Arkadaşlar ben eacıyım ama sözelden tercih yapıcam ts 2 puanım 458 sıralama 7630 alan dışı ise 447 sıralama 7734 Ts 1 puanım 445 sıralama 8009 alan dışı ise 435 sıralama 8234 şimdi benim puan ts 2 den edebiyat öğretmenliği seçicektim ama öğretmenlik tutmuyor büyük ihtimalle peki fen-ed fakültesinden normal türk dili ve edebiyatı seçsem ne fark var öğretmenlikle?Ege marmara felan tutuyor büyük ihtimalle ama formasyon olayı varmış galiba.Çokmu fark var seçiyimmi sizce yoksa coğrafya tarih felan tutarsa onlaramı yöneliyim?
Arkadaşlar cevap vericek olan yokmu?
fen edebiyatta okuması eğitime göre zordur
2.5 ort yaparsan ilk iki yıl üçüncü ve 4. yıl(çoğu okulda) eğitm derslerini alarak ögretmen olabiliyorsun yıl kaybetmeden ama fazladan ders aldığın için yorulacaksın
Bu sene için konuşuyorum formasyon almak kolaylaştırıldı ama mahkemelik ve büyük ihtimalle iptal edilecek. Olaylar karışık yani. İptal edilirse o taslak dediği gibi tezsiz yüksek lisans zor ve bir o kadar masraflı bir seçim olur. Ama bilal000009 çok ağır bir mesaj yazmışsın biraz saygı. Burada herkes bildiği kadarı ile yardımcı oluyor. Kaldıki senin de dünyadan haberin yok tezsiz yüksek lisans kaldırıldı bu sene alınan kararla. Okuduğu dönemde verilecek formasyon öğrencilere ama belli üniversitelerde. Tabi dediğiö gibi iptal edilme durumu var ona göre karar verin derim
Yahu Tezsiz yüksek lisans kalkmadı mı? Artık fefliler de okurken formasyon almayacaklar mı? Forum memurlar da fef mezunları kalktığını söylüyolar tezsiz yüksek lisansın. Okurken formasyonun alınacağını söylüyorlar. Lütfen yanlış bilgilendirme yapmayalım.
quote:
Orijinalden alıntı: cenkbora
Yahu Tezsiz yüksek lisans kalkmadı mı? Artık fefliler de okurken formasyon almayacaklar mı? Forum memurlar da fef mezunları kalktığını söylüyolar tezsiz yüksek lisansın. Okurken formasyonun alınacağını söylüyorlar. Lütfen yanlış bilgilendirme yapmayalım.
Kaldırıldı ama iptali için dava açıldı ve büyük olasılıkla iptal edilir. Çünkü dava dosyasını okumuştum çok sağlam bir dava dosyası var. Yani anayasaya aykırı pek çok şey var. Bence de kalkmamalı. Eğitim okuyanlar boşa okuyor. Ya da önerim şu olabilir. Bence mantıklı Eğitim mezunları kpss ye dahil edilmesin. Fen debiyatçılar kpss ile atansın.. Haksızlık olmasın
tezsiz yüksek lisans kalktı. 2.5 üstü ortalama ile formasyon dersleri alabiliyor fen edebiyatlılar.
quote:
Orijinalden alıntı: likable06
quote:
Orijinalden alıntı: cenkbora
Kaldırıldı ama iptali için dava açıldı ve büyük olasılıkla iptal edilir. Çünkü dava dosyasını okumuştum çok sağlam bir dava dosyası var. Yani anayasaya aykırı pek çok şey var. Bence de kalkmamalı. Eğitim okuyanlar boşa okuyor. Ya da önerim şu olabilir. Bence mantıklı Eğitim mezunları kpss ye dahil edilmesin. Fen debiyatçılar kpss ile atansın.. Haksızlık olmasın
Hocam bi çok yerde fef var. Bence büyük üniversitelerde fef olması lazım ama maalesef insanların sırtından para kazanıldığı için heryere açıyorlar.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme