Şimdi Ara

EDIFIER R2000T MÜ? CREATIVE GIGAWORKS T3 MÜ? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
235
Cevap
1
Favori
11.767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bugün r2000t yi kargoladılar elime geçince kurup bakacam. eğer odam için fazla gelirse yada ilk defa stütyo hoparlör kullanacam begenmezsem olmadı seninle değiş tokuş yapabiliriz ama emin değilim odada büyük. o yüzden ümitlenip bana kızmanı yada ona göre plan yapıp canını sıkmanı istemiyorum. şimdilik öyle birşey yok gibi düşün :)

evet bende ses kartı arayışı içindeyim. o konuda bi inceleme yaparsan sana minnettar olurum bize yol göstermiş olursun eğer çok begenirsen belirgin çok fazla fark olursa belki bende o ses kartından alırım. yok begenmezsen mecbur para biriktirip bekleyip AUDIOTRAK Prodigy CUBE External USB Sound Card arayacam.
  • flac albümler arıyorum birkaç tane bulup indirdim hakikaten kulaklıklarımla dinledim flacta bu telefon kulaklıgımla bile ne kadar fark oldu ses mukemmel :)
    demekki gelecek r2000T ve kaliteli bi ses kartında flaclar nasıl duyulur :) ama flacta çok zor bulunuyor ya begendiğim müziklerden hiç bulamadım hatta sırf flac arar oldum begendiğim müzikleri es geçip.

yada flac buluyorsun ama bakıyorsun aslında 320 lık bi mp3 ten riplenmiş boyut artmıs ama kalite aynı :)

burdaki tecrübeli arkadaşlar flac nasıl bulacagımızı anlatsalar bi yolu varsa güzel olur. üye oldugum tüm torrent sitelerinde bile azcık flac var.
  • hesabı yuvarlamak için bir de para kontrol kalemi gibi bir şey eklemiştim siparişe, o 5 liralık şey yüzünden benimkini bekletiyorlarsa ağlarım :)

edifier + external ses kartı efsanesini doğrulamak/çürütmek için 1-2 gündaha beklemem gerekecek galiba.
  • quote:

Orijinalden alıntı: megalomanyag

flac albümler arıyorum birkaç tane bulup indirdim hakikaten kulaklıklarımla dinledim flacta bu telefon kulaklıgımla bile ne kadar fark oldu ses mukemmel :)
    demekki gelecek r2000T ve kaliteli bi ses kartında flaclar nasıl duyulur :) ama flacta çok zor bulunuyor ya begendiğim müziklerden hiç bulamadım hatta sırf flac arar oldum begendiğim müzikleri es geçip.

yada flac buluyorsun ama bakıyorsun aslında 320 lık bi mp3 ten riplenmiş boyut artmıs ama kalite aynı :)

burdaki tecrübeli arkadaşlar flac nasıl bulacagımızı anlatsalar bi yolu varsa güzel olur. üye oldugum tüm torrent sitelerinde bile azcık flac var.

Türkçe müzik yada yabancı pop için arıyorsanız bulması gerçekten zor. Ancak yabancı müziklerde benim şu ana kadar bulamadığım albüm çok ender çıktı. avaxhome diye aratırsanız bu sitede bolca bulabilirsiniz. Yada google'a albüm adı ile birlikte flac yazdığınızda da biraz uğraştırsa da mutlaka bulunuyor. Bu arada hatırlatmakta yarar var, flac dışında ape (monkey audio) ve vw (WavPack) formatları da kayıpsızdır.

• External ses kartı olarak creative tavsiye edilmez genelde.. Üstelik 5.1 ses kartı (kötü demiyorum amaç dışı) stereo özellik barındırıyor ama şöyle düşünebiliriz, bu kart herşeyi yapan bir kart...Peki herşeyi ne kadar performansla yapabilir ki ? A firması 200 Tl ye sadece bir iş yapan kart üretsin...Creative 110 Tl ye herşeyi yapan bir kart üretsin...Üstelik A firması reklam pazarlama ve marka değeri gibi şişirilmiş ücret ile satılmasın...Creative şişir babam şişir :)

Creative e karşı önyargılıyım zaten yıllarca kullanan arkadaslarda önyargılı..özellikle müzikal acıdan..Cevresel ses ve multimedia kullanımı bakımından sözüm yok..5+1 gibi standartlar zaten o iş için üretildiklerini gösterir.. Ama creative in hem pazarlama hem dağıtım hemde reklam acısından, bizim ülkemizde tekel olduğunun farkındaysak, ürünlerinin şişirilmiş fiyat, düşürülmüş performans ve sürekli güncellenen yazılım desteği(ama bir önceki donanımı genelde desteklemez) gibi satış stratejisinde olması beni bu önyargılı yaklaşıma sürüklüyor..

