Şimdi Ara

ECZACILIK ÖLDÜ MÜ?(DEV KONU-DEV ANKET) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
3
Favori
19.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki

ECZACILIK ÖLDÜ MÜ?(DEV KONU-DEV ANKET)

(En Son Oy Tarihi: 10.12.2021)
Giriş
  • Eczacı ile eczanede ilaç veren çalışanları bir tutmayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Uruk-Hai

Allah korusun da sınav yılında bir daha kullanmam.

hangi şehirde yaşıyorsun uruk
  • Adana
    Sen kac kdasin hocam?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Marmara eczacılıkta okuyorum sorularınız varsa alabilirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • none12 N kullanıcısına yanıt
    Hocam eczane acmak artik cok mu zor?
    EUSu bir de size soralim.

• Ölmemiş olabilir ancak eczane açmak için mutlaka eczacılık mezunu diploma vs istenmesine gerek kalmadı artık..

Enjeksiyon yapılırdı eskiden artık yasak

Reçete deseniz artık barkod gibi harf-rakam veriyorlar hastanın eline reçeteyi yanlış okudu yanlış ilaç verdi derdi yok...

Eskisi gibi eczacıların kritik işleri yok. O yüzden eczane açmak için eczacı diplomasına gerek olduğunu düşünmüyorum...

Alfanumerik 3-5 karakteri ekrana girip çıkan reçeteyi raflardan ilaç alıp müşteriye vermek için 4 yıl okumaya gerek yok...

Ya Eczacılar a daha spesifik görevler ve görev tanımları verip sorumluluklarını arttıracaklar ya da 2 senelik Myo statüsüne çekip devam edecekler...

• Ölmüş bir meslek değil bu konuya açıklık getireyim öncelikle

2012 girişlilerden sonra yasa değişti artık eskisi gibi kolay eczane açılmıyor ama bunu kafanızda eczane açılmaz gibi düşünmeyin bir akrabam 2 sene önce mezun oldu ve bu sene açabildi

Yeni yasaya göre eczane açman için 1 sene çalışman gerekiyor ki bu da tecrübe edinmek için bir avantaj sonuçta

Eus a girince uzman eczacı ünvanını alıyorsun bununla.ilgili bir seminere katılmıştım 5 6 bin gibi rakamlar söylendi

• BIXI MAN kullanıcısına yanıt
    Pardon ama sen eczacılığı bu kadar küçümsemişsin de daha mesleğin 5 sene olduğunu bilmeden yorumlar yapmışsın ?

Eczacılık diploması olmadan nasıl dükkan açılıyormuş merak ettim ? Bunu yapanlar zaten mezun olan eczacıların diplomasını alıp kiralatanlar ki bu yasal bir şey değil

Eleştirmeden önce bilgi edin öyle yorum yap burdaki insanlara yalan yanlış bilgi verme

Anlatmak istediğim şey farklı...

Eczane işleri şu anda sadece reçeteyi al ilacı ver durumundan ibaret... Eczacı iş tanımı ileride daha spesifik işler için uzman eczacı vs vs diyerek tıp dallarında görev alacaksa , eczane açmak için sadece eczacılık mezunu olmaya gerek olmayacağını düşünüyorum...

Eskiden enjeksiyon vs yapılırdı eczaneler de risk vardı. Şimdi herşey yasak, sadece reçeteyi al ekrana gir çıkan listeyi raftan ver...

Şu anda Diplomayı al, işlet gibi bir durum ileri de kalkmalı. Eczane açmak için diploma şartı aranmamalı...

Diploması olan eczacılık mezunları daha spesifik görevler almalı...

• BIXI MAN kullanıcısına yanıt
    5 sene boyunca aldığımız o kadar dersler bize sadece raftan ilacı al hastaya ver olarak mı öğretiliyor sanıyorsun ?

Hastaya ilaç hakkında endikasyonlarını yan etkilerini günlük dozunu vs bilgi vermek bizim görevimiz bunları bilmeyen insan mı eczane açabilcek ?? Üstelik myo mezunu okup ? Ben buna sadece gülerim... o zaman yoldan geçeni al direkt eczaneye sok ilaç versin böyle bir mantık mı var arkadaşım ?

Seninle daha fazla muhattap olmayıp "SİZE EN YAKIN SAĞLIK DANIŞMANINIZ ECZACINIZDIR." Diyip noktalıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi none12 -- 13 Temmuz 2017; 16:2:13 >
  • Eczacılık okuduğunda yalnızca eczane açılabildiğini sanan tipler zaten eczacılık okumasın.

