Şimdi Ara

Efsanelerde cut off sistemi hakkında bilgi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
3.021
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar merak ettiğim konu bu.. araştırdım arabanız yeni ise var eskilerde yok yazıyo hep.. "yeni" den kasıt nedir? bende 95 xli var enjeksiyonlu 115 beygir.. şimdi bu boşa almak yerine yokuşta vitesle inersem ben de bu cut off sisteminden faydalanmış olacak mıyım?

ikinci bir sorumda eğer benim arabamda cut-off sistemi varsa: benim arabada sıralı sistem lpg yok eski tip boğazdan olanlardan var.. bu cut off sistemini devre dışı bırakır mı? aslında mantıken gaz kelebeği ile ilgili bişey olduğu için fark etmemesi lazım ama bu sorulara cevap bulmak istiyorum.. ilginiz için şimdiden teşekkür ederim..

• cut-off sistemi her ne kadar son yıllarda gündeme gelmiş olsa bile elektronik ateşlemeli karbüratörlü araçların bir çoğunda da olan bir sistemdir..ayrıca tek nokta veya çok nokta enjeksiyonlu tüm motorlarda da model yılına bağımsız olmaksızın uygulanmıştır..yani yeni bir sistem değildir..sizin aracınızda da bu sistem vardır ve yokuşta vitesle inerseniz faydası olacaktır..
    lpg konusu benim ilgim dışında ama cut-off sisteminin yakıt şekli ile bir alakası yoktur..sonuçta benzinli araçlarda da dizel araçlarda da olan bir sistemdir..dolayısıyla şekli ne olursa olsun lpg uygulamaların da da çalışması gerekir..sistemin çalışma mantığı motor devri ve motor kompresyonu ile ilgili olduğundan lpg li sistemlerde de geçerli olması gerekir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi türbülans -- 11 Aralık 2007; 23:27:50 >
  • teşekkür ederim aydınlattığınız için.. arabada yol bilgisayarı olmayınca bunu ekranda göremiyoz biraz araştırdım ama tam olark bi cevap bulamamıştım tekrar teşekkürler..
  • quote:

Orjinalden alıntı: türbülans

cut-off sistemi her ne kadar son yıllarda gündeme gelmiş olsa bile elektronik ateşlemeli karbüratörlü araçların bir çoğunda da olan bir sistemdir..ayrıca tek nokta veya çok nokta enjeksiyonlu tüm motorlarda da model yılına bağımsız olmaksızın uygulanmıştır..yani yeni bir sistem değildir..sizin aracınızda da bu sistem vardır ve yokuşta vitesle inerseniz faydası olacaktır..
    lpg konusu benim ilgim dışında ama cut-off sisteminin yakıt şekli ile bir alakası yoktur..sonuçta benzinli araçlarda da dizel araçlarda da olan bir sistemdir..dolayısıyla şekli ne olursa olsun lpg uygulamaların da da çalışması gerekir..sistemin çalışma mantığı motor devri ve motor kompresyonu ile ilgili olduğundan lpg li sistemlerde de geçerli olması gerekir..

hocam aynen öyle... şöyle bir örnek vereyim bizim şirketin 94 kartalı var bende benzin ve lpg geçişleri çok zor oluyo kışın eve gelmeden önce araç rahat çalışsın sabah diye benzine alıyodum fakat geçiş zor olduğu için yokuş aşağı biyerde alıyorum.. geçen sene yine böyle yaparken şunu farkettim araç benzine geçmedi ve yokuş bitene kadar çalışmaya devam etti yokuş bitince stop etti ertesi günü yine aynı olay oldu ve ben yokuşun bitmesine yakın çalıştırayım diye debriyaja basıp boşa aldım ve kenara çekip marş ile çalıştıracaktım ki boşa almam ile stop etmesi bir oldu demekki yokuş aşağı benzinden yada lpgden değil motordan bu gücü alıyor ve çalışıyor

benim aracım otomatik vites ilk zamanlar bilmeyerek boşa alıyordum kırmızıya yaklaşırken veya yokuş aşağı inerken sonra şanzımana zararlı olduğunu öğrendim ve bidaha boşa (N'ye) almadım ve bariz bir şekilde katettiğim yol arttı önceden 30ytl lik benzine ile (benzin 2.70 civarı iken) 50km yol alıyordum şimdi boşa almadan 60km yol alıyorum

yani arakadaşlar boşa almakla kar edilmediği gibi birde yağlamayı durdurup araca zarar veriyoruz haberiniz olsun

• ReSuLL arkadaş, bende 99 corolla var, düz sistem lpg taktırdım ama 165 şehirlerarası, 205 ş.içi yakıyor.. çok değil mi? seninki nasıl yakıyor?
  • 1.6 Avensis'te de vardır değil mi bu özellik? Yol bilgisayarında gazı kesince anlık tüketim 3.3lt/100km yazıyor, ister yokuş aşağı olsun ister düz yolda; fakat corolla verso kullanmıştım bi ara onda 0.0lt/100km yazıyordu. ne iş bu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: MuSoniC

1.6 Avensis'te de vardır değil mi bu özellik? Yol bilgisayarında gazı kesince anlık tüketim 3.3lt/100km yazıyor, ister yokuş aşağı olsun ister düz yolda; fakat corolla verso kullanmıştım bi ara onda 0.0lt/100km yazıyordu. ne iş bu?

