Şimdi Ara

Egreat EG-R1 1080p HD Oynatıcı 125$ İnceleme detayları içeride...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
5.528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1,5 aydır incelediğim cihaza 1,5 ay içinde 3 kez yeni yazılım çıktı. Bunlardan bir kısmı Türkçe altyazı ve menü sorunlarıyla ilgiliydi. Bittorent ve Samba desteği eklendi. Çeşitli buglar giderildi.

Yazılım olarak tümüyle kusursuz olduğunu iddia edemem ancak gördüğüm kadarıyla bu konuda oldukça sıkı çalışılıyor.

Cihazı genel olarak değerlendirmem şu şekilde:

- Bildiğimiz M34A modeli ile tamamen aynı kasayı kullanıyor. Ancak adaptörü, kumandası ve giriş çıkışları farklı.

- 2 adet USB girişi var. Bunlardan bir tanesi aynı zamanda USB device olarak da çalışıyor.
    - Dahili disk bağlamak için SATA soketi mevcut. (dışarıdan)
    - Ek olarak ESATA soketi mevcut
    - Cihazın hem optik, hem koaksiyal DİGİTAL ses çıkışı var.
    - İçine disk takılamıyor.

Realtek'in yeni nesil 1073 çipi ni kullanıyor. Performansı oldukça yüksek bir çip. Sigma kadar altyapısı oturmuş bir çip değilsede aşağı yukarı ne verilirse alıyor.

- Oldukça kolay bir arayüzü var. DVD oynatıcılar gibi.. NMT'lerdeki kullanıcı "düşmanı" arayüze sahip değil. :) Daha az deneyimli kullanıcılar gözönüne alınarak tasarlanmış.. İşin doğrusu, biraz araştırınca bu çipin eski modellerinin harddisk player ve DVDlerde kullanıldığını öğrendim. Kısacası eski yazılımı yeni çipe uyarlamışlar.

- 300Mbit WIFI (opsiyonel) veya 100mbit LAN bağlantısı destekliyor.
    - Ağ üstünden video aktarabiliyor, izleyebiliyor.
    - Türkçe menü mevcut
    - Türkçe altyazı mevcut
    --- Türkçe altyazı firmanın başını epey ağrıtmam sonucunda hem UTF-8, hem ANSI dosyalarda çalışıyor!!!
    - Altyazının rengi, çerçeve rengi, fontu, yeri, büyüklüğü ve senkronu ayrı ayrı ayarlanabiliyor.
    - Sata veya Esata disk bağlandığında Bittorent yüklenebiliyor.
    ----- Bittorent programı ayrı bir yazılım halinde sata veya esata diske yükleniyor ve indirme işlemini o diske yapıyor. Bu diskte bir ext3 partisyon oluşturuyor cihaz. O bölüme başka linux mips yazılımlarıda yüklenebilir belki.. bu işlerden anlayanların kurcalaması lazım.

Çeşitli ekran görüntüleri aşağıda.. kendi başına oldukça açıklayıcı zaten.

Ön satışı bir kaç gün içerisinde [url]www.egreattr.com[/url] üstünden başlayacak. Önsipariş fiyatı 125$+KDV. Ürünler 15 Aralıkdan itibaren teslim edilecek. Satış fiyatı 149$+KDV olarak belirlendi.

Kişisel samimi düşüncem cihazın Sigma çipli NMT'ler kadar güçlü olmadığı, ancak aşağı yukarı akla gelebilecek her türlü medyayı (hatta sıkıştırılmamış Bluray dosyalarını) oynattığı yönünde. Fiyatı düşünülecek olursa f/p oranı açısından oldukça makul bir cihaz. Yazılım olarak da bir miktar geliştirmeye açık olduğu kanısındayım.

Egreat EG-R1 1080p HD Oynatıcı 125$  İnceleme detayları içeride...

DONANIM:

* Aluminium Kasa
    * Yüksek kalite anakart.
    * USB ve ESATA desteği.
    * Harici SATA HDD ve SATA DVD ROM desteği
    * HDMI1.3 ports.
    * Full HD. up to 1080p.
    * Boyutlar: 115*155*40mm

CPU: 400MHz MIPS
    DDR2 SDRAM 128MB
    NAND FLASH 256MB

VİDEO ÇIKIŞ:

* HDMI1.3 çıkış çözünürlük: 480P, 576P, 720P@50Hz, 720P@60Hz, 1080i@50Hz, 1080i@60Hz, 1080P@50Hz, 1080P@60Hz
    * Y/Pb/Pr, çözünürlük:480P, 576P, 720P@50Hz, 720P@60Hz, 1080i@50Hz, 1080i@60Hz, 1080P@50Hz, 1080P@60Hz
    * Kompozit: 576I@PAL, 480I@NTSC

AUDIO ÇIKIŞ:

* Stereo output
    * Digital optik
    * Digital koaksiyal

USB HOST:

* USB host *2 port
    * Harici SATA HDD or SATA DVD ROM.
    * Harici SATA 2TB kadar.
    * ESATA host*1 2TB kadar
    * USB slave *1, 480Mb/S.

Ağ Bağlantısı:
    * Network 10/100M
    * USB WIFI dongle,802.11n

Kumanda:
    * 40 tuşlu kumanda.
    * Düğmeden ve cihaz üstünden on/off.

Dosya İşlevleri:
    * Sil/Kopyala/İşaretle

Video formatı:
    * RM/RMVB
    * MPEG1/2/4 Elementary (M1V, M2V, M4V)
    * MPEG1/2 PS (M2P, MPG)
    * MPEG2 Transport Stream (TS, TP, TRP, M2T, M2TS, MTS)
    * VOB
    * AVI, ASF, WMV
    * Matroska (MKV)
    * MOV (H.264), MP4, RMP4
    * RMVB,RM
    * IFO
    * ISO

Video kodekleri:
    * MPEG1, VCD1.0/2.0, SVCD(1920*1080@30P/60i veya 1280*720@60P)
    * HD MPEG2 MP/HL, ISO, IFO, VOB, TS(1920*1080@30P/60i veya 1280*720@60P)
    * HD MPEG4 SP/ASP, Xvid(1920*1080@30P/60i veya 1280*720@60P)
    * H.264 BP L3, MP L4.1, HP L4.1 (1920*1080@30P/60i veya 1280*720@60P)
    * WMV9, VC-1 AP L3(1920*1080@30P/60i veya 1280*720@60P)
    * DivX3/4/5 (1920*1080@30P/60i veya 1280*720@60P)
    * XVID SD/HD(1920*1080@30P/60i veya 1280*720@60P)
    * RM/RMVB 8/9/10(1280*720@30P)

Audio formatı:
    * AAC, M4A
    * MPEG audio (MP1, MP2, MP3, MPA)
    * WAV
    * WMA
    * OGG

Audio kodekleri:
    * WMA, WMA Pro
    * MPEG Layer 1/2/3(2-kanal),
    * MPEG 1/2(Multi-kanal)
    * LPCM, ADPCM, FLAC, AAC, WAV, OGG
    * DTS HD Master Audio, LBR
    * Dolby Digital Plus,TrueHD
    * RA1 / RA-cook / RA-Lossless

Resim formatı:
    * JPEG
    * BMP
    * PNG
    * GIF

Altyazı:
    * MicroDVD [.sub],
    * SubRip [.srt],
    * Sub Station Alpha [.ssa]
    * Sami [.smi]
    * idx+sub

Menü Dili:
    * Türkçe
    * simplified Chinese/ traditional Chinese
    * English/Japanese/Russia/Polish/Dutch/Italian/French/German/Korean

Altyazı Dili:
    * Türkçe UTF8
    * Türkçe ANSI
    * simplified Chinese/ traditional Chinese/ Turkish/Japanese/Greece/Hebrew/Korean/SE European、Central European、Cyrillic、Western、UTF8

HDD biçimi:
    * FAT32, NTFS

Kutu İçeriği:
    * SATA uzatma kablosu
    * Uzaktan kumanda
    * 12V/3A adaptör
    * Kullanma kılavuzu
    * CD-R

