Şimdi Ara

EDIFIER R2000T MÜ? CREATIVE GIGAWORKS T3 MÜ? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
235
Cevap
1
Favori
11.770
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • r2000T monitörler geldi hemen kurdum heyecanla işten dönmeyi bekliyordum.. ama açıkçası şuan birşey yazasım gelmiyor hayal kırıklıgı yaşadım...

ha bu monitörler gerçekten çok iyi olabilir ama bunu anladım: bize göre değilmiş.. multimedia hoparlörlere alışmışız ondan sanırım..

bu boyuttan bu kaliteli görüntüden flac dinlememe rağmen ses hiç hoşuma gitmedi belki erken birşeyler yazmak için ama hiç zevk almıyorum şuan..

kulağım alışırmı onuda allah bilir..

bir arkadaş 30 tl lik hopalörümden daha zevk alıyordum daha güzel geliyor diye yazmıstı gülmüştüm.. ama malesef 6-7 yıllık 9W lık 2+1 imde flcları dinlemiştim hayran kalmıstım bunda onda aldıgım kadarı geçtim yarısı kadar bile alamadm..

dediğim gibi markayı hoparlörleri kötülemek istemiyorum.. biz basit kullanıcılarız sonucta burda profesyonel kişiler vardı o kadar övmüşlerdi streeomecmuasındada öle pro kişiler incelemelerinden bahsetmişti. dediğim gibi belki güzel hoparlörler ama bize göre değil.. sesi tahta gibi yazmıslardı ses nasıl tahta gibi olabilir demiştim hakikaten biz 2+1 e çok alışmışız.

dediğim gibi eğer şimdiye kadar multimedia speaker 2+1 falan kullanmıssanız stütyo hoparlörlere bulaşmayın.. bizim gibi kullanılara kötü geliyor demekki.. eski hoparlörlerimi verecek arkadaş arıyordum iyiki vermemişim onları geri takacam sanırım... birkaç günlük deneme sonrası memnun kalmazsam..

• quote:

Orijinalden alıntı: by_guitar

Genelde insanlar akustik düzen ile ses yalıtımını birbirine karıştırıyor..Birbiriyle ilişkili ama tamamen farklı konular...

Yalıtımı bir kenarı bırakırsak Akustik düzen anlamında hepimizin bildiği ama uygulamadığı belli başlı kurallar var...

Hepimizin bildiği bu kurallar genel hatlarıyla seri halinde olan videolarda mevcut

http://www.youtube.com/watch?v=02qpJt0hsL0&feature=relmfu

Söylemek istediğim akustik düzenleme zaten. Yalıtım alçıpan ve bunun gibi materyaller ile bir şekilde görünümü kurtarmasına karşın, akustik düzenleme de iş değişiyor. Videoda görülen o akustik süngerleri evin salonuna koymak/koyabilmek herkesin becerebileceği bir iş değil. İşte bunlar konulabilir bir hale getirilebilir mi? Tüm sorun burada.

• quote:

Orijinalden alıntı: megalomanyag

r2000T monitörler geldi hemen kurdum heyecanla işten dönmeyi bekliyordum.. ama açıkçası şuan birşey yazasım gelmiyor hayal kırıklıgı yaşadım...

ha bu monitörler gerçekten çok iyi olabilir ama bunu anladım: bize göre değilmiş.. multimedia hoparlörlere alışmışız ondan sanırım..

bu boyuttan bu kaliteli görüntüden flac dinlememe rağmen ses hiç hoşuma gitmedi belki erken birşeyler yazmak için ama hiç zevk almıyorum şuan..

kulağım alışırmı onuda allah bilir..

bir arkadaş 30 tl lik hopalörümden daha zevk alıyordum daha güzel geliyor diye yazmıstı gülmüştüm.. ama malesef 6-7 yıllık 9W lık 2+1 imde flcları dinlemiştim hayran kalmıstım bunda onda aldıgım kadarı geçtim yarısı kadar bile alamadm..

