Şimdi Ara

EGR Valfi İptali RESİMLİ (20. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (3 Mobil) - 2 Masaüstü3 Mobil
5 sn
585
Cevap
16
Favori
411.027
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kesinlikle egr iptalinin yakıt arttırdıgına katılmıyorum tabiki bir istisna dısında, oda eger mekanik iptal fis cekme vs yapıldıgında arıza lambası yakıyorsa evet artar cünkü motor arızaya dusup ortalama hazır degerlerde calısır. Egr iptali en saglıklı sekilde arac yazılımına müdahale ile kapatılır bircok arac mekanik iptal sonrası arıza lambası yakar ki bu durum fenadır.Sizin aracınız mekanik iptal yapılmıs lambada yanmıyordur tahminim ama su varki iptali siz yapmamıssınız dolayısıyla yapıldıgında yandımı bilemiyorsunuz.Bunu neden söylüyorum ne yazıkkı arıza lambası yandıgında bunu direnclerle söndurebıliyorlar. Buda sadece gosterge panelinde lamba yanmamasını saglıyor siZde ariza yok sayıyorsunuz ama isletim sistemi oyle düsünmüyor. Yani en temizi bu ariza lambasının daha once yanıp yanmadıgından emin degilseniz yazılımdan iptal ettirmek yada eski haline döndürmek..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: agabrs

Kesinlikle egr iptalinin yakıt arttırdıgına katılmıyorum tabiki bir istisna dısında, oda eger mekanik iptal fis cekme vs yapıldıgında arıza lambası yakıyorsa evet artar cünkü motor arızaya dusup ortalama hazır degerlerde calısır. Egr iptali en saglıklı sekilde arac yazılımına müdahale ile kapatılır bircok arac mekanik iptal sonrası arıza lambası yakar ki bu durum fenadır.Sizin aracınız mekanik iptal yapılmıs lambada yanmıyordur tahminim ama su varki iptali siz yapmamıssınız dolayısıyla yapıldıgında yandımı bilemiyorsunuz.Bunu neden söylüyorum ne yazıkkı arıza lambası yandıgında bunu direnclerle söndurebıliyorlar. Buda sadece gosterge panelinde lamba yanmamasını saglıyor siZde ariza yok sayıyorsunuz ama isletim sistemi oyle düsünmüyor. Yani en temizi bu ariza lambasının daha once yanıp yanmadıgından emin degilseniz yazılımdan iptal ettirmek yada eski haline döndürmek..
    Bu valfin tüketimle alakası yoksa arıza lambası yakınca yakıt neden yükselsin ki..Geriye döndürmenin bir riski var mıdır?
  • Aracımızın motoru icinde bulundugu durumlara gore ayarlama yaparak karısımı ayarlar hava sıcaklıgı rakım vs.Sensörler bu isler icin var.Arıza lambası yandıgında motor optimum seviyede calısıp agır hasarlar almasın diye beynindeki hazır programla calisir.Sensörlerden gelen verilerle degil iste burda optimum calısma olmayacagından yakıt artar.Sadece araya bir conta konduysa geri dönüsümün bir sorun yaratagını sanmam kolay bir islem olacaktır.Bu arada egrnin yakıta etkisi 0.5 1litre arasındadır cokta mucize beklememek lazım..

• quote:

Aracımızın motoru icinde bulundugu durumlara gore ayarlama yaparak karısımı ayarlar hava sıcaklıgı rakım vs.Sensörler bu isler icin var.Arıza lambası yandıgında motor optimum seviyede calısıp agır hasarlar almasın diye beynindeki hazır programla calisir.Sensörlerden gelen verilerle degil iste burda optimum calısma olmayacagından yakıt artar.Sadece araya bir conta konduysa geri dönüsümün bir sorun yaratagını sanmam kolay bir islem olacaktır.Bu arada egrnin yakıta etkisi 0.5 1litre arasındadır cokta mucize beklememek lazım..
    0.5-1 lt ciddi bir rakam.o zaman bir de bu metal plakayı çıkarıp denemek gerek.
  • x15 yanlıs anladın.İptalinde o kadar az yakacaktır motor arızaya dusmesse..Yazılımdan kapattır tavsiyem ben bizzat aracımda kapattırdım 0.5 1 lt arası 100 kmde tasarrufum var.

• quote:

Orijinalden alıntı: vezir

quote:

Orjinalden alıntı: yug2980

@Vezir Bey;
    quote:

2CO(g)+ O2(g)-->2CO2(g) H=-566.0kJ/mol

buradaki verdiğinz entalpi eksi değerde yani egzotermik bir tepkime değilmi.
    Katalik konvertor bu tepkimeyi gerçekleşmesine bir zemin hazırlyor ancak içinde bulunan maddemi bu işe zemin hazırlıyor?

verillen tepkime homojen tepkimelere bir örnektir.Ancak katalitic convertorde durum biraz daha değişken olabilmektedir.Tepkime için olmazsa olmaz şartı yüksek sıcaklık gerekliliğidir yani tepkime için bir kritik sıcaklık vardır.

gerçek katalizor tepkimeleri

2CO + 2 NO ========> 2NO2 + N2 dir .

