Şimdi Ara

Eczacılık ve memnuniyetsizlik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
751
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar öncelikle hepinize merhaba. bu sene eczacılığa başladım 1 ayı aşkın süredir eczacılık fakültesindeyim. ilk kez böyle bir başlık açıyorum herhangi bir forumda. o yüzden yanlış söylediğim bir şey varsa affola.
    ben başladığımdan beri huzursuzum arkadaşlar. ilk hafta eczacılar bölümü tanıttı filan. çoğu arkadaşım bir depresif ruh haline girdi. eczane açılamayacağını bilerek ve bunu değerlendirerek tercih etmiştim. ancak endüstri eczacılığının da bu kadar zor olabileceğini kavrayamamışım. açıkçası akademik kariyer de planlamıyorum geriye 2 seçeneğim kalıyor ya hastane ecz. ya da endüstri. bu alanları da uzman kişilerden dinledikçe kafama yatmamaya başladı. bu da beni ve etrafımdaki çoğu arkadaşımı tedirgin ediyor. bir de arkadaşlar bu bölüme 24bin sıralama ile girdim yani yıllarım hep çalışmakla geçti karanlık bi gelecek taşıyan bi bölümde olmak öylesine koydu ki.. açıkçası fakültemizde ne bir üniversite havası var, ne sınıfımız amfi gibi baya bildiğiniz lise sınıfı tarzı.. hadi bu fiziksel şeyler ya da eğitim gelip geçici şeyler. kafana takmazsın bi şekilde hallolur. peki ya bölüme ısınmazsam?
    şimdi arkadaşlar sizce ne yapmalıyım ? eczacılık gerçekten de kaygı duyulası bi geleceğe mi sahip? seneye başka bir bölüme geçmeyi düşünmeli miyim? ki hayata olumsuz bakan sürekli negatif düşünen birisi değilimdir.. ne olursunuz en azından bi yorum yapın arkadaşlar...
    okuyan herkese teşekkürler.

• off off,ne okumalıyız artık bilmiyorum bu ülke de..ben de bilgisayar müh okuyorum ama aynı durum yaşıyoruz...bıraksan bırakılmaz,glmişiz 3.sınıfa....çok zor hrşy,okumakla bitmiyor ki,mzun olup sonra rzil olmakta var...ülkenin haline bak arkadaş...eczacı,mühendis geleceginden kaygılanıyor rsmn rezillik.
  • valla aynen öyle ben hayatımdaki olumsuzlukları dillendirmeyi pek başarabilen biri değilimdir ama ben bile konuşmak sorun olduğunu anlatmak istiyorsam bence gerçekten sorun vardır ya.. bir de çok insan var aslında mutsuz ama çevre baskısıyla söyleyemiyor insanlar ne der diye..
  • yildizertutar Y kullanıcısına yanıt
    Bolumu icine sindiremediysen mutlu degilsen birak.ama su da var kac yasindasin ona gore degerlendirmek lazim yasin buyukse bazi seyleri psikolojin kaldirmayabilir kolay degil bolum birakmak.kiz isen o siralamaya mimarlik oneririm temiz is . Cizim seviyorsan tabii cunku sabah aksam cizim yapiyorlar.muhendislik icin de yine kizsan yildiz yaziyo heralde kizsin bilg muh iyidir ofiste masabasi.endustride olabilir.makine insaat ee ye gelme cunku tam bi koğuş havasi var ve calisma sartlari pek iyi olmayabilir.

Neyse eczacilik hakkinda diyecegim benimde tutuyordu bi ara dusunuyodum sonra bu tayyeap eczacilari bitircek dediler gelecek parlak degil dediler bir de diplomali bakkal mi olucan dediler yazmadim o yuzden pek bilgim yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yok yasim buyuk degil 95liyim yani cok sorun olacagini zannetmiyorum bu yili da asla ama asla kayip olarak gormem. Suan bulunduğum sinifta benden 2 3 yas hatta ortalama 35 yas buyuk biri bile var hicbir sorun yaşanmadi :) onemli olan içime sinmesi iste..

