Şimdi Ara

EDIFIER R2000T MÜ? CREATIVE GIGAWORKS T3 MÜ? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
235
Cevap
1
Favori
11.770
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ipod ların çıkış değerleri hakkında bir fikrim yok...Ama her şart altında müzik için üretilmiş pahalı bir cihaz olduğunu göz önüne alırsak mutlaka içinde kaliteli bir chipset mevcuttur..

Bu durumda sorunuzun cevabı evet pod ve benzer kaliteli cihazlardan kaliteli ses alabilirsiniz..

Tv olayına gelince.. Eğer tv nizle birlikte HD decoder yada en azından ses kalitesi olarak ortalama kalitede bir decoder ile hertürlü masaüstü 2+1 ve benzeri sistemlerden kaliteli bir ses alabilirsiniz...
    Yada şuanda piyasada 100-200 Tl arası bluray kalitesinde film ve medya oynatabilen cihazlar mevcut.. Bu cihazlara bağlantı sağlayıp gayet tatmin edici ses alabilirsiniz..

Cihazları kullanma keyfiyeti size kalmış..ben sadece basit önerilerde bulunabilirim..

Şu şekilde yardımcı olabilirim..Kaliteli ses için gerekli ekipmanlar şu şekilde olmalı...

1-Kaliteli medya (örnek; mp3 ve benzeri formatlara sıkıştırılmamış ve kayıpsız müzik)

2-Kaliteli medyayı kalitesini bozmadan işleyebilecek bir donanım(Pc için ses kartı yada pc haricinde kullanmak istiyorsan kaliteli çıkışa sahip bir cihaz..mesela ipod ve benzeri playerlar... Belki tv ye bağlanabilen decoderler ama bildiğimiz gibi bunlarında kalite farklılıkları mevcut...50 Tl yede decoder var..250 Tl ye de decoder var...Genelde elektronik ürünler parasıyla dogru orantılı performans verirler..Çok azı maddi değerinden daha yüksek performans sunar..Amacımızda bu ürünleri bulup,kullananların tavsiye ve önerileriyle verdiğimiz paranın hakkını almak)

3- Kaliteli kolonlar ki konumuz zaten bu... eğer 1 ve 2 yi dogru şekilde uygulayabildiysek Edifier ler parasının hakkını verecektir..Ama bu ekip ve uyum işidir..

Bunların dışında da kurulabilecek değişik sistemler olabilir..tamamen keyfine ve zevkine kalmış bir durum...Ama birkaç arkadaş gibi sadece kolonlardan Hi-Fi ses beklemek pek gercekci bir durum olmuyor..

O zaman hiç kimse ses kartı yada ipod a para vermesin...Bir cift kolon alsın Hi-Fi kalite yakalasın..Maalesef o iş öyle olmuyor...

pod unun içine 128kbps mp3 atıp bu kolonları bağlarsan ne performans bekleyebilirsin ki ?

Yada onboard ses kartıyla en kaliteli flac parcaları çaldırıp bu kolonları bağlarsan ne bekleyebilirsin ki ?

Eğer o kadar param yok diyorsan illaki pc de kullanmalıyım kaliteli player ve kaliteli bir ses kartına sahip değilim diyorsan..o zaman en basitinden 20-30 Tl ye 2.el bir audigy alabilirsin..Onboard ses katıyla arasında bariz bir performans farkı olacaktır..

Amacımız elimizdeki ekipmanı en verimli şekilde kullanmaksa daha öncede belirttiğim gibi biraz bilgi şart..birazda emek...

Gerekli bilgiye sahip olduğumu düşünüyorum..Nacizane...

Belki yanılıyorumdur ama elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım..

• A5 ile edifier in fiyat aralığı çok farklı... A5 kullanıyorum gayet performanslı bir ürün...studyomda farklı bir kaç kombinasyonla birlikte kullanıyorum..Ortalama diğer referans monitörlerimin değeride 500-1000$arası...Ama sende bilirsin ki studyoda kullandığımız bir soundcraft mixerin fiyatı bile 5000$dan başlıyor...Taktir edersin ki monitör ve Hi-Fi kolonların son kullanıcıya 200Tl gibi çok uygun bir fiyatla ulaşması çok sevindirici...Alıpta kıymet bilmeyenler var o ayrı...

T3 ü kullandığına göre Edifier le kıyaslama yapabilirsin ki zaten yapmışsın...

Alacak arkadaşlara basit önerilerde bulunabilirsin..

Ev studyom için ise daha düşük bir bütçe ayırmak zorundaydım... EdifierR1900II ve E-mu 0404usb gibi bir sistem kurmak zorunda kaldım...

Hala Edifier+E-mu nun performansına şaşırıyorum..200 Tl lik monitörlerden bu kadarını beklemiyordum acıkcası...

Birazda ne için aldığınız ve verim acısından ne şekilde bir ekipmanla kullandığınızda önemli...