Onboard ses kartıyla farkedecek midir ? Mutlaka...hemde hatırı sayılır düzeyde kalite artışı olacaktır...

Onboard ses kartları isimleri ne olursa olsun yakın performanslar gösterir..ister hd isterse daha farklı süslü terimler içersede pek bir anlam ifade etmezler...

Ahh creative vahhh creative...yeter ülkemi sömürdüğün... :)

Ebay da Audiotrak 99$ a satılıyor..üstelik fabrikadan yani ilk elden..

Creative 50-70$ arası fiyatla satılıyor...

Creative hem stereo hem 5+1 hemde bir sürü multimedia özellik barındırdığını iddaa ediyor..

Audiotrak stereo + kaliteli mikforon preamp ı barındırdığını iddaa ediyor..

Birileri bizi kandırıyor ama kim ?

Sanal ortamda rakamsal değerler dışında hiçbirşeyi kıyaslamamız mümkün değil...

Sonuç olarak sistemleri deneyen arkadasların bulundukları ortam(akustik alan) en önemli etkendir..

A kişisi evinde dinler beğenir....aynı sistemi B kişisinin evine taşır..oradaki akustik alan farklıdır..sistem bambaşka performans gösterir...

Bu başlık altında geçen tüm ürünleri dogru ortamda, dogru medya kaynaklarıyla test etmek ve gerekirse karşılaştırmak gerekir..

Malesef böyle bir imkan yaratmak çok zor...

O yüzden aksi kanıtlanana kadar, kendi tecrübelerim ve deneyimlerim dogrultusunda...ŞAHSİ DÜŞÜNCEM creative hiçbir zaman benim sistemime dahil olamaz..(daha önce dahil oldu :) ) Eğer birgün creative i tercih etmem söz konusu olacaksa hem kart hemde ses sistemleri bakımından en uygun fiyatlı giriş seviyesi ürünlerini tercih ederim.. sebebi ülkemizde pek fazla alternatif olmaması..Ama 200 Tl lik bir kart alacaksam ve amacım müzikal anlamda kaliteyse bu tercih asla creative olmaz olmamalı...

Diğer markaların Fan'ı değilim sadece creative düşmanıyım :)

• Orijinalden alıntı: by_guitar

Eğer birgün creative i tercih etmem söz konusu olacaksa hem kart hemde ses sistemleri bakımından en uygun fiyatlı giriş seviyesi ürünlerini tercih ederim.. sebebi ülkemizde pek fazla alternatif olmaması..

Ben de öyle yaptım :) 100 liraya başka external ses kartı yok zaten piyasada(ne olduğu belirsiz 3-5 liraya satılan oyuncak kartları saymıyorum tabi).

Kart bu akşam elime geçmiş olacak, edifier'ım henüz kargolanmadı o yüzden KOSS PRO DJ100 kulaklığım ile deneyeceğim. İnternette göreceğiniz yorumlara göre fiyat/performans oranı çok yüksek bir kulaklık bu. Koss hatta bunun celebrity special edition'ı çıkardı (2 katı fiyata tabi). Audiophile bir kulaklık olmasa da, onboard ses kartı ile bu kartı karşılaştırmak için yeterli olacağı fikrindeyim, hem kapalı tip olduğundan odanın akustiğinden etkilenmemiş olurum.

Onboard kartlar çok yol katetmiş gibi duruyor en azından kağıt üstünde, bakalım giriş seviyesi kartlar hala avantaj sağlıyor mu?

Ses sistemi piyasası efsaneler üzerinden gidiyor biliyorsunuz, yok kulaklık burn-in yapmacalar, yok bir kabloya 1000$ ve fazlasını vermeceler. Placebo etkisini küçümsememek lazım, kabloya 1000$ verince daha fazla keyif alan kişi placebo yüzünden bile daha fazla keyif alıyorsa o kablo parasını hak etmiş diyebiliriz. öte yandan placebo etkisinden korunarak oldukça büyük miktarda tasarruf edebilirsiniz.

Ses kartı denemesini blind-test şeklinde yapmak isterim ama ev arkadaşımın kulakları pek başarılı değil :) başka bir arkadaşımı ikna edebilirsem fark var mı ve varsa daha çok hangi kartın sesi tercih ediliyor konusuna bir açıklık getirilebilir :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrtksn -- 10 Nisan 2012; 12:44:28 >

• 5-6 senedir x530 kullanıyorum. yazılanlardan anladığım kadarıyla müzik için r serisi 1200-2000 arasındaki ürünler ile çok daha iyi bir perf. alabiliyoruz.
    ancak ben öncelikle 2 adet r2000 alsam sonra bunları 5 e tamamlayıp birde sub ekleyerek 2. el bir avr alsam 5.1 kullanabilirmiyim bunu merak ediyorum.

