Şimdi Ara

ECZACILIK ÖLDÜ MÜ?(DEV KONU-DEV ANKET) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
3
Favori
19.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git

ECZACILIK ÖLDÜ MÜ?(DEV KONU-DEV ANKET)

(En Son Oy Tarihi: 10.12.2021)
Giriş
  • Eczacılık öldü diyenler şuan eczane işletenlerden başkası değil.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • eczalık, mühendislik ve öğretmenlik bazı teknisyenliklerin verdiği eğitim 5 üzerinden puanlama yapmalı ve 3ü sağlayamayanlar kapatılmalı. 3. puanda kalanların iyileştirmeleri yapılmalı. haddinden fazla vasıfsız mezun var. Yeri geliyor bunlar atanıyor devlete ve devlet dede vasıfsızlık oluyor. Kanada ve Almanya gibi ülkelerin eğitim ve i düzeni incelenip 5+5 olacak şekilde bir eğitim planı yapılmalı ve sahanın düzeltimesi lazım. Afedersiniz ama bi s....m bilmeyen adamlar eczacılık yapıyorlar. birçok okul boş teneke imal ediyor. Farma gibi bir bölümün matematik ve kimya ağırlıklı olmalı ama alakası yok. Bir hemşirenin bildiklerinden fazlasını bilmeleri lazım ama oda yok.Mühendislikte aynı öğretmenlikte aynı. Heleki öğretmenlik daha beter son 2 yılda nekadar boş beleş adam varsa atandı. Gelecek nesil zaten sıkıntılı buadamlar dahada bitirecek. Alan bilgi testi sınavından 10 net yapan malı atamanın bir manası yoktur. diploması iptal olmalı hatta. mühendislik sağlık öğretmenlik gibi bölümlerde yeterlilik sınavı yapılmalı geçemeyen kişinin diplomasını iptal edilecek ozaman gerçekten işini seven haketen insanlar yerinde olur. Ama bu eğitim sistemi direk ağır birşekilde de olsa değişmeli. Ben çocuğumun ileride okumuş it puşt olmasını istemiyorum. yeteneği olan ve sevdiği işi yapıp hak ettiğini almasını istiyorum. Bir hizmet alacağım zamanda bu hizmetin hakkını istiyorum.

• Şahsen ben de tıp gelmesine rağmen eczacılık seçmeyi düşüyorum.Derslerle ,sosyal hayatla alakali biraz bilgi verebilirmisin?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Started From The Bottom kullanıcısına yanıt
    mf4 24k siralamam var iyi bolumler gelirmi ilk yilim mezunda dusunebilirim

• 7 yıllık eczacıyım ,aşırı pişmanım ilk 5 bine girmiştim 2004 te
    Şu içine düştümüz duruma bak 40 binlerdeyiz

• Mf3 29k da geldi gazi eczane gelir diye düşünüyorum. Şuanda eczane açmak zor 20bin tane eczane fazlası varmış ama bence bu kota böyle kalmaz 4 yıla yıkarlar ortalığı..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3. sene düşünmüyor musun hocam?
  • jhaxd J kullanıcısına yanıt
    Hocam sana açık açık söyleyeyim, tıp eczacılıktan daha iyi bir meslek bu devirde. Ben tıp ve dişi hiç sevmediğim için yazmadım. Tıp yazsam hayatım daha garantiydi ama ben kendi kişiliğime ihanet edemezdim, para için sevmediğim mesleği yazmadım. Soruna gelicek olursam:

Hacettepede dersler çok zor baştan söyleyeyim. İlk sene çok bi sıkıntı yok. Ama ikinci sınıfta baya ter döküceksin, bütlerin de kalkmasıyla okul iyice zorlaştı. Eczacılığı kime sorsan söyler zor olduğunu. 3 ve 4 te de olaylar 2ye göre çok daha ilerliyor ve duvar yumruklama dönemlerine girmiş oluyorsun. Çok ağır bir teoriği var işin gücün ezber.

Sosyal hayata gelicek olursan açık açık yine söyleyeyim derslerden, lablardan 1. Sınıf dışında çok bi sosyal hayatın olmuyor çok ders çalışman lazım geçmek için. Ama düzenini iyi kurarsan sosyal imkanları çok geniş bir okul.

• Sunshine4 S kullanıcısına yanıt
    Mezuna kalsan rahat 5k yaparsın bence benim ilk yılım olsaydı bu sıralamayla kalırdım her türlü şimdi kırık deneyeceğim

• @turbolinea

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • none12 N kullanıcısına yanıt
    Eczanede duran Eczacı var mı ?

Dükkana gelen müşterilerin kaç tanesine Eczacı bakıyor, kaç tanesine eczacı kalfası bakıyor ?
    Endikasyonu , ilaç hakkında bilgi verilmesini vs vs şeyleri eczanelerin %99 unda kalfalar çıraklar yapıyor..
    Eczacı hanım ya da eczacı bey ya eczanede olmuyor, ya da arka tarafta masasında bilgisayarından bi şeyler yapıyor...

