Şimdi Ara

EGEA'nın segment karmaşasında son nokta (konuldu) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
289
Cevap
0
Favori
15.763
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: DolceVita.

quote:

Orijinalden alıntı: 40karakule40

EGEA kim ne derse desin kendi fiyat gamın da iyi bir araç ama C segmet bir araç değil B olduğunu söylemek te haksızlık olur. İlla bir segment içine koyacaksak B+ diyelim sorun çözülsün...

Egea'ya kötü diyen yok zaten hocam. 301, Symbol, C-Elysee, Toledo vs arasından gözüm kapalı Egea alırım.

Ama Astra Sedan, Focus Sedan veya Jetta müşterisinden bunu yapacak var mı? Önemli olan bu.

Ben şunu biliyorum her araba alan cebinden ki paraya bakıyor neye yetiyorsa onu alıyor. Yok bu C segment yok bu B diye ayırıp Türkiye'de O bilinçte insan malesef az. Avrupada en cok satan station kasalar Türkiye de tutulmuyor. Avrupa abd insanı işlevsellik ve amacına uygunluğa bakıyor Türkiye de ise 2. El ine bakıyoruz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Linea içinde C Deniliyordu.Hatta kadife döşeme sunduğu için jetta'dan üstün görenleri hatırlar gibiyim

Yukarıda bütün gerekli açıklamalar zaten yapılmış,birde baz donanımda sunulan 2 hava yastığı ve arka kampana frenler tuz biber oluyor.Bu araba bal gibi B Segment bir sedan..

Birde 301,Symbol vs gibi 3. Sınıf B-Sedan olmasada Accent'ten farksız bir araç.. Bir elantra,corolla,civic,astra sedan gibi araçlar ile his olarak bile alakasız bir araç..

Tabi bu tercih edilmesin anlamına gelmiyor.Fiyatı göze alındığında alınabilir bir araç.
  • quote:

Orijinalden alıntı: redbul_540

Linea içinde C Deniliyordu.Hatta kadife döşeme sunduğu için jetta'dan üstün görenleri hatırlar gibiyim

Yukarıda bütün gerekli açıklamalar zaten yapılmış,birde baz donanımda sunulan 2 hava yastığı ve arka kampana frenler tuz biber oluyor.Bu araba bal gibi B Segment bir sedan..

Birde 301,Symbol vs gibi 3. Sınıf B-Sedan olmasada Accent'ten farksız bir araç.. Bir elantra,corolla,civic,astra sedan gibi araçlar ile his olarak bile alakasız bir araç..

Tabi bu tercih edilmesin anlamına gelmiyor.Fiyatı göze alındığında alınabilir bir araç.

Duygularıma tercüman olunmuş

Millet de arabaya sövülmüş gibi yardırıyor. Egea'ya çöp diyen de yok, alınmaz diyen de yok. Gayet de alınır bir araç.

Tam otomatik şanzıman ve 5 yıl garanti bile tercih sebebi.

• Linea ve egea ikisi de b segmentidir.
  • Araba b sınıfına yakışır bir sedan. Jettayla bile kıyaslamam.

• quote:

quote:

Linea içinde C Deniliyordu.Hatta kadife döşeme sunduğu için jetta'dan üstün görenleri hatırlar gibiyim

Millet de arabaya sövülmüş gibi yardırıyor. Egea'ya çöp diyen de yok, alınmaz diyen de yok. Gayet de alınır bir araç.

T-jet az uygun gelse Lounge plus hb yapıştırmıştım bir tane ama fiyat'ı beklediğimin bir tık üstünde geldi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redbul_540 -- 19 Mayıs 2016; 14:49:11 >

• quote:

quote:

quote:

T-jet az uygun gelse Lounge plus hb yapıştırmıştım bir tane ama fiyat'ı beklediğimin bir tık üstünde geldi

bence 2 tik ustu geldi :) tjet fiyatindan dolayi 2. el deltaya yoneldim ben

• quote:

Orijinalden alıntı: masterap

quote:

quote:

quote:

bence 2 tik ustu geldi :) tjet fiyatindan dolayi 2. el deltaya yoneldim ben

Mantıklı ve güzel iş yapmışsınız.Hayırlı olsun

• quote:

Adamlar "C4" ismini vermiş, daha ne kadar net olabilirler?

