Şimdi Ara

Park Assist hakkında bi soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
1.802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Park Assist özelliği olan araçların bu özellikle park ederken çekilmiş videolarına baktım

ama

park ettikleri yerin büyüklüğüne bakıyorum bu alanlara zaten çok rahat park edilir, park ettikten sonra aracın önünde 1 metre arkasında 1 metre boşluk oluyor.

ama

bu kadar geniş alan bulmak bazı yerlerde çok zor, bazen öyle yere park ediyorum ki arkada belki 20 cm önde max 50 cm boşluk kalıyor tabi bu alana tek seferde girmek benim için imkansız bazen yeri geliyor 7-8 defa manevra yapıyorum ki buna rağmen tam anlamıyla park edemiyorum aracın belli bi kısmı normal hizada park etmiş araçların dışında kalıyor, yani kaldırımla araç arasında baya mesafe kalıyor.

Sorularım :

1- Park assist özelliği olana araçlar acaba bu kadar dar yerlere park edebiliyormu

2- edebiliyorsa park süresi ne kadar sürer, en fazla kaç manevra yapar

3- park assist özelliğini kullanmak için park alanı min ne kadar olmalı,

eğer bu tarz yerlere park assist ile park edilemiyorsa açıkçası benim için hiç bir kullanışlılığı olmaz, çünkü videolarda park ettikleri yere zaten çok rahat park edilir.

Teşekkürler.

Edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kara_eylül -- 10 Kasım 2010; 11:44:36 >

• Gıcık oldugum tek ozellıgı alıskanlık yapıyor olusu
  • Aşağıdaki videolardaki kadar geniş park alanı olan yerlerde bu özelliği kullanma gereği duymam, bunlardan çok daha dar yerlere park edebiliyormu araç ?

• Bu konuda bilgisi olan yok mu arkadaşlar
  • Superb'im var ve park asist'i nadiren kullansam da gercekten çok seviyorum. Çoğunlukla benden çabuk ve güzel park ediyor maalesef :)

On-arka, toplamda yaklaşık 70 cm lik bosluk ile park ettiginizi ve 6-7 hamle gerektiğini yazmışsınız. Park asist ise aynı mesafede 1 veya 2 hamlede ve çok daha hızlı olarak park ediyor.
    Kaldirima mesafe ise diğer araçların mesafesi ile hemen hemen aynı oluyor. Park ederken boynumu saga sola yilankavi hareketler yaptırmama ya da bir sag arka çaprazı, bir sol önü, ardından sag önü ve tekrar arkayı vs görmek için fildir fildir çevirmeme de gerek kalmıyor.

Sadece elinizi kucağınıza koyup ekranı takip ediyorsunuz.

Sonuç: çok keyifli bir fonksiyon
  • quote:

Orijinalden alıntı: kara_eylül

Ben arabadan inip bunun böyle park etmesini izleyemezdim heralde. Utanırdım valla
  • Türkiye'de hangi modellerde bu özellik var
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • http://www.youtube.com/watch?v=Hq8WUAxmor8

arada park sonrası ön ve arkada artan boşluk bu videoda diğerlerine göre daha dar.

2.05-2.50 arasında park assist dışarıdan çekimi
  • Gereksiz ama keyifli bir özellik park assist sisteminin park ettiği yere aracı zorlanarak park edenler varsa sıkıntıları var demektir park etmekle ilgili.Yinede keyifli orası ayrı.
  • quote:

Park Assist özelliği olan araçların bu özellikle park ederken çekilmiş videolarına baktım

ama

park ettikleri yerin büyüklüğüne bakıyorum bu alanlara zaten çok rahat park edilir, park ettikten sonra aracın önünde 1 metre arkasında 1 metre boşluk oluyor.

ama

bu kadar geniş alan bulmak bazı yerlerde çok zor, bazen öyle yere park ediyorum ki arkada belki 20 cm önde max 50 cm boşluk kalıyor tabi bu alana tek seferde girmek benim için imkansız bazen yeri geliyor 7-8 defa manevra yapıyorum ki buna rağmen tam anlamıyla park edemiyorum aracın belli bi kısmı normal hizada park etmiş araçların dışında kalıyor, yani kaldırımla araç arasında baya mesafe kalıyor.