Aslında beklenen tepkime herşey yolunda giderse bu şekilde olmalıdır.katalitik convertörün içi bal peteği şeklinde yüzey alana tepkime hızını kontrol etmek için çok büyük bir değere ulaşiması için seçilmektedir.yani gaza basıp da gaz debisinin üst değerlere çıkması gerektiğinde tepkime hızı açısından bir sorun çıkmaması ve atık gaz veya tepkimeye girmeden firar eden zararlı gazlarımızı tutabilecek ve NO2 ve N2 üretebilmek için yeterli yüzey olmalıdır.

Belirtien bal peteğinin yüzeyinde ince bir şekilde kaplama vardır bu maddeler Pt ,Pd Rh metalleri kaplanmış olmasına rağmen tepkime için gerekli metal yüzeyi oluştururlar.Ayni belirtiğim madddeler heterojen bir katalizör görevini üstlenirler.

ancak tam sıra ile tepkimeler nelerdir derseniz bunlar da

2CO + O2 → 2CO2

2NO + 2CO → N2 + 2CO2

Alıntıları Göster
  • Egr yo iptal ettircem yarin.

• quote:

Orijinalden alıntı: PUNTO MULTİJET

EVET TUBITAK EGR IPTAL SONUCU %15 YAKIT TASARRUFU DEMIS

Yaw he he deyip geçin.Yüzde 15 tüketim azalması 8 lt yakan bi aracın 6.8 yakması demek.Tübitak şu an ciddiye alınacak bir kurum değil.Bilimle filan alakası yok.Eskiden de böyleymiş demekki.
  • sehirdisi egr fişi cekili yakıt ortalanan 3.4
    egr fişi takılı yakit ortalamam 3.4

fis cekmek birsey farkettirmedi bende
    conta falan atmak gerek sanırım

fis cekmekle iptal olmuyor mu acaba ?

• quote:

Orijinalden alıntı: PUNTO MULTİJET

sehirdisi egr fişi cekili yakıt ortalanan 3.4
    egr fişi takılı yakit ortalamam 3.4

fis cekmek birsey farkettirmedi bende
    conta falan atmak gerek sanırım

fis cekmekle iptal olmuyor mu acaba ?

Fişi çektiğinizde valf hangi durumdaydı ? Bilemiyoruz :D

Fişi çekince valfe giden gerilimi kesmiş oluyorsunuz.Yani en son nasıl durduysa o durumda kalıyor.

Yakıt tüketim fazlalığı azlığı bir yana sırf motora tekrardan verdiği kurumu kesmek için bile iptal edilir egr. 50.000 km'de bile egr borularında ciddi kurum oluşuyor.

Heleki turbo bir araç ise,emme manifoldundaki yağ buharı ile karışınca gres yağı gibi oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vezir

quote:

Google a yazıp merak ettiğini aratırsan zaten mühendisin biliyorum dedikleri çıkıyor, iş okuyup anlamasına kalıyor. Hatta böyle Mühendisler üstü Kurum rapaorları da çıkıyor. Zor değil.

internetten okuyarak mühendis doktor olunabilse idi sanırım uygulaması başlar idi. Mesele okumak değil okuduğunu yorumlayabilecek bilgi birikimine sahip olmaktır .

Tecrübe ise eğitimin sonrasında gerekli bir şeydir .Yoksa tüm teknisyenler tecrübe açısından mühendislerden daha tecrübelidir , aynı şekilde hemşireler de doktorlardan daha tecrübelidir . Umarım anlayabiliyorsunuzdur.

Google kesinlikle bu konuda senden daha bilgili vezir kardeşim, bir arkadaşın söylediği gibi laf kalabalığına luzum yok. Bilgi değerlidir ama uygulamadaki beceri daha önemlidir. Doktor hemşire örneğin dam başında saksağan vur beline kazmayı misali olmuş, mühendis ile tekniker örneğine ise aynen katılıyorum. Mesela bu ülkede makine mühendisleri olmasaydı evlere doğal gaz da döşetemezdik mazallah:-)

• [simage][/simage] alakasız olacak lakin aracımın tavanında güneş yanığı başladı, şuan sadece avuç içi kadar ve arka kısımda, bu konuda ne yapılabilir aracımda kaza boya olmadığı için bozmak da istemedim. (mümkünse mühendis olsa dahi çaktırmayan) arkadaşlardan yardım beklemekteyim, böyle bir konu varsa yönlendirilebilirim

• quote:

Orijinalden alıntı: captain58

[simage][/simage] alakasız olacak lakin aracımın tavanında güneş yanığı başladı, şuan sadece avuç içi kadar ve arka kısımda, bu konuda ne yapılabilir aracımda kaza boya olmadığı için bozmak da istemedim. (mümkünse mühendis olsa dahi çaktırmayan) arkadaşlardan yardım beklemekteyim, böyle bir konu varsa yönlendirilebilirim

Kaplama yaptırabilirsiniz. Yada boya sökücü ile kazıyıp, yeniden boyattırabilirsiniz.
  • quote:

x15 yanlıs anladın.İptalinde o kadar az yakacaktır motor arızaya dusmesse..Yazılımdan kapattır tavsiyem ben bizzat aracımda kapattırdım 0.5 1 lt arası 100 kmde tasarrufum var.

