Sorusu olanlar yazabilir yorumlara |
Ege Tıp
-
-
Hocam bu prof ve doç sayilari önemli mi yani bu akademik kadro faydalı mı yoksa tamamen kagıt üzerinde kalan bir şey mi?
öğrencilerin ders çalışmaya yeri var mı İzmirde.
Ege tıpta ders çalışma yoğunluğu nedir? günlük ders çalışmak gerekiyor mu ne kadar zaman ayırmak gerekiyor
Devam zorunlulugu var mı
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
1-)Bizde derslere genellikle proflar giriyor hocam. Asistanın dersi anlatması söz konusu değil yani. Sadece biyokimya ve fizyoloji uygulamalarında deney öncesi asistanlar 10-15 dk anlatım yapıyor.
2-)Tıp fakültesinin üst katında kütüphane ve çalışma salonu var. Ana kampüstedeki kütüphanede de çalışanlar oluyor. Stajyer ve intörnler için hastanede periyot salonları da var. Ek olarak Küçükpark'ta ücretli yerler de var ama ben gitmedim.
3-)Bizde sınavlar 3-4 haftada bir oluyor. Bunlara Blok Ara Sınavı(BAS) diyoruz. Yazılı bir şekilde gerçekleşiyor ve ortalamaya etkisi %25. Her blokta 2 ya da 3 tane BAS sınavı oluyor. Bu blokların sonunda blok haftamız oluyor. Uygulama sınavlarına ve Blok Yazılı Sınavına(BYS) giriyoruz. Uygulama sınavlarının ortalamaya etkisi %25 ve her birinden ayrı ayrı 60 üstü alman gerek aksi takdirde o uygulamanın bütüne kalırsın. Bütte de geçemezsen sınıf tekrarı yaparsın. Genellikle sınıfta kalanlar uygulamalar nedeniyle kalmış diye duymuştum. BYS ise 100 sorudan oluşan çoktan seçmeli ve ortalamayı %50 etkileyen bir sınav. Sorunuza gelecek olursak; ben sınıfı geçeyim yeterli diyorsan derslere gelip günlük kısaca tekrarını yapsan, sınavdan(BAS için konuşuyorum) önceki hafta da çıkmış analizi yapsan yeterli olur. Ortalama kasmak istiyorsan durum farklı olur ama.
4-) Teorik dersler için devam zorunluluğu yok(Dekanlık bu sene yoklama almak istiyormuş ama ne yaparlar bilemem).
Uygulama derslerine ise %80 devam zorunluluğu var. Bu konuyu da önemsiyorlar; daha önce uygulamalara katılmadığı için sınıfta kalanlar olmuş.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EgeTıplı -- 29 Temmuz 2024; 14:10:33 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Teşekkürler hocam
Kyk ya da öğrenci köyü çıkma ihtimali nedir?
Araştırdım biraz kyk yurtlari deu tıpın orada sonra bucada falan yurtlar var oralar çıkarsa ulaşım çok sorun olur mu yani 1 1.30 saat yol gitmek. biliyorum sorun olsa bile çekicem çileyi ama.
Ogrenciler memnun mu universiteden yani bak bunun burası böyle sorun yaratır şeklinde. şu an son dokunuşlar oluyor listeme. gelme ihtimali var. egeye geleyim mi
Siz yazınca aklıma geldi ortalama kasmak neye yarıyor?
Edit+ klinik egitimler nasildir bilginiz varsa anlatin lutfen
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi minamina222 -- 29 Temmuz 2024; 15:4:45 >
Hocam mezun musunuz
-
3'e geçtim hocam
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Rica ederim hocam.
Sıralamanız ne kadar yüksekse öğrenci köyünün çıkma ihtimali de aynı oranda artıyor. İlk sene öğrenci köyüne alımlar YKS sıralamasına göre oluyor çünkü ama ara sınıflarda alımlar not ortalamasına göre yapılıyor.
Birkaç arkadaşıma Buca'daki KYK çıkmıştı. Otobüsle gelip gidiyorlardı. Sabah erken kalkmak gerekiyor Buca falan çıkarsa. Benim evden de okula izban+metro ile gidiyorum 1 saat sürüyor. Kendi araban olmadığı sürece yapacak bir şey yok maalesef.
Ben memnunum. Bizde uygulanan eğitim sistemi(evre-blok) hoşuma gidiyor. Bazı öğrenciler yönetimin son dakika karar almasından ve işlerin biraz yavaş yürümesinden şikayetçi. Bir de yemek ve öğrenci köyü zamlarından sikayetçiler.
Ortalama öğrenci köyüne girebilmek ve TUS dershanelerine indirimli gidebilmek açısından önem arz ediyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EgeTıplı -- 29 Temmuz 2024; 15:13:40 >
Izmirdeki milli kütüphane nasıl
Hiç gitmedim, genellikle dolu oluyor diye duymuştum. Tarihi ambiyansı deneyimlemek için gidilebilir belki.
Sorum yok one çıkardım
Sizin nasıl gidiyor hayat hocam
Fena değil hocam, sizin?
Benim de aynı şekilde hocam
Sevindim hocam
Sbü ile Ege'de tıp okumayı düşünüyorum. Size de denk gelenler vardır bu öğrencilerin sizle bir farkı varmı, tavsiye edermisiniz acaba?
İlk 3 sene bizle birlikte eğitim görüyorlar hocam. Sınavlar, kurallar vs. tamamen aynı.
4. sınıftan itibaren kendi hastanelerine geçiyorlar stajlar için.
bu sene kaçtan alır
-
Önlerdeki tıpların gerileyeceğini düşünüyorum ek olarak +10 kontenjan artışı da var dolayısıyla 5,5k-5,8k arasında bekliyorum ben.
Peki gözleminize dayanarak söylüyorum tavsiye edermisiniz ?
Ortam şahane
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Benzer içerikler
- ayt fen kaç ayda biter
- elit karma deneme video çözümleri izle
- ayt matematik için hangi tyt konular bilinmeli
- açık lise obp öğrenme
- 7 ayda yks
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X