Eczacılık sadece eczane açmak değildir. Tüm ilaç sanayi kapsar.
  • Kesinlikle

• batgem6 kullanıcısına yanıt
    Türkiyede insanların bu tercihleri yüzünden ülke bu halde zaten. Ülkede ne normal de doğru mesleğe yönelinmesini bekliyorsun ? Şuan bahsettiğin ülke türkiye: hiçbir üretimi olmayan, kafa yapısı yerlerde bi ülke. Çok normal doğru tercihlerin yapılamadığı. Tıpı seçtiniz de noldu bu ülkede garanti para diyip gittiniz. Ne ürettiniz ? Naptınız dünya için ? Son mo orotocokson ilaç diyeceksin şimdi. Nice kafa yapısı aynen devam böyle, ülke çok güzel bir yolda. Hayatınız para olmuş, az gidin ufkunuz açılsın biraz da onu düşünün. Eczane açmayı bu kadar düşünmeyin, nasıl işimi iyi yaparım nasıl öğrenirim nasıl üretirim bunu düşün. Bunu düşünmediğiniz sürece gidip demeyin "ülke boş aq, batıyoz aq, len aq"

INSANLIK VAR OLDUKCA, OLMEYECEK 2. MESLEK
  • JeffS kullanıcısına yanıt
    Merak etme benim de ailem bana eczane açacak maddi durumu karşılar ya da yata yata ücretli Bilkent endüstride okuyabilirim. Bir amacımız olduğu için başka alanlara yöneliyoruz.

Ama eczacılığın meslek tanımı zaten vizyona müsait değil dostum kusura bakma. Parayı seçen asıl sen olmuşsun :)

• batgem6 kullanıcısına yanıt
    Bana da tercih döneminde vaad edildi bilkent, koç vb paralı okumam için ama ben bi bildiğim olduğu için eczacılığı seçtim.

Adama bak ya hala eczacılık meslek tanımı vizyonsuz diyor neymiş sana göre eczacılığın tanımı ?Sadece Türkiyede değeri altta görülen bir mesleği nasıl dünya çapında vizyonsuz yapabiliyorsun ?

• JeffS kullanıcısına yanıt
    Boşsun. Sana laf yetiştirmekle uğraşmayacağım

• İiler kötü gibi gidiyor.ne zaman ilaç almaya gitsem 10 15dk bekleyin depodan sipariş geçelim.7 tane eczane dolaştım sonunda olanı buldum.arkadaşım sen eczaneciysen her ilacı bulundurman lazım.tamam belki her ilatan 5 10 adet almaya paran yetmiyor ama numunelik 1 tane bulundur dükkanında.madem sipariş geçip beni bekleteceksen seni aradan çıkaralım,ver bana deponun numarasını siparişi geçeyim kuryede motorla getirsin.

• Birde şunu ekleyeyim eczacışık işlerkötü gitsede bitmez.her doktor muayene sonrası 3 4 ilaç yazmadan bırakmıyor (burada doktorluğu ilaç yazmak sanan denyolara sesleniyorum ) o ilaçlar işe yaramadı mı? Gel başka 4 ilaç yazalım diyecek doktorlar sağolsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Uruk-Hai

Adana
    Sen kac kdasin hocam?

sıralama 28k geldi hocam, şimdi benimde hedef senin gibi dişti olmadı bu sıralamalarda da adam gibi bir üniversitede düzgün bir mühendislik okunmaz, anca eczacılık var o da benim ilgimi çekmyen bir meslek; bizim şehirde mimarlık var mimarlıkk olurda kendini geliştirebilirsen dişçilik gibi serbest hayat tarzı yaşşanabilecek bir meslek gibi gözüküyor senin şehrin mimarlığını düşünebilrisin bizim bursadaki mimarlık 33k ben 28k oldum işte hem kendi şehrimde kalırım hemde yurtlarda sürterken ailemin yapacağı masraf cep harçlığım olur, sen de böyle düşünebilirsin; baktım şimdi çukurova da mimarlıkta eczacılık da varmış senin sıralamaya uyan kendi şehrinde kalmalısın bence

yani ben yaptığımız sıralamaların başka şehirlerde yurtlarda 4 sene sürmtmeye, ailemizi maddi sıkıntıya sokmaya değecek sıralamalar olduğunu düşünmüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MikeIsraetel -- 13 Temmuz 2017; 18:54:5 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.