Şu an körleme var arabada bir de yazılımdan kapattıracağım yakında bakalım ne olacak?
  • quote:

Orijinalden alıntı: x15

quote:

x15 yanlıs anladın.İptalinde o kadar az yakacaktır motor arızaya dusmesse..Yazılımdan kapattır tavsiyem ben bizzat aracımda kapattırdım 0.5 1 lt arası 100 kmde tasarrufum var.

Şu an körleme var arabada bir de yazılımdan kapattıracağım yakında bakalım ne olacak?

Alıntıları Göster

selamlar 4 gün önce ikinci el 2011 2.5 TDCİ fort ranger aldım arıza ışığı yanıyordu bilgisayara bağlattığımda

1- EGZOZ GAZI ÇEVRİMİ KONTROL DEVRESİ ARALIK/PERFORMANS
    sürekli
    semptom yok

2-EGZOZ GAZI DEVRİDAİMİNDE YETERSİZ AKIŞ TESPİT EDİLDİ
    sürekli
    semptom yok

Bilgisayarda arıza lambasını söndürdük ama yolda bir müddet sonra tekrar yandı...

Bu arızayla istanbuldan ankaraya yaklaşık 425 km 300 TL mazot yaktım kmde 650 kuruşa geliyor ki çok aşırı geldi bana

Acaba diyorum EGRyi söküp temizlettikten sonra yola çıksaydım yakıt düşermiydi...

EGR yi değiştirmeden ışığı söndürmenin bir yolu var mı...(tekrar yanmaması için)

EGR yi temizletsem yakıt tüketimi düşermi ışık yanarsa varsın yanık kalsın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DİYARIM -- 1 Ağustos 2014; 20:50:05 >
  • Egr açık olan motor sigara içen adam gibidir. Egr kapalı olan motor sigara içmeyen adam gibidir. Egr motoru öldürür. Bunun başka açıklaması yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: DİYARIM

Acaba diyorum EGRyi söküp temizlettikten sonra yola çıksaydım yakıt düşermiydi...

EGR yi değiştirmeden ışığı söndürmenin bir yolu var mı...(tekrar yanmaması için)

EGR yi temizletsem yakıt tüketimi düşermi ışık yanarsa varsın yanık kalsın...

Bana göre yakıt tüketimi temizlikle kolay kolay düşmez.Hatta egr iptal edilince artması daha olasıdır.Egr ve emme manifoldu ağzına kadar kurum dolu olacak ki o şekilde bir düşme mümkün.Bu şekilde dolu araçlar da nadirdir.İsterseniz deneyin temizletin ve yakıtın düşüp düşmeyeceğini bizzat test edin.Egr yi yazılıma müdahale ederek beyinden söndürürseniz ışık yanmaz.Bazı araçlarda mekanik olarak kapatırsanız da yanmayabiliyor.
  • Egr hk soru varsa alalim

• quote:

Orijinalden alıntı: Pargalı İbrahim Paşa

Egr hk soru varsa alalim

Merhaba, 2001 model corsa 1.4 comfort aldım. Aracın arıza lambası yanıyor, ustam bilgisayarla baktı, oksijen sensörü değişecek dedi. Bugün Ankara şaşmaz'da özel bir opel servisine götürdüm, EGR valfi arızalı, değişmesi gerek dedi. Temizlenmesinden hiç bahsetmedi, iptaline pek sıcak bakmadı. Fiyat olarak da orjinal EGR valfine 270 TL + işçilik dedi. Ayrıca aracın periodik bakımı için de 240 TL dedi.

Araç 140.000'de ve benzinli, LPG hiç takılmamış.

1. Sizce EGR'yi değiştirmeli miyim? yoksa iptal mi etmeliyim?

1. Ankara'da EGR valfini iptal eden iyi bir usta bilen var mı? Bu iptalin maliyeti nedir?

Teşekkürler.
  • Merhaba.
    2005 leon görünümlü 1.6 benzinli seat toledo aracim var. Arac 104 bin de. Lpg li. Ariza isigi yandi ozel servise götürdüm egr sinyal düşük uyarisi verdi.
    Egr yeni aldim degistirdim. Ariza laptop ile silindi ancak tekrar isik yandi. Laptop baglandi yine egr sinyal dusuk uyarisi verdi. Bigaz kelebegi temizlendi adaptasyon yapildi sorun cozulmedi.
    Sebepleri neler olabilir acil yardim :(

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.