• quote:

Orijinalden alıntı: yorgun şair

off off,ne okumalıyız artık bilmiyorum bu ülke de..ben de bilgisayar müh okuyorum ama aynı durum yaşıyoruz...bıraksan bırakılmaz,glmişiz 3.sınıfa....çok zor hrşy,okumakla bitmiyor ki,mzun olup sonra rzil olmakta var...ülkenin haline bak arkadaş...eczacı,mühendis geleceginden kaygılanıyor rsmn rezillik.

sen niye bırakmak istiyorsun? peki bölüm ne önerirsin pc müh dısında bende pc müh düşünüyordum
    Tamam iste sorun olmaz iyice dusun ailenle konus eskiden olsa eczacilar cok iyi kazaniyomus hem rahat is kizlara yakisir birakma derdim de simdi devletin politikalarinida takip etmek lazim ona gore dusun arastir

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İste sorun biraz da alternatif olarak ne düşüneceğim. Hani gercekten dusunuyorum arastirmaya calisiyorum ama tikanip kaliyorum..

• bilmiyorum bu meslekte iyi bir yere gelmek için çok donanımlı olmak gerekiyor,insan hangi alana nasıl yönelecegini karıştırıyor...adamlar iş ilanı veriyor mesela,istedikleri şeylerin bir insanda toplanma olasılıgı çok zayıf...benim için ingilizce biraz sorun mesela,ama onu geçtim adamlar 2.dil hatta 3.dil bilen insanlar arıyorlar..bunu da geçtim adamlar öyle şeyler istiyorlar ki yani bunu yapan insan olamaz diyorsun,eee adamlar da birçok işi tek kişinin yapmasını istiyor maaş az gitsin diye ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yorgun şair -- 17 Ekim 2014; 8:59:31 >
  • Hangi eczacılıktasın ?

Ben de mimarlik okuyorum ve ayni seyleri yasiyorum seneye bolum degistiricem hic sevmedim bolumu nefret ediyorum

• Siz neden memnun kalmadiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildizertutar -- 17 Ekim 2014; 21:16:26 >
  • memnun olamama para kazanamama durumun yok eczacılıkta...

doğu da birçok yerde tek eczaneler faaliyette ve ya da eczanelerin sayısı az.

gerçi yenisin ama bitirdğin zaman yüksek maaşla beraber faaliyette bulunabiliriz.
  • ya suanda eczane acilabilecek 2500 yer var her yil mezun olan ortalama 2000-2500 eczaci var. Bu durumda eczane acma gibi bi durum soz konusu bile degil maalesef ki. Dedigim gibi bunu bilerek tercih yapmistim bu acidan bi yikim yasamadim

• quote:

Orijinalden alıntı: yildizertutar

ya suanda eczane acilabilecek 2500 yer var her yil mezun olan ortalama 2000-2500 eczaci var. Bu durumda eczane acma gibi bi durum soz konusu bile degil maalesef ki. Dedigim gibi bunu bilerek tercih yapmistim bu acidan bi yikim yasamadim

ne kadar çok mezun olsa bile bu çıkan mezunların hepsi ECZANE AÇMAK İSTEMİYOR.
    hatta eczanesi olan bile gidip devlette çalışıyor.
    bence sizin psikolojiniz bozulmuş
  • Valla benim psikolojimi bilmem de siz bi once uslubunuzu duzeltin.
    Sinif 100 kisiyse minimum 70 kisi eczane acmak istiyor, sinifa 10 tane falan eczaci geldi bu gune kadar tanitim icin. Ortalama 8 tanesi bir suru farklı yerde calismis ama sonunda eczane acmis :)
    Kaldi ki buraya yardim istemeye geldim kendi bolumumu sallayarak kotuleme niyetinde degilim.