Bir de bunların yakından dinlenmesi lazım demişsiniz. bundan kasıt kaç m lik bir alan. nette bazı sitelerde r2000 nin projeksiyon/lcd tarzı ürünlerle sinema izlemek amaçlı konumlandırılmış fotoları var. ben projeksiyonu yansıttığım duvara 3-3,5 m mesafede oturuyorum. elimde s-link in basit bir 7.1 usb ses kartı var. öncelikle alacağım 2 adet r2000 i x530 un subıyla beraber kullansam (530 uyduları 7,4 w) bu mesafeden bu kolonlarla filmlerde daha tatmin edici bir sonuç verir mi? basslardan çok tizler daha önemli benim için yani gümbürdemesindense bi cam kırıldığında o ses böyle çil çil çıkar mı odada :)

edifier rusya sitesinde r1900t3 için Amplifikatör Frekans aralığı 20-20000 / r2000 için ise 38 – 20 000 yazıyor. bu değerin düşük olması daha iyi sanırım, ancak ne kadar önemlidir bu konuda da bir bilgilendirme rica ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dirkpitt19788 -- 10 Nisan 2012; 16:30:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: dirkpitt19788

5-6 senedir x530 kullanıyorum. yazılanlardan anladığım kadarıyla müzik için r serisi 1200-2000 arasındaki ürünler ile çok daha iyi bir perf. alabiliyoruz.
    ancak ben öncelikle 2 adet r2000 alsam sonra bunları 5 e tamamlayıp birde sub ekleyerek 2. el bir avr alsam 5.1 kullanabilirmiyim bunu merak ediyorum.

Bir de bunların yakından dinlenmesi lazım demişsiniz. bundan kasıt kaç m lik bir alan. nette bazı sitelerde r2000 nin projeksiyon/lcd tarzı ürünlerle sinema izlemek amaçlı konumlandırılmış fotoları var. ben projeksiyonu yansıttığım duvara 3-3,5 m mesafede oturuyorum. elimde s-link in basit bir 7.1 usb ses kartı var. öncelikle alacağım 2 adet r2000 i x530 un subıyla beraber kullansam (530 uyduları 7,4 w) bu mesafeden bu kolonlarla filmlerde daha tatmin edici bir sonuç verir mi? basslardan çok tizler daha önemli benim için yani gümbürdemesindense bi cam kırıldığında o ses böyle çil çil çıkar mı odada :)

Sayın dirkpitt19788, teknik olarak söyledikleriniz olabilir elbette ama pek mantıklı değil. Birincisi AVR almanıza gerek yok. Bunlar aktif (kendinden amfili) hoparlör olduğundan 5.1 çıkışlı bilgisayara ya da analog 5.1 çıkışları olan media player'a doğrudan bağlanabilir. İkincisi amaç film ise bu amaçla geliştirilmiş sistemler daha iyi olacaktır. Bu hoparlörlerin asıl amacı bilgisayarda 2 kanal stereo olarak müzik dinlemektir. Ve geliştirildikleri amaç doğrultusunda daha başarılı olacaklardır. Ancak x530'un uydularından daha iyi ses vermesi beklenir tabi.

• vitex teşekkür ederim. Film her akşam izlediğim birşey değil ve artık daha çok kırpık 720 filmler indiriyorum onlarda 2 kanal ses oluyor. ancak müzik filme oranla çok daha sık dinliyorum. müzik dinlerken kaliteli ses alayım yanında da filmlerde de işimi görsün diye bu kolonları düşünmüştüm. keşke dinleme imkanı olsa da kendim duyarak tercih yapabilsem ama malum alırken kutusunu bile göremiyoruz ürünlerin. 2. el düşse merakımdan alacam ama daha 1. eli bile yaygınlaşmamış sanırım :)
  • quote:

vitex teşekkür ederim. Film her akşam izlediğim birşey değil ve artık daha çok kırpık 720 filmler indiriyorum onlarda 2 kanal ses oluyor. ancak müzik filme oranla çok daha sık dinliyorum. müzik dinlerken kaliteli ses alayım yanında da filmlerde de işimi görsün diye bu kolonları düşünmüştüm. keşke dinleme imkanı olsa da kendim duyarak tercih yapabilsem ama malum alırken kutusunu bile göremiyoruz ürünlerin. 2. el düşse merakımdan alacam ama daha 1. eli bile yaygınlaşmamış sanırım :)

Amaç müzikse dediğiniz gibi olabilir elbette. En azından önce bir çift alıp, beğenirseniz diğer kanallar için de alabilirsiniz. Önceki mesajımda da dediğim gibi bu hoparlörleri AVR ile kullanmanıza gerek yok. Bu tür aktif hoparlörleri doğrudan AVR'lerin hoparlör çıkışına bağlayamazsınız. Mutlaka AVR ile kullanacaksanız, analog 5.1 çıkışları olan AVR almanız gerekir. Bu tür çıkışlar da daha çok orta ve üst düzey AVR'lerde bulunduğundan düşündüğünüzden daha pahalıya malolabilir.