• a5 in ^line out^ undan çıkış alıp t3 ün wooferına takıyorum. t3 ün uydularını iptal ettim. böylece t3 boşa gitmedi. t3 ün wooferı kick sesini iyi veriyor.

aslında sistem komple çok dengeli oldu. bu sistemi uzun süre kullanmayı düşünüyorum.

edifierle, creative arasında seçim yapacak olsam daha öncede yazdığım gibi edifieri tercih ederim.

tabi her şeyin başı iyi bir ses kartı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sallanansandalye -- 1 Nisan 2012; 16:53:12 >
  • sallanandandalye ve by_guitar burda yazdıgınız yazılar için çok teşekkür ederim benim gibi kararsız olan insanlara araştırmaları sonucu bu kaynak çıkacak ve çok yardımcı olacaktır tecrübeleriniz yazdıklarınız eminim o yüzden tekrar teşekkürler.

yazdıklarınızdan ne kadar tecrübeli oldugunuz ve müzikle en azından içli dışlı oldugunuz belli o yüzden yeterince tatmin oldum. kolonları bir iki sene odamda pc ile kullanmaya karar verdim ilerde ise evime geçince belki bi woofer ile destekleyip bide bi blue ray ile destekleyip tv üzerinde kullanacam. bu ilerisi için oldugundan şuan dekoder ve woofere ihtiyacım yok. bu konuda tamam o yüzden.

geriye laptopum ile kullanacagımdan ses kartı işine geldi.
    çok mukemmel pro birşey aramıyorum orta düzey beni tatmin edecek birşey yeterli. çok fazla masrafa girmek istemiyorum. çıkabileceğim en son 100 tl olabilir.
    dediğiniz kartlardan hangilerini almam daha mantıklı olur ve kolonları + ses kartını laptopumda kullanabilmem için nelere ihtiyacım var? yani kurulumu nasıl yapacam kusura bakmayın çok acemiyim o yüzden soruyorum hangi parçalara ihtiyacım var? dediğiniz ses kartı laptopa monte mi ediliyor yoksa taşınabilir hdd gibi laptopa bağlanıp öyle mi kullanılıyor? yoksa hem ses kartı hemde onu kullanabilmek için ayrı bir parça alıp ses kartı ona takılıp onuda pc ye baglayıp öyle mi kullanılıyor? bu konuda hiçbir bilgim ve tecrübem yok.

konuyu çokta saptırıp dagıtmamak için siz bu konuya bi giriş yaparsanız işte şunlara şnlara ihtiyacın var şu şekilde kullanılıyor önerdiğim modeller markalarda şunlar derseniz gerisi by_guitarında dediği gibi emek verip biraz daha araştırıp(çunku muhakkak daha önce yazılmıştır) doğru bi karar alabilir seçimimi yapabilirim.

teşekkürler ilginize..

• quote:

Orijinalden alıntı: megalomanyag

sallanandandalye ve by_guitar burda yazdıgınız yazılar için çok teşekkür ederim benim gibi kararsız olan insanlara araştırmaları sonucu bu kaynak çıkacak ve çok yardımcı olacaktır tecrübeleriniz yazdıklarınız eminim o yüzden tekrar teşekkürler.

yazdıklarınızdan ne kadar tecrübeli oldugunuz ve müzikle en azından içli dışlı oldugunuz belli o yüzden yeterince tatmin oldum. kolonları bir iki sene odamda pc ile kullanmaya karar verdim ilerde ise evime geçince belki bi woofer ile destekleyip bide bi blue ray ile destekleyip tv üzerinde kullanacam. bu ilerisi için oldugundan şuan dekoder ve woofere ihtiyacım yok. bu konuda tamam o yüzden.

çok mukemmel pro birşey aramıyorum orta düzey beni tatmin edecek birşey yeterli. çok fazla masrafa girmek istemiyorum. çıkabileceğim en son 100 tl olabilir.
    dediğiniz kartlardan hangilerini almam daha mantıklı olur ve kolonları + ses kartını laptopumda kullanabilmem için nelere ihtiyacım var? yani kurulumu nasıl yapacam kusura bakmayın çok acemiyim o yüzden soruyorum hangi parçalara ihtiyacım var? dediğiniz ses kartı laptopa monte mi ediliyor yoksa taşınabilir hdd gibi laptopa bağlanıp öyle mi kullanılıyor? yoksa hem ses kartı hemde onu kullanabilmek için ayrı bir parça alıp ses kartı ona takılıp onuda pc ye baglayıp öyle mi kullanılıyor? bu konuda hiçbir bilgim ve tecrübem yok.

konuyu çokta saptırıp dagıtmamak için siz bu konuya bi giriş yaparsanız işte şunlara şnlara ihtiyacın var şu şekilde kullanılıyor önerdiğim modeller markalarda şunlar derseniz gerisi by_guitarında dediği gibi emek verip biraz daha araştırıp(çunku muhakkak daha önce yazılmıştır) doğru bi karar alabilir seçimimi yapabilirim.

teşekkürler ilginize..

usb den takılan ses kartları var. laptop için onları düşünebilirsin. ayrıca, dac alıp uzun süre kullanabilirsin .

sahibinden.com da arada sırada uygun fiyatlı dac lar düşüyor orayı takip edebilirsin.

ya da, mavi hi fi, nisanın ortalarında uygun fiyatlı audioengine dac 1 getirecek.

fiyatı 200 dolar civarı olacakmış. ben de o dac tan almayı düşünüyorum gelince.