dediğim gibi markayı hoparlörleri kötülemek istemiyorum.. biz basit kullanıcılarız sonucta burda profesyonel kişiler vardı o kadar övmüşlerdi streeomecmuasındada öle pro kişiler incelemelerinden bahsetmişti. dediğim gibi belki güzel hoparlörler ama bize göre değil.. sesi tahta gibi yazmıslardı ses nasıl tahta gibi olabilir demiştim hakikaten biz 2+1 e çok alışmışız.

dediğim gibi eğer şimdiye kadar multimedia speaker 2+1 falan kullanmıssanız stütyo hoparlörlere bulaşmayın.. bizim gibi kullanılara kötü geliyor demekki.. eski hoparlörlerimi verecek arkadaş arıyordum iyiki vermemişim onları geri takacam sanırım... birkaç günlük deneme sonrası memnun kalmazsam..

Bende EDIFIER R1900T III aldım geri iade ettim ...sesinin iyi olmadığı burda bağırarak atmatmaya çalıştım ama anlatamadım. tekrar söylüyorum beş para etmez EDIFIER R1900T III.........................

bende büyük hayallerle aldım. eski hopörlerümden aldığım zevki edifferden alamadım zaten bazı yerlerde edifierin iyi olmadığı hakında yorumlar yazılmıştı.harici bir ses kartıyla denemedim anakrtın onboard ile denedim ama anaakrtta kötü bir anaakrt değildi onboardı yeterliydi.. Kİİİ daha önceki ssitemimide bu anaakrt ile dinliyordum. idda ediyorum microlap solo7 nin kumandasız olanı bu edifferden iyidir..tisleri harida solo7 nin.. malzeme kaliteside edifierden güzel..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spleenish -- 11 Nisan 2012; 19:28:26 >

• lütfen almak istiyenlere bu hopörlörleri önermeyin derim. herkesin kulaği bir başkadır dinleme imkanı olan varsa dinlesin alsın derim. ama ben yinede tavsiye etmem bu hopörlörleri
  • hayır ben edifier markasını kötülemiyorum 2+1 lerini denedim. m3300 modelini çok begenmiştim hatta onu alacaktım sonra burda araştırmaya dalarken bu monitörlerin müzik için iyi oldugu söyleniyordu halen hoparlörleride kötülemiyoorum sadece bize göre olmadıgı kanaatine vardım. bende onboard ses kartı ile dinliyorum şuan ama snucta eski 2+1 imide onboard kartla dinliyordum. solo 7c ile kıyas yapamam çünkü onu dinlemedim. ama bunu öğrendim stütyo monitörler bizim gibi kullanıcılar için değil.. bunda 6.5 inç wooferlar var ama eski 2+1 imdeki bass ın yerini tutmuyor hiçbirşey anlamadım o kadar para bu monitörler. bu kadar kötü olmasını beklemiyordum.. 2+1 imin uydularını yanına koysam 8de1 i etmez boyut olarak ama onlardan aldıgım ses çok daha net temiz berrak geliyor.. ne iş anlamadım ya.. çok üzgünüm şuan..
  • geri iade et hocam. bende markasının kötülemiyorum ama iyi değil işte iyi değil.......
  • kullanılmış ürünü geri alacaklarmı benden? markafonide kullanılmış ürünler diyor kutusu açılamış dior elektronikte ben bunu kurup kullandım sonuçta klipsli kablo girişleri var kullanıldıgı açıldıgı belli..
  • bende EDIFIER R1900T III yarım sata kulandım verdim. kutusunda filan hasar yoksa alırlar temzise yani ben açarken çok dikkatli açmıştım. hiçbir yerinde deforme yoktu 7 gün geri iade hakaın var diye biliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: megalomanyag

kullanılmış ürünü geri alacaklarmı benden? markafonide kullanılmış ürünler diyor kutusu açılamış dior elektronikte ben bunu kurup kullandım sonuçta klipsli kablo girişleri var kullanıldıgı açıldıgı belli..

hocam ben markafonide 129'cu siparişimi verdim bu gün, maalesef geri alıyorlar, yoksa senden ucuz bir fiyata kapatmak isterdim o monitörleri :)

markafoni 1 buçuk yıl kullandıktan sonra kırılan koss kulaklığım için bile para iadesi önerdi(sonra distribütör firma olan elma sepeti güncel ve daha pahalı bir modelle değiştirdi).

