Şimdi Ara

Eğitim Dili İngilizce olan üniversiter hangileri?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
22.359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Eğitim dili %100 ingilizce olan üniversite listesini nerden bulabilirim?

%30 İngilizce muhabbeti nedir?

İngilizce hazırlık sınıfı olan üniversitelerin listesini nerden bulabilirim

• listeye ne gerek var zaten üniversitelerin taban puanlarına bakarken hemen not olarak eğitim dili yazar... ingilizce de okursan ileride ne okuduğunu anlarsın, ama türkiyede ne kadar iyi öğrenirsin muamma...
  • Bilkent adına konuşursam Hukuk dışında çoğu bölümde %100 (Tarih ve Türk Dili dersleri hariç) dersler İngilizce işlenir. Muhasebe Bilgi Sistemleri, Bankacılık ve Finans, Mütercim Tercümanlık bölümlerinde İngilizce yanında bazı dersler Fransızca işlenmekte.
  • ODTÜ ve ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusunun tüm bölümleri ingilizce.

Bununla birlikte Boğaziçi, Koç, Bilkent başlıca %100 ingilizce eğitim yapan kurumlar arasındadır.

Ha bi de Galatasaray Üniversitesi de %100 Fransızca, ha bi de devlet üniversitesi kendisi, parali falan degil. (Fazla bilgi göz çıkarmaz)
  • %30 ingilizce derslerinin sadece %30luk kısmı ingilizcedir örneğin 10 dersin var bunun 3 tanesi ingilizce olarak veriliyor (yanlışsam düzeltin arkadaşlar) tamamen ingilizce eğitim veren bilkent, koç, boğaziçi, odtü var benim bildiğim daha varsa arkadaşlar ekler zaten. bunun dışında birden çok yabancı dilde eğitim veren marmara üniversitesi var örneğin almanca, ingilizce ve türkçe olarak 3 ayrı işletme bölümü var diye bilyorum bunun dışında fransızca bölümleride var. Mühendisliklerde ise kimya mühendisliği dışında hepsi %100 ingilizce Marmarada. bunun yanında itü'de bölümlerinin kontenjanını böldü ve bi kısmını %100 ing diğer kalan büyük kısmını %30 ing yaptı. Örneğin makine mühendisliği 236 kişiydi bunun 205 kontenjanlık kısmı %30 ing 31 kişilik kontenjanı %100 ingdir. YGS-LYS puanlarına göre ayrı tercih edilir. aldığım duyumlara göre itü'de daha yerleşmemiş bu olay yani ingilizce eğitimi tam oturmamış (sadece arkadaşlardan aldığım duyum) Yıldız Teknik ve İstanbul üniversitelerinde mühendislikler %30 ing'dir, %100 olan bölüm yok şuan. Bildiğim bu kadar inş yardımcı olmuşumdur

Bu arada üniversitede hazırlık okumanı pek önermem dostum çünkü eğitimleri çok kötü.. ben istanbul üniversitesi öğrencisiyim hazırlığı atladım mutluyum çünkü buranın ing hazırlığı boşa 1 sene kayıptır. İstanbul için konuşursak yıldız teknik, istanbul teknik üniversitelerinde de böyle (itü'de %100 ing bölüm okuyacaksan itü'den birilerine sor hazırlık okuyım mı diye ama yinede hazırlığı atla derim)... %100 ing eğitim veren üniversitelerden birinde veya marmara üniversitesinde öğrencisi olursan okuyabilirsin buralar iyi ingilizce eğitim verir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ReaLGz -- 5 Nisan 2011; 10:44:24 >

• Gaziantep.
  • %30 muhabbeti şuradan geliyor, YÖK yeni bir yönetmelik çıkardı, eğer bir üniversite zorunlu olarak öğrencilerine hazırlık sınıfı okutmak istiyorsa, müfredatındaki derslerin en az %30'u İngilizce olmalıdır, şeklinde. %30 ne alaka, diye soranlar olabiliyor, sebebi bu.

Eğitim dilinin tamamen İngilizce olduğu üniversiteleri arkadaşlar üstte özetlemişler. ReaLGz, hazırlık olayı üniversiteden üniversiteye değişiyor, hazırlık sınıfı çok vasat olan "iyi" devlet üniversiteleri olduğu gibi çok üst düzeyde bu işi başaran hatta öğrencilerinin girdiği toefl tarzı sınavlarla bunu ispatlayan üniversiteler (devlet/vakıf) mevcut.

%100 eğitim veren benim bildiğim başlıca üniversiteler (istisna bölümleri olabilir Türk Dili, Hukuk vb.) Bilkent, Sabancı, Koç, ODTÜ, Boğaziçi. Gitmek istediğin üniversite ve bölüm özelinde bunları araştırmanı öneririm çünkü bazı bölümlerde hazırlık sınıfı olmayabiliyor veya bazı bölümlerde hem İngilizce hem Almanca/Fransızca hazırlık zorunlu olabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslan26 -- 9 Nisan 2011; 12:14:45 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Gazi Üniversitesi Makine Mühendisliği Genel dersler hariç Mat-Fizik vb. 1. sınıf dersleri yani gerisi ingilizce diğer mühendislikleride aşağı yukarı aynı mat- fizi dersleri inglizce olanda var örneğin endüstri makinesi zaten bu yıl yada bidahaki yıl %100 inglizceleştirilcek diğer bölümlerde yani kısaca listede yazmaz ama ing. bunun bir çok örneği var
  • quote:

Orijinalden alıntı: k4n44t

Arkadaşlar Eğitim dili %100 ingilizce olan üniversite listesini nerden bulabilirim?

%30 İngilizce muhabbeti nedir?

İngilizce hazırlık sınıfı olan üniversitelerin listesini nerden bulabilirim

%30 muhabbeti bizde İngilizce gösteriyoruz demek için ortaya çıkmış üfürükten bir şeydir. İngilizce namına bir hayrı yoktur. Kimse çıkıp da aksine söylemesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ata -- 30 Haziran 2011; 23:10:36 >
  • 30 40 önemli değil meslek derslerini verecek olan öğretim üyeleri doktoralarını aldıkları okullar önemlidir git bak 100 ingce bölüme alayının doktorası erciyes sakarya kars vs. ise 3 5 tane bile uluslararası yayını olmayan profesor doluysa o bölüm beş para etmez. Öğretim üyesi kalitesi çok önemlidir çok fazla balon doç prof var mutlaka eğitimlerine doktoralarını aldıkları okullara iyi bakın koç gibi okullarda hocaların çoğu mit gibi okullardan doktoralıdır. Öğretim üyesi sizin geleceğinizi belirler çünkü iş bulmadan tut yurt dışına kadar herşeyde bağlantılar önemlidir puana okula aldanmayın kadroyu çok iyi inceleyin ama genelde yuksek puanlı okulların kadrosu ii olur ama istisna mesela fatih uni çok yuksek puanlı ama kadrosu okadar super değil.
  • izmir yüksek teknoloji enstitüsü de %100 ingilizce eğitim veriyor.
  • izmir ekonomide yüzde yüz ing eğitimi veriyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.