biraz para harcamak gerekiyor bu işlere. başta, az para harcayayım diye ucuz ürünlere yöneldim. ev, ses sistemi çöplüğüne döndü.

her odada bir sistem var . eşimle ettiğim kavgalar cabası. yukarıda yazdığım sistem için 1500 tl gitti ama sonunda istediğim gibi bir sistem oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sallanansandalye -- 1 Nisan 2012; 20:33:03 >

• quote:

sallanandandalye ve by_guitar burda yazdıgınız yazılar için çok teşekkür ederim benim gibi kararsız olan insanlara araştırmaları sonucu bu kaynak çıkacak ve çok yardımcı olacaktır tecrübeleriniz yazdıklarınız eminim o yüzden tekrar teşekkürler.

teşekkürler ilginize..

Bu konu üzerinden yaptığım tüm yorumlarda T3 ün oyuncak olduğunu söylediğim zaman T3 fanlarını karşıma aldım ama hala arkasındayım..t3 fiyatına performansı çok kötü bir alet.....T3 ün edifier e karşı tek üstünlüğü harici bir sub bulunması....sub harici diger tüm klasmanlarda edifier T3 ten hertürlü üstün....Eğer sadece sub için t3 alacaksam piyasada 80-100$ arası t3 ten 3 kat daha kaliteli. tek satılan sublar var...onlardan alırım...

Sözüm sandalyeye değil...o elindeki ekipmanı kullanabilmek adına sub ından faydalanmış...kendisinin de belirttiği gibi tatmin olunacak bir sistem kurmus ne mutlu....Ama sadece sub için t3 alınmaz...gider daha kaliteli daha iyi marka sub alırım...yanına da tweeter ve middle alırım hepsi 200-250$ yapar.... t3 ten 3 gömlek üstün bir sistem kurarım...

Megalomanyaq senin ilacına gelince... 100 Tl gibi bir rakam belirtmişsin... biraz daha sabret üzerine bir miktar daha para koyarak laptop için uzun süre işini görebilecek bir kart al...hatta sadece laptop için değil bir çok cihaz için dac anlamında ilacın budur... Daha önceki mesajımda 20-30 Tl ye audigy value al derken pci modelinden yani masaüstü pc için olanından bahsetmiştim...Laptop olayını gözden kaçırmışım...forumda 2.el bölümüne elini atsan creative ürünü cıkıyor...cünkü cok kaliteler :)

Laptop için ise şu çözümü öneriyorum...

http://www.ebay.com/itm/AUDIOTRAK-Prodigy-CUBE-External-USB-Sound-Card-/110775770600?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item19cac01de8#ht_13114wt_952

Kargo bedava ve laptopun için son derece yeterli bir çözüm... 99$.....

Dediğim gibi biraz daha sabredersin üzerine paranı koyup bu kartı alırsın...rahatına bakarsın..

Bu fiyata benzer kartlar var mı ? Malesef türkiyede oldugunu sanmıyorum...Yada ben denk gelmedim...

Belki biraz araştırmayla bulabilirsin emin değilim..Ama bu kart fiyat olarak ve özellik olarak gayet tatminkar bundan eminim...

Şöyle bir iddia da bulunsam sanırım fazla itiraz eden olmayacaktır...Bu ses kartı ve aldığın kolonlara toplamda 200+180Tl = 380 Tl masraf yapmış olacaksın... bugünkü dolar kurundan hesaplayarak ve rakamı yuvarlayarak 400 Tl ye kurdugun sistemin 2 katı para harcayıp, senin yakalayacağın kalitenin yarısını yakalayamayan yüzlerce kullanıcı mevcut bu forumda...hatta bazıları bu başlık altında yorum yapan arkadaşlar...Bakın dikkat ederseniz kalite diyorum..! gürültü yada ses yüksekliği demiyorum..Kalitenin ne oldugunu belirleyen kriterler zaten bilinen ve ölçülendirilebilen değerler...
    Zevk ve keyfin ölçüsünü kişi kendi belirler...Ama kalite standartları bellidir..

Tabii başka arkadaşlara da danışmanda fayda var....incelesinler baksınlar..Mantığın yolu bir...

• evet dediğin mantıklı bu ara biraz böyle daha çok ipodum ile kullanıp hem kulağımın stütyo hoparlöre alışmasını sağlamış olurum sonra dediğin kartı alırım. sallanansandalyenin bahsettiği aletten(dac) mi bu yoksa harici bi ses kartı mı bu? yani çok amaçlı ''sadece laptopun da değil birçok şeyde'' derken bu aleti başka türlü tv de falandamı kullanabileceğim? yani sallanansandalyenin bahsettiği dac mı bu?

ve dediğin gibi keşfedilmişi tekrar keşfetmenin bi anlamı yok. gerçekten doğruyu bulmak için harcayacak çok param yok kolay kazanılmıyor para. deneyimlerden faydalanmak gerekiyor sizin gibi bilgiyi paylaşan insanlar oldugu sürece. o yüzden riske girmeyip kumar oynamaya gerek yok biraz daha sabredip o tarz bişey alayım o zaman. belkide direk o dediğini. ama daha önce hiç ebaydan ürün almadım. normal kredi kartı ile alınıyor mu gümrükte sorun çıkarmı bozuk olsa geri iadelerde sorun oluyormu hiç bilmiyorum?

ben parayı biriktireyimde o sıra onuda araştırır öğrenirim.

teşekkürler.

