Şimdi Ara

.........EGREAT M34A media player (WD KİLLER)......... (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
909
Cevap
3
Favori
81.097
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: eztech

quote:

Orijinalden alıntı: sadays

quote:

aklımın almadığı bir husus var:

filmlerin orjinal blu ray disclerinin özelliklerine bakıyorum DTS yok,

lakin mkv lerine bakıyorum DTS var!

ne iştir bu????????????

hem ayrıca "blu ray DUAL" ne demek bilen varmı?

Dual demek mkvlerdeki gibi çift sesli demek

ac3 maksimum 640kbps olabiliyorken DTS 1536 kbpsdır dolayısıyla blu-raylerdeki hd seslere en yakın sesi elde etmek için dönüştürürken DTsye dönüştürüp ripler gruplar ki sonuna kadar destekliyorum DTS 10 tane ac3 eder kalite olarak

ben şimdi şunu anladım: "blu ray diskinde DTS ses kodu olmasa bile AC3 kodlu ses riplerken kbps artırılarak DTS ses koduna dönüştürülür" . Eğer doğru anladıysam çok şaşırttı bu durum beni .....

muhtemelen öğle değildir dolby digital plustan filan dtsye çevirirler yoksa ac3ü dts yaparak kaliteyi artıramazsınız sadece ses şiddeti artmış olur

genelde birden fazla ses izi olur ve hd olan kullanılır

tabii bu da benim yorumum rip yapan gruplar arkadaşım filan değil

dediğin gibi ac3 dts çevrimi mantıksız olur yoksa

gerçi bu çinlilerden herşey beklenir

• quote:

inşallah m34ün kablosunu değil de pcdeki fazla sata kablosunu deniyorsundur

iyi olur böylece elin alışır yahut esata sata kablodan iki tane alırsın birini hacamat etme riskine karşı

pcdeki sata kablosunu deniyorum yaptım gibi köşelerini düzeltmem lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: ocen76

quote:

Orijinalden alıntı: MetehanA

Merhabalar;

Çaylak üye olarak yeni geldim aranıza , herkese merhaba. Bir arkadasimin tavsiyesi uzerine E-Great M34 aldim. 2-3 gundur onunla ugrasiyorum ve bir yandan da form'unuzu takip ediyorum. En son katilip ustalara sormak istedim.

Sorunum su ki; E-Great'in arasindaki HDMI cikisdan , HDMI kablo ile (TTAF) Beko F 782 Lcd'ye aktarmaya calisiyorum. Ancak Lcd'nin HDMI girisi yok , sadece DVI giris var. Bunun uzerine HDMI kablo ve DVI-HDMI ceviriciyi takip oyle deniyorum. Bu seferde en az 5 dak. bekledikten sonra bir zahmet
    ekrana goruntu kendiliginden geliyor. Hadi yine iyi deyip devam ettigimde dosya sectigimde (her hangi bir seyi izlemek istedigimde) ekran kararip kaliyor. Yeniden acip-kapatip basa donmem gerekiyor. Yada her hangi bir ayarini degistirmek istedigimde kaydete bastigimda ekran donup aliyor , tekrar baslatmak zorunda kaliyorum. Ceviricide sorun vardir diye bugun ceviriciyide degistirdim her hangi bir sorun yok. Cihazi almami saglan arkadasin Lcd Tv sinde HDMI baglanti ile denedigimizde de hic bir sorun yok. Cam gibi gosteriyor. Kullandigim Lcd Tv'de 1 vga, 3 scart, 1 S-Video , 1 DVI girisleri var ve cozunurlugu 1366 X 768.

Scart ile denedigimde goruntu geliyor. HDMI 480 , HDMI 720, HDMI 1080 , Vesa 1366x768 , Auto seceneklerini sectim hepsinde aynı sonuc verdi.

Simdiden cok tesekkurler...

BEnce çevirici ile değilde bir ucu HDMI diğer ucu DVI çıkışlı kablolar var onlardan bir tane temin ederseniz daha iyi olur ..
    Bu arada cihazı arkadaşınızın TV sine bağlayıp Video çıkışını HDMI 720 olarak değilde direkt 720p diye bir çıkış var ona alıp kaydedin sonrada sizin TV'nize bağlayın sanırım sizin sorununuz çözülür. Aynı problem bende de vardı size söylediğim şekilde çözdüm.

