Şimdi Ara

egea 1.3 multijet ve peugeot 301 1.5 bluehdi arasında kararsızım!!! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
1
Favori
8.311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    sürekli araç kiralayıp şehirdışına gidiyorum iş gereği, 301 verecekseniz almam derim hep. tangır tungur aklınıza gelebilecek herşeyin ergonomisi kötü. egea gayet iyi 1.3 multijet olanlar dahi moturu yeterli 301 frenleme konusunda falan bana hiç güven vermiyor. egea nu konuda da başarılı
  • 2015 model boşun bir üstü Peugeot 301 var bende. Hız merakın yoksa uzunyolda da iyi. Az yakıyor iyi kaçıyor. Ses sistemi dıbtıs şarkılarda bana yetiyor. İçi baya geniş hayatımda gördüğüm en geniş araba. Güvenliği hakkında çok yorum yapamayacam bende 4 havayastıklısı var bana yeter gibi.

Hızın 140 geçince ses alıyor ve yolda geziyor direksiyonda boşluk var gibi. Kaput şişme gibi sanki bastırınca elinde kalacakmış hissi veriyor. Emniyet kemerleri in toka tutacağı dandik ttaaaa dibe düşüyor toka. Yukarıda el tutamacı yok ön yolcuda. Kaput bagaj yalıtımları yok Ayrıeten alman gerekiyor. Kapı fitileri o kadar dandik ki tutup çeksen elinde kalır gibi. Hoparlör kapagı zamanla gevşeyip cızırtı yapıyor. Sağ ön amortisör saldı kendini o değişti bide... Ve buna benzer şeyler.

Göğüs falan dandik demişler benim arabadaki göğüs iyi. Malzeme kalitesi de bence idare eder. Bi daha alırmısın deseler yine alırım öyle ufak tefek uğraşları var ederi bu kadar :)

Yeni modelde nasıl olmuş bilmem ama bunlara dikkat et alacaksan.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: alis_

301 kullanan birinden bunu duyduğum için sanırım egea alacağım teşekkür ederim

Alıntıları Göster
    Rica ederim hocam. Egea sınıf olarak daha iyi bir araç. Egea C, 301 ise B Sedan bir araç. Buna paralel olarak ise yalıtım, yol tutuş ve güvenlik olarak Egea daha iyi. 301 ise, donanım paketi daha iyi olacağını tahmin ediyorum, o yüzden aklınızı çelebilir ama ekstradan çok da bir şey yok. En ful paket olmadığı sürece dımdızlak duruyor araç, alt donanım paketlerini düşünmeyin bile 301'in. Motor konusunda yine 301 daha atik ve daha az yakıyor ama 1.3 Multijet yabana atılacak bir motor da değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şıh Hazretleri -- 12 Mart 2020; 14:21:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: goygoy06

2015 model boşun bir üstü Peugeot 301 var bende. Hız merakın yoksa uzunyolda da iyi. Az yakıyor iyi kaçıyor. Ses sistemi dıbtıs şarkılarda bana yetiyor. İçi baya geniş hayatımda gördüğüm en geniş araba. Güvenliği hakkında çok yorum yapamayacam bende 4 havayastıklısı var bana yeter gibi.

Hızın 140 geçince ses alıyor ve yolda geziyor direksiyonda boşluk var gibi. Kaput şişme gibi sanki bastırınca elinde kalacakmış hissi veriyor. Emniyet kemerleri in toka tutacağı dandik ttaaaa dibe düşüyor toka. Yukarıda el tutamacı yok ön yolcuda. Kaput bagaj yalıtımları yok Ayrıeten alman gerekiyor. Kapı fitileri o kadar dandik ki tutup çeksen elinde kalır gibi. Hoparlör kapagı zamanla gevşeyip cızırtı yapıyor. Sağ ön amortisör saldı kendini o değişti bide... Ve buna benzer şeyler.

Göğüs falan dandik demişler benim arabadaki göğüs iyi. Malzeme kalitesi de bence idare eder. Bi daha alırmısın deseler yine alırım öyle ufak tefek uğraşları var ederi bu kadar :)

Yeni modelde nasıl olmuş bilmem ama bunlara dikkat et alacaksan.
    Hayatında gördüğün en geniş araba buysa bu kadar beğenip tekrar alman istemen gayet doğal....

• Bethesta kullanıcısına yanıt
    Senin gördüğün en geniş araba ne hocam bu segmentte merak ettim.

• Benim eski çalışdığım şirkette vardı egea da 301 de.. İkiside şirket aracından öteye geçmez. Ama illa bunlardan birini alıcam diyorsan egea al geç.derim..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FurkanEmir411

Yorumu ilk okuyuşunuzda anlamıyosunuz, 300cc artıyor 0.3 artsa duramazsın.
    buna mi takildin helal. özür dilerim.