• quote:

evet dediğin mantıklı bu ara biraz böyle daha çok ipodum ile kullanıp hem kulağımın stütyo hoparlöre alışmasını sağlamış olurum sonra dediğin kartı alırım. sallanansandalyenin bahsettiği aletten(dac) mi bu yoksa harici bi ses kartı mı bu? yani çok amaçlı ''sadece laptopun da değil birçok şeyde'' derken bu aleti başka türlü tv de falandamı kullanabileceğim? yani sallanansandalyenin bahsettiği dac mı bu?

ve dediğin gibi keşfedilmişi tekrar keşfetmenin bi anlamı yok. gerçekten doğruyu bulmak için harcayacak çok param yok kolay kazanılmıyor para. deneyimlerden faydalanmak gerekiyor sizin gibi bilgiyi paylaşan insanlar oldugu sürece. o yüzden riske girmeyip kumar oynamaya gerek yok biraz daha sabredip o tarz bişey alayım o zaman. belkide direk o dediğini. ama daha önce hiç ebaydan ürün almadım. normal kredi kartı ile alınıyor mu gümrükte sorun çıkarmı bozuk olsa geri iadelerde sorun oluyormu hiç bilmiyorum?

ben parayı biriktireyimde o sıra onuda araştırır öğrenirim.

teşekkürler.

Bu fiyata bulabileceğin güzel çözümlerden biridir bu ses kartı...Dac vs gibi kavramlara pek takılma...ama ne anlama geldiğini kısaca açıklamak gerekirse Digital Analog Converter... digital ses kaynağını analoğa ceviren cihazdır "dac" yani istediğin herşey bu kartta mevcut...

Ama bu fiyat aralığında hiç ses kartı araştırmadım...şimdi birkaç şey baktım TR de bu fiyata bu kallitede usb ses kartı bulman zor.(2.el bulabilirsin)
    Yinede araştır sor ve ona göre karar ver... Belki farklı alternatifler sunabilirler...Değerlendirirsin...o alternatiflerle ilgili kafana takılan birşey olursa yine yardımcı olmaya çalışırım...

Bu satıcıdan alışveriş yapan birçok arkadaş mevcut forumda...Kart bozuk, iade yada gümrük gibi problemlerle karşılaşanına rastlamadım...

Ancak şans işidir :) 99 kişi alır 100. kişi sen olursun talihsizlik seni bulur...Ama şunu belirteyim bu satıcı son derece güvenilir ve hızlı kargolamayla ürünleri gönderiyor..Yani problemsiz bir alışveriş olacağını düşünüyorum..zaten referanslarıda onu gösteriyor...İstersen başka başlık altında hem ses kartı ile hemde satıcı ile ilgili yardım ve bilgi isteyebilirsin..Eminim kullananlar ve aynı satıcıdan alışveriş yapanlar yardımı esirgemezler..

Ebay üzerinden alışverişe gelince...Bir kredi kartı şart..Visa master vs... ama şart... ve birde paypal hesabı gerekiyor...

Paypal hesabına kredi kartının bilgilerini giriyorsun...banka, kart numaraları, vs..vs..
    Daha sonra paypal provizyon denilen cüzzi bir ücret cekiyor.. mesela 3Tl.... Bu cekilen parayla ilgili bankanı müşteri temsilcisini arayıp onaylatıyorsun...
    En azından Akbank(axess) ile ben bu yoldan alışverişe başlayabildim...Belki paypal hesabı kayıt vs işlemlerle ilgili bir başlıkta vardır...yoksa burası paylaşım yeri yine yardım istemenden daha doğal birşey olamaz...

Buradaki önemli nokta...Biri dünyanın en tanınmış online alışveriş sitelerinden biri(ebay)

Diğeri de dünyanın en tanınmış Global para aktarım sitesi(paypal)...yani herhangi bir güvenlik ihlali yada benzer durum söz konusu değil...icin rahat olsun...

Yüze yakın alışverişim var...hatta sadece kargo parası olarak bile 300$dan fazla harcadım :) ama yine de TR fiyatının yarısına aldığım ürünleri hesaplarsak hala acık ara büyük bir kar sağladım...

Ses kartının giriş çıkış olayına gelince... uzun uzadıya anlatmama gerek yok... resim herşeyi acıklıyor...

EDIFIER R2000T MÜ? CREATIVE GIGAWORKS T3 MÜ?

• quote:

Orijinalden alıntı: by_guitar

quote:

Orijinalden alıntı: vitex

Multimedya hoparlörler sesi renklendirdiği, süslediği için genelde daha cazip gelir. Oysa monitor yada hifi mantığında kaydın aslına sadık olması, frekansları dengeli vermesi gibi konular ön plandadır. Bu durum multimedya sistemlere alışanlar için hifi sistemlerin daha kuru, daha yavan algılanmasına yol açar ve genelde beğenilmez. Bu durum bazen onbinlerce liralık sistemlerde görülür. Bu yüzden sizin beğenmemeniz normal olabilir. Ben Edifier'in adı geçen sistemlerini dinlemedim. Belki gerçekten zayıftır bilemem ama, bahsedilen diğer markalarla farklı kulvarda olduğu kesin.

