Şimdi Ara

EDIFIER R2000T MÜ? CREATIVE GIGAWORKS T3 MÜ? (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
235
Cevap
1
Favori
11.767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: mrtksn

ses kartı testi 42.ci dakikada başlıyor. 25$ lık creative sound blaster fi ile pahalı kartın performansını karşılaştırıyor v.s. izleyin, yüzlerce hatta binlerce dolar vermeye değer mi karar verin.

zaten onboard dememiş 25$ ve pahalı bir kartın farkını demiş. değermi o kadar paraya o fark demiş. bu videoda onboarddan bahsetmemiş ki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: by_guitar

quote:

Orijinalden alıntı: megalomanyag

by_guitar çok hırçınlaştın bencede millet sana saldırmıyor ama sen sana saldırıyoruz gibi davranıyorsun. tavrın hoş gelmiyor. sataşıyorsun artık yazılarında.

hoparlörleri sen üretmişsin gibi savunuyorsun hakikaten çok sahiplenmişsin. onlara gelen lafı sana gelmiş gibi davranıyorsun sanki kendini hoparlörlerle özdeşleştirmişsin biraz sakin ol.

biz yanlış bilgilendirme yapmadık atıp atıp tutmadık dünden beridirde dinliyorum.

dediğim ve 40 defa tekrarladıgım şeyde onboard ses kartı ile ve daha evvel 2+1 ler gibi sublu sistemler kullananlar ve rock tarzı müzik severler çok yadırgayacak ve hiç begenmeyecek.

bu alet her ne olursa olsun 250 tl civarı bir alet az değil onboard kartla rezil ise bile bence bu bile bir eksikliktir. 30 tl lik alette onboardla takıp dinliyordum sonucta.
    bu gece bile her ikisini en az saatlerce farklı farklı tarzlarda müzik dinleyip denedim. sert parçalarda r2000t den sadece tınlama sesi gibi ses geldi. çok boguk ve işkence gibiydi.

bu açık ve net ses kartla denemediğim için bilemem ama onboard kartla evet 30 tl lik aletten bile kötü!

r2000 modeli zaten o sınıfın özellikleri en kırpılmıs modeli...üstelik ben marka savunmuyorum :) monitör tipi kolonlarla onboard ses kartından verim alamayan bilgi fakiri arkadaslara bilgi vermeye çalışıyorum...takarsın takmazsın o sana kalmış...kimsenin ismine cismine saldırmadım..

Bu tip kolonların(yamaha,edifier,m-audio vs) onboard ses kartıyla performans vermesi imkansız..senin eksiklik göreceğin yer kolonlar olmamalı ayna olmalı..önce bilgiyi edin, sonra donanım eksiğine bak...başından beri onboard'la performans alamayacagını sende biliyordun..sordun söyledi herkes...hala eksiklik arıyorsun.. :)

Sana şimdi bu yazıda sataştıysam bile araya ayna koydum.. yine yazdıklarım yanlış yerlere çekiliyor...Hakaret var mı ? yada toplum önüne itip yargılamamı yapıyorum? iftira yada küçük düşürücü rencide edici bir tavır gibi mi geliyor sana? belki kelimelerle ifade etme yeteneğim sınırlıdır yada karşı tarafın anlama kabiliyetinde bir sıkıntı vardır.. Ama bir yerlerde kopukluk olduğu belli..

Tekrarlıyorum marka savunmuyorum..benimsediğim şey marka değil...kolon tipidir...daha dogrusu studyo tipi kolonlardan nasıl performans alabileceğindir..

zaten frekansı tutturamadığımız ama studyo tipi kullanan arkadaslar öyle yada böyle harici bir kart ediniyor yada edinmesi gerektiğini biliyor...Başkalarına kart gereksiz deselerde kendileri alıyor burada bir gariplik yok mu?

Onboard la performans vermeyen studyo monitörlerinin herhangi bir sıkıntısı yoktur...hala bu bile bir eksiklik diyorsun...arkadaşım nasıl bir onboard savunucusu oldunuz... :)

Tamam onboard olması cok yararlı...harici kart bozulunca yada hiç olmayınca, imkanlarımızda el vermiyorsa kurtarıcı... ama hala kaliteli yok değerleri söyle yakın falan gibi yaklaşımlar anlamsız... Ekran kartı olayından bahsettim..onboard la crysis2 full oynamayı deniyor musun?

