Şimdi Ara

EGE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HAKKINDA [ ENTEGRE SİSTEM & VB ] SORUSU OLAN SORABİLİR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
9
Favori
5.211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hepinize iyi akşamlar. Geçen sene forumu aktif olarak kullanıyordum. Bu sene sınava giren herkese öncelikle geçmiş olsun. Umarım istediğiniz ve hak ettiğiniz yerlere yerleşirsiniz. Bu konuda Ege Tıpla ilgili açıklamaları yapıcam aklınıza takılan merak ettiğiniz sorular varsa sorabilirsiniz. Sıralamalarla ilgili tahminde bulunmak isterim ancak bu seneki sınavlarla ilgili sadece kulaktan dolma bilgilerim var pek sağlıklı bir analiz olmayacağından sormanızı tavsiye etmiyorum.

_ SINAVLAR VE ENTEGRE SİSTEM _

Ege Tıp Türkiye'deki diğer birçok tıp fakültesinin aksine komite sistemi değilde entegre sistemi kullanıyor. Bu sistem yatay ve dikey koridorlar adı altında öğrenilen konuları birbirine bağlıyor. Dikeyden kastımız klinikte kullanılacak bilgileri yatay diye tabir ettiğimiz ilk senelerdeki yatay koridor olan temel bilimler ile harmanlamak. Kısa kes ne şekil şukul yazıyorsun özetle derseniz entegre oturumlar adı altında anatomi histoloji gibi derslerle birlikte çok sık rastlanan klinikteki hastalıkları aynı derste 3-4 profesörümüzle birlikte işliyoruz ve güzel deneyimler sağlıyor bu dersler bize. tabi bu ders işleme kısımlarına ilaveten esas sınav sistemini etkiliyor bu sistem. müfredatımızı evrelere ve bloklara bölüyor. örneğin evre1blok1 (E1B1) , e2b1, e2b2 bunların her biri aynı zamanda bizim için birer dönem olarakta düşünülebilir. blokların arasında 1 hafta tatil yapıyor ve tekrar başlıyoruz yeni bir blokla. 1. ve 2. sınıfta 3 er blok 3. sınıfta da 4 bloğumuz var biraz yoğun sayılabilir :)

ama bu yoğunluğun hem iyi tarafları hem kötü tarafları var. mesela kişiye göre değişen bir noktaya bakalım : SINAV SİSTEMİ

3 çeşit sınav tipimiz mevcut. bunlar BAS, BUN, BYS.
    BASLAR ( blok ara sınavları ) namıdiğer liseden yakın bir şekilde haşırneşir olduğumuz klasik sınavlar. doğru yanlış boşluk doldurma klasik sorularla oluşturulmuş bir sınav . yaklaşık olarak her 2-3 haftada bir bas sınavı oluyoruz. ve bu baslar BLOK BAŞARI DÜZEYİNİZİ ( BBD) %25 oranında etkiliyor (bas ortalamanız) . Baslar pek korkulacak durumda değil ama. zor sorsalar bile iyi bir asistana denk gelirseniz beklediğinizden yüksek puan alabiliyorsunuz.