Aslında en güzeli senin gibi yapmak... :) Yazıp kaçalım..sakın multimedia için sistem topluyorum diyen arkadaslar, edifier yada başka bir marka studyo monitör yada hi-fi sistem almasınlar...Onboard ses kartı kullanan arkadaşlar yaklaşmasınlar bile..Başka bişeyde demem :) bana pm yada cevap atmayın... :P

Bana niçin böyle bir suçlama yaptığınızı anlayamadım. Hafta sonu misafir ağırlama, Üniversite sınavı görevi, diğer işler derken baya yoğun geçti ve foruma hiç giremedim. Sanırım mesai yapar gibi eller klavyede hazır beklememiz gerektiği düşünülmüyordur. Neyse bu sizin değerlendirmeniz beni bağlamıyor.

İki gün için burası HiFi - Multimedya sistem tartışmasına dönmüş. Sayın by_guitar'ın söylediklerinin büyük bir bölümüne katılıyorum elbette. Ancak yazıları birçok kişiyi suçlayacak tarzda olmuş. Oysa müzik bir zevk işi. İnsanlar ister süslü sesleri sever ister doğal sesleri sever, bu kendi tercihleridir. Aynen farklı kişilerin farklı müzik türlerini beğenmeleri gibi. Ayrıca bu aşamada dinlenen müzik türleri de ön plana çıkar. Daha çok pop ve benzeri türde müzik dinleyenlerin zaten HiFi ile çok ta ilgilenmelerine gerek olmaz. Tam tersi Multimedya sistemler, bu kişileri daha çok mutlu eder. Müzik dışında multimedya sistemler film ve oyun gibi diğer amaçlar da gözönüne alınarak da üretilirler. Bu nedenle öncelikle alacağınız ses siteminden beklentilerin neler olduğu mutlaka ortaya konulmalıdır. Sırf birileri HiFi daha iyi diyor diye mutlu olunmayacak bir sistemi almanın kimseye bir yararı olmaz. Önemli olan duyduğunuz sesten memnun olunması. HiFi yada değil, multimedya yada monitor hiç te farketmez.

Herşeyde olduğu gibi, ses sitemlerinde de sistemin tüm bileşenlerinin aynı sınıfta olmaları son derece önemlidir. Tıpkı HD bir TV'ye SD bir alıcı bağlamak ne kadar beklentileri karşılayamayacaksa, SD bir TV'ye HD alıcı bağlamak da aynı şekilde beklentileri karşılamaz. Sistemi ancak an zayıf olduğu nokta kadar yükseltebilirsiniz. 250-300 TL değerindeki bir hoparlörden 20-30 TL değerinde bir ses kartı ile yeterince iyi bir sonuç beklenemeyeceği gibi, aynı hoparlöre 200$ değerinde bir DAC yada ses kartı bağlayarak da sistemi üst düzeye çıkaramazsınız.

Sayın @megalomanyag, müziği olabildiğince aslına sadık olarak dinleme gibi bir merakınız varsa ve yalnızca müzik dinleme amaçlı düşünüyorsanız (bu sistemi hiç dinlememiş olmama karşın) sizin için en iyi alternatif bu gibi duruyor. Diğer taraftan yalnızca müzik amaçlı üretilmiş bu tür sistemler ne yazıkki
    film ve oyunlarda aynı perfonmansı vermezler. Film için bu amaçla üretilmiş sistemler çok daha iyi sonuç verecektir. Bu nedenle daha sonra bu sistemi TV ye bağlama planını bence tekrar gözden geçirin. Onun yerine o zaman geldiğinde bu sistemi 2. elde satarak amaca uygun bir sistem almak çok daha mantıklı.

• :) vitex suçlama değil şaka niyetli göndermeydi senin için yazdıklarım :) yardım istedim senden düşüncelerini paylaşmak adına...

Tabii ki haklısın sistem amacına uygun kullanılmalı..Zaten tüm yazılarımda bundan bahsettim..Daha öncede söylediğim gibi 5+1 benzeri sistemlerin cevresel etki anlamında büyük avantajları var...Film ve oyunlarda...

Peki başka neleri var ?

Hemen söyleyeyim... Kıyasladığımız sistem T3 2+1.. ve edifier e karsı tek üstünlüğü harici sub... Fiyat olarak edifierlerden bir basamak yukarıda...

Aradaki fiyat farkına bir sub alırım...o zaman müzik tarzı vs... gibi kavramları ortadan kaldırır, sistemlerin ikisinide 2+1 yaparım...

İllaki bu bağlamda bir kıyaslama yapılacaksa hem fiyat olarak hemde donanım olarak aynı seviyeye cekerim sistemleri..

Yine bu başlık altında müzikte kaliteden bahsediliyor... Hiç kimse pop müzik jazz'dan iyi, yada blues rock'tan daha kaliteli gibi kavramları kurcalayamaz o işin içinden çıkılmaz..