LCD yada LED yada CRT monitörü farketmiyor onboard ekran kartı crysis2 yi görüntünün kaynagında işlerken yeterli gelmiyor..

Led monitörün var diye FPS yada görüntü kalitesi artmıyor..ekrana gelmiyor bile öyle bir kavram...

Aynı şey ses unsurlarında da gecerli...kolonların kaliteli de olsa...ses kaynaktan kaliteli gelmiyor...Haklısın kolonların eksiği kaynak kalitesiz bile olsa güzel cıktı kalitesi vermesi...Cünkü kolonlar kaliteli medya ve kaliteli medya işleyen kaynakla kalitesiz kaynak farkını açık ve net şekilde ortaya çıkarabilecek kadar geniş duyum kalite ve aralıklarına sahip..umarım anlıyorsundur :)

çok yanlış çok...

Alıntıları Göster

r2000 modeli zaten o sınıfın özellikleri en kırpılmıs modeli...

senin bu mesajına gelecek olursam haftalardır övüyorsun, r19000t3 ile aradaki farkın küçük detaylar oldugunu bunların pratikte zaten anlaşılmayacak kadar bir fark oldugunu bu hoparlörler+audiotrak ile bu işe para 1000 lerce tl para vermiş giriş seviyesi hoparlörlerden daha iyi verim alacagımdan bahsediyorsun.

şimdi ise hoparlör hakkında bir iki kötü konusunca zaten senin model en kırpılmış modelde şöylede böle diyorsun:) susuyorum :)

• quote:

quote:

ses kartı testi 42.ci dakikada başlıyor. 25$ lık creative sound blaster fi ile pahalı kartın performansını karşılaştırıyor v.s. izleyin, yüzlerce hatta binlerce dolar vermeye değer mi karar verin.

zaten onboard dememiş 25$ ve pahalı bir kartın farkını demiş. değermi o kadar paraya o fark demiş. bu videoda onboarddan bahsetmemiş ki?

hocam onboard kart dediğiniz kart ana karta çok kabaca söyleyeyim lehimlenmiş kart oluyor. hafızayı paylaşması gibi şeyler dışında normal kartttan farkı yok.
    asıl olan ses işlemcisi, ister bunu size ayrı kart olarak satsınlar ister anakartın üstüne yapıştırsınlar.

onboardların genelde zayıf kalmasının sebebi anakarta yapışmış olması değil, ucuz işlemcilerin tercih edilmesi.

dolayısıyla onboard v.s external baştan itibaren saçma bir karşılaştırma. onboard ses kartı işlemcisini bir kutuya koyup bağlasanız daha mı iyi ses çıkaracak yani?

25$'lık kart ile pahalı kart karşılaştırması o yüzden geçerli.

Bu arada benim R1200T'ler geldi, ilk izlenimim gayet olumlu(bir yamaha değil tabi). 1-2 gün keyfini çıkarayım sonra sonucu yazarım. bu süre zarfında @by_guitar paranızı denge bileziklerine, altın çileklerine, çamaşır toplarına bile harcatır isterse. onsa sonra cevap veririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrtksn -- 13 Nisan 2012; 10:46:04 >

• quote:

quote:

güzel kardeşim bizde onhboard la harici arasındaki farkı konusuyoruz... tabii ki hemen hemen bütün harici kartlar onboard a göre daha iyi performans gösterecektir.. Ses kartının performansı donanımında kullanılan parcaların kalitesiyle doğru orantılıdır...Yoksa teoride hepsi aynı işi görüyor..yine teoride 24bit 192khz kalitesunduğunu iddaa eden 10$ lık X kartla 100$ lık aynı iddaa da bulunan kart arasındaki bariz fark bundan kaynaklanıyor..Kablo kalitesi vs de çok önemli aktarımda kayıp yaşamak istemeyiz...ama daha önce de bahsettiğimiz gibi kolonların performansı kötüyse onboard kartla ve 1Tl lik kabloyla kullanırsan alabileceğin performans sınırlı olacaktır...Hepsinin uyumlu ve mantıklı şekilde birleştirilmesi gerekli.. 10Tl lik kart a 500Tl lik kolonda bana hiç mantıklı gelmiyor.. bilmem anlatabildim mi?

• ayrıca 10$ lık X kartla 100$ lık X kartın genişletilebilir özellikleri çok farklı... Yani harici karta bağlayabileceğin donanım sayısı daha fazladır..
  • quote:

quote:

25$ lık creative le m-audio nun farkı kayıtta 1500$ eden bir performans farkıdır..bilmem anlatabildim mi?

