Şimdi Ara

Edindiğim Güzel Bilgiler ve Teoriler , Teoremler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • evet sık sık belgesel izleyen biri olarak teori yazıma yazacağım bazı bilgileri size aktarmak istiyorum bu bilgiler national geographic channel televizyonunda uzayda hayat konulu bilimin ta kendisi programında izlemiştim. Bazılarını da diğer belgesel kanalları ve nationalin diğer belgesellerinden edindim

evet bütün olayı anlatmicam çünkü o zaman bunu bilim bölümüne yazmam gerekir zaten hepsini yazmam çünkü yazımı çalıntı yapıp yayınlayanlar olabilir

evet şimdi bilim insanlarının bulduklarına gelelim

1-) Taş yiyerek yaşamını devam ettiren mikroorganizmalar (bilmiorum ama gene derin ışığın sıfır olduğu bir mağara 2005 yılı)

2-) 2 milyon yıl önce donmuş olan mikroorganizmalar tekrar hayata geçirildi (bulunan yer alpler deki bir mağara sıcaklık -50 c 2005 yılı)

3-) yukarıdaki buluşlar az olabilir ama bir buluş bile çok önem taşır...
    4-) yukarıdaki buluşların temel nedeni bildiğiniz gibi uzayda -180 derece soğukluk olabilior yani süper yaşam koşulları adı verilen zor yaşam koşullarına sahip bölgelerde bulunmuş bu olaylar

Ve de şu an uzayı incelemek için yollanmış bir aracımız dünyadan 15 milyar kilometre uzaklıkta (güneş sisteminden ayrılmak üzere) (nasa 1990 yılında uzayın derinliklerini incelemek için yolladı)

ikinci bir aracımız 10 milyar kilometre uzaklıkta (nasa gene uzayı incelemek için yolladı ama iki araç farklı yönlerde ilerlemekte)

şu an jüpiterin uydularından birinde araştırma yapılıor elde edilen mantıklı teoremler

-- jüpiterin Europa'nın yüzeyi tamamen buz. Ama buzda bazı çok düz çizgiler tespit ettik bu tür düzgün çizikler ancak buzulun kırılması ile oluşur. Buzulun kırılması için ise buzulun yüzüyor olması yani altında su bulunmas gerekir unutmayın suyun olduğu yerde hayat vardır
    bu kadar soğuklukta buzun altının nasıl su olarak kaldığı hakkında bir fikrimiz var jüpiterin ve diğer uyduların uyguladığı kütle çekim kuvvetleri ile Europa uydusunun çekirdeği muazzam biçimde ısınır bu da buzun su olmasını sağlar ama tabiki atmosfer ısının ulaşma uzaklığına bakarsak yüzeyin buz olarak kalması normal orada hayat olup olmadığını araştırmak için ilk önce buzu uzayda iken delebilecek bir teknoloji yaratmamız lazım

ve de satürn uydularından biri

-- su bulunan bir uyduda mikroorganizma bulunması ihtimaliyle 2008 de araç gönderilmesi planlanıyor

marsta hayat

-- bilim insanlarının da bu konudaki görüşü aynı mars, hayat olma ihtimali en yüksek olan alanlardan biri
    yapısında su,bitki kalıntıları bulunmuştur
    Teoremimiz şu : marsta eskiden hayat olabilirdi tabi ama oranın şu an nasıl yaşanılmaz hale gelebilceği ile ilgili bir fikrimiz var
    şimdi marstaki çekirdek te durmadan bir dönme haraketi görürüz ama çekirdek döner ve yıllar geçtikçe soğur ve durur çekirdek durunca yaşamda durur çünkü ne ısı kalır ne de atmosfer ama EN ÖNEMLİSİ RADYOAKTİVİTE evren radyoaktivite ile doludur bunların çoğu güneş gibi yıldızlardan gelen radyoaktivitedir bizi bu radyoaktiviteden koruyan çekirdeğin yarattığı N S kutbu yani dolayısıyla manyetik kalkan dediğimiz şey korur ama bu çekirdek durunca bu kalkan kalkar ve radyoaktivite bütün yaşamı yok eder tabi bu dünyada da olucak normal olarak ama daha milyonlarca yıl var

NOT : HEPSİNİ KENDİ YAZDIM ALINTI DEĞİLDİR LÜTFEN ÇALINTI YAPMAYINIZ BU ARADA 15 YAŞINDAYIM
    ŞİMDİ FAKE YAPMAYIN DİCEKSİNİZ AMA HAYIR YAPMIYORUM ŞU AN BU YAZIYI TAMAMLAMAKLA
    UĞRAŞIYORUM BU YAZIYI ÇEŞİTLİ BİLİM KURULUŞLARINA GÖNDERİCEM ORADA ÖZEL BİLİM ADAMI
    YETİŞTİRME KURSLARINA GİREBİLMEK İÇİN
    BENDE BİLİM ADAMI OLARAK ARAŞTIRMA YAPMAK İSTİYORUM BU EN BÜYÜK HAYALİM BU ARADA