• quote:

vitex teşekkür ederim. Film her akşam izlediğim birşey değil ve artık daha çok kırpık 720 filmler indiriyorum onlarda 2 kanal ses oluyor. ancak müzik filme oranla çok daha sık dinliyorum. müzik dinlerken kaliteli ses alayım yanında da filmlerde de işimi görsün diye bu kolonları düşünmüştüm. keşke dinleme imkanı olsa da kendim duyarak tercih yapabilsem ama malum alırken kutusunu bile göremiyoruz ürünlerin. 2. el düşse merakımdan alacam ama daha 1. eli bile yaygınlaşmamış sanırım :)

bende aynen senin gibi düşünüp aldım onları :) bende daha çok müzik dinliyorum ama bazende çok sık olmasada haftada 2 haftada bir film muhakkak izlerim. ondada işimi görsün yeter diyordum. bende aynen göl gürültüsü gibi bası çok sevmiyorum böyle pırıl pırıl net sesler duymak istiyordum. 5+1 ile evimde kablo karmaşasıda istemiyordum o kadar yer ayıramam onlara. o yüzden nerden baksam bana en mantıklı bu r2000t yi almak geldi. kargom yarın bana ulaşacak 5 6 flac albüm indirdim :) daha şuan kullandıgım 6 7 senelik 9W lik philips 2+1 ses sistemi bile flacta bu kadar fark ettiyse onda nasıl çıkacak sesler çok merak ediyorum:) istersen biraz bekle. sağolsun vitex ve by_guitar yardımcı oldular bende yardımcı olmak isterim kafası karışık insanlara :) bu aralar azıcık araştırma yap forumda ses sistemi ile ilgili yazılar oku bazı şeyler eminim oturacaktır. hem o zamana kadar bende güzelcene bi test yapmıs belkide ses kartı bulabilirsem bide öyle deneyip seni bilgilendirebilirim. elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

bu arada verdiğin r19000t3 ile r2000t arasndakş frekans değerleri ben bulamamıstım hatta sırf bu degerleri veb sitelerinde bile yazmadıkları için uzak durmamı söyleyenlerde oldu işte adı r2000t üst model ama bazı şeylerini eksiltmiş olabilirler fiyatıda daha ucuz die. ama ben indirimde yakaladım. ve o indirimde sadece r2000t vardı o yüzden seçme lüksüm yoktu ha r1900t2 vardı 32W lık onu alsaymısım aslında bana yetermiş ve t3 kalitesinde özelliklerinde ama geçti inş büyük fark yoktur aralarında.

verdiğin frekans değerleri doğru ise sanırım r2000t ye göre r19000t3 daha iyidir bu konuda bilgisi varsa arkadaşlarımızın yazsınlar sende ona göre hareket eder belki r2000t almazsın.

• yorumlar için çok teşekkürler. benim zaten acelem yok pek. sizin testinizi bekliyorum:) ben değerleri edifier rusya sitesinden buldum. 2 ürün arasında benim çok fark edebileceğim farklar olacağını sanmıyorum, ancak yinede anlamlarını tam olarka öğrenmek lazım. 1900t3 ü zaten bulamadım, edifier int. sitesinde de yok belkide devamı gelmiyordur. ayrıca 1900t2 22x2 44w diyor sitesinde.
    eksen bilgisayar da 1900t2 peşinde 180 tl, r2000 ise peşinde 215 tl. biraz daha bekleyip bunlardan birini alarak bi deneyecem, tatmin ederse ne güzel, etmezse 2. el ilanlar ne güne duruyor :)
  • Creative SoundBlaster X-Fi surround 5.1 ile yaptığım ilk denemeler oldukça olumlu.

1) Kulaklıklarda ses seviyesi onboard kart'a göre fazlasıyla yüksek.
    2) Tamamen sessiz bölümleri olan şarkılarda sessiz kısımda duyulan parazit miktarı onboard kart'a göre ciddi miktarda daha az
    3) Vurmalı çalgıların sesi daha sıkı çıkıyor, patlama gümleme sesleri daha "vurucu" olarak tanımlayabilirim.