Oynatırken yada dinlerken o fark daha az olabilir... O yüzden studyo yada mix odasında kimse creative kart kullanmaz.. bu markaları tercih eder..

O aradaki 1500$ lık fark sesi işlerken ortaya çıkıyor...Herhangi bir creative kartla 20 kanallı bir miksaj işlemi yapmaya başladığınızda canınız sıkılmaya başlar.. Bahsettiğimiz compressor gibi ceşitli software lar da kullanılırsa bu kanal sayısı 20 yi bile bulmaz...Profesyonel müzik yapımda 50-60 kanallı projeler göz önüne alındığında creative lerin böyle bir yapabilmesi teknik olarak mümkün gibi gözüksede pratikte asla..bu konuda performansı idare edebilecek eski bir kaç modeli var..Audigy2 nin bir kaç modeli ama uzun süredir kullanmadığım bir ürün hangisiydi tam olarak kestiremiyorum..

Oynatma ve dinleme esnasında arada 1500 dolarlık fark olmaması bu farkın ödenip amaca uygun kullanılacak donanımın alınmaması anlamına gelmez..o tarz bir iş için kullanacak arkadasın imkanı varsa alacaktır...alıyoruz zaten...

Bende tutupta kimseye 1000$ lık kart alın demedim... 99$ a audiotrak bu kolonların hakkını veriyor..Fazlası zaten gereksiz..

Senin almış olduğun creative 5.1 de işini görüyorsa sorun yok...

• Orijinalden alıntı: megalomanyag

senin bu mesajına gelecek olursam haftalardır övüyorsun, r19000t3 ile aradaki farkın küçük detaylar oldugunu bunların pratikte zaten anlaşılmayacak kadar bir fark oldugunu bu hoparlörler+audiotrak ile bu işe para 1000 lerce tl para vermiş giriş seviyesi hoparlörlerden daha iyi verim alacagımdan bahsediyorsun.

şimdi ise hoparlör hakkında bir iki kötü konusunca zaten senin model en kırpılmış modelde şöylede böle diyorsun:) susuyorum :)

Senin modelinin kırpılmış olduğunu söylemiştim daha önce de...hatırlatırım...Sen ne cevap vermiştin?????

Uygun denk geldi..zaten biliyorum...ama alabileceğim bu....markafoni mi demiştin bir yerde kampanya diye bahsetmiştin...Bütcem bu dediğinde benden herhangi bir kücümseyici yada kırıcı laf mı duydun??? Kimsenin bütcesini yargılamadım...kimsenin tercihlerinide...ama tercihleri yapıp sistemin gerekliliklerini yerine getirmeden sallayanlara lafım...onboard kartla olmaz kardeşim..işine gelirse..gelmezse alır geri gönderirsin yada başka model alırsın orasınıda alan bilir..

Burada bir yanlışlık var mı????

Zaten bu mantıkla onboard kart ile o kırpılmış modelin farkını anlaman mümkün değil...

Hoş kaliteli bir donanımlada ev kullanıcısının ayırt edebileceğini de pek sanmıyorum..Çünkü onboard kartla harici arasındaki performans farkını ayırt etmekte zorlanıyoruz.. :)

• Orijinalden alıntı: megalomanyag

bu işe para 1000 lerce tl para vermiş giriş seviyesi hoparlörlerden daha iyi verim alacagımdan bahsediyorsun.

binlerce TL para verip performans alamayanlar var bu doğru..daha önce şahit olduğum bir sürü kullanıcı oldu... Ama ben edifier+audiotrak alın 1000 lerce tl verilen sistemden daha iyi sonuclar alırsınız diye birşey yazdığımı hatırlamıyorum...

Yazdıklarımı çarpıtman yanlış...