YUKARIDAKİ EMEĞE SAYGISIZLIK YAPMAYIN

edit:
    teori ortaya atılan bir fikir
    teorem ortaya atılan ama çoğu kişinin düşündüğü ve inandığı fikir

EVET AŞAĞIDA VERİCEĞİM ADRESLER HEM BENİM BİLGİLERİMİ KANITLAR NİTELİKTE HEM DE DİĞER YAZDIKLARIMI DA İÇEREN VE DE ÇEŞİTLİ FİKİRLER ÖNE SÜRÜLERN YAZILAR BULUNMAKTA AŞAĞIDAKİ LİNKLERDE
    http://www.yerleske.net/viewtopic.php?p=74270
    http://www.bilim.biz/uzay-arastirmalari/europa-da-yasam.html

EDİNDİĞİM SON BİLGİLERE GÖRE YUKARIDAKİ 15 MİLYAR KİLOMETRE GİBİ UZAKLIKLARDA BULUNAN İKİ ARACA UZAYDA YAŞAM LA KARŞILAŞMA OLASILIĞINA KARŞILIK İNSANLIĞIN NE OLDUĞUNA DAİR BİR CD VE BU CD NİN NASIL ÇALIŞTIRILACAĞINA DAİR BİLGİLER KONULMUŞ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heyrt -- 10 Ağustos 2007; 14:25:52 >

• bunu bilim bölümüne açsam iyi olcak..
  • quote:

Orjinalden alıntı: heyrt

bunu bilim bölümüne açsam iyi olcak..

orda daha az ilgi görür
  • quote:

Orjinalden alıntı: Nuri Alço

quote:

orda daha az ilgi görür

niye kişi sayısı az diye mi yoksa bilgilerimde kusur mu gördün?
  • zaman yanlış olmuş. bu saatte herkesin kafası çorba. uzunca yazı görünce okumadan kaçıyolar. bilgiler için sağol
  • sorun değil zaten şimdi için değil tam sabahlık konu ama ben 15:30 gibi kalktığım için o süreye yazamıorum

BU ARADA SÖYLİM HEPSİNİ KENDİM YAZDIM HER HARFİNİ HİÇ KOPYALA/YAPIŞTIR YOK

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heyrt -- 10 Ağustos 2007; 4:51:30 >
  • Güzel çalışma ancak Jüpiter'in buzlarla kaplı uydusu Europa diye biliyorum.Nette baktım ancak senin "G" ile başlayan uydusu Ganymede uydusu var.Ben gökbilimci değilim (seni eleştirmek için yazmadığmı bilmeni isterim) ancak izlediğim bir belgeselde böyle deniliyordu.

Kaynak link:

http://www.catamaranvega.com/astro/04/04_03.html#D

Kolay gelsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: fx66ex

Güzel çalışma ancak Jüpiter'in buzlarla kaplı uydusu Europa diye biliyorum.Nette baktım ancak senin "G" ile başlayan uydusu Ganymede uydusu var.Ben gökbilimci değilim (seni eleştirmek için yazmadığmı bilmeni isterim) ancak izlediğim bir belgeselde böyle deniliyordu.

Kaynak link:

http://www.catamaranvega.com/astro/04/04_03.html#D

Kolay gelsin.

OK DOSTUM HEMEN EDİTLİYORUM BENİ İNANILMAZ BİR YANLIŞTAN KURTARDIN EVET KESİNLİKLE HAKLISIN "G" NERDEN GELMİŞSE ARTIK GECE GECE UYKUSUZLUKTANDIR GALİBA

hemen düzelticem çok saol sonuna kadar okumuşsun anladığım kadarıyla çok teşekkür ediyorum....

seninde bu çeşit fikirlerin varsa duymak isterim bilimi seven insanlardansın galiba başka hatalarımı bulursan beni uyar lütfen........

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heyrt -- 10 Ağustos 2007; 5:03:58 >

• Rica ederim yapabileceğim bir katkı varsa sen söyle ben yardımcı olmya çalışayım elimden geldiğince.Bu siteyi ilk defa gördüm bende okuyorum,sana faydası dokunacak gibi görünüyor.Çalışmanda başarılar.
  • http://forum.donanimhaber.com/m_16560646/mpage_1/key_//tm.htm#16560697

burada bir teşekkür yazdık sana

verdiğin site için teşekkürler ama araştırmalarımı hiç bir internet sitesi aracılığıyla yapmamamayı tercih ettim çünkü çoğu yalan sadece öylesine yazılmış bir fikir çıkıyor sadece ünlü bilim insanlarının verdiği bilgileri yani nationalin çektiği görüntüler gibisine bakıorum
    mesela nasanın int sitesinden bile bişey bulamadım int ye pek güvenmiorum şu anki bilgilerimin hepsi izlediğim belgesellerden

bu arada yardımcı olmayı teklif ettiğin içi saol ama ihtiyacım yok teşekkürler gene de

kendi başıma halletmem lazım çünkü fikir , yazılar , araştırmalar , emekler bana ait olduğu için böle devam ettirip kendim güzel bir iş başarmayı diliyorum