Bunları denerken crystalizer, cmss-3d gibi filtreleri kapattım tabi. youtube'da bulacağınız bass tesleri bu filtrelerle kötü sonuçlar veriyor ayrıca. hatta çok kötü sonuçlar. o yüzden bu filtreleri her zaman açık tutmak istemeyebilirsiniz.

markafoni e-mail göndermiş, 3 gün sonra kargoya vereceklermiş benim r1200t'leri, onlar gelince doğru düzgün bir inceleme yaparım.
  • hımm begendiğine sevindim ama siteyi çok dolaştım hep kötü yorumlar var Creative SoundBlaster X-Fi surround 5.1 hakkında. ama dediğin gibi bu ihtiyaca göre kişiye göre değişir. seni tatmin etmişse önemli olan budur. ama ben o kartı almaktan vazgeçmiştim o audiotrak prodigy cube yi almak istiyorum zeus bide bi arkadaş almış onlardan bilgi bekliyoruz ama onlarda ortalıkta yok bi inceleme yapacaklardı onlardada edifier r serisi var.

bu arada ben siirtte yaşamama rağmen yarın sabah kargom geliyor. uzakta olmasam bugun çoktan elimdeydi. dediğin gibi senin siparişini o fener yüzünden bekletmişler:) neyse sağlık olsun.
  • Creative 5.1 ses kartı, onboard ses kartından çok çok iyi bir ürün...üstelik 70-100 Tl arası bir fiyata 2.el temiz bir kart için kötü seçim olduğunu düşünmüyorum...Ama audiotrak ses kartının gerek preamplarının gerekse diğer parcalarının son derece kaliteli olduğunu biliyorum..Daha sıcak daha canlı ve temiz performans vereceğine eminim .. fiyatıda 99$ ve gayet iyi..eğer birgün Tr de satışı söz konusu olursa 130-150$ dan arası olacağını tahmin ediyorum..belkide distribütör firma vardır TR de bir bilgim de yok..araştırmadım...eğer hala yoksa bu ithalatcılar neden uyuyor :) edifier in TR distribütörü ürünlerin beğenilmesi ve talep yoğunluğuna şaşırmıştır eminim..Cünkü başarılı ürünler...Uygun fiyatlar..Zaten genelde stokta ürün bulunmuyor..Ya çok az getiriliyor...Ya da gerçekten yogun bir talep var..Bir şekilde karşılanamıyor :)

R1900III ile R2000 arasında sadece frekans aralıkları acısından değil birkaç değer acısından daha farklılıklar bulunuyor..

R2000 in bass frekanslarına tepkisi 1900III e göre daha sınırlı...gürültü ve bozulma oranı biraz daha yüksek...sesin güç cinsinden değeride daha düşük diye hatırlıyorum..Acıkcası tekrar kontrol etmedim ama yazarsanız yardımcı olmaya çalışırım.... şimdi bakmaya üşendim :)

2 sistem arasında cok büyük farklar olacağını sanmam...Zaten kagıt üzerinde yazan tüm değerler dogru ve pratikte uygulanabilir olsa mükemmel sistem dememiz gerekirdi..Malesef ki biz sadece F/P sonucundan başarılı ve kaliteli ürün diyebiliyoruz..200Tl civarına alınabilecek en iyi studyo tipi sistem diyebiliriz..Fiyatının karşılığı sunduğu performans oldukça tatmin edici..

Bir arkadaşımız mesafeyle ilgili bir yardım istemiş...1m-1.5m-2m bu kolonlar için ideal uzaklıklardır...Yine mekana göre değişebilecek uzaklıklar bunlar...Kolonların arkasında ve (veya) karşısında yer alan duvar, alcıpan, hatta belki perde vs hepsi duyumu etkiler...Ancak 3m-3.5m arası mekanın boyutuna ve yapısında yer alan unsurlara göre tahammül edilebilir uzaklık olabilir..Ama yakın dinleme monitörleri için ideal uzaklık 1-5 metre civarıdır..3.5 metreden olası performans kaybını göze almalısınız.. Bu mekana göre %5 olur... belki bomboş bir odadır bütün frekanslar birbirine girer %70 performans kaybedersiniz...Denemeden ve tecrübe etmeden ne desek tam doğruyu bulmamız mümkün değil..Özellikle mekan konusunda bu aralar çok takıntılıyım.. :) herkesin evi ve odası farklı..doğal olarak ürünler farklı farklı duyumlar sağlıyor :=)

Belki ileride yalıtım ve akustik düzen konusunda en uygun yollu çözüm adına birkaç bilgi paylaşabiliriz.. Tabii ihtiyac olursa.. :)

• @by_guitar

hocam ben odamda kendi halimde midi klavyemle müzik yapıyorum. şuan logitech 2+1, son derece kötü bir dinleme sistemim var. tahmin etmişsinizdir mix işlemlerinde çok zorlanıyorum. herşey normal gözüküyorken parçamı komşumun 5+1 sisteminde dinlerken basslardan dolayı dinleyemiyorum. son derece kötü bir duyum alıyorum.