Şunu demiş olabilirim edifier+audiotrak 400-500 Tl ye kadar alınabilecek en iyi giriş seviyesi hi-fi sistemlerden biridir..F/P oranı ve uyumu başarılı ekipmanlardır vs..vs.. 1000lerce TL ses sistemi için harcayan biri zaten mekanının akustik düzenini yapmıştır yada en azından akustik düzen ile ilgili bir fikir sahibidir yada araştırıyordur..Eğer akustik düzen konusunda birşey bilmiyorsak hastanelere, okullara, dershanelere, özellikle sinema salonlarına, yalıtım ve izolasyon + akustik acısından canlı prova stüdyolarına, tiyatro salonlarına, yada iç mimarlıkla ilgili herhangi bir firmaya, dekorasyon firması olabilir, izolasyon yapan bir firma olabilir gidip mekanları inceleyip akustik anlamda fikir sahibi olabilirsin.. Yüksek bütceli sistemlerden giriş seviyelerine kadar tüm sistemlerden performans almak mekanlada ilgili bir değişkendir.. Tabii günlük kullanım için(ev kullanıcıları) son derece uğraştırıcı, zaman ve kaynak tüketen iştir..Bana göre yalıtım daha masraflı ve külfetli...akustik düzen pratik olarak birkaç değişiklikle mümkün olabilmektedir..ama yalan dünya herşey para..

Hala da arkasındayım bunun...ama 1000lerce tl den harcayandan daha iyi sonuç alacaksınız alırsınız yada alabilirsiniz gibi birşey bul çıkar yazılarımdan hatamı kabul eder özürlerimi sunarım...kabul edip etmemek sana kalır..ama bulabileceğini sanmıyorum..

Yazdıklarımı anlamıyorsan bu benim sucum değil...baştan beri onboard la performans alamazsın dedim..

Sen ise olsun ileride tv de yada benzer bir sistemde kullanırım yada bütcemi ayarlayıp uygun bir kart alırım dedin...

Ben çizgimde devam ediyorum..belki çok sabit fikirliyim ama inandığım doğrudayım..

• quote:

Orijinalden alıntı: by_guitar

quote:

sallanandandalye ve by_guitar burda yazdıgınız yazılar için çok teşekkür ederim benim gibi kararsız olan insanlara araştırmaları sonucu bu kaynak çıkacak ve çok yardımcı olacaktır tecrübeleriniz yazdıklarınız eminim o yüzden tekrar teşekkürler.

yazdıklarınızdan ne kadar tecrübeli oldugunuz ve müzikle en azından içli dışlı oldugunuz belli o yüzden yeterince tatmin oldum. kolonları bir iki sene odamda pc ile kullanmaya karar verdim ilerde ise evime geçince belki bi woofer ile destekleyip bide bi blue ray ile destekleyip tv üzerinde kullanacam. bu ilerisi için oldugundan şuan dekoder ve woofere ihtiyacım yok. bu konuda tamam o yüzden.

geriye laptopum ile kullanacagımdan ses kartı işine geldi.
    çok mukemmel pro birşey aramıyorum orta düzey beni tatmin edecek birşey yeterli. çok fazla masrafa girmek istemiyorum. çıkabileceğim en son 100 tl olabilir.
    dediğiniz kartlardan hangilerini almam daha mantıklı olur ve kolonları + ses kartını laptopumda kullanabilmem için nelere ihtiyacım var? yani kurulumu nasıl yapacam kusura bakmayın çok acemiyim o yüzden soruyorum hangi parçalara ihtiyacım var? dediğiniz ses kartı laptopa monte mi ediliyor yoksa taşınabilir hdd gibi laptopa bağlanıp öyle mi kullanılıyor? yoksa hem ses kartı hemde onu kullanabilmek için ayrı bir parça alıp ses kartı ona takılıp onuda pc ye baglayıp öyle mi kullanılıyor? bu konuda hiçbir bilgim ve tecrübem yok.

konuyu çokta saptırıp dagıtmamak için siz bu konuya bi giriş yaparsanız işte şunlara şnlara ihtiyacın var şu şekilde kullanılıyor önerdiğim modeller markalarda şunlar derseniz gerisi by_guitarında dediği gibi emek verip biraz daha araştırıp(çunku muhakkak daha önce yazılmıştır) doğru bi karar alabilir seçimimi yapabilirim.

teşekkürler ilginize..

Bu konu üzerinden yaptığım tüm yorumlarda T3 ün oyuncak olduğunu söylediğim zaman T3 fanlarını karşıma aldım ama hala arkasındayım..t3 fiyatına performansı çok kötü bir alet.....T3 ün edifier e karşı tek üstünlüğü harici bir sub bulunması....sub harici diger tüm klasmanlarda edifier T3 ten hertürlü üstün....Eğer sadece sub için t3 alacaksam piyasada 80-100$ arası t3 ten 3 kat daha kaliteli. tek satılan sublar var...onlardan alırım...