Sorularım :

1- Park assist özelliği olana araçlar acaba bu kadar dar yerlere park edebiliyormu

2- edebiliyorsa park süresi ne kadar sürer, en fazla kaç manevra yapar

3- park assist özelliğini kullanmak için park alanı min ne kadar olmalı,

eğer bu tarz yerlere park assist ile park edilemiyorsa açıkçası benim için hiç bir kullanışlılığı olmaz, çünkü videolarda park ettikleri yere zaten çok rahat park edilir.

Teşekkürler.

Edit: imla

Park Assist Sistemi Takip ettigim icin cevaplara yanit vereyim !

Biliyorsunuz Volkswagen´de Almanca "Parklenkassistent" kisaca Park Assist 3. Nesile gecti. Nesillere göz atalim;

1. Nesil = Arac Büyük Park yerlerine Park ediyor ve sadece geri geriye 1 defa Manevra yapabilme özelliginde
    2. Nesil = Arac en dar yerlere Park edebiliyor ve bunu hem ön hemde arkaya manevra yaparak yapabiliyor. Direksyon gerektigi gibi kendi kendine dönüyor ve sistem cok basarili bir sekilde Park ediyor
    3. Nesil = Ayni 2. Nesil gibi ama bunun yaninda dar Park ettiginiz Park yerinden cikiyor ve yanlamasina Park ettigi gibi diklemesinede Park ediyor

Ben 2. nesil Park Assist sahibiyim ve sunu size diyebilirim, Arac en dar yere girebiliyor. Ögle Dar yere giriyorki cikarken zorluk cekebiliyorsunuz. Parksistemi Tampon Tampona Park etmeye izin vermiyor tabiki. Türkiye´den Forum DH´dan saygi deger Mert Basaran abim Almanya´ya Is gezisi icin geldi ve bu Sistemi bizzat kendisini denettirdim ve kafasindaki Soru isaretlerini yok ettim. Park süresi senin Gaz (Otomatiklerde ayagini Frenden cektinmi araba gidiyor saten) verisine bagli. Ne kadar Fazla Gaz verirsen o kadar Hizli dönüyor Direksyon . Manevra ise Park yerinin Genisligine göre degisiyor, ayni kendinizi düsünün kac Manevrada girerseniz Park Assist bunu daha kolay bir sekilde giriyor. Her girdigi Park yerine "Jantlari" Kaldirima sürttürmeyecek sekilde Park ediyor (yani 5-10cm Jant ve Kaldirim arasinda bosluk kaliyor). Türkiye´de bu Sistem´i kullanirken tek Negatif yönü, Türkiye´de Kaldirimlar Avrupa Standart´larinda degil yani Park ederken dikkat edin Araci Kaldirima sürtürebilirsiniz .

ParkAssist ön Tampon Sag ve Sol yan Tarafta Ekstra Ultraschall Sensörler sayesinde Park Yeri Mesafesini ölcüp arabaya göre uygun olup olmadigini ölcüyor ve Park yeri uygun oldugu an MFA+ Yol Bilgisayarinda gereken Bilgileri aliyorsunuz (Video´ya bakiniz). Not: Bu Resimi bu sene Yaz Türkiye´de 2700km Yolculuktan sonra Incir Bahcesinde cektim . Arac ondan kirli !

Bu Video´larda benim Passat Variant Park ederken bir Görüntü

Buda Mert abimiz Park Passat Variant´i Park ettirirken bir Görüntü

Sorusu olan sorabilir

Saygilar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YasinDE -- 13 Kasım 2010; 0:36:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: seizure

quote:

Ben arabadan inip bunun böyle park etmesini izleyemezdim heralde. Utanırdım valla

Bunun en iyi tarafı böyle diklemesine parklarda inişi-binişi rahatlatması.Aracı park ettikten sonra kapıyı vurmayacaz diye bale yaparaktan araca yapışıyoruz.Ama arka kapı meftah oluyor bu sefer de.

• quote:

Orijinalden alıntı: omerf

Gereksiz ama keyifli bir özellik park assist sisteminin park ettiği yere aracı zorlanarak park edenler varsa sıkıntıları var demektir park etmekle ilgili.Yinede keyifli orası ayrı.

@omerf ustam,

bir ara Parksensörsüz Park ederiz diyorduk ama simdi tüm herkez Parksensörsüz Park edemiyor . Park Assist yakinda ögle olacak ki herkez bu donanimsiz yapamayacak. Daha ne günler göreceyiz bakalim
  • valla müthiş bi özellik bence. ankara bahçelievlerde bi keresinde bi bmw görmüştüm, adam çok dar yere girmeye çalışıyordu. altındaki arabada kıyak bi arabaydı tam hatırlıyamıoyrum markasını. adam park edebilecek mi diye izlerken (klasik türk özelliği bknz: park eden aracı izlemek :D:D ) bi baktımki adamın elleri direksyonda değil :). çok şaşırmıştım. böyle tanıştık bu özellikle

not: çok dar bi yere park edebilmişti araba.
  • quote:

Gereksiz ama keyifli bir özellik park assist sisteminin park ettiği yere aracı zorlanarak park edenler varsa sıkıntıları var demektir park etmekle ilgili.Yinede keyifli orası ayrı.

Bu tarz söylemler gereksiz yanlış anlaşmalara yol açacak iddialı sözler.

Park assist kullanmadan 16 yıl sırayla 124, Taunus ve Laguna'yı kendim rahat rahat park ettim. "Tüh 10-20 cm daha boşluk olsaymış sığardım hadi çıkayım bari" haricinde sıkıntım da olmadı. Park assist size bu garantiyi veriyor her şeyden önce. Biliyorsunuz ki araba o boşluğa, 2-3 hamlede rahatça sığar.

Aramızda "Blues Brothers tarzı" park edebilenler varsa tebrik ederim. Bunun dışında park assist eminim ki hepimizden de iyi park ediyor. Dar yerlere park ederken varsa yakınınızda bir örnek, birkaç kez denemenizi öneririm yaklaşık 5 m'lik arabayla.

Saygılarımla

• quote:

Orijinalden alıntı: mdcezir

quote:

Park assist kullanmadan 16 yıl sırayla 124, Taunus ve Laguna'yı kendim rahat rahat park ettim. "Tüh 10-20 cm daha boşluk olsaymış sığardım hadi çıkayım bari" haricinde sıkıntım da olmadı. Park assist size bu garantiyi veriyor her şeyden önce. Biliyorsunuz ki araba o boşluğa, 2-3 hamlede rahatça sığar.

Aramızda "Blues Brothers tarzı" park edebilenler varsa tebrik ederim. Bunun dışında park assist eminim ki hepimizden de iyi park ediyor. Dar yerlere park ederken varsa yakınınızda bir örnek, birkaç kez denemenizi öneririm yaklaşık 5 m'lik arabayla.

Saygılarımla

Bugune kadar aracı park edemediğim yer olmadı çok şükür taşınmadan önceki evim fındıkzadedeydi istanbulun kalabalık noktalarından biridirki bildiğiniz tampon tampona park yapılırdı önde arkada 1 karış yer kalmazdı.Şimdi otoparklı sitede oturuyorum zaten öyle bir derdim yok ama gereksiz olduğunu düşünüyorum hala bir park sensörü kadar yardımcı değil, keyifli sadece.İstanbulda bu trafikde bu hengamede rahatça kullanılabilcek bir özellikde değil.Araçda varsa ne ala ama kesinlikle para verip alacağım birşey olamaz.

Sölediğim şeyin gerekli,gereksiz oluşuda kimseye düşmez.Fikirdir benimki.

• Videoları izledim herhalde o araçların park ettikleri yerlere gözüm kapalı park edebilirim. Bu ne böyle ya yok park asist yok otomatik vites yok hız sabitleyici. Git gide sürücüler hiçbir şey yapmaz oldu...