Merhabalar;
    Sizin belirttiginiz gibi tum ayarlari yaptim ve DVI-HDMI kablo görüntüyü verdi. Component 720P 50Hz yada 60Hz her ikiside goruyor. Ancak bu sefer ses alamiyorum. Tv ve E-Great'in sesleri acik. Scart ile baglanti yaptigimda ses geliyor. Ayrica,

Video Cikisi : 720P 60Hz
    ..........................
    .........................
    HDMI Ses Kapali : Acik
    Surround Mode : Stereo (Simdilik her hangi bir ses cihazi bagli degil ve Tv den ses almak istiyorum)
    DTS : Analog (PCM)
    AC3 : Analog (PCM)
    AAC : Analog (PCM)
    WMA Pro : Analog (PCM)

olarak secili. Cihazi aldiktan sonra cihazi recovery yapip diger update dosyasini yuklemistim (31B-34A-33A recovery_090201-15-EGR-403 dosyasini , EG-M31B-M33A-M34A-FW-20090204 dosyasini , linda.html dosyalasini). Ne yapmaliyim? Tesekkurler...

• çok doğal çünkü dvi ses taşımaz lcd tvinizin kitapçığına bakın ve dvi bağlantı durumunda sesi nereden vermenizi istiyorsa m34ün stereo çıkışlarından tvnizin o girişlerine bağlantı yapın

dvdler için 720p 50 hzi mkvler için 720p/60hzi kullanın
  • Bugün elime yeni filmler geçecek.

"rasalhague" nickli arkadaş gönderdiğim HDD me uygun bir fiyata film yükleyecek.

Bir satış sitesinden irtibata geçmiştim bu siteyede üye imiş kendisi :)

1200' ü aşkın HD film arşivini görünce o kadar şaşırmıştım ki.

Bu kadar filmin blu ray versiyonu ne zaman çıktı yahu.

Değişik özelliklere sahip filmleri egreat ile deneme imkanım olacak.

Gelişmeleri buraya yazacağım.

Telefonda HDD ye bir şey yüklediğinden bahsetti ya ben anlamadım.

"Yamaj" mı dedi ne dedi hatırlamıyorum.

Filmlerin posterini özelliklerini görüyormuşsun. Güzel birşey gibi geldi.
  • quote:

çok doğal çünkü dvi ses taşımaz lcd tvinizin kitapçığına bakın ve dvi bağlantı durumunda sesi nereden vermenizi istiyorsa m34ün stereo çıkışlarından tvnizin o girişlerine bağlantı yapın

dvdler için 720p 50 hzi mkvler için 720p/60hzi kullanın

Merhabalar;
    Lcd'nin kitapcigini kaybettigim icin Beko servisi aradim (ses cikisi nasil yapabilirim diye?) . Sizin soylediginizi soylediler. HDMI-DVI baglantida yada DVI baglantida sesi tasimadigini soylediler. Bunun üzerine M34'un audio cikislarina (Lale Jak'dan speakera ses cikisi=yada ses sistemide olur) verdim.
    Simdi sorunsuz goruntu ve ses alabiliyorum.

Yardimi ve emegi gecen herkese cok tesekkurler...

• güel güle kullan sorunun çözüldüğüne sevindim
  • sadays

sana şu NMT lerin Türkiye yetkili servisini aldırsak diyorum
    Valla helal olsun tek başına ordu gibisin ..
  • YAMJ kurulumunu anlatabilcek birisi varmı nmt forumunda bütün adımları tek tek yapıyorum ama bir türlü cihazda çalıştıramadım kafayı yemek üzereyim tamda vizeler başlıyo aklıma takıldı
  • sadays usta sayesınde bende egreat almaya karar verdım m34a yarın teslım alıcam ınsallah kısmetse. sadays usta teslım aldıktan sonrada azcık kafanı agrıtabılırım umarım kızmazsın. ama alıcak arkadaslar sadays ustanın yazdıklarını dıkkatlı okuyun kendısı gercekten nmt olayının kompedanı
  • iltifatların için çok sağol ancak kompedan lafı fazla abartılı uğraşacak hiç vaktim olmadı mesela ne Yamj v.b. afiş programları çalıştırıyorum ne de torrent

benim de bilmediğim şeyler var yani
  • Merhaba Atila,

Ben windows 7 ultimate kullanıyorum fakat bir türlü paylaşım yapamadım. Klasörleri görüyor ama mkv dosyalarını görmüyor 34A siz nasıl yaptınız acaba paylaşımı.

