Şimdi Ara

EFT Gönderidiğim Para Ortada Yok Ne Bende Ne Karşı Tarafa Ulaştı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
1
Favori
86.025
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugün birine eft ile yaklaşık 50tl göndermem gerekti.Sabah saat 11 gibi istanbul iş bankasından izmir akbanka eft yi yaptım.Ancak saat 5 oldu hala eft ulaşmadı. İş bankasını arıyorum eft gitmiş diyor. Ancak alacak kişiye ulaşmadı sizce neden böyle olmuştur ve ne yapmalıyım ? Akbankımı arayım yarın ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

EFT Gönderilen Paranın Hesaba Geçmemesi Durumunda Yapılması Gerekenler

Elektronik Fon Transferi (EFT) işlemlerinde bazen para alıcı veya göndericinin hesabına geçmeyebilir. Bu gibi durumlarda paniğe kapılmak yerine aşağıdaki adımları izleyerek sorunu çözmeye çalışmalısın:

• Banka Dekontunu Kontrol Et: Gönderilen EFT'ye ait dekontunu kontrol et. Dekontta işlemin gerçekleştiği ve paranın hesabından çıktığı belirtilmelidir. EFT'yi bankanın mobil uygulaması veya internet bankacılığı üzerinden yaptıysan, işlemin durumunu bu kanallar üzerinden de kontrol edebilirsin.

• Alıcı Hesabını Doğrula: Paranın gönderildiği hesap numarasının doğru olduğundan emin ol. EFT işleminin alıcı hesabına aktarılması için hesap numarası doğru girilmiş olmalıdır.

• Bankayla İletişime Geç: Dekonta göre para hesabından çıkmış ancak alıcı hesabına geçmemişse, en kısa sürede bankayla iletişime geçmelisin. Banka, işlemin durumunu kontrol edecek ve paranın kaybolup kaybolmadığını tespit edecektir.

• EFT İade Talebi Oluştur: Bankayla iletişime geçtikten sonra, paranın hesabına geçmemesi durumunda EFT iade talebi oluşturabilirsin. İade işlemi genellikle birkaç iş günü içinde tamamlanır.

Önemli Notlar:

• EFT işlemlerinin tamamlanması için belirli bir süre gerekebilir. Bu süre genellikle bankaların çalışma saatlerine bağlıdır.
    • EFT işleminde bir sorun olması durumunda, bankalar genellikle müşterilerine bilgi verir. Bu nedenle, e-posta veya SMS yoluyla bankadan gelen bildirimleri kontrol etmeyi unutma.
    • EFT işlemlerinde sorun yaşamamak için güvenilir bankalarla çalışmayı tercih etmeli ve işlemleri dikkatli bir şekilde gerçekleştirmelisin.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jake LaMotta

Bu mesaj silindi.
    Sanmıyorum bu kişi DH de ürün satıyor ve daha önce hiç olumsuz yorum almamış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: karanlikmadde

Alıntıları Göster
    ELİNDE MAKBUZUN VARDIR UMARIM
  • quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Banka dekontu var e-mail adresimde
  • quote:

Alıntıları Göster
    EFT takip numarasından sorgulatılabiliyor olmalı.
  • quote:

EFT Gönderidiğim Para Ortada Yok Ne Bende Ne Karşı Tarafa Ulaştı

babam yaşında adam 50 tl için böyle bişey yapmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: Deniztns

EFT takip numarasından sorgulatılabiliyor olmalı.