1-2 aydır ucuz stüdyo monitörleri arıyordum ancak bulduklarımın bass sürücüleri hep ufaktı(4 inç ve altı). bu gece tesadüfen edifierin başarılı olduklarını umduğum stüdyo monitörü serisine rastladım. ben stok sıkıntısından dolayı r2000t modelini almayı planlıyorum. fiyatı da gayet uygun.önceki sayfalardan okuduğum kadarıyla sizin kadar bilgili birini göremedim. arkadaşın biri aldığı ürünü geri göndermiş.5+1 sistemlerle referans monitörleri karşılaştılmış vs.

ben malumunuz öğrenciyim.bu monitörü alsam işimi görür mü? aksi halde 500-600 tlden başlayan monitörlere para vermem söz konusu değil.mixleme olayında bana iyi bir duyum sağlayarak yardımcı olur mu? normal bir mix elde edebilir miyim bu monitörü referans alarak?

teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: by_guitar

Belki ileride yalıtım ve akustik düzen konusunda en uygun yollu çözüm adına birkaç bilgi paylaşabiliriz.. Tabii ihtiyac olursa.. :)

Oda akustiği hepimizin ihmal ettiği/etmek zorunda kaldığı bir konu. Aslında cihazlardan önce ilk dikkat edilmesi gereken ve ses sistemi denince ilk akla gelmesi gereken bir konu. Akustiği bozuk bir odada 100.000 dolarlık sistemlerde kursanız elde ettiğiniz ses tatmin edici olmaktan çok uzak olabilir. Bazıları bu konunun öneminin farkında değil belki. Ancak çoğumuz sistemleri yaşam alanlarında kullanıyoruz ve bu durum elimizi kolumuzu bağlıyor. Oda akustiği bu forumda sayın Teknika'nın başlattığı bir başlıkta sayfalarca konuşuldu tartışıldı. Diğer forumda (TF) da Hifi Lens nikli arkadaşımız bozuk türkçesine karşın bu konuda uygulanabilecek bir çok pratik yöntemler anlattı. Ancak sorun değişmiyor, bu yöntemlerin yaşam alanlarına uygulanması çok zor. Hanımları ikna etmek, gelen misafirlere durumu açıklamak nerdeyse olanaksız. Hatta dekoratif kaygılarla çoğu zaman kendimiz bile bu işe soğuk bakabiliyoruz.

Ses sistemi için ayırdığımız ayrı bir oda ayrılabiliyorsa ve akustik konusunda farkındalık varsa en büyük engel aşılabiliyor. Ancak yaşam alanlarına hanımların da kabul edebileceği genel dekorasyona ters düşmeyecek neler yapılabilir? Bunu gerçekten merak ediyorum. Araştırdığınızda bulduğunuz bilgiler, incelemeler, testler pek dekoratif kaygılar içermiyor. Dekoratif düzenlemeyle uyum içinde bir akustik düzenleme nasıl yapılır konusunda yapılacak bir bilgi alışverişinin ve tartışmanın gerçekten çok yararlı olacağını düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: etufan_cetin

@by_guitar

hocam ben odamda kendi halimde midi klavyemle müzik yapıyorum. şuan logitech 2+1, son derece kötü bir dinleme sistemim var. tahmin etmişsinizdir mix işlemlerinde çok zorlanıyorum. herşey normal gözüküyorken parçamı komşumun 5+1 sisteminde dinlerken basslardan dolayı dinleyemiyorum. son derece kötü bir duyum alıyorum.

1-2 aydır ucuz stüdyo monitörleri arıyordum ancak bulduklarımın bass sürücüleri hep ufaktı(4 inç ve altı). bu gece tesadüfen edifierin başarılı olduklarını umduğum stüdyo monitörü serisine rastladım. ben stok sıkıntısından dolayı r2000t modelini almayı planlıyorum. fiyatı da gayet uygun.önceki sayfalardan okuduğum kadarıyla sizin kadar bilgili birini göremedim. arkadaşın biri aldığı ürünü geri göndermiş.5+1 sistemlerle referans monitörleri karşılaştılmış vs.

ben malumunuz öğrenciyim.bu monitörü alsam işimi görür mü? aksi halde 500-600 tlden başlayan monitörlere para vermem söz konusu değil.mixleme olayında bana iyi bir duyum sağlayarak yardımcı olur mu? normal bir mix elde edebilir miyim bu monitörü referans alarak?

teşekkürler.