• quote:

Valla benim psikolojimi bilmem de siz bi once uslubunuzu duzeltin.
    Sinif 100 kisiyse minimum 70 kisi eczane acmak istiyor, sinifa 10 tane falan eczaci geldi bu gune kadar tanitim icin. Ortalama 8 tanesi bir suru farklı yerde calismis ama sonunda eczane acmis :)
    Kaldi ki buraya yardim istemeye geldim kendi bolumumu sallayarak kotuleme niyetinde degilim.

bu iş yapılacak iş değil normalde...
    ama şunu da söyleyeyim.o açan kişiler genel olarak istanbul etrafında büyük şehirlerde açıyordur.
    küçük şehirlerde halen eczane sayısı çok az.
    bu 1.

ikincisi eczanesi olup da iyi kazandığı halde devlete geçenlerde var.
  • Ya boyle rahat nasil genelleme yapiyorsunuz anlayamiyorum suan benim cevremde bile dogu bati nere olursa olsun acarim eczane diyen bir suru arkadasim var. Kaldi ki yorum yapmiyorum ben size sayisal veri veriyorum. Bundan 5 sene sonrasi eczane acilacak yer kalmayacak. NET.

• quote:

Ya boyle rahat nasil genelleme yapiyorsunuz anlayamiyorum suan benim cevremde bile dogu bati nere olursa olsun acarim eczane diyen bir suru arkadasim var. Kaldi ki yorum yapmiyorum ben size sayisal veri veriyorum. Bundan 5 sene sonrasi eczane acilacak yer kalmayacak. NET.

sana soru:
    peki neden bir çok doğuda ilçede sana bir sürü ilçe gösterebilirim. birçok eczane tek ya da iki eczane..

açmıyorlar.senin dediğin gibi olsaydı oralar doladı durmuyor.

erzurum olur tek eczane
    erzurum uzundere tek eczane
    erzurum şenkaya tek eczane
    erzurum köprüköy de eczane yok nufus 17000 köylelerle beraber olmasına rağmen.
    erzurum tortum 19000 nufus...iki eczane var. ikisi de aynı kişininmiş.sanırım biri eczane açmasın diye iki eczane açmış oraya...ve nedense 3.-4. sü açılmıyor.çünkü gelen yok!!!
    kars arpaçay tek eczane
    kars digor tek eczane
    kars susuz tek eczane
    kars akyaka tek eczane
    ardahan hanak tek eczane
    ardahan damal tek eczane
    ardahan posof tek eczane
    ığdır tuzluca iki eczane
    ığdır aralık iki eczane
    ığdır karakoyunlu da eczane yok nufus 17000civarında köylerle.

senin dediğin gibi olsaydı buralara 3 er 5 er eczaneler açılırdı.
    bunu anlamıyorsun!!!anlasan zaten saçma bir konu açmazsın.
    BENİM BABAM ECZCI VE İŞİN İÇİNDEYİM.
    ŞU AN ECZANE AÇMAK İSTİYORUM DİPLOMA BULAMIYORUM BULURSAM HEMEN AÇICAM ECZANEYİ ZİNCİR KURUCAM.
    bizim işlettiğim eczaneyi eğer ben büyütmez birkaç eczane açmazsam babam öldüğü zaman bu eczane de elimden gidecek.

ilçede biz iki eczaneyiz.tek e düştüğüm zaman en az aylık 25000tl kar ı var eczanenin. rakip olduğu için aylık şu an 9000 10.000tl kar kazanıyor.
    babam başında durmayıp uğraşmadığı için ciro düştü ben yükselttim.

karşında işten anlamayan biri yok İŞİN BİZZAT İÇİNDE BİRİ VAR.
    eczane açanlar ise batıda açıyorlardır.
    batıda da eczane iş yapmaz!!! bu benim dediğim doğuda....başka doğu illerde durum daha kötüdür.

VE BEN İŞİN İÇİNDE OLDUĞUM HALDE BANA BU KADAR YAZDIRDIN. BANA İŞİ BİLMEZ MUAMELESİ LÜTFEN YAPMA!!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi syrialin -- 19 Ekim 2014; 1:07:45 >

• Diploma bulursaniz hemen acacaksiniz eczaneyi? Zincir kuracaksiniz? Biz de keriziz dogru o kadar puan almisiz tabiri caizse esekler gibi calisiyoruz 5 yil. siz de babaniz bu meslekte diploma bulun acij eczaneyi. :-) ne alâ memleket.
    Daha fazla sizle tartismayacagim.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.