Sözüm sandalyeye değil...o elindeki ekipmanı kullanabilmek adına sub ından faydalanmış...kendisinin de belirttiği gibi tatmin olunacak bir sistem kurmus ne mutlu....Ama sadece sub için t3 alınmaz...gider daha kaliteli daha iyi marka sub alırım...yanına da tweeter ve middle alırım hepsi 200-250$ yapar.... t3 ten 3 gömlek üstün bir sistem kurarım...

Megalomanyaq senin ilacına gelince... 100 Tl gibi bir rakam belirtmişsin... biraz daha sabret üzerine bir miktar daha para koyarak laptop için uzun süre işini görebilecek bir kart al...hatta sadece laptop için değil bir çok cihaz için dac anlamında ilacın budur... Daha önceki mesajımda 20-30 Tl ye audigy value al derken pci modelinden yani masaüstü pc için olanından bahsetmiştim...Laptop olayını gözden kaçırmışım...forumda 2.el bölümüne elini atsan creative ürünü cıkıyor...cünkü cok kaliteler :)

Laptop için ise şu çözümü öneriyorum...

http://www.ebay.com/itm/AUDIOTRAK-Prodigy-CUBE-External-USB-Sound-Card-/110775770600?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item19cac01de8#ht_13114wt_952

Kargo bedava ve laptopun için son derece yeterli bir çözüm... 99$.....

Dediğim gibi biraz daha sabredersin üzerine paranı koyup bu kartı alırsın...rahatına bakarsın..

Bu fiyata benzer kartlar var mı ? Malesef türkiyede oldugunu sanmıyorum...Yada ben denk gelmedim...

Belki biraz araştırmayla bulabilirsin emin değilim..Ama bu kart fiyat olarak ve özellik olarak gayet tatminkar bundan eminim...

Şöyle bir iddia da bulunsam sanırım fazla itiraz eden olmayacaktır...Bu ses kartı ve aldığın kolonlara toplamda 200+180Tl = 380 Tl masraf yapmış olacaksın... bugünkü dolar kurundan hesaplayarak ve rakamı yuvarlayarak 400 Tl ye kurdugun sistemin 2 katı para harcayıp, senin yakalayacağın kalitenin yarısını yakalayamayan yüzlerce kullanıcı mevcut bu forumda...hatta bazıları bu başlık altında yorum yapan arkadaşlar...Bakın dikkat ederseniz kalite diyorum..! gürültü yada ses yüksekliği demiyorum..Kalitenin ne oldugunu belirleyen kriterler zaten bilinen ve ölçülendirilebilen değerler...
    Zevk ve keyfin ölçüsünü kişi kendi belirler...Ama kalite standartları bellidir..

Tabii başka arkadaşlara da danışmanda fayda var....incelesinler baksınlar..Mantığın yolu bir...

''Şöyle bir iddia da bulunsam sanırım fazla itiraz eden olmayacaktır...Bu ses kartı ve aldığın kolonlara toplamda 200+180Tl = 380 Tl masraf yapmış olacaksın... bugünkü dolar kurundan hesaplayarak ve rakamı yuvarlayarak 400 Tl ye kurdugun sistemin 2 katı para harcayıp, senin yakalayacağın kalitenin yarısını yakalayamayan yüzlerce kullanıcı mevcut bu forumda...''

bak senin 400 e toparladıgın sistemin iki katı demişsin eder mi 800 tl. sonrada yakaladıgı kalite yarısı bile değil demişsin.

neyse ya aman sıkıldım valla...

çünkü iyice amaç dışı konusmalara döndü...

hoşunuza gider şeyler yazdkça iyidi ama tasarımcısı sizsiniz gibi bir kötü mesj yazdık 3 gündür bitmedi maşallah...

artık laf yetiştirmece yeri olmasın bence bu sayfa..
    herkes fikrini söylesin tecrübelerini paylaşsın..
    kimsede kimseye karışmasın kardeşim

sonucta benim söylediğim şeylerde gayet yararlıydı acemide olsam benim gibi acemilere onboard la kullanmayı düşünen kişilere şimdiye kadar2+1 kullanan o sese alışkın kişilere yorum yapmıs oldum...

yalan söylemedim kafamdan atmadım çamur etmedim. onboardla öle oldugunu söyledim ama amma zorunuza gitti yok onboard kartla olmaz die yahu bizde ses kartı ile deneyipte kötü demedikki zaten. bizde bu hliyle berbat dedik ve evet berbatta...

ses kartıylada nasıl olur bilemem ben neyi dinliyorsam onun yorumunu yaptım buda sonucta bi bilgi verdi bu şekilde kullanılamayacagı bu tarz kişilerin begenmeyeceği bilgisi..

sağlıcakla kalın..