Kesinlikle gözün kapalı alabilirsin..Fiyat konusunda güncel bir bilgim yok ama R2000 yerine R1900III 60w almanı tavsiye ederim..Eğer çok yüksek güçlere ihtiyacım yok mekanım küçük ve komşu vs gibi etkenler varsa 32w lık olan modeli de gayet yeterli gelecektir..Müzik ile ilgili yapacağın her işte seni tatmin edecek sonuçlar alacağına emin olabilirsin.. Edifier in referans monitörleri gayet başarılı F/P değerlerine sahip...Kişisel görüşüm ise R serisinin en başarılı modeli;

http://www.sanalmarketim.com/urun/667c1018c7e62f600faa7ff3d4d9c47a/EDIFIER-R1900T-II-32-Watt-RMS-2.0-Hoparlor

Eğer ses kartın yoksa temiz ve ucuz yollu audiophile 192 alabilirsin..Hem kolonlarla son derece uyumlu hem yazılım desteği hala devam eden bir kart...bu ikili ile evde kayıt düzenleme işleri için tatmin edici sonuçlar alman mümkün.. 2.el 100-150 Tl arası bolca denk geliyor..sahibinden vs.. ama sıfırı biraz tuzlu...

Eğer kartın varsa seçimini yapıp kolonları alman yeterli...Duyum anlamında bir kaç basamak yukarı çıkmış olacaksın..

• quote:

Orijinalden alıntı: vitex

quote:

Orijinalden alıntı: by_guitar

Oda akustiği hepimizin ihmal ettiği/etmek zorunda kaldığı bir konu. Aslında cihazlardan önce ilk dikkat edilmesi gereken ve ses sistemi denince ilk akla gelmesi gereken bir konu. Akustiği bozuk bir odada 100.000 dolarlık sistemlerde kursanız elde ettiğiniz ses tatmin edici olmaktan çok uzak olabilir. Bazıları bu konunun öneminin farkında değil belki. Ancak çoğumuz sistemleri yaşam alanlarında kullanıyoruz ve bu durum elimizi kolumuzu bağlıyor. Oda akustiği bu forumda sayın Teknika'nın başlattığı bir başlıkta sayfalarca konuşuldu tartışıldı. Diğer forumda (TF) da Hifi Lens nikli arkadaşımız bozuk türkçesine karşın bu konuda uygulanabilecek bir çok pratik yöntemler anlattı. Ancak sorun değişmiyor, bu yöntemlerin yaşam alanlarına uygulanması çok zor. Hanımları ikna etmek, gelen misafirlere durumu açıklamak nerdeyse olanaksız. Hatta dekoratif kaygılarla çoğu zaman kendimiz bile bu işe soğuk bakabiliyoruz.

Ses sistemi için ayırdığımız ayrı bir oda ayrılabiliyorsa ve akustik konusunda farkındalık varsa en büyük engel aşılabiliyor. Ancak yaşam alanlarına hanımların da kabul edebileceği genel dekorasyona ters düşmeyecek neler yapılabilir? Bunu gerçekten merak ediyorum. Araştırdığınızda bulduğunuz bilgiler, incelemeler, testler pek dekoratif kaygılar içermiyor. Dekoratif düzenlemeyle uyum içinde bir akustik düzenleme nasıl yapılır konusunda yapılacak bir bilgi alışverişinin ve tartışmanın gerçekten çok yararlı olacağını düşünüyorum.

Oda akustiği ve yalıtım yine mekandan mekana farklılık gösteren bir durum.. Aslında en mantıklısı tecrübe etmek ama bu tecrübeler zincirinde hem zaman hem kaynak tüketimi çok oluyor...O konuda kulağıma son derece güvenirim..Zaman zaman yanıltsa da en iyi referans kulaktır..Duyabildiğimiz kadarını algılar ve yorumlarız.. En azından dinleme bu şekilde gerçekleşir..Evde sinema sistemi vs gibi kullanım amaçlı bir mekan yapacaksak önce yalıtım konusunda beklentilerimizi belirlememiz gerekiyor...Komşulara gidecek sesin ne kadarını engelleyebiliriz..tabii bütcesi sağlam biri %100 ünü engelleyebilir ama profesyonel destek ve profesyonel bütce gerektirir..Hazır beton benzeri yapılarda oturanlar bu konuda kısmen şanslı...Boşluk ve geçirgenlik daha az olduğundan birkaç düzenlemeyle %20-30 arası verim arttırımı elde etmek mümkün..Bu konuda en bilinen ve en net sonuç veren yöntem titreşimlerin duvar vb. yerlerden geçmesini engellemek adına ikinci bir duvar..tabiri caizse oda içinde oda...ama ortalama bir bütçe gerektirir...Örnek vermek gerekirse 2.50 yükseklik 3 metre enindeki bir duvarın geçişkenliğini %50-70 arası azaltmak için yapmamız gereken masraf 120 Tl + işçilik gibi bir rakamdır.Son derece şık alçıpan 2.bir duvarın maliyeti ortalama bu fiyata halledilebilir.. Hesabı kabaca yapıyorum..kullanacagınız alcıpan ın kalınlığı, profillerin kalitesi fiyatta farklılığa neden olacaktır...Ama sonuclar gayet tatmin edici olabilir..Alcıpanın arasına taş yünü, cam yünü gibi ara maddeler atılabilir..Yoğunluğuna göre fiyatları değişkenlik gösteriyor..Alcıpandan yapılan ikinci duvar hem ısı hem ses adına büyük kazanım sağlayacaktır..Ama hesaplar ortada...Bazı forumlarda 3000-5000Tl gibi rakamların bile yeterli olmayacağından bahsediliyor..hatta bizim gibi sınırlı bütceyle yapanlar alay konusu oluyor...Tamamen şişirme ve son derece abartılmış rakamlar...Eğer %100 yalıtımdan bahsediyorsak o rakamları kabul ediyorum...Ama kaçımız evinde bateri çalıyor? kaçımız konser tesisatıyla evinde müzik yapıyor.. ortalama 20m2 bir oda tercih ve beklentilere bağlı olarak 500-1000 Tl arası bir bütceyle %50-70 arası bir ses+ısı yalıtımı yapmak mümkün..Hemde alcıpan gibi şık bir maddeyle...3 farklı evde denedik... hemen hemen hepsinde aynı verimlilikle gayet uygun yollu yalıtım sağladık..Ama tekrar ediyorum biz evimizde bateri yada ramazan davulu çalmıyoruz...Gitarlarımız ve ortalama güçteki anfilerimizden çıkan sesleri bu rakamlara %70 izole edebildik..Hatta abartmadığımız sürece komşulardan aldığım yorumlar hiç duyulmadığı oldu..Amaçta zaten buydu...