• quote:

quote:

quote:

Saygılarımla

Bugune kadar aracı park edemediğim yer olmadı çok şükür taşınmadan önceki evim fındıkzadedeydi istanbulun kalabalık noktalarından biridirki bildiğiniz tampon tampona park yapılırdı önde arkada 1 karış yer kalmazdı.Şimdi otoparklı sitede oturuyorum zaten öyle bir derdim yok ama gereksiz olduğunu düşünüyorum hala bir park sensörü kadar yardımcı değil, keyifli sadece.İstanbulda bu trafikde bu hengamede rahatça kullanılabilcek bir özellikde değil.Araçda varsa ne ala ama kesinlikle para verip alacağım birşey olamaz.

Sölediğim şeyin gerekli,gereksiz oluşuda kimseye düşmez.Fikirdir benimki.

eskiden komşuymuşuz demek ki. Pazarın başındaki çıkmaz sokaktaydım ben de.

Ancak maalesef ki sözlerimi yanlış anlamışsınız. Sözüm sensöre değil; kullananlar hakkındaki yoruma.
    Park sensörü kullananlar hakkında "sıkıntıları var" yorumu yapmak da size düşmez.
    Saygılarımla

• Yazıklar olsun ki bana "PARK SENSÖRLERİ kadınlar ve acemiler için" dedim. Ceza olarak da 3 hafta sonra ÖN ve ARKA park sensörleri olan bir araç aldım. Şimdi acaip işe yarıyor, hele ki taşındıktan sonra daha da pratik oldu, bahçe duvarına veya vejetasyona fazla yaklaşmadan park edebiliyorum.

Hidrolik Direksiyonun ORTADAN KALKMASI (krank milinden kayış yardımı ve volanın bağlı olduğu pompa marifeti ile kapalı devre basınçlı yağ devresi desteğine dayalı kuvvet arttırımlı direksiyon sertleştirme ve yumuşatma sistemi) ve yerine ELEKTRİK DESTEKLİ direksiyonun gelmesi (direksiyon kolonuna düşük devirde yüksek güç üreten tork motorunun entegre edilmesi ve bu motorun gücünü elektrik devresinden alması) sayesinde otomotivde yeni ufuklar açılmış;

Bunlar:

1. PARK ETME YARDIMCI SİSTEMLERİ (sensörler vasıtasıyla uygun park yeri tespiti ve aracın direksiyonu kendisi çevirerek park etmesi)
    2. ŞERİTTE TUTMA SİSTEMİ (şerit takip asistanı değil!) (aracın şeritten çıkması durumunda şoförün aksine şeride zorla geri dönmesi...!!!)
    3. MOTOR BÖLÜMÜNDE DAHA AZ PARÇA (pompa, tank, boru, volan, kayış vb. artık yok)
    4. DİREKSİYON KUVVETİNİN MOTORUN DEVRİNE BAĞLI OLMAMASI (rölantide tam tur çevirince hidrolik pompasının ısınması sorunu yok)

• quote:

Superb'im var ve park asist'i nadiren kullansam da gercekten çok seviyorum. Çoğunlukla benden çabuk ve güzel park ediyor maalesef :)

On-arka, toplamda yaklaşık 70 cm lik bosluk ile park ettiginizi ve 6-7 hamle gerektiğini yazmışsınız. Park asist ise aynı mesafede 1 veya 2 hamlede ve çok daha hızlı olarak park ediyor.
    Kaldirima mesafe ise diğer araçların mesafesi ile hemen hemen aynı oluyor. Park ederken boynumu saga sola yilankavi hareketler yaptırmama ya da bir sag arka çaprazı, bir sol önü, ardından sag önü ve tekrar arkayı vs görmek için fildir fildir çevirmeme de gerek kalmıyor.

Sadece elinizi kucağınıza koyup ekranı takip ediyorsunuz.

Sonuç: çok keyifli bir fonksiyon

İlk videoda sağ lastikleri kaldırıma çıakrtıyor, şoförün fazla sağdan gitmesine bağlıyorum.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.