C4 Cactus'den daha iyi en az 2 tane B-SUV sayabilirim size. Buna rağmen Cactus daha üst segmentte mi yer alıyor bu durumda? Madem B'den üstte, C'den altta?

Ben size direk üretici firmanın dediğini yazdım. Onlar konumlandırmayı bu şekilde yapmış, ismi(c4) ve segmenti arasında tereddüt içinde iseniz bir mail atıp gerekli bilgiyi alabilirsiniz.
    Sizin yaptığınız kıyastır, göreceli kavramdır saygı duyarım. Üreticinin sayfasını ziyaret edip yazının ilgili kısmını okumanızı tavsiye ederim.

• Yine "bence" temalı bir mesaj.

Her C segmentinde o platform kullanılacak diye bir kural mı varmış. Adamlar ürünün niteliklerine göre platform oluşturuyor. "Bugün de şu platformu kullanalım" dediklerini mi sanıyorsunuz?

Aracın uzunluğu falan da bişeyi belirlemez. 5.20Li de 7 Serisi ile aynı sınıfta o zaman. Sen onu koyma, bundan kıs, sonra da de ki "ama uzunluk?"

• Bu açılan kaçıncı konu , egea c sınıfı boyutlarında yapılmış b sınıfı kalitesinde malzeme kullanılmış low cost bi araç .... Alınabilir ama asla focus yada astra ile aynı kefeye koyulmaz ...

• quote:

Orijinalden alıntı: vetenes

Görmek istediğiniz gibi görmeyin tek kriter mi yazmışım ?

İç mekan kalitesi de bir ölçüttür. Ayrıca premium C segment ayrı bir konu. Standart bir d segment premium c segmentten daha kaliteli.

Peki nedir segment kriterleri?

• quote:

Orijinalden alıntı: haymanali2006

quote:

Adamlar "C4" ismini vermiş, daha ne kadar net olabilirler?

C4 Cactus'den daha iyi en az 2 tane B-SUV sayabilirim size. Buna rağmen Cactus daha üst segmentte mi yer alıyor bu durumda? Madem B'den üstte, C'den altta?

Ben size direk üretici firmanın dediğini yazdım. Onlar konumlandırmayı bu şekilde yapmış, ismi(c4) ve segmenti arasında tereddüt içinde iseniz bir mail atıp gerekli bilgiyi alabilirsiniz.
    Sizin yaptığınız kıyastır, göreceli kavramdır saygı duyarım. Üreticinin sayfasını ziyaret edip yazının ilgili kısmını okumanızı tavsiye ederim.

Tamam hocam söylediklerinizi kabul ediyorum.

Citroën demiş ki bu araba B ile C arası.

Ama üreticisinin B olarak konumlandırdığı bazı modeller Cactus'den çok daha iyi.

Bu durumda Cactus'e kimse üst sınıf demez. Üreticinin ne dediği bi anlam ifade etmiyor yani şu durumda.

• isterseniz burda sabaha kadar harfleri tartışalım ama iş rakamlarda bitiyor, fiyatına bakıp öle değerlendirmek lazım. çünkü işin ucu orda bitiyor
  • M.ERTEN kullanıcısına yanıt
    Bir defa araç b sınıfı temelli modeller için oluşturulmuş bir platform kullanıyor bakınız aynı platformda b-mpv 500l var.

2. Olarak malzeme kalitesi. Aracın malzeme kalitesine bakarsanız dediğimi anlarsınız baz donanım her yer sert plastik. Bugün işçilik kalitesi en düşük Japon araçlarının C sınımı modellerinde bile yumuşak ve kaliteli plastik kullanılıyor.

3. İse donanım eğer bu araç C sınıfı olsa idi rakiplerinin sunduğu donanımı sunabilirdi. Bir araç eğer donanım olarak zenginleştirilmiyorsa üretim sebebi bellidir. Bu madde kişisel yorumumdur.