Alıntıları Göster
    bazen merkez bankasinda takilmalar olabiliyor yarin bankayi ara daha mantikli bir bilgi alabilirsin iletildi diye onlara onay gelmesi lazim sanirim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: musty2121

bazen merkez bankasinda takilmalar olabiliyor yarin bankayi ara daha mantikli bir bilgi alabilirsin iletildi diye onlara onay gelmesi lazim sanirim

Alıntıları Göster
    Gelşme varmı
  • quote:

Orijinalden alıntı: musty2121

Alıntıları Göster
    Gönderdiğin bankada hesaba yatmadan önce bekletilebiliyor karşı taraf telefonla şubesini arayıp sorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pasha37

Gelşme varmı

Alıntıları Göster
    yok hocam bu saaten sonra gelişme olacağını sanmıyorum çünkü mesai bitti saat 5 ten sonra eft falan yapmıyorlar. Ancak o kişi ile sürekli iletişim halindeyim hala ulşamadığını söylüyor. Yarın ilk işim akbankla görüşmek
  • quote:

Orijinalden alıntı: erain

Gönderdiğin bankada hesaba yatmadan önce bekletilebiliyor karşı taraf telefonla şubesini arayıp sorsun.

teşekkürler o kişiye ileteceğim
  • quote:

yok hocam bu saaten sonra gelişme olacağını sanmıyorum çünkü mesai bitti saat 5 ten sonra eft falan yapmıyorlar. Ancak o kişi ile sürekli iletişim halindeyim hala ulşamadığını söylüyor. Yarın ilk işim akbankla görüşmek

Alıntıları Göster
    Aynısı bana da oldu. İsimin bir harfi bile yanlış olsa eft gitmez. Ulaşmayan eftler 3 gün sonra geri gelir. Dilekçe yazarsan bir gün. Kolay gelsin tekrar bak isim ve ibana...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ATaİk_

Aynısı bana da oldu. İsimin bir harfi bile yanlış olsa eft gitmez. Ulaşmayan eftler 3 gün sonra geri gelir. Dilekçe yazarsan bir gün. Kolay gelsin tekrar bak isim ve ibana...

isim soyisim kısmına sadece ismini yazmıştım onda sorun olurmu ? IBAN doğru onda sıkıntı yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: swearer

quote:

isim soyisim kısmına sadece ismini yazmıştım onda sorun olurmu ? IBAN doğru onda sıkıntı yok

Sorun olur mu değil, sorun o zaten 3 gün sonra paranız geri gelir ama dilekçe yazın...
  • quote:

quote:

quote:

Sorun olur mu değil, sorun o zaten 3 gün sonra paranız geri gelir ama dilekçe yazın...

iş bankasına gittim dilekçe kabul etmiyoruz dedi ama yinede 3 günde gelir demi ?

• quote:

quote:

quote:

quote:

iş bankasına gittim dilekçe kabul etmiyoruz dedi ama yinede 3 günde gelir demi ?

Alıntıları Göster
    Soyisim yazılmadığı için öyle olmuş.Daha önce bana da olmuştu benzer bir sebeple ama dilekçe falan yazmama gerek kalmamıştı.

• quote:

Orijinalden alıntı: ViLLazZo

Soyisim yazılmadığı için öyle olmuş.Daha önce bana da olmuştu benzer bir sebeple ama dilekçe falan yazmama gerek kalmamıştı.

Alıntıları Göster
    niye soyisim yazmadın hacut
  • sevgililer gunu icin tas resim mi aldiniz? mavisakall dan?

eger oyleyse eft gitmistir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thema

niye soyisim yazmadın hacut

Alıntıları Göster
    isme eft yaparsanız tc kimlik numarası belirtmek zorundasınız .bilgi eksikliği yüzünden geri döner.ibanla hesaba eft gönderirsenizde zaten kişinin hesabında olur .sıkıntı olmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: burocker86

isme eft yaparsanız tc kimlik numarası belirtmek zorundasınız .bilgi eksikliği yüzünden geri döner.ibanla hesaba eft gönderirsenizde zaten kişinin hesabında olur .sıkıntı olmaz

isme değilde tanımsız hesaba eft geçtim. iban,banka kodu falan doğru ancak yalnız isim yazdım.Sorun çıkıcağını bilsem soyadınıda yazardım daha önce başıma böyle bişey gelmedi :) hep sorunsuz olmuştu işlemlerim
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.