İyi müziğin ve kaliteli sound un tarzı yoktur.. Bu tamamen zevk işidir...Arabeskte kaliteli olabilir...Klassik müzikte..Yani demek istediğim kalite belli standartları olan bir durum..

Duyum da bu şekilde değil mi ?

O yüzden en iyi 2+1 500 Tl iken... ortalama bir hi-fi 1000 Tl dir... yani rakamlar temsili ama gerçekte bu..

• quote:

Orijinalden alıntı: by_guitar

:) vitex suçlama değil şaka niyetli göndermeydi senin için yazdıklarım :) yardım istedim senden düşüncelerini paylaşmak adına...

Sayın by_guitar sorun yok yalnızca şaşırdığım için yazdım.
    quote:

Tabii ki haklısın sistem amacına uygun kullanılmalı..Zaten tüm yazılarımda bundan bahsettim..Daha öncede söylediğim gibi 5+1 benzeri sistemlerin cevresel etki anlamında büyük avantajları var...Film ve oyunlarda...

Peki başka neleri var ?

Hemen söyleyeyim... Kıyasladığımız sistem T3 2+1.. ve edifier e karsı tek üstünlüğü harici sub... Fiyat olarak edifierlerden bir basamak yukarıda...

Aradaki fiyat farkına bir sub alırım...o zaman müzik tarzı vs... gibi kavramları ortadan kaldırır, sistemlerin ikisinide 2+1 yaparım...

İllaki bu bağlamda bir kıyaslama yapılacaksa hem fiyat olarak hemde donanım olarak aynı seviyeye cekerim sistemleri..

Aslında yalnızca hoparlör sayısıyla ilgili değil. Barındırdığı amplinin ve hoparlörlerin yapısı da fark ediyor aslında. Dolayısıyla sonuçta elde edilen ses de farklılık gösteriyor. Birçok başlıkta stereo ampli - AVR tartışmaları da sürüyor izliyorsanız. Yapısal bir farklılık söz konusu yani

quote:

Yine bu başlık altında müzikte kaliteden bahsediliyor... Hiç kimse pop müzik jazz'dan iyi, yada blues rock'tan daha kaliteli gibi kavramları kurcalayamaz o işin içinden çıkılmaz..

İyi müziğin ve kaliteli sound un tarzı yoktur.. Bu tamamen zevk işidir...Arabeskte kaliteli olabilir...Klassik müzikte..Yani demek istediğim kalite belli standartları olan bir durum..

Duyum da bu şekilde değil mi ?

Sakın yanlış anlaşılmasın. Kimsenin dinlediği müziğe iyi yada kötü demiyorum. Hele eleştiri hiç söz konusu değil. Ancak müzikte kullanılan enstrumanlar, müziğin aynı anda inip çıktığı frekans aralıklar vs gibi konular bahsettiğim. Bugün bir klasik müzikteki gerçek entrumanların verdiği ses, müziğin dinamik yapısı ile pop müzikteki daha çok elektronik ortamda oluşturulmuş ses, daha çok belirli bir ritim çerçevesinde yapılan müziği karşılaştırıyorum. Klasik müziğin (ve canlı entrumanlarla yapılmış benzer müzikler) ampli+hoparlörlerce kaydedildiği gibi alınabilmesi için daha üst düzey (daha kaliteli bileşenler, daha hassas yapılmış ayarlamalar vs.) sistemler gerekir. Oysa elektronik olarak yapılmış müzikleri ortalamanın üzerinde birçok sistem rahatlıkla verebilmektedir. Olay tamamen müziğin yapısıyla ilgili yani.

quote:

O yüzden en iyi 2+1 500 Tl iken... ortalama bir hi-fi 1000 Tl dir... yani rakamlar temsili ama gerçekte bu..

HiFi dipsiz bir kuyu. 1000 TL'lik bir sistemi hifi den saymayan bir çok kişi de var.

• Yapısal olarak farklı olduğunu...farklı kulvarlarda kıyaslama yapılamayacagını, ve buna benzer birçok şeyi daha önceki yazılarımda zaten açıkladım...
    Bu kıyaslamada tek ortak nokta duyum...Duyum kalitesi bakımından bir kıyaslama yapılabilir..Bu kıyaslamada onboard ses kartıyla olmaz..

Hi-fi ve 2+1 fiyatlarıyla ilgili söylediklerim zaten temsiliydi..Yani işinin uzmanı bir elektronikci kendi yaptıgı sistemle hi-fi kaliteyi yakalayabilir..Maliyeti de 200Tl den yukarı cıkmaz...En kaliteli donanımı kullanır 20000 Tl ye kurabilir..Bu göreceli ve bütceye dayanan bir meseledir...

Kıyaslama yapılabilecek tek ortak nokta duyum ise, bu duyum müzikal anlamdaysa zaten multimedia tarzı ses sistemleri genel anlamda bir basamak altta kalacaktır..

1000Tl lik hi-fi sistemi, hi-fi olarak saymayanların kriterleri daha kapsamlı olabilir...Ancak kategori ve sınıf olarak 200 Tl lik sistem pekala hi-fi olabilir(ses kaynağı hariç)

Giriş seviyesi olur yada belirttiğim gibi kendi emeği ve bilgisiyle üretilmiş olur farketmez...

