Efes Pilsen Top 16'da Real Madrid, Siena ve Maccabi ile aynı gruba düştü.
G ve H grupları çok daha iyi olurmuş ama hayırlısı olsun en azından 6 maç daha oynanıcak.
Ana konuya yazdığım mesajı buraya ekliyorum
quote:
Orjinalden alıntı : ecay
Eşleşmeleri canlı izledim.Çekilebilecek en iyi kura demişsin de zaten başka olasılık yoktu ki.Çekiliş Sadece Partizan ile Maccabi Electra arasında oldu.Diğerleri formalite icabı tek olasılık ile çekildi.
2.torbadan bana göre 1 torba ayarında takım olan Siena ve belkide en önemlisi ise 3.torbadan Maccabi gelmesi pek te iyi bir kura çektiğimizi göstermez.Madird 1. torba Siena 2.torbanın tartışmasız en iyi takımı Maccabi 3.torbanın tartışmasız en iyi takımı Efes ise 4. torbanın tartışmasız en iyi takımı.Böylece en çekişmeli ve ölüm grubu olarak adlandırabileceğimiz grup bizim grubumuz.Dİğer takımlar da elbette 4. torbadan Efes geldiği için pek hoşnut değillerdir.Ne kadar takım olgusu güçlü olmasada kadroya şöyle bir gözatmaları yeterli. :)
Ben CSKA-Unicaja-Zalgiris grubunu istiyordum daha bi gözüm kesiyordu ama diğer takımların gruplara yerleşememeleri yüzünden kurasız bir şekilde ölüm grubuna gittik.İstediğim grup olsa hiç yokta Unicaja ile 2.lik maçlarına çıkardık.Şimdi birinci de olsak sonuncuda olsak şaşırmam.
Nachbar sanki yeni NBA'e gitmiş bir çaylak gibi oynuyor.Tam tanımlaması bu.Bir şeyler yapması gerektiğini hissediyor ama gereksiz şuta zorluyor.Bunda ona pozisyon hazırlanmamasının katkısı da var.
Efes abartı rotasyonu kenarda oturan yıldızları düşünmeyi bırakıp uyumlu takım olgusu kuvvetli iyi bir beşe sahip olmalı diye düşünüyorum. Kerem,Smith,Shumpert,Kaya,Kasun olabilir mesela.Kasun iyi oynamazsa Ermal ya da Thornton devreye girebilir.Kilit kısım olarak Shumpert'ın iyi oyununa isabetli şutlarına penetrelerine Efes'in çok ihtiyacı olacak.
3.toprbadan Maccabi gelmesi biraz kötü olmuş..3.Bitirse de E grubuna düşecekmiş..Gerçi bu oyunla çok umut yok ama Allahtan ümit kesilmez.Top 16ya kalması bile başarıydı grupta o hale düştükten sonra..