Kimse kimseyi kandırmasın... Eczane de iş yükünü eczacı kalfaları çekiyor , senin düşüncene göre eczanelerde bütün eczacılık mezunları sabahtan akşama kadar tezgah arkasında müşteri karşılıyor.... Yok böyle bi şey... 5 sene boyunda fakültede aldığın derslerin kaç tanesini tezgah arkasında gelen müşterilere veriyorsun fayda sağlıyor... Neredeyse hiç birisi..
    3-4 sene tecrübeli bir eczacı kalfası biraz da işine bağlıysa zaten her türlü müşteri ihtiyacını karşılıyor...

Anlatmak istediğimi tekrarlıyorum....

Eczaneler şu anda sadece Reçeteyi ver ilacı al hizmeti vermekte yan ürün olarakta dermotolojik vs ürünlerin satışını yapmakta aracılık etmektedir. Bu nedenle eczane açmak ve işletmek için 5 senelik eczacılık mezunu olmaya gerek bulunmamaktadır.

Heeeee ne zaman ki eczanelere daha kritik daha spesifik işler verilir. 5 senelik okulda okutulan dersler bu şekilde düzenlenir, bu düzenlemelere göre de eczanelere ek iş süreçleri tanımlanır o zaman eyvallah...

Ancak şu anda eczanelerin çalışma sistemi ;

- Kod yazılı olan reçete kağıdındaki kodu ekrana gir.
    - Çıkan ilaç listesindeki ilaçları alfabetik sıralı bulunan raflardan al , barkod okut.
    - Poşeti hazırla müşteriye ver gönder... Stoğu azalan ilacı sipariş listesine yaz depoya bildir vs vs...

Bu yukarıdaki iş modeli için 5 senelik bir fakülteyi bitirmiş adama ihtiyaç yoktur....Tıbbı bir işlem vs yapmıyor...
    Yapsınlar MYO statüsünde bir eczane yöneticiliği vs diye bir bölüm. Bu bölümü bitirenler e eczane açma ya da devir alma hakkı verilsin. Zaten iki senelik süreçte de o dediğin endikasyonları vs öğretirsin adama...

5 Senelik Eczacılık fakültesini seçenlere de daha detaylı daha spesifik işleri yüklersin... Tabi altyapısını da sağlam yapacaksın bu işin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BIXI MAN -- 14 Temmuz 2017; 1:11:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Holy Templar

İiler kötü gibi gidiyor.ne zaman ilaç almaya gitsem 10 15dk bekleyin depodan sipariş geçelim.7 tane eczane dolaştım sonunda olanı buldum.arkadaşım sen eczaneciysen her ilacı bulundurman lazım.tamam belki her ilatan 5 10 adet almaya paran yetmiyor ama numunelik 1 tane bulundur dükkanında.madem sipariş geçip beni bekleteceksen seni aradan çıkaralım,ver bana deponun numarasını siparişi geçeyim kuryede motorla getirsin.

Hocam ilaç çeşitleri de çoğaldı...
    Eskiden diyelim ki tansiyon ilacı... Toplasan 5 marka ilaç vardı... Şimdi sebil ilaç markası var..
    Adam da haklı hangi birini bulundursun eczane de...

Bi de artık kargo işleri de hızlı , iki saatte motor ile geliyor ilaç dükkana , stoklu çalışıp boşuna nakit bağlamıyor çoğu eczane..

Ama müşteri olarak ta haklısın , reçeteyi verdiğinde hizmeti tam olarak almak istiyorsun...

• hocam benim de sıralama mf4 mf3 26k geldi ben de şehrimde bana en yakın üniversiteyi yazıcam sanırım seninle aynı düşünüyorum zaten maddi durumumuz kötü yaptığım sıralama da ailemi sıkıntıya sokmaya değmez sevdiğim tek ders matematik sanırım itü mat mühendisliği ya da yıldızda elektrik falan yazıcam
    acaba hangi şehirdesin mühendislik hiç mi düşünmüyorsun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: nükleerbaslıklıkız

hocam benim de sıralama mf4 mf3 26k geldi ben de şehrimde bana en yakın üniversiteyi yazıcam sanırım seninle aynı düşünüyorum zaten maddi durumumuz kötü yaptığım sıralama da ailemi sıkıntıya sokmaya değmez sevdiğim tek ders matematik sanırım itü mat mühendisliği ya da yıldızda elektrik falan yazıcam
    acaba hangi şehirdesin mühendislik hiç mi düşünmüyorsun?

bursadayım hocam mühendislikleri uludağın rezalet türkçe hepsi ve 50kdan itibaren başlıyor tıptan sonra sadece mimarlık var oda 33 binle almış geçen sene

mühendislik benim şehrimde olsa belki düşünürdüm ancak mühendislik bir risk sonuçta sıralamamda pek iç açıcı değil 28k, marmara bilgisayar bile olmuyor anca temel mühendislikler dışında mühendislikler olur iyi üniversitelerde onlar hakkında da geleceği muamma o yüzden mimarlık en mantıklı seçim gibi gliyor, dış kazansam ileride hayli hayli fazlasını kazanacağım için yurtlarda şehir dışlarında sürünmeye, ailemi maddi sıkıntıya sokmaya razı olacaktım ancak şuan pek mantıklı gelmiyor bu tarz bir seçim

televizyonda bir adam matematik mühendislerinin işi hemen hazır falan diyodu tam bilgim yok bölümle ilgili ama araştır bence hocam matı seviyosan senin için iyi bir meslek olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MikeIsraetel -- 14 Temmuz 2017; 12:20:55 >