bende 0.0 yazıyor, senin ekran büyük ihtimal motor soğuk iken gösterdiği değer.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Jbl stage 1 ve 2 hakkında yorum
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bende yokuş aşağı inerken genelde vitesle inerim. bir keresinden inegölden bursaya gelirken 2-3 km lik iniş var. arabada 5 kişi ve biraz bagaj vardı. ben attım 3. vitese 4000-5000 devir arası indim hep. pek firen kullanmadım diyebilirim. bunun motora zararı varmıdır. tabiki gaza hiç dokunmadım bile.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ReSuLL

arkadaşlar merak ettiğim konu bu.. araştırdım arabanız yeni ise var eskilerde yok yazıyo hep.. "yeni" den kasıt nedir? bende 95 xli var enjeksiyonlu 115 beygir.. şimdi bu boşa almak yerine yokuşta vitesle inersem ben de bu cut off sisteminden faydalanmış olacak mıyım?

ikinci bir sorumda eğer benim arabamda cut-off sistemi varsa: benim arabada sıralı sistem lpg yok eski tip boğazdan olanlardan var.. bu cut off sistemini devre dışı bırakır mı? aslında mantıken gaz kelebeği ile ilgili bişey olduğu için fark etmemesi lazım ama bu sorulara cevap bulmak istiyorum.. ilginiz için şimdiden teşekkür ederim..

aracınızdaki lpg sistemi ile cut-off sistemini lpg de kullanılmaz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: hedo5

quote:

Orjinalden alıntı: MuSoniC

1.6 Avensis'te de vardır değil mi bu özellik? Yol bilgisayarında gazı kesince anlık tüketim 3.3lt/100km yazıyor, ister yokuş aşağı olsun ister düz yolda; fakat corolla verso kullanmıştım bi ara onda 0.0lt/100km yazıyordu. ne iş bu?

bende 0.0 yazıyor, senin ekran büyük ihtimal motor soğuk iken gösterdiği değer.

yok hocam ben daha hiç 0.0 yazdığını görmedim, 4 seneden fazladır kullanıyorum bu aracı hiç sıfır yazdığını görmedim. Acaba yol bilgisayarında mı problem var? gerçi hep doğru değerler gösteriyor ama bu durum içime bi kurt düşürdü. güncelleme gibi bi şey olur mu ki?

• quote:

Orjinalden alıntı: tutsununucunu

ReSuLL arkadaş, bende 99 corolla var, düz sistem lpg taktırdım ama 165 şehirlerarası, 205 ş.içi yakıyor.. çok değil mi? seninki nasıl yakıyor?

kardeş bi haftadır giremedim kusura bakma yeni gördüm..

ben km de ki yakıtı fiyat olarak söylemeyi doğru bulmuyorum yani lpg fiyatı farklılık gösteriyo ilden ile.. ama değerlerimi paylaşıyım.. daha yeni ankara-konya, konya-aksaray-ankara yaptık araçta 5 kişi var bütün yolculuk boyunca.. giderken biraz hızlı gittim 110-130 arası bu durumda 1 litre gaz ile 10.6 ydı sanırım gelirken çok sakin kullandım hız 90-110 arası ama genelde 100 ü pek geçmedim bu durumda da 1 litre gaz 11.7 km ben lpgyi 1540 dan aldığım için uzun yolda 127 bin liraya kadar düşürebiliyorum yakıt tüketimini tabbi sakin kullanırsam

şehir içi değerlerim de genelde 1 litre gaz ile 9-10.5 arasında değişiyo yine kullanıma bağlı olarak

arabadaki lpg sistemi aldesa marka sıralı değil..

• 20 ytl ile tam olarak 100 km karma, lpg: 1740-istanbul... 99 corolla 1.6-16 valf- lovato, düz sistem, sıralı değil.. araba boş, genelde otoyol... içiyor resmen ya.. kime baktırayım, lpg ciye mi, servise mi?? sağolun
  • quote:

Orjinalden alıntı: tutsununucunu

20 ytl ile tam olarak 100 km karma, lpg: 1740-istanbul... 99 corolla 1.6-16 valf- lovato, düz sistem, sıralı değil.. araba boş, genelde otoyol... içiyor resmen ya.. kime baktırayım, lpg ciye mi, servise mi?? sağolun

son zamlardan sonra gayet normal. Karma yazmışsın, eğer bu karmanın yoğunluğu şehir içi ise gayet normal, Hava şartlarınıda hesaplaman lazım, malum havalar soğuk, bu havalarda araç zengin karışım yakar. Tabi birde araç kullanıma göre değişir. Eğer açık yolda yani trafik akışının normal olduğu otobanda Biraz fazla gibi geldi,
    Normal Şartlarda,(soğuk havalar dahil) 20 YTL ile karma 125 Km gitmesi gerekir.
  • malum e-5 trafiği, k.çekmece, mecidiyeköy.. bir de metrobüs inşaatı falan..yolları kapadılar, 2 şerit.. tam rezillik yani.. bujilerin bir özelliği olması gerekir mi.. 2 ay oldu alalı, bujiler değişeli 3-5 ay olmuş.. düz sistem lpg de özul bir buji var mıdır? sağolun..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.