Beğenmediysen markafoni ile iletişime geç, geri gönder.

Ben monitörden bayıla bayıla müzik dinlediğim için büyük beklenti içindeyim, 2+1, 3+1, 145654+1 tipi sistemlerin sesinden hazetmiyorum. zevk meselesi sonuçta.

• evet mail attım geri gönderebilirim yarına kadar deneyip karar verecem öyle yollayacam. daha önce dinlemişsen bilemem. ama dinlememişsen bayıla bayıla dinleyeeğini pek sanmıyorum malesef :( eski 2+1 imde bile flactan o performansı aldıktan sonra bundan beklentim çok büyüktü ama hayal kırıklığına ugradım.. bence dinlemeden alma..
  • Benim dinlediğim monitörler oldukça eski olan Yamaha NS 1000M, amfi ise lambalı bir şeydi. yalnız kaynak ipod nano ve içindeki mp3'ler 192kbps falandı.

Şu Flac olayına ben çok inanmıyorum, gerçi flac'ı hep kulaklıkta denedim, belki amfi'den geçince fark ediyordur, sonuçta amfi sesteki kusurları da yükseltir.

bak şurada 128kbps ve 320kbps mp3 karşılaştırması var, hangisi iyi anlayabilecek misin?

http://www.noiseaddicts.com/2009/03/mp3-sound-quality-test-128-320/

subwoofer'lı sistemleri neden seviyorsunuz anlamıyorum. mis gibi stereo ses gelecekken ortada mono gümleme patlama sesi keyfinizi kaçırmıyor mu? her uyduya bir tane de woofer olsa anlarım.

ayrıca dinlenen müzik de fark yaratıyordur. o bahsettiğim monitörlerde amy winehouse sanki odada şarkı söylüyor gibiydi :)

• çok fazla fark edilmiyor açıkçası bende zorlandım acaba hangisidir diye kaç defa dinledim 320 yi buldum ama diğeride çıksa şaşırmazdım çünkü çok belli olmuyor. ki zaten 128 i seçen daha çok olmuş:)

dediğin gibi müzik tarzındada farkediyor tabiki klasik müzik caz gibi müziklerde daha zevkli. bass tan nasıl zevk alıyorsunuz diyorsun ama şöyle söyleyeyim. baslar bunda hakikaten bir zemine vurursun ya öyle geliyor ama eski 2+1 imde derin ve uzun geliyordu bu bana haz veriyordu..

ve diğer canımı sıkan olay ise şu: eski 2+1 imde bazen yüksek seste müzik açar kapılar açık banyoda traş olurdum mutfakta bişiler yerdim ve ses gayet güzel gelirdi ses ortama dağılırdı.

ama bu stütyo monitörlerde öyle değil. bırak açıp evde dolanmayı.. ayagımı masaya koysam hafif doğrultum değişse gelen müzik bambaşka oluyor illa tam ortasında olman gerekiyor yoksa ses kötü geliyor bi karış kaysan inan farkediyor birinden çok ses alırken diğer uydudan almıyorsun...

bu çok kötü birşey bence illa tam 1,5 metre karşısına geçip ortaya hafif eğim verip tam ortalarında put gibi durmam mı gerekiyor güzel müzik dinlemem için çok saçma..

son olarak flac efsane diorsun ama bence yanılıyorsun.. ben burda duyuncaya kadar inan flac duymamıstım :) gerçekten öle bi uzantı bilmiyordum.. hoparlörler gelmeden once birkaç albüm indirip kulaklıgımda ve eski 2+1 imde çok daha mükemmel ses aldım özelliklede kaliteli kulaklıgımda..

hatta eski mesajlarıma bakarsan görürsün flac beni o kadar heyecanlandırmıştı ki 2+1 imde bu farkı yaşadıysam gelen sistemde nasıl bir duyum alacam die meraktan yanıyordum.. ama beklediğimi bulamadım..