Diğer başlıklar altındaki kıyaslamaları görmedim ama zaten platformların birbirlerine karşı avantaj ve dezavantajları kısmen ortada...

Bu başlık altındaki tek sıkıntı onboard ses kartıyla sistem deneyen arkadasların bilgisizce yorumları...Bir cacık olmaz yada 20 Tl lik sistem bundan iyiydi gibi amaçsız ve gerçeği yansıtmayan yorumlar insanların kafalarını karıştırıyor..

Zaten amacımız kafaları karışan insanlara yardımcı olmak...Ses sistemini kuracağınız alandaki yalıtım ve akustik yapı belkide en önemli ama herkesin "es" geçtiği birer kavram olarak arka planda kaldı..

Benim sistemleri test ettiğim bir ev studyom birde işyerim olan studyom var..

Yaklaşık 1 aydır boş olan dairemin bir bölümüne yalıtım ve akustik yapı anlamında yatırım yapıyorum..

Biri inşaat mühendisi, biri yapı ustası iki arkadaş yapısal anlamda yardımcı oluyorlar..Ben ve birlikte çalıştığım ses mühendisi, müzisyen ve müzik adamları arkadaşlarımla yaptığımız denemelerde mekanın yapısal farklılıklarına göre aldığımız sonuclar neredeyse karşılaştırılamayacak kadar farklı.
    Malesef ki kağıt üzerinde ve teoride olan herşey pratikte uygulanmak adına birçok zorluk çıkartıyor...Neyse ki çoğu bitti azı kaldı.

Herkesin performansını çok beğendiği A5 ler bu denemelerde duyum için kobay olarak kullanıldı :) zaman zaman A5 lerden soğudum :)

Yapının önemi çok büyük...Test ortamı ve materyalleri belirlenmeli...yoksa yapılan karşılaştırmalar pek anlam ifade etmiyor..

• Aslında aynı şeyleri söylüyoruz sonuçta. Yazdıklarınıza tamamen katılıyorum tabi. Ancak bazen onboard ses kartları arasında da ciddi farklar olabiliyor. Özellikle üst düzey anakartların barındırdığı ses kartları ortalama bir ses kartından daha iyi perfonmans verdiğini söyleyebilirim. Ama sonuçta ayrıca takılan kaliteli bir ses kartı ile yarışamaz tabi.

Yalıtım ve akustik düzenleme işini işini studyo amaçlı yapıyorsunuz herhalde. Yoksa amatör olarak söylediğiniz işlemleri yapmak oldukça zor ve pahalı.

"Herkesin performansını çok beğendiği A5 ler bu denemelerde duyum için kobay olarak kullanıldı :) zaman zaman A5 lerden soğudum" cümlesini bir A5 kullanıcısı olarak tam anlayamadım. Odanın testi için mi kullandınız. Hangi nedenlerle zaman zaman soğuttu

• quote:

Yalıtım ve akustik düzenleme işini işini studyo amaçlı yapıyorsunuz herhalde. Yoksa amatör olarak söylediğiniz işlemleri yapmak oldukça zor ve pahalı.

"Herkesin performansını çok beğendiği A5 ler bu denemelerde duyum için kobay olarak kullanıldı :) zaman zaman A5 lerden soğudum" cümlesini bir A5 kullanıcısı olarak tam anlayamadım. Odanın testi için mi kullandınız. Hangi nedenlerle zaman zaman soğuttu

Evet zaman zaman evde de çalışabileceğim ortamı yaratmaya çalışıyorum..Maddi olarak bir külfet tabii ki.. ama manevi olarakta daha büyük külfet..Evim müstakil ama 10-20 metre arası yakınllıkta 3 tarafımda komşular var..A5 lerden soguttu derken şunu kastetmiştim, oda nın yapısı ile orantılı performans verdiler..A5 lerin kalitesini tartışmıyorum.. Zaten kalite standartı olduğu için kobayım oldular :) güvendiğim için...Ama zaman zaman kobay olarak kullandığım bu başarılı monitörler, akustik yapıda değişiklik oldugunda kötü performansta gösterdiler.. anlatmak istediğim kalitesi kanıtlanmış ürünlerde bile kullanım alanıyla ilgili şartlar doğrultusunda performans alabiliyorsunuz zaman zaman...Doğruların hepsi bir arada olmalı ki en iyi performans ve fayda sağlansın..

• Bizler uygulayamasak da akustik düzenleme aslında bu işin temeli. Akustiği kötü olan bir ortamda onbinlerce liralık cihazların bile yapabileceği birşey yok. Doğru düzgün düzenlemesi yapılmış bir ortamda ise orta düzey sistemlerden bile oldukça iyi sonuçlar alınabiliyor. Ancak yaşam alanınızda bunu yapmaya kalınca "DUR BAKALIM NE OLUYORUZ" diyen eşler (veya diğer aile bireyleri) çıkıyor ve siz de buna uymak zorunda kalıyorsunuz.
  • quote:

Bizler uygulayamasak da akustik düzenleme aslında bu işin temeli. Akustiği kötü olan bir ortamda onbinlerce liralık cihazların bile yapabileceği birşey yok. Doğru düzgün düzenlemesi yapılmış bir ortamda ise orta düzey sistemlerden bile oldukça iyi sonuçlar alınabiliyor. Ancak yaşam alanınızda bunu yapmaya kalınca "DUR BAKALIM NE OLUYORUZ" diyen eşler (veya diğer aile bireyleri) çıkıyor ve siz de buna uymak zorunda kalıyorsunuz.