• Cihazın kullanabilirliği güzel,genelde insanlar tak-çalıştır mantığı ile kafalarını karıştırmayan ürünler arıyorlar.Bu üründe şayet yazılımından ötürü su koyuvermez ise çok tutulur,fiyatıda makul denilebilcek bir seviyede.Bende düşünebilirim zira artık tv den film izlemek istiyorum,pc başında izlemek bazen çok can sıkıcı olabiliyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: DARTH_BLACK

Cihazın kullanabilirliği güzel,genelde insanlar tak-çalıştır mantığı ile kafalarını karıştırmayan ürünler arıyorlar.Bu üründe şayet yazılımından ötürü su koyuvermez ise çok tutulur,fiyatıda makul denilebilcek bir seviyede.Bende düşünebilirim zira artık tv den film izlemek istiyorum,pc başında izlemek bazen çok can sıkıcı olabiliyor..
    sevgili metepe yeni ürün hayırlı olsun.
    DTS ses sorunu hakkında bişi yazılmamış.bir sorunu varmı dts konusunda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aziz0571

sevgili metepe yeni ürün hayırlı olsun.
    DTS ses sorunu hakkında bişi yazılmamış.bir sorunu varmı dts konusunda.

Alıntıları Göster
    wd live a rakip olamaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Uygarman

wd live a rakip olamaz

Alıntıları Göster
    Hayır DTS sorunu yok. Lisansı var ve gerek DTS downmix, gerekse DTS passtru sorunsuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Uygarman

wd live a rakip olamaz

Nereden baktığınıza bağlı.. WD Live de fiyat olarak bu ürüne rakip olamaz.. %50 daha pahalı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: metepe

Yazılım olarak tümüyle kusursuz olduğunu iddia edemem ancak gördüğüm kadarıyla bu konuda oldukça sıkı çalışılıyor.

Realtek'in yeni nesil 1073 çipi ni kullanıyor. Performansı oldukça yüksek bir çip. Sigma kadar altyapısı oturmuş bir çip değilsede aşağı yukarı ne verilirse alıyor.

Kişisel samimi düşüncem cihazın Sigma çipli NMT'ler kadar güçlü olmadığı, ancak aşağı yukarı akla gelebilecek her türlü medyayı (hatta sıkıştırılmamış Bluray dosyalarını) oynattığı yönünde. Fiyatı düşünülecek olursa f/p oranı açısından oldukça makul bir cihaz. Yazılım olarak da bir miktar geliştirmeye açık olduğu kanısındayım.

sizin gerek TF deki gerekse buradaki inceleme ve yorumlarınızı takip ediyorum ve güvenmek istiyorum, ancak forumda Dark ilk çıktığında açılan konularda hep dark a karşı REALTEK kullanıyor diye, biraz önyargılı bir tutumunuz vardı?? şimdi Egreatta Realtek kullanınca düşünceniz azda olsa değişmiş gibi...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: AviatoR

quote:

sizin gerek TF deki gerekse buradaki inceleme ve yorumlarınızı takip ediyorum ve güvenmek istiyorum, ancak forumda Dark ilk çıktığında açılan konularda hep dark a karşı REALTEK kullanıyor diye, biraz önyargılı bir tutumunuz vardı?? şimdi Egreatta Realtek kullanınca düşünceniz azda olsa değişmiş gibi...
    Hayır,

Dikkat ederseniz ilk yorumumda da realtek'in sigmadan daha zayıf bir çip olduğunu söylemiştim, hala aynısını söylüyorum. Darkla ilgili yorumun fiyatının yüksek olmasıydı ki bu durumda söylediğimin doğru olduğu anlaşılmıştır sanıyorum. Realtek'in fiyat/performans olarak ciddi bir avantajı var.

• quote:

Hayır,

Dikkat ederseniz ilk yorumumda da realtek'in sigmadan daha zayıf bir çip olduğunu söylemiştim, hala aynısını söylüyorum. Darkla ilgili yorumun fiyatının yüksek olmasıydı ki bu durumda söylediğimin doğru olduğu anlaşılmıştır sanıyorum. Realtek'in fiyat/performans olarak ciddi bir avantajı var.

şu an dark HB de 271 tl = 45,17x6 taksit

bu durumda dark tam alınası o zaman değil mi?

bu arada nezaketiniz için teşekkürler umarım sorum yanlış anlaşılmamıştır
  • quote:

quote:

Hayır,

şu an dark HB de 271 tl = 45,17x6 taksit

bu durumda dark tam alınası o zaman değil mi?

bu arada nezaketiniz için teşekkürler umarım sorum yanlış anlaşılmamıştır

Alıntıları Göster
    Evet, diğer uygulamalar konusunda beklentiniz yoksa vade farkını dikkate alınca taksitli fiyatı makul görünüyor..

• quote:

Evet, diğer uygulamalar konusunda beklentiniz yoksa vade farkını dikkate alınca taksitli fiyatı makul görünüyor..

peki sizce bu dark ile yeni wd live arasında görüntü kalitesi olarak fark olur mu/var mıdır?

wd live da sanırım altyazı ayarlama kısıtlı biraz ama dark da incelediğim kadarıyla sorunsuz altazı ve hatta kumanda ile aşağı yukarı kolayca alınıyor?

ne dersiniz?
  • quote:

quote:

peki sizce bu dark ile yeni wd live arasında görüntü kalitesi olarak fark olur mu/var mıdır?

wd live da sanırım altyazı ayarlama kısıtlı biraz ama dark da incelediğim kadarıyla sorunsuz altazı ve hatta kumanda ile aşağı yukarı kolayca alınıyor?

ne dersiniz?

Alıntıları Göster
    Öncelikle bu ürün dark değil.. :) Aynı işlemciyi kullanan Egreat modeli.. :)

WD live ile kıyaslama imkanım yok.. çünkü elimde o cihaz yok.

Egreat R1 ile Egreat'in sigma çiplilerini kıyasladığımda çok ciddi bir fark yok.. Sigma da biraz daha renk tonları dolgun gibi.. onun dışında pek farketmiyor.

• quote:

quote:

ne dersiniz?

Alıntıları Göster
    yaptım görüntü testini ama caps koyamadım inşallah bayramdan sonra

sigma %5-10 en fazla daha renk doygunluğuna sahip netlik olarak ikisi de aynı

• quote:

Orijinalden alıntı: sadays

teşekkürler sadays
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sadays

teşekkürler sadays

Alıntıları Göster
    Yeni modelin menü dizaynını açıkcası hiç beğenmedim. Eski dizayn daha iyi.

Hem M34A modelinden pek bi farkı yoksa M34A ile yola devam derim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Queen Hentai

Yeni modelin menü dizaynını açıkcası hiç beğenmedim. Eski dizayn daha iyi.

Hem M34A modelinden pek bi farkı yoksa M34A ile yola devam derim.

Alıntıları Göster
    Sizinle aynı kanıda değilim. Fonksiyonellik derseniz anlarım ama estetik olarak pek öyle değil.

NMT'lerin menü yapısını kullanmak daha karışık. Realtek de oldukça basit bir yapı var... herkes kolaylıkla kullanabilir. Bir kez ayarları yaptıktan sonra sadece menüden kaynak seçilip oynatılıyor.

Görsellikden bahsediyorsanız o zevk meselesi tabi ki.. herkesin farklı beklentisi olabilir.

• quote:

Sizinle aynı kanıda değilim. Fonksiyonellik derseniz anlarım ama estetik olarak pek öyle değil.

NMT'lerin menü yapısını kullanmak daha karışık. Realtek de oldukça basit bir yapı var... herkes kolaylıkla kullanabilir. Bir kez ayarları yaptıktan sonra sadece menüden kaynak seçilip oynatılıyor.

Görsellikden bahsediyorsanız o zevk meselesi tabi ki.. herkesin farklı beklentisi olabilir.

Alıntıları Göster
    Valla bir WDTV kullanıcısı olarak Live modelinin beklememin bi önemli nedeni de yeni kasasının daha güzel olması ve artık piyano siyahı tasarımların hiç müşterileri memnun etmediğinin anlaşılması (bknz. PS3 ve yeni modeli)

Egreat EG-R1 insanın hiç bi göz zevkini okşamıyor bence, özellikle öyle şık HDD lerin yanına konacak bi şeye hiç benzemiyo, kesinlikle bi tahtakale malı havası var. Sanki küçük bi atölyede amatörce hazırlanmış gibi.

Hele kumandası çok çok ucuz, evdeki televizyonununuz kumandasının yerine bulamayıp sanayi modeli yapılanlar gibi. Yakından görmedim tabii ben resimlere bakıp yorumda bulunuyorum. Bu zamanda görsel tasarımın kaliteli ve albenisinin olmaması ürün ne kadar kaliteli olsa da satışını düşürür ürün elde kalır. Bence bu ürünün de kaderi bu.

Ve kesinlikle WDTV'nin bir tasarım kopyası. Bu da onu daha da ucuzlatan bi durum.

• quote:

Orijinalden alıntı: MonitörKertenkelesi

Valla bir WDTV kullanıcısı olarak Live modelinin beklememin bi önemli nedeni de yeni kasasının daha güzel olması ve artık piyano siyahı tasarımların hiç müşterileri memnun etmediğinin anlaşılması (bknz. PS3 ve yeni modeli)

Egreat EG-R1 insanın hiç bi göz zevkini okşamıyor bence, özellikle öyle şık HDD lerin yanına konacak bi şeye hiç benzemiyo, kesinlikle bi tahtakale malı havası var. Sanki küçük bi atölyede amatörce hazırlanmış gibi.

Hele kumandası çok çok ucuz, evdeki televizyonununuz kumandasının yerine bulamayıp sanayi modeli yapılanlar gibi. Yakından görmedim tabii ben resimlere bakıp yorumda bulunuyorum. Bu zamanda görsel tasarımın kaliteli ve albenisinin olmaması ürün ne kadar kaliteli olsa da satışını düşürür ürün elde kalır. Bence bu ürünün de kaderi bu.

Ve kesinlikle WDTV'nin bir tasarım kopyası. Bu da onu daha da ucuzlatan bi durum.

Alıntıları Göster
    bir kaç gündür bu cihazları inceliyorum, wd live dan dark media dan bu modele kadar geldim ama şu an beğendiğim

EGREAT M33A modeli kafama daha çok yattı ilerki günlerde satın alan kişilerin yorumlarını merak ediyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bekotechno -- 27 Kasım 2009; 3:12:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MonitörKertenkelesi

Alıntıları Göster
    Sayın arkadaşım, bu wdtv'nin tasarım kopyası değil, 7-8 aydır popüler olarak satılan M34A kasasının AYNISIDIR. Resimlerden belli olmasa da WD'nin plastik kasasının aksine som alüminyumdur ve oldukça kalitelidir. Hiç bir şekilde ısınma vs. gibi sorunu olmaz. Yanyana koyduğunuzda da WDTV'ye zerre kadar benzemez.

Kumandası standart NMT kumandalarındandır ve çok fonksiyonludur. Çok kaliteli olmasa da 3-5 tuşlu pek çok kumandadan iyidir.

Zaten bu fiyata satılan bir üründe 300-500$'lık bir ürün görselliği vs. bekleyemezsiniz. Cihazlara bir LCD ekran konulması bile 30-40$ maliyettir.

• quote:

Orijinalden alıntı: bekotechno

bir kaç gündür bu cihazları inceliyorum, wd live dan dark media dan bu modele kadar geldim ama şu an beğendiğim

EGREAT M33A modeli kafama daha çok yattı ilerki günlerde satın alan kişilerin yorumlarını merak ediyorum..

M33A NMT grubundaki C-200 bir yana bırakılırsa alınabilecek en kaliteli cihazdır kanımca... Gerek malzeme kalitesi, gerekse işlevselliği pek çok ürünün üstündedir. Çok sayısa USB soketi, Esata giriş, çıkışları bile diğerlerinden ayrılmaya yeter.

Ben M32B, M33A, M34A ve R1'i test ettim. Kendi kullandığım M32B'dir. Ama M33A daha şık bir cihaz.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.