• ya bide anlayamıyorum ya.. bunda iki tane biri sağda biri solda 6.5 inş sub varken ve bas yaarı sondayken nasıl oluyorda eski 2+1 imdeki 5.5 inçlik subuma (yüzde 60 ta kullanıyordum) göre yetersiz geliyor anlamıyorum nedir bunun mantıgı...

bu arada son kez bagıra bagıra söylüyorum rock alternatif gibi müzikler dinleyen.. klasik caz gibi şeylerden hoşlanmayan.. flacla uğraşamam diyen.. daha önce 2+1 kullanan kimse bence bu monitörlere yaklaşmasın..

çunku ipodumdaki evanescense marliyn manson falan dinledim şimdi 192 ve 320 olmasına ragmen soğudum şarkıdan ya...
    rock alternatif falan dinlenmez bununla hele 128 lik mp3 hiç dinlenmez...
  • aynen dinlediğin şarkıdan soğuyorsun. biz amatörce beğenmedik bu ssitemi profesyoneller nasıl beğeniyor yaw anlamadım gitti

acaba diyorum M-AUDIO BX5a D2 Hoparlör bunun sesidemi edifer gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spleenish -- 11 Nisan 2012; 21:48:06 >
  • Belki bass'ın gerçeği masaya vurur gibiydi de sen şimdiye kadar efektlisini dinliyordun? o efekti çeşitli filtrelerle yaratabiliyor olabilirsin.

ben tam tersi, uzun gelen bass'ı sevmem. hangi enstrumandan geliyor ki o öyle? gerçek davul duymamış olsam inanabilirdim belki :)

bu monitörler near-field diye geçiyor, yani dibinde dinlemelik. ama bir opsiyon olarak hoparlörü duvara çevirerek çalmayı deneyebilirsin, belki odaya yayılır ses. olur mu olmaz mı bilmiyorum ama BOSE'nin duvara dönük olarak yerleştirilen hoparlörleri var, hatta galiba onunla ünlenmişlerdi. Ana fikir de şuymuş; gerçek bir konser salonunda müzik dinlerken doğrudan şarkıcıdan gelen sesten daha fazla duvarlardan yansıyan sesler işitiliyormuş. bunda işe yarar mı bi fikrim yok tabi.

ben yerinde olsam 2-3 gün kullanıp öyle iade ederdim, bakarsın alışırsın ve 2+1'i geri taktığında bu ne böyle dersin.

• yok zaten 2 3 gün dinleyip geri iade işini o zaman karar verecem.
    yarın gündüz ikisinide kurup 2+1 imle kıyas yapcam aynı müzikleri aynı ipodla dinleyip

bu arada bu kadar kaba ve bol girişli hoparlörü ters çevirip dinlemek daha iyi netice versede iğrenç duracaktır görüntü olarak o yüzden denemedim bile öyle asla kullanmam çok çirkin duruyor..

bas konusuna gelince seni çok iyi anlıyorum.. ona bakarsan piyasadaki birçok yeni smartphoneler amoled s amoled superlcd ipstft gibi ekran teknolojilerini kullanıyorlar ve bunlar çok pahalı ürünler renkleri ekranı çok parlak gösteriyor ve birçok insanın hoşuna gidiyor alıyor kullanıyor ama hiçbiri gerçek renkleri vermiyor oldugundan canlı parlak renkli gösteriyor ama o gördüğümüz canlı parlak renkli görüntü daha çok hoşumuza gidiyor değil mi?

bende onu diyorum işte nasıl ki o canlı hosumuza gidiyor ama gerçeği yansıtmıyor bu konudada öyle belki bu monitörler gerçeği veriyor ama basları tahta gibi çok sert ve kısa tıp dio duruyo ses çok soluk.. belkide o renklendiren multimedia 2+1 ler bana daha güzel geliyr.. zevk meselesi... nasıl ki şimdi bu bana garip geliyor.. bana geldiği gibide sana 2+1 garip geliyor belkide sen hep öle dinlediğin için sana stütyo hoş geliyor.. yani ne sen multimedia speaker kullancam die zevkini müzik tarzını değiştirmek zorundasın nede ben..

• quote:

Orijinalden alıntı: by_guitar

quote:

Orijinalden alıntı: etufan_cetin

@by_guitar

hocam ben odamda kendi halimde midi klavyemle müzik yapıyorum. şuan logitech 2+1, son derece kötü bir dinleme sistemim var. tahmin etmişsinizdir mix işlemlerinde çok zorlanıyorum. herşey normal gözüküyorken parçamı komşumun 5+1 sisteminde dinlerken basslardan dolayı dinleyemiyorum. son derece kötü bir duyum alıyorum.

