullanmam.

ozaman bilemmede mühendislik düşün derim
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.