Arkadaşlar cep telefonunu kullanarak pc den internete bağlanıyorum. Bu işlemi daha önce nokia 7610 ile yapıyordum, daha hızlı olsun diye edge özelliği olan nokia n 72 aldım. Bağlantıyı yaptım ancak herhangi bir hız artışı göremedim. 7610 da bağlandığım zaman G (gprs) işareti çıkıyordu telefonda. Edge özelliği olan telefonlarda internete bağlandığı zaman E (edge) işareti çıkıyor normalde. Ancak N72 de = işareti gibi bir işaret çıkıyor. Yani E çıkmıyor. Ben mi birşeyi yanlış yapıyorum anlayamadım. Telefonun bir yerinden Edge özelliğini açmak mı gerekiyor? Yada bu edge özelliği Türkiyede bütün bölgelerde yok mu? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
N72 de g veya e simgeleri çıkmaz şebeke işaretinin altında iki ok gözükür veri akışı vardır diye edge için bir ayar yapmanıza gerek yok.Edge bölge bölge değişir.Turkcell kullanıyorsanız hücre bilgi ekranında örneğin kadıköy(e) gibi bir şekilde gözükür bu şebekede edge olduğunu gösterir eğer aveada iseniz hücrebilgi ekranında önce edge sonra kadıköy gibi gözükür.
Evet dediğiniz gibi iki tane ok var. Hücre bilgi ekranında *CAMİLİ yazıyor. Yani başında * işaretine benzer bir işaret var. E yazmıyor. Kullandığım hat turkcell. Acaba bu bögede Edge özelliğimi kullanılmıyor? Çünkü bulunduğum yer Gürcistan hudutu, telefonda zor çekiyor.
Bölgenizde edge hizmeti olmayabilir ondan böyle yani telefonunzda sorun yok.