1-2 aydır ucuz stüdyo monitörleri arıyordum ancak bulduklarımın bass sürücüleri hep ufaktı(4 inç ve altı). bu gece tesadüfen edifierin başarılı olduklarını umduğum stüdyo monitörü serisine rastladım. ben stok sıkıntısından dolayı r2000t modelini almayı planlıyorum. fiyatı da gayet uygun.önceki sayfalardan okuduğum kadarıyla sizin kadar bilgili birini göremedim. arkadaşın biri aldığı ürünü geri göndermiş.5+1 sistemlerle referans monitörleri karşılaştılmış vs.

ben malumunuz öğrenciyim.bu monitörü alsam işimi görür mü? aksi halde 500-600 tlden başlayan monitörlere para vermem söz konusu değil.mixleme olayında bana iyi bir duyum sağlayarak yardımcı olur mu? normal bir mix elde edebilir miyim bu monitörü referans alarak?

teşekkürler.

Kesinlikle gözün kapalı alabilirsin..Fiyat konusunda güncel bir bilgim yok ama R2000 yerine R1900III 60w almanı tavsiye ederim..Eğer çok yüksek güçlere ihtiyacım yok mekanım küçük ve komşu vs gibi etkenler varsa 32w lık olan modeli de gayet yeterli gelecektir..Müzik ile ilgili yapacağın her işte seni tatmin edecek sonuçlar alacağına emin olabilirsin.. Edifier in referans monitörleri gayet başarılı F/P değerlerine sahip...Kişisel görüşüm ise R serisinin en başarılı modeli;

http://www.sanalmarketim.com/urun/667c1018c7e62f600faa7ff3d4d9c47a/EDIFIER-R1900T-II-32-Watt-RMS-2.0-Hoparlor

Eğer ses kartın yoksa temiz ve ucuz yollu audiophile 192 alabilirsin..Hem kolonlarla son derece uyumlu hem yazılım desteği hala devam eden bir kart...bu ikili ile evde kayıt düzenleme işleri için tatmin edici sonuçlar alman mümkün.. 2.el 100-150 Tl arası bolca denk geliyor..sahibinden vs.. ama sıfırı biraz tuzlu...

Eğer kartın varsa seçimini yapıp kolonları alman yeterli...Duyum anlamında bir kaç basamak yukarı çıkmış olacaksın..

hocam mesajınızdan sonra bi arkadaşın eline siparişi geçmiş. pek olumlu yanıtlar yok. gerçi müzik prodüksiyon için alacağım için stüdyo tipi almam lazım.

olumsuz yorum yazan arkadaşların yaşadıklarını ben de yaşarmıyım ürünü teslim aldığımda.daha önce hiç stüdyo monitörü ile tecrübem olmadı.

birde neden daha eski sürüm ve 32 watt modeli önerdiniz? r1900III r2000t'den daha iyi biliyorum ancak stoklarda yok. olsa bile limitimi aşıyor. r2000t'yi 240 liraya buldum.taksitli alacam.250 lira limitli öğrenci kredi kartım var :D birde özelden facebook yada başka anında mesajlaşma imkanı olan prfilinizi gönderirseniz çok sevinirim.

teşekkürler.

• Şimdi yorumlara bakıyorumda iyi ki Edifier almamışım. ben kararımı creative'den yana kullandım. onboard ses kartı olmasına rağmen gayet memnunum.
  • arkadaşlar ben kimseyi yanlış yönlendirmek istemiyorum burda lütfen ne benim nede övenlerin mesajına bakarak kalkıp birşeyler yapmayın herkes deneyimlerini paylaşıyor. ben halen söylüyorum monitörleri kötülemedim belki çok iyilerdir ama bana göre değiller. ben siirtte yaşıyorum imkanım yoktu gidip bi yerde dinleyip almaya. siz her ne olursa olsun imkanınız varsa netten alacaksanız bile pahalıya satan bi yer bile olsa gidip dinleyin almayın ordan ama bi dinleyin dinlemeden olmaz. şimdi arkadaş creative aldım memnunum demiş ama bilemezsin belki ben dinleyince onu dahada kötü bulacaktım..