Yalıtım konusu dipsiz kuyu..hem uygulama bakımından hemde kullanılan maddeler acısıdan farklı beklentilere farklı çözümler mevcut..

Aslında en mantıklısı mekanın durumu konumu vs..vs.. hakkında kesin bilgi...Bu da görmeden olacak iş değil..Bir nevi keşif gerekli...

Ama iş müzik yapımı, düzenleme vs gibi konulara gelince bazı olmazsa olmaz kriterler ve teknik terimler devreye giriyor..
    Hem duyum hem kayıt acısından en önemli unsur akustik düzen...

Genelde insanlar akustik düzen ile ses yalıtımını birbirine karıştırıyor..Birbiriyle ilişkili ama tamamen farklı konular...

Yalıtımı bir kenarı bırakırsak Akustik düzen anlamında hepimizin bildiği ama uygulamadığı belli başlı kurallar var...

Hepimizin bildiği bu kurallar genel hatlarıyla seri halinde olan videolarda mevcut

http://www.youtube.com/watch?v=02qpJt0hsL0&feature=relmfu

Eğer yalıtım ve düzen konusunda yardımcı olabileceğim ve birşeyler var ise paylaşmaktan memnun olurum...Fikirlerimizi paylaşabiliriz..Ben inşaat ustası yada mühendisi değilim..Belki farklı maddelerle farklı sonuclar alabilirdik..Biz bu rakamlara böyle yaptık oldu..:) sadece müzisyen arkadaşlarla herkesin evinde çalışabileceği ortamı hazırlamak adına hem yalıtım hemde akustik düzen anlamında oldukça amatör bir bütce ve amatör işçilikle 3 ayrı mekanda çalışmalarımız oldu...Aldığımız verime gelince görüntü acısıdan kayıp olmadan 500-1000Tl arası bir rakama %50-70 arası verimlilikle yapılan düzenleme bana göre başarılı sayılabilir..Eğer 3000-5000 Tl gibi bir bütceyle bu işe girişirsem o zaman daha profesyonel destek alırım..Nitekim prova-kayıt studyomda daha farklı bir bütceyle daha farklı bir yalıtım + akustik düzen mevcut..Ama onu ben yapmadım..yaparlarken gördüklerimden ve hevesim yüzünden arkadaslarla evlerimizde benzer şeyler denedik..ve kendimizce tatmin edici sonuclara ulaştık..Bir daha yapar mıyım? Aslaaa :D:D:D alçıpan vs benzeri şeylerle uğraşmak bana göre değil(mesleki anlamında) para verseler yapmam..hevesimi aldım...belki ileride yeni bir ev satın alırsam o zaman yine deneyebilirim...Ama yapmak isteyen arkadaslara uygulamada olmasa da fikir ve tecrübe anlamında yardımcı olmayı isterim..

• http://www.edifier.com/eng2005/product/s0014_01.htm

@by_guitar
    burası ve başka birkaç sitede daha 1900t2 nin 22x2 44 w olduğu yazıyor. sizin ürünün kutusundaki bilgilerde 32 w mı diyor?
    ayrıca, almak isteyenler için; ben eksen bilgisayardan peşinde 180 tl fiyat aldım belki anlaşmalı kartları varsa taksitte yapabilirler, ürün ellerinde yok ama siparişin ertesi günü geliyormuş.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.