saygılar,

blanchy
    quote:

Orijinalden alıntı: Atila

Tüm ayarlarını yaptım arkadaşlar. PC deki filmlerimide paylaştım ve teste başladım. Aynı filmi hem pc de hemde M34A da denedim. Bazı sahneleri aynı yerde durdurup geçiş yaparak baktım. Sanki PC daha net bir görüntü veriyor, renkler daha canlı, siyahlar daha siyah. İki sistemde HDMI dan bağlı LCD ye. Biraz hayal kırıklığı yaşadım açıkcası, geri iade edip 4 çekirdekli bir AMD işlemci almayı düşünmüyor değilim...
  • Selamlar,

Ben de yeni aldım bu zımbırtıdan, bir iki soru da ben sorayım.

1. Pc'ye internal olarak taktığımız SATA diskleri doğrudan takabiliyor muyuz M34A'ya? (3.5'luk SATA disklerden bahsediyorum)
    2. Torrent yazılımı, film izlenmediği zamanlarda mı çalışıyor yoksa film izlerken de çalışıyor mu?
    3. Torrent yazılımı ile indirilen filmler doğrudan izlenebiliyor mu? (Malum parçalar halinde rar'lı falan olma durumları da var torrent'da)
    4. Cihazın 10/100 Mbps ethernet'e sahip olması bir dezavantaj mıdır? Adsl router'ımın bir adet ethernet çıkışı var, bunu da M34A'ya takma konusunda tereddütteyim. Hub/Switch gibi çözümleri kullanmak da biraz zor zira pc ile oturma odasında epey bir mesafe var.
    5. Sizce cihazın NMT özelliklerini kullanmak için SATA disk ve network olayıyla uğraşmak değer mi?
    6. Rar olarak indirilen update'i yapmak için cihazı PC'ye mi bağlamak gerekiyor? Geçici olarak network'e bağlasak update edebilir miyiz? (DTS çözmeyen firmware yüklü şu anda)

Teşekkürler

• @WiiCrazy
    1- baya bildiğin 3.5'' SATA pc harddiski takılıyor zaten 40 milyon çeşit disk yok bildiğin harddisk işte
    2-film izlerken izlemezken sürekli arka planda açık kalabiliyor
    3-torrent den indirdiğin filmler direk mkv avi amv neyse sirek izler ama rar ise izlenmez ( gerçi ecnebi bir forumda rar ları açabilen bir programın betasını görmştüm ama üzerinde durmadım)
    4-100mbit iyidir 1gbit olsa tabiki süper olurdu ama 100 de yeterlidir. ethernetten bağla neden tereddüt edesin? ha mesafe uzun kablo istenmiyor evde diyorsan TPLink in 300mbps lik usb WiFi kartını alacaksın takacaksın kablosuz olarak bağlanacaksın
    5-cihazın NMT özelliklerini kullanmayacak olsak almazdık değilmi?
    6-rar olarak indirilen update i rar dan çıkartıyorsun bir flash diske atıyorsun cihazın USB host portuna takıp firmware update yi başlatıyorsun olay budur

benim sorum ise
    yokmudur bu cihazda torrent indirirken transmission yazılımını kullanan?
    bu transmission a nasıl torrent eklenir kafayı yiyeceğim

• Arkadaşlar bence;

Eğer 2,5" lik hdd kullanıyorsak adaptör şart. Eğer adaptör almayacaksak 3,5" lik hdd şart.

Neden mi?

1080p filmlerde filmin ortasında takılma olupta canınızın sıkılmamamsı için....

....Bu hafta sonu 8 film izlemiş bir filmzedenin tecrübesidir... :)))
  • quote:

Arkadaşlar bence;

Eğer 2,5" lik hdd kullanıyorsak adaptör şart. Eğer adaptör almayacaksak 3,5" lik hdd şart.