BUNlar ( blok uygulama notları ) Açıkcası burası biraz sıkıntılı bir yer benim açımdan. Ortalamanızı çok rahat yükseltiyor buradan bakınca güzel bir sıkıntı yok :) ancak herhangi bir uygulama sınavından 60 ın altında alırsanız büte kalıyorsunuz o dersin uygulamasından. Ve eğer uygulamanın büt sınavından da kalırsanız sınıf tekrarı oluyor ne yazık ki :/ ver her bloktada yaklaşık 5 civarı uygulama dersi var. böyle bakınca biraz göz korkutuyor tabiiki ama çoğu dersi son derece kolay puan yükselten sınavlar oluyor. Bazı belli başlı sınavlar heyecan faktörü yüzünden etkileyebiliyor. örneğin anatomi pratik zilli sınavlar. 5 masa her masada kadavralar ve kadavralarda 5 flama 25 soru ( e2b1 de 50 soruydu ) bunları kısa bir zaman içinde bilip kağıdınıza dolduruyorsunuz. 60 olmazsa hoop büt :) ben bu sene hiç bir büte kalmadım çok şükür. biraz önem gösterirseniz de kalınacağını düşünmüyorum. baslarda mesela ya da bysde 60 alamazsanız sıkıntı yok BBD ortalamanız 60 ın altına inmedikçe bloktan büte kalmıyorsunuz. ama uygulamalara fazla önem veriyorlar. vermeliler de aslında. Her blokta farklı derslerin uygulamaları olabiliyor. e1b1 de biyokimya tıbbi biyoloji anatomi histoloji halk sağlığı derslerinin var. diğer bi blokta fizyo ekleniyor tıbbi biyo kalkıyor falan böyle değişiklikler. en çok büte kalınan uygulama dersi de anatomi. BUNların BBD ye etkisi tüm uygulama sınavlarının ortalaması %25 etkiliyor. bloğun son haftası yapılıyor uygulama sınavları cuma gününe kadar da bitiyor.

BYSler : Ve biz klasik sınav falan anlamayız aga bize test ver çatur çutur çözelim diyenler için hazırlanmış olan sınavlarımız bloğun son günü cuma günleri yapılır. Tüm bloğu kapsar 100 soruluk testtir. Yanlışlar doğruları götürmez ( Muazzam bir özellik :) ) aldığınız notta direk BBD ye %50 etkiler örneğin bysden 80 alsan al sana direk 40 puan BBDye. geçme notu 60 zaten. baslar ve BUNlarla çok rahat bi ortalama tutturuyorsunuz bu şekilde yani.

Yazdıklarımı daha iyi göstermek için E1B1 notlarımı paylaşıyorum sınav sistemi kısmını kapayalım artık. gene takıldığınız sorular olursa sorun alttan.
     EGE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HAKKINDA [ ENTEGRE SİSTEM & VB ] SORUSU OLAN SORABİLİR

"EKSTRA": Gelişim sınavları

gelişim sınavları sizin durumunuzu ve gelişiminizi daha iyi gözlemlemeniz adına her sene 3 er tane olmak üzere 18 tane yapılıyor. ve bunların 11 tanesinden DD ve üstü geçer not almanız bekleniyor mezun olabilmeniz için. sınav içeriği tus. 6. sınıflarla 1. sınıflar aynı sınava giriyor :) ama istenen netler farklı doğal olarak. 1 lerin değerlendirilmeye girmek için 3 net ve üstü yapması bekleniyor. kötü tarafı çan eğrisi uygulaması var ve birileri mecburen dd nin altında kalıyor :/ 6. sınıfa geldiğinde 11 sayısına ulaşamazsan 1 dönem daha uzatıyorsun tamamlamak için ama bunlara çok kafa yormamak lazım 3.4. sınıftan itibaren tusa hazırladığı için bu sınavlar faydaları dokunacaktır elbet.

_ Devam Zorunluluğu _

Dersler şu şekilde oluyor. öğleden önce teorik dersler. öğleden sonrada haftada 2-3 gün uygulama dersleri. Büyük bomba geliyor :d TEORİK DERSLERE DEVAM ZORUNLULUĞU YOK. Bu derslere gitmeyin demek değil. ama gitmek gibi bir zorunluluğunuz yok sabahtan. Ben kendim çalışarak daha iyi anlıyorum evde takılırım ben derseniz saolsunlar engellemiyorlar. haa tabi uygulamalara devam zorunluluğu var imzanızı atmanız gerekiyor. her blok uygulamaların %80 ine girmek zorundasınız. ders derste minimum %50 girmek zorundasınız yoksa devamsızlıktan kalıyorsunuz direk 1 ders yüzünden kaldım ortalamam şöyle derseniz de kurtarmaz katılar bu konuda.