• konuların çoğu bir sidik yarışına, akıl ve ayar verme olayına dönüyor. lütfen herkes kendi deneyimlerini ve tercihlerini yazsın. kimsenin kimsenin aklına ihtiyacı yok. hele ki müzik gibi oldukça öznel bir konuda.
  • evet yeter arkadaşlar çok uzattınız
  • By Guitar , Edifier markasının ürettiği stüdyo tipi hoparlörler yaramaz benim görüşüm bu marka savunması yapmadığını okudum ok ama muhabbeti geçti diye yazdım.Ben bilgisayarımda Logitech Z623 Thx kullanıyorum,salonumda ise Pionerr marka stereo sistemim var.Olay aslında onboardan önce hoparlörlerde başlıyor.

Ses Kartı konusuna gelirsek onboard kartlar artık yeterli seviyede gibiler, özellikle Asus anakartların bazı modellerinde Creative ses çipleri bulunuyor onlar gayet iyi.Ama bir PCI kart kadar verim almak beklenemez elbette.Mükemmel ses deneyimi için M-Audio marka ses kartı kullanmıştım onu öneriyorum birde Audio Trak hd2 vardı galiba oda güzel diyolar kullanıcılar.

Müzik kişiden kişiye değişir tarz farkları,yapılan iş önceliktedir tabi.Ben oldum olası 5.1 7.1 sistemlerde müzik dinlemekten zevk alamadım sanki birşeyler eksik gibi geliyo.

Dostum insanları bilgilendirmen güzel, ama uslubun hiç iyi değil,saygı görmek istiyorsan saygılı olmalısın.Yazdıklarımı yanlış anlama insanlara yazdıklarımı oku demişsin ama bence sen bir daha oku ve uslubunu daha nazik şekilde kullan.

• Bir edifier 1900tiii kullanıcısı olarak bu konuyu nasılda görmemişim hayret ediyorum :) aldıgım zamanlarda tek bir konu dahi yokdu.Tereddütle almıstım.Şunu belirtmeliyim hemen ilk bir kaç sayfadan sonra sadece göz gezdirdim.Herhangi bir arkadaşla anı şeyleri yazıyorsam şimdiden affınızı istiyorum.
    Bu ürünü aldığımdan beri hergün işden geldikden sonra açar müziğimi dinlerim.Önceleri bu kadar merakım olmazdı.Fakat sesin kaliteli ve tınıların detaylı olması insanın cihazı açıp hergun bir miktar dinlemesini sağlayabiliyor.
    Cihazın tizleriyle alakalı eleştiri yapan arkadaşlara ufak bir tavsiyem olucak.Bu benim fikrim tabiki doğru olmak zorunda değil;
    Öncelikle stereo hi-fi muzik sistemlerinde eq kullanmak gerekir gibi geliyor bana.Bu cihazın tiz seviyesi açık fakat siz bunu onboard ses kartından dolayı malesef kullanamıyorsunuz.Öncelikle bunu çözüme ulaştırmak gerekiyor.Bir şekilde yazılımsal veya donanımsal müdahalenin gerektiğini düşünüyorum.Bu bir eq da olabilir kaliteli bir ses kartının yazılımı ile yapılan tiz ayarlarıda olabilir.

Elimdeki sistem creative titanium hd gerçekten kaliteli rca çıkışları olan yazılımsal olarak da bass ve tizleri artırmaya olanak sağlayan bir kart.Bu sistemden memnun kalmamı sağlayan kart demeliyim daha doğrusu.Yorumları okurken tizlerin boğuk olmasına şaşırdım demekki kart iimiş :)

Sonuç: Gerçekten iyi bir ses kartı ile edifier 1900tiii hakkını veriyor.Hatta bana kalırsa hakkından fazlasını veriyor.Creative titanium hd+edifier 1900t3 ve kaynak olarak da orjinal müzik cd sini bi deneyin:)Memnun kalmazsanız kendimi çatıdan atıcam söz :D heheh.
    Şaka bi tarafa alıcak arkadaşlar kafanızda çok soru kalmasın gerçekden güzel bir kaynak ile umduğunuzdan fazlasını veriyor.