• BIXI MAN kullanıcısına yanıt
    Eczacılık ölmez insanlık bitmeden ilaç satımı da bitmez

Eczacılık sadece ilaç satmaktan ibaret bir meslek değil kanun serbest eczanelerle ilgili bir düzenleme eczacıları yok etmiyor kimse

Eczacılar;

Arge de

Serbest eczacılık

Hastane eczacılığı

Endüstri de

İlaç fabrikalarında

Mesul müdür

Akademisyen

Uzman eczacı vs olarak çalışabilmektedir

Bir meslek ne zaman biter ??

O mesleğin ürettiği hiçbir şeye hiç kimsenin ihtiyacı kalmadığı zaman

• Bu sektöre çok yakınım çok iyi biliyorum bana güven.Mezun olunca babanın 150-200bin lira hazır keşiniz yoksa olmaz.Diyelim sermayeniz var.Yeni düzenlemeyle mahalledeki nüfusa göre eczane açma kısıtlaması getirildi.Her yer eczane dolu.Paranız olsa bile eczane açmak için yıllarca bekleyebilirsiniz.Ha ilaç şirketleri muhabbetleri var.Oralara girince de tatmin olacağın bir para bekleme.(Ablam yıllardir eczanede çalışıyor ordan biliyorum).

• quote:

Orijinalden alıntı: BIXI MAN

quote:

İiler kötü gibi gidiyor.ne zaman ilaç almaya gitsem 10 15dk bekleyin depodan sipariş geçelim.7 tane eczane dolaştım sonunda olanı buldum.arkadaşım sen eczaneciysen her ilacı bulundurman lazım.tamam belki her ilatan 5 10 adet almaya paran yetmiyor ama numunelik 1 tane bulundur dükkanında.madem sipariş geçip beni bekleteceksen seni aradan çıkaralım,ver bana deponun numarasını siparişi geçeyim kuryede motorla getirsin.

Eskiden diyelim ki tansiyon ilacı... Toplasan 5 marka ilaç vardı... Şimdi sebil ilaç markası var..

Bi de artık kargo işleri de hızlı , iki saatte motor ile geliyor ilaç dükkana , stoklu çalışıp boşuna nakit bağlamıyor çoğu eczane..

Ama müşteri olarak ta haklısın , reçeteyi verdiğinde hizmeti tam olarak almak istiyorsun...

Sende heralde eczanede çalışan birisin anladığım kadarıyla.doktorlar zaten robot gibi ilaç yazıyorlar,çoğuda bilindik ilaçları yazıyor.eczanelerde bir zahmet bunları bulundursun dükkanlarda.büyük şehirlerde binlerce insan var,ülke olarakta habire hastanelerden çıkmıyoruz dolayısıyla o ilaç 1 haftada satılmasa bile sonunda elbet satılır.10 mt kare dükkanı eczane yapıp her müşteriye siz bekleyin biz istetelim mi denilecek? Ya da o zaten pek etkili değil size x ilacını verelim hem bu daha yeni mi denilecek? böyle saçmalık mı olur.paranı bu işten kazanıyorsan yatırım yapacaksın.
    Bu nedenle sora sora bulurum ilacı nerde varsa ordan almaya devam edeceğim.en azından işine saygı gösterip stok yapmış ona helaldir.

• Turbo konuya bekleniyor @Turboliane
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: BIXI MAN

quote:

Sende heralde eczanede çalışan birisin anladığım kadarıyla.doktorlar zaten robot gibi ilaç yazıyorlar,çoğuda bilindik ilaçları yazıyor.eczanelerde bir zahmet bunları bulundursun dükkanlarda.büyük şehirlerde binlerce insan var,ülke olarakta habire hastanelerden çıkmıyoruz dolayısıyla o ilaç 1 haftada satılmasa bile sonunda elbet satılır.10 mt kare dükkanı eczane yapıp her müşteriye siz bekleyin biz istetelim mi denilecek? Ya da o zaten pek etkili değil size x ilacını verelim hem bu daha yeni mi denilecek? böyle saçmalık mı olur.paranı bu işten kazanıyorsan yatırım yapacaksın.
    Bu nedenle sora sora bulurum ilacı nerde varsa ordan almaya devam edeceğim.en azından işine saygı gösterip stok yapmış ona helaldir.

Eczanede çalışan değil de çok sık eczaneye giden biriyim.
    Bebek var , her hafta bi şeyler eksik oluyor gidiyorum mecburen

Bende eczane seçiyorum... Sonuçta müşteriyim ve en iyi hizmeti kimden alıyorsam onu seçiyorum...
    Stoğu en yüksek aradığımı bulduğum eczaneden alışveriş yapıyorum

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.