Son olarak genişlik meselesine gelelim iş aracım 2015 Symbol genişlik olarak Egea ile aynı bagaj hacmi Egea ile aynı, diz mesafesi aynı, üstüne daha yüksek sadece Egea 10 cm daha uzun. O zaman Symbol de bagajı büyük olduğu için geniş ve uzun olduğu için C sınıfı ?

Bu arada s60 jetta ile aynı uzunlukta bagajı ise 350 litre yanı b sınıfı kadar o Zaman s60 C sınıfı diyoruz ?

Ha Egea segmentine göre daha kaliteli, daha donanımlı olabilir kabul ama b sınıfına göre.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: M.ERTEN

quote:

Orijinalden alıntı: vetenes

Görmek istediğiniz gibi görmeyin tek kriter mi yazmışım ?

İç mekan kalitesi de bir ölçüttür. Ayrıca premium C segment ayrı bir konu. Standart bir d segment premium c segmentten daha kaliteli.

Peki nedir segment kriterleri?

İnsanların sürekli mm kıyası yaptığı uzunluk kriteri direkt B, C, D vs. şeklinde segment belirlemez.

Bu X mm- Y mm muhabbeti, araçlarını Small, Medium, Large şeklinde sınıflandıran ülkelerde kullanılır. Mesela Avustralya gibi. Bu da direkt küçük, orta, büyük sınıflandırmasıdır ki kriter olarak uzunluğu alması doğaldır.

Ülkemizde Small, Medium, Large şeklinde veya küçük, orta, büyük şeklinde sunulan bir araç gördünüz mü peki? Ben görmedim. Peki neden kalkıp da Small-B, Medium-C, Large-D şeklinde alıyorsunuz? Hiç alakası yoktur demiyorum. Tabiki de 4 metrelik E segmenti olmaz. Ama birebir karşılık değildir bunlar.

Madem mm cinsinden uzadıkça araç segment atlıyor, A3 Sedan Egea'dan daha kısa bir araçtır. Ama S3 Sedan motorunu Egea'ya koyun, araba nereye basacağını bilemez.

Segmenti oluşturan şey X kriteri, Y kriteri, Z kriteri değil; bu kriterlerin oluşturduğu korelasyondur.

4 metrelik araca 7 Serisi'nden kaliteli iç mekan koyarsanız o araç F segmentinde olmaz. Skoda Rapid'i 5.5 metre yaparsanız yine F segmentinde olmaz. Hem 5.5 metre yaptınız hem de 7 Serisi'nden kaliteli bir iç mekan koydunuz, her kasiste hoplayıp zıplar 200 beygir üstünü görünce sapıtırsa yine F segmenti olmaz.

Anlatabildim umarım.

Ha kim sallar Yalova kaymakamını derseniz akşam Harvard Business Review'ın hazırladığı segment kriterlerinden de kesitler sunabilirim. İngilizceniz varsa şu an direkt link de verebilirim.

• B.5 ten C yapar

• 7 Serisi'ne tahta plastik koyup arka camları da manuel yaptığımız zaman araç F segmenti olmaya devam ediyor yani?

F segmenti çoğu yerde Luxury Segment olarak geçer.

Donanım ve kalitenin bunlara etki etmediğini nereden çıkardınız bilemiyorum.

F segmenti ne alaka demeyin, segment segmenttir.

• Egea'yı sadece B segmentine hapsetmek haksızlık olur, C segmentinin tam ortasına konumlandırmak için de bazı şartları konuşmak gerek.

Üretilen platformu da konuşmak, ve aracın sundukları üstünden gitmek gerekiyor.
    Bu araç C segmentinin gereksinimlerini karşılaması için yapılan değişikliklere bakmak gerekiyor.. Herkesin atladığı bir nokta var Chrysler 200 altyapısı ile Egea'nın kardeş olduğunu unutmayalım. Sadece doblo şasisi var, 500L şasisi var demek yüzeysel yaklaşmak olur. Haklı çıkılan önermeyi haksızlığa çekersiniz. Evet bu aracın altyapısında B sınıfından tanıdığımız 500L de var Chrysler 200 ile ortak noktalar da var..
    Egea'da şu donanım bu donanım var demeyeceğim, zaten sundukları ile C segmenti diye tabir edilen sınıfın gereksinimlerini fazlasıyla karşılıyor, hatta D segmentinin bazı araçlarında olmayan donanımları da sunuyor

Egea'yı sunduğu 1.4 95 beygirlik fire motor üzerinden eleştiriyorsunuz. Honda civic 14 yıldır aynı motoru kullanıyor. 2002'deki civic ile 2016 civic'in aynı motor bloğu aynı üst kapak aynı piston/kollar/ krank ile üretildiğini unutmayalım.. Aynı zamanda corollada sunulan 1.6 valvematic motorunda 2002 yılındaki vvti motor'un kopyası olduğunu unutmayalım..