• Arkadaşlar günlerdir başlıkta açtım konuda upladım hiçbir cevap alamadım gerçekten sıkıntılıyım. Yapacaklarım oyun oynamak, film, müzik, GİTAR KAYDETMEK. Edifier r1200t almak istiyorum ob ses kartı var alc 892. Kasanın ön panelini bağlarken yanlışlıkla kırdım o yüzden ön jaklardan ses alamıyorum. Şimdi sorum şu 1200t'nin yanına kesinlikle kart almalıyım? Çünkü bütçemde o kadar fazla değil en fazla bunu alabilirim sanırım. İki sorum var, bu kart r1200t için yeterlimi ve bu kartın arka paneline aynı anda hem kulaklık hem hoparlör bağlayabilirmiyim? Yoksa bu kartla olmazda hiç kendimi sıkmadan 2.1 alıp gerçek olmayan seslere razı mı olayım?

Not: Kulaklık önemli, kesinlikle bağlanmalı.

Edit: Bu kartlarda ön panel içinde çıkış var mı, belki birşeyler ayarlayabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FRoGKaTa -- 21 Ağustos 2012; 0:42:21 >

• Sabahtan bu yana oturdum okuyorum postları.ne istediğini tam olarak bilmeyen arkadaşlar var karşımızda.en büyük sorunda orda başlıyor buda alakasız 2 ürünü karşılaştırmanın başlıca sebebi.

studio sistemlerle multimedia sistemlerin karşılaştırılması çok anlamsız bikere.Bu sistemlerin amaçları farklı.creative t3 ile logitech 623ü karışılaştırırsın yada edifierin 2.1 multimedia sistemini anlarım.ilk başta ne amaçla kullancaz bunu bilmek lazım?yani film islicem diyipte 5000 dolara studio hoparlör almak mantıksız olur.yada studioda 5.1 sistem kullanmak. 2. aşamada bi bütçe belirlenir.100 liralık bir sistemle 500 liralık bir sistemde karşılaştırılmaz.

edfier hiç dinlemedim..creative'i az çok bilirim.ev kullanıcılarına hitap eden kaliteli sayılacak her bütçeye uygun sistemleri olan bir marka .bunun yanında göze hitap ediyor.edifier'ın ise çok bilinmemesinin sebebi hem tasarımının zayıf olması hemde türkiye pazarına yeni girmiş olması.amatör bir kullanıcı tasarıma önem verirken işi müzik olan bir insan tasarıma değil ses odaklanır.olayda zaten burda başlıo.herkesi kulağı bir değil.

birde şöyle bir olay var.400 liralık bir sistemi onboard bir ses kartı ne kadar tatmin eder?ferrariye şahin motoru takıp yine 0-100'e 3 saniyede çıkmasını beklemek gibi yada en pahalı tvyi alıp premier vcd ile güzel görüntü beklemek gibi birşey...vcd nin verebileceği görüntü kapasitesi bellidir tvniz o görüntüyü alıpta hdye çeviremez...sizin ses kartınız hoparlörünüze kaliteli sinyali ve frekansları göndermiyorsa gidipte en pahalı sisteme para vermenin bi mantığı yok.olay kaynakta bitiyor.kaynağınızda ses kartınız.hoparlör almayın ilk başta ses kartı alın.sonrada ses kartınıza göre bir ses sistemi alın derim.

ve son olarakta şunu sölemek isterim.kaliteli bir sistem alıyorsanız görüntüsüyle işiniz olmasın...1998 senesinde oto müzik tesisat işi yaparken herkeste bi pioneer sevdası vardı.sonuçta pioneerda fena bi marka değildi....Ulx marka bi sub ve earthquake amfi getirdik.kimse yüzüne bile bakmadı.şekilsiz belkide sokakta bile bulsan almaya tenezzül etmeyeceğin biçimsiz çirkin elektronik cihazlardı. ama insanlarda önyargı işte kimse yanaşmadı.1-2 hafta sonra oturduk bir demo arabası yaptık insanlar teşhirdede dinlesin cihazı diye.ve dinleyen insanların abartısız yüzde%90nı pioneer sub ve amfileri çıkartıp ulx sub ve earthquake amfi taktılar.edifier ile creative karşılaştırıldığında edifier biraz tasarım olarak zayıf kalabilir...ama hoparlör alıosak kim takar görüntüyü tasarımı....bana ses lazım arkadaş:))

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.