Neden mi?

sevgili eztech yeni filimlerin hayırlı olsun.filimlerin adı çüzünürlüğü ve ripleyen grupların adını yazarmısın bide elindeki 2.5 inç 320 gb lık hdd ilemi izledin yoksa sata hdd takıptamı izledin.

filmzede derken filimlerdemi sorun var yoksa başka bir sorunmu var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aziz0571

quote:

Arkadaşlar bence;

Neden mi?

sevgili eztech yeni filimlerin hayırlı olsun.filimlerin adı çüzünürlüğü ve ripleyen grupların adını yazarmısın bide elindeki 2.5 inç 320 gb lık hdd ilemi izledin yoksa sata hdd takıptamı izledin.

filmzede derken filimlerdemi sorun var yoksa başka bir sorunmu var.

dostum daha önceki telefon sohbetlerimizde de demiştim inan anlamıyorum ben bu "rip grubu", "sata", "toorent" falan gibi olaylardan :)))) benim amacım hdd ye doldurt filmleri ve sadece izle mantığı idi zaten. filmleri 2,5 luk 320 gb hdd de izledim daha sonra takılan kısımları 1 tb lık diğer hdd de izledim fakat bu sefer takılma olmadı. cümle düşük oldu galiba sen memnunmusun 33A dan.

• her filmin sonunda film ismi ile alakasız kelimeler olur işte bunlar o filmi blu-rayden mkvye çeviren robin hoodlar

bir de kendini robin hood zannedenler var işte takılanlar bu robin hood zannedenler

nasıl açıkladım ama

o yüzden bilinen rip gruplarını filmlerine itibar etmek lazım WiKi,ESiR,CHD,SiNNERS,HUBRiS gibi

özellikle çok çok kaliteli olmasına rağmen EuReKA riplerine itibar etmeyin gerçi en iyisini düşünüyorsanız riski göze alacaksınız çalışmazsa başka grubunkini indirirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 10 Kasım 2009; 11:26:06 >
  • dostum daha önceki telefon sohbetlerimizde de demiştim inan anlamıyorum ben bu "rip grubu", "sata", "toorent" falan gibi olaylardan :)))) benim amacım hdd ye doldurt filmleri ve sadece izle mantığı idi zaten. filmleri 2,5 luk 320 gb hdd de izledim daha sonra takılan kısımları 1 tb lık diğer hdd de izledim fakat bu sefer takılma olmadı. cümle düşük oldu galiba sen memnunmusun 33A dan.

sevgili dostum ben WD10EADS 1Tb 32MB Cache Caviar Green Harddisk aldım içine taktım şimdilik sorun yok.
    zaten elimde mkv filim olarak Transformers var 8.5 gb.baştan sona kadar izledim ne takılma ne başka bir sorun yok.
    bide belgesel olarakta Planet Earth ın 1.ve 2 bölümü var.takılma veya donma yok.
    bide avi arşivim vardı hepsini topladım 1tb ın içine attım bunlarda zaten sorun yok.bir tane filimde takılma var oda büyük bir ihtimalle kendini robin hood zanneden biri tarafından riplenmiştir.
    evde ferrari yatıyor ama yakıtı yok sizin tabirle.

• quote:

her filmin sonunda film ismi ile alakasız kelimeler olur işte bunlar o filmi blu-rayden mkvye çeviren robin hoodlar

bir de kendini robin hood zannedenler var işte takılanlar bu robin hood zannedenler

nasıl açıkladım ama

o yüzden bilinen rip gruplarını filmlerine itibar etmek lazım WiKi,ESiR,CHD,SiNNERS,HUBRiS gibi

özellikle çok çok kaliteli olmasına rağmen EuReKA riplerine itibar etmeyin gerçi en iyisini düşünüyorsanız riski göze alacaksınız çalışmazsa başka grubunkini indirirsiniz

sayın sadays yazınca biraz anımsar gibi oldum

benim filmleri aldığım "rasalhague" arkadaşın film isimleri niye bu kadar uzun diye okurken aklımda "europa" diye birşey kalmış sanırım sayın sadaysın bahsettiği "EuReKA" :))))

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.