Evet kesinlikle yaşam alanında, hem maddi hem manevi olarak kendimizi ve ailemizi zaman zaman zor durumda bırakabiliyoruz...

Gönül ister ki çok paramız olsun :) kocaman bir daireyi zevkimize göre ister studyo ister sinema salonu yada benzer bir ortam haline getirelim...

Tabii her işin başı maddiyat, zaman ve son olarak farkındalık.....çok parası olupta bu tarz zevkleri olmayan insanlarda tanıdım yada az parası ve kısıtlı imkanları olup çok uğraşan ve çok özel zevkleri olan insanlarda var...

Açıkçası benim amacımda imkanları sınırlı olan arkadaşlara, yaptıkları harcama ve kişisel zevklerine göre en iyi performansı sağlayabilmek...Çok parası olan adam zaten 3000-4000 Tl fazla verip pahalıya da alsa performansı yakalar yada yakalayamaz başka bir sistem daha alır..Ama az imkanlara sahip birinin o imkanlarını boşa yada fayda getirmeyecek bir sisteme yatırmasına gönlüm razı olmaz...Çünkü bende birşeyler alırken çok dikkat ederim ve o konuda benden daha tecrübeli arkadaşlardan yardım isteyerek sınırlı olan kaynaklarımı boşa kullanmak istemem...

Yoksa Edifier yada creative farketmez hiçbirinin sahibi yada firmalarla ilişki değiliz :)

Hatta yemin etsem başım ağrımaz :) Zeus un ses kartını aldığı ebay deki uzakdoğulu arkadaşı ömrüm boyunca hiç görmedim..Belki Bruce Lee filmlerinde oynadıysa göz aşinalığım olabilir :)

• Bu sözlerin üzerine benim söyleyebileceğim çok fazla bir şey kalmıyor. Hepimiz olanaklarımız ölçüsünde birşeyler yapmaya çalışıyoruz. Bu forumda da bilgimiz/deneyimimizin elverdiği kadar arkadaşlara yardımcı olmak için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Zaman zaman da biz yardım alıyoruz.
  • ikinizede verdiği bilgiler için çok teşekkür ederim. herşeyi geçtim hiçbirşey almasam hiçbirşey yapmasam bile birçok konuy hakkında fikir ve bilgi sahibi oldum.

edifier r2000t hoparlörlerim henüz elime geçmedi bekliyorum. gönül isterdiki laptopumla bana yetsin ama denilene göre elimdekiş multimedia 2+1 e göre bile daha kötü bi ses alabilir ve hoparlörlerden soğuyabilirmişim.

o yüzden ilerde ya iyi bir media oynatıcı alıp tv de kullanıcam. yada elime ikinci el önerdiğiniz AUDIOTRAK Prodigy CUBE External USB Sound Card ı alacam.

AUDIOTRAK Prodigy CUBE External USB Sound Card almak daha agır basıyor ama ebaydan alamıyorum çekiniyorum. bide şuan veremem o kadar.

forumda bir arkadaş ikinci elini 100 tl ye satmıs görünce içim gitti kaçırmısım.

burdanda duyurmus olayım AUDIOTRAK Prodigy CUBE External USB Sound Card arıyorum satmayı düşünen pm atsın lütfen.

• quote:

ikinizede verdiği bilgiler için çok teşekkür ederim. herşeyi geçtim hiçbirşey almasam hiçbirşey yapmasam bile birçok konuy hakkında fikir ve bilgi sahibi oldum.

edifier r2000t hoparlörlerim henüz elime geçmedi bekliyorum. gönül isterdiki laptopumla bana yetsin ama denilene göre elimdekiş multimedia 2+1 e göre bile daha kötü bi ses alabilir ve hoparlörlerden soğuyabilirmişim.

o yüzden ilerde ya iyi bir media oynatıcı alıp tv de kullanıcam. yada elime ikinci el önerdiğiniz AUDIOTRAK Prodigy CUBE External USB Sound Card ı alacam.

AUDIOTRAK Prodigy CUBE External USB Sound Card almak daha agır basıyor ama ebaydan alamıyorum çekiniyorum. bide şuan veremem o kadar.

forumda bir arkadaş ikinci elini 100 tl ye satmıs görünce içim gitti kaçırmısım.

burdanda duyurmus olayım AUDIOTRAK Prodigy CUBE External USB Sound Card arıyorum satmayı düşünen pm atsın lütfen.

100Tl eğer temizse çok kelepirmiş :)

• adam üç ay önce almış forumda alırkenki mesajları duruyor. aynı satıcıdan ebaydan almış. yurt dısına gidiyor die hem kolonları hem ses kartını ucuza satmıs. zaten satılık yazdıgı ilk gün ikiside satılmıs. valla çok iyi olurdu fazla param yok.

neyse inş öle bi tane denk gelirde alırım.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.