ha şuda var belki şuan kulaklarım bu tınılara alışkın değil ilk defa kullanıyrum belki kulaklarım alışcak basları yumuşayacak belki birde audiotrak prodgy cube alcam çok begenecem bu sefer bilemiyorum halen kararsızım bi süre kullanmadanda geri iade etmeyi düşünmüyorum.. hatta uuzunbi süreçte kullanıp geri iade etmesemde satabilirim sırf hemen geri göndermeyip böyle bir ürünü uzun süre test etmek için.

bunca müzikle içli dışlı olan hem arkadaşlarım tanıdıklarım hem burdaki sağolsun by_guitar vitex falan yardımcı oldu işin bu kadar içinde olanlar begenmiş üstüne bu arkadaşlarımızdan çok daha profesyonel bu alanda makale yazan profesyonelce ilgilenen kişilerde begenmiş. ben begenmemişim ne olmuş :)
    yani bilmiyorum derdimi anlatabildimmi. ben hoparlörleri kötülemiyorum sadece bizim gibi kullanıcılaragöre değilmiş.. yada biz 2+1 lere çok alışmışız bunlar bize farklı geliyor yadırgıyoruz biraz zamana ihtiyacımız var. artık bilemiyorum karar sizin.

sana r1900 t2 modelini önermesinin nedeni aşağıdaki linkte.

http://stereomecmuasi.com/2012/03/edifier-r1900tii-incelemesi-bolum-i.html

• Bu yazımı referans olarak kabul etmeyen arkadaşlar lütfen devamını okumasın :)

ONBOARD kartla edifier dinleyen arkadaşlar lütfen sussun otursun :)

Bağıra bağıra söylüyorum onboard ses kartla edifier yada herhangi bir studyo tipi yada hi-fi yada benzer kalite de kolonlardan cıkan ses işkenceden başka bişey değildir..

Ya biz(ben ve bir sürü tecrübeli kullanıcı) anlatamıyoruz...yada siz anlamak istemiyorsunuz..

Gidin 2+1 vs alın...eğer onboard ses kartıyla dinleyeceksiniz...

ONBOARD la bu işin olmayacağını en az 100 kere yazdım hala yazdırıyorsunuz...ANLAMIYOR MUSUNUZ?

2+1 benzeri sistemlerden onboard ses kartla %50-60 verim alabilirsiniz...

Ama hiçbir studyo yada hi-fi ses sisteminden onboard kartla %10 dan fazla verim alamazsınız...

Nasıl bir anlayışınız var? Yada benim ve bazı arkadaşlarımın anlatışında mı problem var?

Zeus bir ara buralardaydı...bir mesajı var okuyun...gözden kacırıyorsunuz..ses kartının geldiği ilk gün aradaki farkı ve kalite artışını açıklamış...

şimdi denklem şu şekilde acıklanabilir...okuyun tam sizin anlayacağınız dilde bir anlatım olacak...Cünkü daha önce hem teknik hemde pratik detaylarıyla anlattığımda anlamadınız..Burada marka ve model savunmuyorum..Sadece bilmeniz gereken bazı gercekleri acıklamaya calısıyorum..Cünkü bu yazdıklarınızı gören bilinçli insanlar gülüyorlar :)

Onboard ses kartı + herhangi bir 2+1 = ortalama kalite

İyi bir ses kartı + herhangi bir 2+1 = ortalama kalite SEBEBİ 2+1 ler tamamen yanıltıcı sistemlerdir..Süsleyen ve donanımın kalitesini
    kullanmaya sınırlı düzeyde izin veren makyajlı kolonlardır...

onboard ses kartı + studyo monitör yada diğer bir ismiyle referans monitör = sıfır kalite....

Sebebi kolonlar tamamen donanımın performansını ortaya cıkarır..Malumunuz onboard ses kartının performansı sıfırdır....

Burada marka model farketmiyor...M-audio dan behringer'e yamaha' dan bilimum tüm marka studyo tipi kolonlarla farklı bir performans bulamazsınız onboard kartla...