NOT : DOSTUM BU YAZI GERÇEK YAZIMIN %5 - %10 U yani daha çok var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heyrt -- 10 Ağustos 2007; 5:15:11 >

• Sen bilirsin dostum, teşşekküre gerek yoktu, yine de onur duydum, baktığım site genel olarak gezegen ağırlıkları, güneşe uzaklıkları, muhtemel atmosfer yapılarından bahsediyor ve Voyager1 ve 2 ile çekilmiş veya Mars yüzeyine indirieln araçla çekilmiş ressimler var. Kuyruklu yıldızlardan, astreoidlerden falan bahsediyor.Neyse çok uzattım galiba, kolay gelsin.
  • 15 milyar ışık yılımı naptın sen ya[:S]

15 milyar kilometre deseydin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fogoh -- 10 Ağustos 2007; 6:04:01 >
  • 15 milyar ışık yılı, ışığın 15 milyar yılda aldığı yol değilmi
  • quote:

Orjinalden alıntı: timeless

15 milyar ışık yılı, ışığın 15 milyar yılda aldığı yol değilmi

tekrar göz atıcam 15 milyar kilometremi ışık yılı mı diye ama tahminimce ışıkyılı çıkıcak biliorsunuz öle göründüğü gibi değil bizim güneş sisteminden çıkmamız için bayağı bir yol gidilmesi lazım
  • quote:

Orjinalden alıntı: fx66ex

Sen bilirsin dostum, teşşekküre gerek yoktu, yine de onur duydum, baktığım site genel olarak gezegen ağırlıkları, güneşe uzaklıkları, muhtemel atmosfer yapılarından bahsediyor ve Voyager1 ve 2 ile çekilmiş veya Mars yüzeyine indirieln araçla çekilmiş ressimler var. Kuyruklu yıldızlardan, astreoidlerden falan bahsediyor.Neyse çok uzattım galiba, kolay gelsin.

Voyager 1 ve 2 nin çektiği tüm fotoğraflar elimde zaten gene de teşekkürler hatırlattığın için...........

BU ARADA ÜSTTEKİ ARKADAŞLARA TEŞEKKÜR EDİYORUM BİR HATAMI DAHA DÜZELTİCEM 15 MİLYAR KİLOMETRE OLUCAK KEŞKE YAZIYI SABAHIN 4 ÜNDE YAZMASAYMIŞIM

bu arada işte yazdığım bilgilerin açıklaması bilim adamlarınca yapılmış bu da benim size verdiğim bilgileri kanıtlar nitelikte
    http://www.bilim.biz/uzay-arastirmalari/europa-da-yasam.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heyrt -- 10 Ağustos 2007; 13:51:10 >

• Çok ilgimi yoksa kaliteli ilgimi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Cem

Çok ilgimi yoksa kaliteli ilgimi.

çok ilgimi bilgimi demek istedin açıkçası anlayamadım

bu konuyla ilgilenmeyi çok seviyorum ve de bununla ilgili bir yazı hazırlayıp olabildiğince yerde bilgimi göstermek ve de kendi fikirlerimin doğruluğunu sorgulamak istiyorum

SON DAKİKADA EDİNDİĞİM BİLGİLERİ İNCELEMENİZİ TAVSİYE EDERİM İLGİNÇ BİLGİLER
  • quote:

quote:

quote:

orda daha az ilgi görür

Burdakine ithafen yazmıştım ama alıntı yapmadıgım için yanlış anlaşılmış. Bilim bölümünde az ilgi olur ancak kaliteli yorumlar alırsın, ancak konu dışında çok ilgi olabilir( olur demiyorum olabilir diyorum) ancak yorumların kalitesi bazen sinirini bozacak kadar bile düşebilir. Yani kısacası Çok ilgimi yoksa kaliteli ilgimi.

• quote:

Orjinalden alıntı: Cem

quote:

quote:

quote:

orda daha az ilgi görür

Burdakine ithafen yazmıştım ama alıntı yapmadıgım için yanlış anlaşılmış. Bilim bölümünde az ilgi olur ancak kaliteli yorumlar alırsın, ancak konu dışında çok ilgi olabilir( olur demiyorum olabilir diyorum) ancak yorumların kalitesi bazen sinirini bozacak kadar bile düşebilir. Yani kısacası Çok ilgimi yoksa kaliteli ilgimi.

bunu bilerek çoktan açtım bile

kaliteli yorumlar aldım ama burada da almadım değil açıkçası

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.