_ Kulüpler Sosyal Çevre _

Ege Tıp Öğrenci Toplulukları ( ETÖT ) son derece aktif. aklınıza gelebilecek çoğu alanda topluluklar mevcut ve her geçen gün daha da artıyor topluluk çeşitlilikleri. Tangodan tiyatroya bisiklet topluluğundan halk danslarına sinemaya müziğe spor topluluklarına kısacası neredeyse ne ararsanız ona ulaşabileceğinizi düşünüyorum ve kendi zevklerinize benzer zevkleri olan insanlarla da çok iyi bir şekilde kaynaşabiliyorsunuz.

Hastane ve amfiler Küçükparkın hemen yanında. Öğrenci mekanları cafeler, barlar, yemek yerleri yani bu tarz yerlerde arkadaşlarınızla takılmayı seviyorsanız istediğinizde çıkıp gitmeniz 2-3 dakika. Aynı zamanda İzmirde ulaşım çok rahat gönlünüzce gezip tozabilirsiniz.

Yani kısacası Ege Tıpa gelip gelmeme konusunda kararsızsanız istediğiniz alandaki soruları ister buradan ister pm ile sorabilirsiniz. Her konuya değinemiyorum doğal olarak burada yazarken.

geçen sene puan ve sıralama aralığı son derece genişti tavan 540 puan (99.ydu galiba) taban puanda ( 501 dolaylarındaydı 3.690 ıncı olması gerekiyor o arkadaşın da ) bu aralarda yerleşmiştik. son derece memnunuz başarılı da bir okul her geçen sene prestijini arttırıyor ve ekol olmaya devam ediyor. Akreditesi bu sene tekrar alındı. nisan 2017 tusunda da ilk 10 da 3 tane intörn ege üniversitesinden çıkmıştı yanlış hatırlamıyorsam. Puanınız yetiyorsa ve aklınız karışıksa kesinlikle tavsiye ederim son derece mutluyum ben burada olduğumdan sizi de burada görmekten büyük keyif duyarım :) sadece forumda değil okula gelirseniz de çekinmeden bana ulaşabilirsiniz elimden geldiğince yardımcı olurum.

Tercih dönemi geldiği zaman tekrar uplıyıcam konuyu.

• Özet var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • inekmatur diye geldim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam sayısalcı arkadaşlar bunu okumaz bence ege tıp tercih edicektim bu yazıyı gördükten sonra vazgeçtim

• ege ünide tıp fakültesinin ulaşımı iyi, diğerlerinin kötü 525 i kaldırdılar ( 10 kuruştu )

izmirde ulaşım güzel otobüste 65 yaş üstü yaşlılardan yer kalırsa rahat rahat 90 dk aktarma ile de her yere ulaşabilirsiniz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam çok teşekürler yazınız için. Sizce Akdeniz Tıp mı yoksa Ege tıp mı? Çok kararsız kaldım bu konuda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TR_mahmutpek

Hocam çok teşekürler yazınız için. Sizce Akdeniz Tıp mı yoksa Ege tıp mı? Çok kararsız kaldım bu konuda.

Ege Tıbbı tavsiye ederim kesinlikle. Akdeniz de okumadığım için kıyaslama taraflı olabilir haliyle pek nesnel olmaz :) ama artı yönlerini sistemini vs sıraladım gördüğün gibi. Akdeniz de son derece iyi bir okul ancak benim gözümde ege bir tık daha ileride.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • egetıpolsunbizimolsun kullanıcısına yanıt
    Teşekürler hocam cevap için. Biraz araştırdım zorluk olarak akdenizi önermiyorlar ama başka yerde de ege en zor falan diyorlar, şehir olarak da ikisi de iyi, çok çelişkili bir durum. 11 temmuza kaldık artık
  • quote:

Orijinalden alıntı: TR_mahmutpek

Teşekürler hocam cevap için. Biraz araştırdım zorluk olarak akdenizi önermiyorlar ama başka yerde de ege en zor falan diyorlar, şehir olarak da ikisi de iyi, çok çelişkili bir durum. 11 temmuza kaldık artık

akdeniz daha zor. ege daha kolay ve prestijli ege yaz
  • Ve3k V kullanıcısına yanıt
    Tşk hocam cevap için
  • Arkadaşlar korkmayın karışık görünüyor olabilir sınav sistemi falan ama girince alışıyorsunuz

Mesela ben bile ilk 2 ayın sonunda anca çözebilmiştim sistemi allah affetsin

Ama şöyle özetleyim:

BAS tan düşük alınca Uygulama Sınavlarıyla(BUN) ;

Uygulama Sınavlarından düşük alsan (en az 60 :* ) BYS ile durumu kurtarabilirsin (ki en büyük kurtarıcı)

Yani çok kasmadan bi şekilde geçiyorsunuz

Bu sistemden de kalıyosanız zaten hiç çalışmamışsınız demek gibi bişi

Şöyle düşün basitçe:

Bir dönemde 3 yazılıya giriyosun her dersten sorular olan yazılılar --> dönem notunu %25 etkiliyor BAS

Sonra dönemin son haftası sözlüye giriyosun ama her dersin ayrı (anatomi histo fizyo b.kimya vs)--> dönem notunu %25 etkiliyor BUN

Dönemin son günü bi de deneme sınavı çakıyolar 100 soruluk test --> dönem notunu %50 etkiliyor BYS

Lan hakkaten açıklarken yoruldum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jeptus -- 10 Temmuz 2017; 14:5:13 >

• Gezmeye vakit oluyor mu yani yoksa,lise son gibi okulda çalış delice eve git ordada yardır yatana kadar modu mu var
  • baris7777 B kullanıcısına yanıt
    Ahahahah geldiğin zaman bu dediğine çok gülersin emin ol

3 haftada bir BAS var önemli derslere gelsen ve bir hafta kala adam akıllı çalışsan sınava yeterli kalan 2 hafta senindir

• quote:

Orijinalden alıntı: dikkatdoktor

Ahahahah geldiğin zaman bu dediğine çok gülersin emin ol

3 haftada bir BAS var önemli derslere gelsen ve bir hafta kala adam akıllı çalışsan sınava yeterli kalan 2 hafta senindir

Sevindim valla şuan Hocam bide ezberim çok iyi değildir ortalama yani ama tıp çok yüksek ezber istiyorsa zorlanırım sanırım diye düşünüyorum,sizce zorlanır mıyım

• baris7777 B kullanıcısına yanıt
    Ya birinci sınıf için konuşuyorum çok fazla ezber yapmak zorunda değilsin

Mantığını anlayınca bi şekilde aklında kalıyor bi kaç defa okuyunca notları falan da yeterli oluyo

Ama bütün tıp fakültelerinde olduğu gibi eninde sonunda ezberlenecek tonla şey var

• quote:

Orijinalden alıntı: dikkatdoktor

Ya birinci sınıf için konuşuyorum çok fazla ezber yapmak zorunda değilsin

Mantığını anlayınca bi şekilde aklında kalıyor bi kaç defa okuyunca notları falan da yeterli oluyo

Ama bütün tıp fakültelerinde olduğu gibi eninde sonunda ezberlenecek tonla şey var

Sağolun hocam Okusam doktorluğu isteyerek yaparımda okuması zor diye düşünceliyim işte Ne ağladım be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baris7777 -- 10 Temmuz 2017; 22:28:56 >

• Ege hayalim hayal olarak kaldi gibi duruyor simdilik umarim yanilirim oof of

• Kutay baba ismini nickini geçmiş zamanlıya çevirsene :D aynı şekilde uzun ince abinize de sorabilirsiniz su çok güzel gelinsenize ehe ehe
  • Bomba soru hepsini kazanacagimi var sayarsak

Cerrahpasa mi (ing/tr)

Hacettepe mi (ing/tr)

Yoksa ege mi

Not:Antalya`da oturuyorum

• AliiBaba07 A kullanıcısına yanıt
    Cerrahpaşa

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.