Kilit nokta ses kartı diye bas bas bağrındık...Anlattık...Haşa yardımcı olmaya çalıştık....Ama başaramadık..cünkü bilgisizlik hat safada...

ONBOARD ses kartı ile kullanmak isteyenler uzak dursun...Kaliteli bir ses çözücüsü olmayanlar uzak dursun...

Referans monitörlerinin ihtiyacı olan şey kaliteli bir ses kartıdır...Bu tip kolonlarla kalite adına birşeyler beklemek acısından en az audiotrak 99$ etiket fiyatlı ses kartına yada muadil benzer kartlara ihtiyacınız var...Bu kartların içinde creative 5.1 vs yok....Sadece kaliteli stereo yada hi-fi ses sağlayabilecek kartlar var...

Örnek isterseniz compel e girip ses kartı bölümündeki kartlara bakarsınız. bu kartlar m-audio, tc elec. e-mu ve benzeri kartlardır...Alternatifi audiotrak 99$ fiyat etiketli karttır...

Aksi halde onboard kartla kulağının içine soksan kaliteli ses alamazsın...1.5 metrede neymiş...SEBEBİ ses kaynağından cıkarken cok büyük kalite kaybına ugrar...

MULTİMEDİA kolonlar bu kaybı dengelemek adına süsler...yutar...bazılarını ön plana cıkarır bazılarını makyajlar bazılarını hiç duyurmaz....O yüzden size güzel yada tatmin edici gelir..

Hadi biz bu kadar uyarıyı bu kadar bilgiyi verdik siz uygulamadınız yada uygulayamadınız(imkansızlıklar yüzünden)

Kaliteli bir ses kartı + studyo monitörüyle daha önce hiç kaliteli(kayıpsız) müzik dinlememiş kişiler yani bilgisizce yorum yapanlar böyle bir sistemle müzik dinlediklerinde daha önce hiç müzik dinlemediklerini anlarlar..ki örnekleri bu başlık altında mevcut..arayın bulacaksınız...

Bu tip kolonları önce onboard la dinleyip sonra harici kaliteli bir ses kartı ile dinleyenler forumda mevcut aradaki farkı anlatsınlar...yine bu başlık altında mevcut...

Bu kadar bilgi bu kadar veri bu kadar tecrübeden sonra..."""""Ben bu tip kolonlardan aldım onboard ses kartıyla çookk rezil çook kötü"""" diyenler biraz araştırsın biraz mantıklı olmaya çalışsın...

Senin arabanın gücü belli ....F1 lastiği taktığında ucacağını hayal ediyorsan bir yerde bilgisizlik söz konusu...iyi araştır...ona göre yorum yap...

Senin arabanın motoru yetersiz...F1 lastik takınca ucmaz...sadece motorunun ne kadar yetersiz olduğunu daha da ortaya cıkarır...

Ama sen güçlü bir motora idare eder bir lastik takarsan gider ama yol tutmaz..

Bu iş bir yapbozun parcaları gibidir..Ne için ne yapacağınızı size güzel güzel anlatmaya çalışıyoruz..inanmayın...gözardı edin yada kulak arkası yapın ama saygı duyun ve insanları yanlış bilgi ve tecrübeyle yönlendirmeye çalışmayın...

Son olarak müzik düzenleme ile ilgili monitör arayışında olan arkadaşım... Ses kartın onboard ise ve almayı düşünmüyorsan...Kaliteli duyum alman imkansız... Eğer onboard kartla ve multimedia sistemlerle(2+1 vs) müzik düzenleme yaparım ben diyorsan orada da yanılıyorsun....

Karanlıkta yürüyemezsin...Düşer takılır kalırsın...Sen koşmaya kalkıyorsun....Önce yolunu aydınlat ondan sonra koştur yeteneklerin ve tecrübenle eminim alman gereken kadar yol alacaksındır...

Yolunu aydınlatacağı için bu sistemlere studyo monitör yada referans monitör diyorlar...

Şimdi onboard ses kartıyla kullanan arkadaşlarım lütfen mesaj yazarken alıntı yapın.. yardımcı olmaya çalışayım ama bu iş onboard la olllllmaaaazzzz... :)

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.