• quote:

Orijinalden alıntı: darkmoon34

Benim eski çalışdığım şirkette vardı egea da 301 de.. İkiside şirket aracından öteye geçmez. Ama illa bunlardan birini alıcam diyorsan egea al geç.derim..
    Gönül isterdi ki passat mercedes bmw falan soralım ama bütçemiz bunlara yetiyor ancak işletma maliyetleri de düşük olduğu için tercih sebebi oluyorlar şirket aracı olup olmaması önemli değil benim için işimi görsün yeter. öneriniz için teşekkürler egea alacağım.
  • hangisini alsanız keşke diğerini alsaydım diyeceksiniz.
    size tek tavsiyem mümkünse beyaz renk almayın.
  • alis_ kullanıcısına yanıt
    En başda güle güle kullanın o açıdan demedim ama alıcağınız araçda herhalde 120 bin tl den aşağı olmıycak..

O fiyatlara ikinci elden passat da alırsınız bmw de alırsınız mercedes de alırsınız. Hemde çok öyle düşük değil modelli alırsınız 2005 ve üstü.. Bence imkan değil tercih diyelim.

• darkmoon34 kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim evet doğru ikinci el daha üst segment araçlar alabilirim, ama ben sıfır almak istiyorum hep ikinci el araç kullandım iyisi de kötüsü de oldu artık bir tane sıfır alıp en az 5 yıl binmek istiyorum.
  • İkisini dr kullandım. Kesinlikle Egea. 301 sadece motordan ibaret. O kadar çok sinir bozucu yani var ki say say bitmez.

• MrT4ngo kullanıcısına yanıt
    Takılmadım, düzeltme yaptım.

• 35.000km yapıyorsanız hdi motor daha avantajlı, 301 alıp yazılım + yalıtım yaptırmak sizin durumunuzda yapacağım hamle olurdu.

• Fiyatları nedir ?

• 301 genel olarak Egea'dan bir tık daha geri. Fakat motor kombinasyonu olarak Egea'dan iki tık daha ileride. Eğer iyi bir lastikle kullanır ve izolasyon yaptırırsanız gayet tercih edilebilir olur. Çünkü 1.3 Multijet'i sürekli çalıştırmanız (en az bir vites küçültmeniz) gerekiyor ,bilindiği gibi biraz da sesli çalışıyor. 1.6 Multijet olsaydı şüphesiz Egea ,Fakat bu durumda ben 301 diyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: alis_

Değerli yorumunuz ve tecrübenizi aktardığınız için teşekkür ederim. egea alacağım
    Rica ederim,yardımcı olduysam ne mutlu

• bende egea megane c ellyse 301 inceledim en nihayetinde en kötü malzeme psa grubunda motor olarak hdi iyi ama egea daha oturaklı ve yakışıklı imkan varsa egea

• Sanıyorum paket-fiyat olarak bu araçları karşılaştıran olmamış. Ben de 301 baktığım için Allure paketi detaylı inceledim. 301 1.5 BlueHDi Allure paket : 125.000 TL. Doluluk olarak buna muadil Egea: 1.3 multijet Mirror paketi : 138.400 TL. Arada 13.400 TL fark var, paket içeriği 3 aşağı 5 yukarı aynı. 301 6 vites, yakıt tüketimi çok düşük, gerçi egeanın da öyle ama 5 ileri olduğundan muhtemelen 301 bir tık daha iyi bu konuda. 301'in maks. torku 250 Nm iken Egea'nın 200 Nm. Yani 301'in çekişi daha iyi. Egea biraz daha şık bir araç ve konfor olarak biraz daha iyi diye düşünüyorum. Karar size kalmış. Ben yakın zamanda alacak olursam aradaki fiyat farkını da düşünerek 301 alırdım. Tercih sizin.
  • Kardeşim Kusura bakma ama şaka mı yapıyorsun Troll bir konu mu bu acaba diye düşündüm yani Aralıkta şirkete 6 tane Egea aldık halihazırda 2017'de aldığımız 7 tane celysee aracımız var 1.3 easy egea ile C Elize aynı fiyatı sadece şunu söyleyeceğim uzun uzun anlatmayacağım Tamam Ege çok çok iyi bir araba değil ama B segmenti bütün arabalardan Fersah fersah Üstün C Elize ye milyon basar,
    Ikisi arasında kaldıysan ya Hayatında hiç bu 2 arabayı sürmedin içine bile oturmadım ya da arabalarla ilgili hiçbir şey bilmiyorsun demektir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kimbehicayy -- 13 Mart 2020; 21:14:51 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.