Şimdi Ara

Eğer başka ülkeden doğsaydın dini terk etmiş musevi falan olurdun argümanına cevap

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle benim bir başkası olarak başka bir ülkede doğmam imkansız(zaten bu varsayım tek başına cevhere sahip olmamı gerektiriyor) ve bunu yararcılık doğrultusunda izah edeceğim

Öncelikle bir yararcı o dinin doğru olup olmadığı gerçeğinden bağımsız olarak zaten inandığı dini terk etmez yani inanmaya devam ederdi.Çünkü olasılıkları düşündüğümüzde diğer alternatifler ya kendime seküler yeni bir anlam inşaa etmek ya da nihilizmden bile beter bir şeyle karşı karşıya gelmemdir.Tabi intiharı ya da oblomovluğu düşünmüyorsam.Açıkçası o riski almak istemem.Ve bunun pascal argümanıyla da bir alakası yok.Çünkü diğerinin aksine zaten inanmayan birisini dinlerin cezalarıyla korkutmak yerine sahte sorunsallaşmaların yerine hayatımla ilgili bir sorunsallaşmayı gündeme getiriyorum

Sonuç olarak argümana göre bir başkası olacağımdan gene başkasının bilgileriyle temaşaya geçemediğim seçeneklerim doğruluk değerini etkilemezdi.Nihayetinde bunu olasılığa eklersem gök taşının dünyaya çarpmasını ihtimalini de hesaba katmalıyım

Böylece karşı argümanı koz kartımı da kullanmadan kurmuş oldum

Şimdi din meselesinden bahsedeceğim

Zihniniz düaliter biasa hapis olmuş durumda ama işin ben ya da ötekilerle alakası olmadığını şimdi şemayla gösteriyorum

Gençler daha seküler olduğu için uzakta başlarken gelenekçiler literalist olduğu için yakından başladı.İkiside din çerçevesinin dışına çıkmadığı halde kırmızı adam sürekli ve sınırsız ölçekte gelişebilir ve o çerçevenin dışındaki uzay tarafından soru yağmuruna tutulduğu için belki de kendine tam bir güven halinde bulunan ateistten daha bile çok ilerleme kaydedebilir.Tabi bu çizgiler sadece söylemi temsil ediyor(çünkü söyleme dökülmediği sürece kolay kolay din dışı kalmıyorsun) yoksa davranışları doğrultusunda çizilen yol haritası çok daha farklı olabilirdi

• Hado ile senin ne dediğini hiçbir zaman anlayamadım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dünya "ben"in etrafında dönmüyor

• Genele bakıp özele incem. Ama özel olan sonra.

Avrupa Birliği gümrük sınırları olan ve bu sınırlar çerçevesinde serbest dolaşım da sağlayan bir şey.

Şimdi iki dunya savaşında da motor olmuş bir Almanya var ve şu anda İngiltere abd Rusya dışında hitlerin amacı reel olarak kurulmuş şekilde alman önderliğinde gidiyor.

Esasen AB nin amacı başından beri bu idi dersek neden AB ye alınmadı sorusu netleşebilir.

Ancak bu gerekçe bize bakan yön değildi. Almanya 2. Dunya savaşından dolayı halen cezalıydı. Başta İngiltere olmak üzere diğer üye devletler almanları fukara devletlere bakmak(Yunanistan Kıbrıs ki halen İngiliz kolonileridir) fransaya da savaş tazminatını el altından ödemek için gümrük birliği çerçevesinde demir çelik bmv porche audi gibi dünya markalarını ucuza vermek gibi şartlar mevcuttu.

Şimdi bizim ülke olarak bundan çıkaracağımız dersler mevcut. Birincisi AB almanlara bir daha savaş çıkarma dersi iken ikinci olarak halen savaş tazminatı öde dersi vardı. Ancak almanlar bir Avrupa devletidir ve geleneksel batılı kibri yok olmasını isteyemezdi.

Hatta yahudiler ki yapımında bayağı rolleri vardı nükleer topun japonyaya sudan bahanelerle atılmasını dahi anlayamamışlardı.

............

Özünde bu tavrın ülkemiz açısından okunması hali AB üyeliğinin anlam meal ve kapsamını aşamayacaktı.

Biz viyana kapısına kadar gitmiştik almanlara varşovaya kadar ve 1. Dünya Savaşı müttefiki idik. Klasik istenmeyen ülke sendromu yerine bize karşı kutsal roma Germen topraklarındaki savaş suçlusuymuşuz gibi bir tavrın mevcudiyeti esastır. Zira Almanya İn başını çektiği AB esasen müttefiklikle beraber ülkemizi de içine alarak genişleyebilirdi. İngiliz faktörü ve Özünde Germen kalıntısı bulunan şey ahte vefa etmiyordu.

Halbuki ingilizlerin kolonilerinde abd nin zenci Kızılderili soykırımlarında Fransız italyanların Libya ya da sair ülkelerde yaptıkları şeyler de mevcutken dahi bu kibir anlaşılmaya muhtaçtır.

...............

Kısaca meselenin Özünde bir kibir hali mevcuttu.

Başka ülkede doğmak denen şey eğer ki kibir ile ise bu kibir batıyı, roma Germen kalıntısı görmene engel olduğu ölçüde kişiyi ağlama duvarında musevi yapar.

• Ateistler gene mi cevab veremedi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zodion

Ateistler gene mi cevab veremedi
    el-ilahınızın hikmetli yüceliği karşısında tıkanınca kimi kaçtı kimileri de benim gibi imana gelip sustu...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.