İtalyan tasarımlarına alışkın değiliz. Üst segment araçların hepsine ne kadar şişirilmiş duruyor ise o kadar kalteli gözüyle bakıyoruz

Örnek vermek istiyorum, Alfa romeo 156 D segment bir araçtır, Ancak dönemin c segment araçları ile neredeyse aynı boyutlara sahipti hatta bazılarından küçüktü. Ancak rakipleri Avensis corolla ve passat idi. Sanırım Slim Fit tasarım diline hala alışamadık. Bir italyan üreticiden hantal bir tasarım bekleyemeyiz. Daima dinamik ve atak görünümlüdürler. Egea'nın da bu görüntüsü sanırım biraz yanıltıyor..

C segmentinde, birçok rakibin sunmadığı motor kalitesini de sunuyor egea. 1.4 fire motor üzerinden eleştiri yapanlar 1.6 mjet'i nedense konuşmuyor.. C segmenti gereksinimlerinin fazlasını karşılayan kombinasyonlar araçta mevcut, Yol tutuş limitleri, Sunulan konfor, Ortam sessizliği, Malzeme kalitesi vb. konularda egea'nın eksik noktalarını söyleyin? Corolladan civicten fluence'dan focustan. Hele ki full donanımda bile olmayan arka koltuk başlıkları, kapılarında bir tek kablo bile olmayan 301, elyse , symbol gibi araçlar ile aynı sınıfa hapsetmek tamamen art niyettir. Platformdaki 500L ve doblo izlerini görenler lütfen detaylı bir araştırmaya girsinler ve üzerindeki chrysler 200 izlerine de baksınlar. Atlanılan bir nokta ise, EGEA HB'in Tamamen sedan'dan dönüştürülme bir hb olduğu sanılması. Bekleyin çok büyük sürpriz ile geliyor egea hb.

Eskiden örnek verelim. Fiat Tempra c segmentiydi, Alfa 155 d segmenti, Yürüyenlerin ve şasinin büyük bir kısmı aynı platformda tasarlanmıştı olsalar da, Alfa 155 ve Tempra'nın üst donanımlarında Spor Coupe olan Fiat coupe ile dokunuşlar yapıldı.. Sadece üretilen platform'lar üzerinden değerlendirip konuyu kapatmak çok haksızlık olur. Eğer bir otomobil size idda ettiği segment üzerinde bir şeyler veremiyor ise o zaman konuşursunuz. Buraya gelip de yok platform böyleymiş aslında şu şöyleymiş demenin manası yok. Bu otomobil Civic'ten corolla'dan fluence'dan focustan neyi eksik veriyor onu söyleyin konuşalım.
    İtalyanlar hiçbir zaman kalıp üzerinden otomobil üretmez. Egea üzerinde alfa romeo giulia üzerinden de esintiler bulursunuz fiat Doblo'dan da. Geçmişte tempralarda cromalarda maseratilerden, ferrarilerden izler bulunduğu gibi.

Sorun egea'da değil , kafanızdaki kalıplarda arkadaşlar.

• vetenes kullanıcısına yanıt
    Ne alaka segmentlendirme ayridir kategorilendirme ayridir. Yurtdisinda passatla soyledigin arabalari kiyasliyorlar ama kimse passat a premium demiyor. Iyi dedin bunu bak. Egea da alt kategori bir C segment arac. Uygun fiyatla insanlar C segment arac alsinlar diye uretilmis bir makine. Haliyle bazi yerlerden kisiliyor. Sandero da B segment ama clio ile kiyaslandiginda clio premium diyemiyoruz. Bu da ayni hesap.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.