Şimdi Ara

.........EGREAT M34A media player (WD KİLLER)......... (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
909
Cevap
3
Favori
81.097
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Atila

Tüm ayarlarını yaptım arkadaşlar. PC deki filmlerimide paylaştım ve teste başladım. Aynı filmi hem pc de hemde M34A da denedim. Bazı sahneleri aynı yerde durdurup geçiş yaparak baktım. Sanki PC daha net bir görüntü veriyor, renkler daha canlı, siyahlar daha siyah. İki sistemde HDMI dan bağlı LCD ye. Biraz hayel kırıklığı yaşadım açıkcası, geri iade edip 4 çekirdekli bir AMD işlemci almayı düşünmüyor değilim...

bende tam aksini düşünüyorum renkler görüntü daha güzel geldi bana M34A ile cihazda video ayalarına gelip renk ayarını 0-255 yaparsan daha hoş bir görüntü olur

• quote:

Orijinalden alıntı: s1Lv3r

quote:

Tüm ayarlarını yaptım arkadaşlar. PC deki filmlerimide paylaştım ve teste başladım. Aynı filmi hem pc de hemde M34A da denedim. Bazı sahneleri aynı yerde durdurup geçiş yaparak baktım. Sanki PC daha net bir görüntü veriyor, renkler daha canlı, siyahlar daha siyah. İki sistemde HDMI dan bağlı LCD ye. Biraz hayel kırıklığı yaşadım açıkcası, geri iade edip 4 çekirdekli bir AMD işlemci almayı düşünmüyor değilim...

bende tam aksini düşünüyorum renkler görüntü daha güzel geldi bana M34A ile cihazda video ayalarına gelip renk ayarını 0-255 yaparsan daha hoş bir görüntü olur

0-255 arasıda denedim dostum, gerek keskinlik, gerekse renkler, netlik pc de çok daha iyi gibi. Arkadaşımlada test ettik, oda aynı fikirde. Öerneyin Crank2 filmindeki baş karakterin siyah minübüse konulduğu anki görüntüyü dondordum 2 cihazdada. PC de olan bariz çok daha iyidi... Böyle sonuç vermesine üzüldüm gerçekten, çok daha iyi tahmin etmiştim... Filmlerde takılma yok evet akıcı, PC nin işlemcisi zorlandığı için Bitratesi yüksek filmlerde oyüzden M34A yı tercih etmiştim...
    Tüm ürünü geri iade için kutuladım :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atila -- 2 Kasım 2009; 4:44:10 >

• bence cihazı PC ile karşılaştırmak pek doğru değil.

iade etme fikrinizi tekrar gözden geçirmenizi tavsiye ederim.

arkadaşlar şu takılmalarla ilgili ilginç bir tespitimi belirteyim:

planet earth serisinde takılan yerleri "stop" a basıp tekrar açtığımda aynı yerde takılma olmuyor

yani bu takılmalar kesinlikle cihazla ilgili değil diye düşünüyorum

iki seçenek gündeme geliyor dolayısı ile

1.ya cihazın 12 volt 3 amperlik adaptörü yetersiz (sayın sadays kullanabileceğimiz adaptörü ve nereden temin edeceğimizi yazabilirse çok memnun oluruz)

2.yada kullandığımız hdd ile ilgili bir durum. özellikle bezlemesini usb üzerinden cihazdan temin eden 2,5" lik hdd ler.

bu konu dışında bir şey dikkatimi çekti.

eğer menüdeki ses-görüntü ayarlarında "surround modu" ayarını "5.1" yaparsak cihazı 2.0 dinleyenler için sanırım sanal surround oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: eztech

bence cihazı PC ile karşılaştırmak pek doğru değil.

Pc ile karşılaştırmamak gerek derken, PC de daha net ve keskin olduğu anlamını çıkarabilirmiyiz? Çünkü benim için herşeyden önemli olan görüntü netliği. İçerisindeki NMT uygulamaları, vs. benim için hiç önemli değil. Durum böyle olunca düşünceniz dedir? ürünü verip 4 çekirdekli bir AMD işlemci mi alayım arkadaşlar?
  • siz bu cihazı 106 (42") ekran bşr palazma veya lcd tv de izlediğinizi varsayıyorum

fakat pc ekranı kaç ekran? onuda tahjmini 19" olduğunu varsayayım

bu veriler ışığında değiştirme fikriniz yanlış değerlendirmeler sonucu olmuş olabilir diyorum

benimkisi tahmini ve varsayımlara dayalı bir tavsiye
  • @Atilla

bencede iade kararı tekrar gözden geçirmelisin pc ile bir tutma bu cihazı

@eztech

adaptör konusunda katılıyorum bende 3.5"luk boş kutu vardı gücünü fişden alan onla bağladığım hiç bir filmde sıkıntı yoktu dün denemek için HDD yi söküp direk sata portundan bağladım gücü cihazdan almaya başlayınca ufak ufak kırılmalar atlamalar başladı sorunsuz olan filmlerde bende cihaza 1TB hdd bağlayıp NMT uygulamaları kullanmak istiyorum bu yüzden adaptör şart gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s1Lv3r -- 2 Kasım 2009; 12:37:51 >
  • quote:

Tüm ayarlarını yaptım arkadaşlar. PC deki filmlerimide paylaştım ve teste başladım. Aynı filmi hem pc de hemde M34A da denedim. Bazı sahneleri aynı yerde durdurup geçiş yaparak baktım. Sanki PC daha net bir görüntü veriyor, renkler daha canlı, siyahlar daha siyah. İki sistemde HDMI dan bağlı LCD ye. Biraz hayal kırıklığı yaşadım açıkcası, geri iade edip 4 çekirdekli bir AMD işlemci almayı düşünmüyor değilim...

kesin bir şeyler yanlış aletin default renk değerleri lcdlerin movie modu gibi biraz karanlık renk derinliğini 0-255 yap öyle dene

filmler gerçek boyutta kalsın ve denediğin her filmde çözünürlüğü değiştir

mesela 720p için 720p/60hz

1080p için 1080p/23.976

bu durumda hala pc daha iyi diyorsan muhtemelen atinin en iyi ekran kartlarından birini kullanıyor ve farkı anlamıyorsun ya da gözler bozuk

• quote:

Orijinalden alıntı: sadays

quote:

Tüm ayarlarını yaptım arkadaşlar. PC deki filmlerimide paylaştım ve teste başladım. Aynı filmi hem pc de hemde M34A da denedim. Bazı sahneleri aynı yerde durdurup geçiş yaparak baktım. Sanki PC daha net bir görüntü veriyor, renkler daha canlı, siyahlar daha siyah. İki sistemde HDMI dan bağlı LCD ye. Biraz hayal kırıklığı yaşadım açıkcası, geri iade edip 4 çekirdekli bir AMD işlemci almayı düşünmüyor değilim...

kesin bir şeyler yanlış aletin default renk değerleri lcdlerin movie modu gibi biraz karanlık renk derinliğini 0-255 yap öyle dene

1080p için 1080p/23.976

bu durumda hala pc daha iyi diyorsan muhtemelen atinin en iyi ekran kartlarından birini kullanıyor ve farkı anlamıyorsun ya da gözler bozuk

sayın sadays plazmamızın çözünürlüğü 720 p iken izlediğimiz filme göre sizin dediğiniz gibi 1080p için 1080p/23.976 yaptığımızda görüntü kalitesine olumsuz yansımazmı bu durum. Bu arada adaptör hususunda bir yanıt vermediniz!

• quote:

bence cihazı PC ile karşılaştırmak pek doğru değil.

arkadaşlar şu takılmalarla ilgili ilginç bir tespitimi belirteyim:

planet earth serisinde takılan yerleri "stop" a basıp tekrar açtığımda aynı yerde takılma olmuyor

yani bu takılmalar kesinlikle cihazla ilgili değil diye düşünüyorum

iki seçenek gündeme geliyor dolayısı ile

1.ya cihazın 12 volt 3 amperlik adaptörü yetersiz (sayın sadays kullanabileceğimiz adaptörü ve nereden temin edeceğimizi yazabilirse çok memnun oluruz)

2.yada kullandığımız hdd ile ilgili bir durum. özellikle bezlemesini usb üzerinden cihazdan temin eden 2,5" lik hdd ler.

bu konu dışında bir şey dikkatimi çekti.

eğer menüdeki ses-görüntü ayarlarında "surround modu" ayarını "5.1" yaparsak cihazı 2.0 dinleyenler için sanırım sanal surround oluyor.

sevgili eztech geçen de yazmıştım TF'dan bir arkadaştan aldım p.m.leştik bir yerde buluştuk ben ona biraz mkv verdim o bana adaptörü verdi ne telefon almışım ne kartvizit bakıyorum uzun süredir online da değil görsem hemen telefon isteyeceğim adaptör soran arkadaşlar var diye ama işte çocuğu denk getiremedim bir daha

• quote:

quote:

quote:

1080p için 1080p/23.976

sayın sadays plazmamızın çözünürlüğü 720 p iken izlediğimiz filme göre sizin dediğiniz gibi 1080p için 1080p/23.976 yaptığımızda görüntü kalitesine olumsuz yansımazmı bu durum. Bu arada adaptör hususunda bir yanıt vermediniz!

eğer plazmanın 1080p/24 desteği varsa sinyali alır ve downscale eder panele

öbür türlü downscale işlemini egreat yapacak ki benim şahsi kanaatim nmtlerin iyi birer upscale ve downscale işlemesine sahip olmadığı yönünde ama denemekten zarar gelmez bakarsın senin tvinden daha güzel downscal eder egreat

ama muhtemelen downscale ve upscale işlemleri de mkvyi oynatmak kadar işlemci gücü gerektirir takılmaların kaynağı bu da olabilir neticede 300 mhz işlemci bunlar her ne kadar sadece bu iş için optimize edilmiş bile olsalar

düşünün ki pc işlemcileri 10 kat daha iyi işlemci gücüne sahip olmalarına rağmen 1080plerde takılıyor

• quote:

siz bu cihazı 106 (42") ekran bşr palazma veya lcd tv de izlediğinizi varsayıyorum

fakat pc ekranı kaç ekran? onuda tahjmini 19" olduğunu varsayayım

bu veriler ışığında değiştirme fikriniz yanlış değerlendirmeler sonucu olmuş olabilir diyorum

benimkisi tahmini ve varsayımlara dayalı bir tavsiye

Kullandığım Lcd Samsung 40" 40S81B. Pc hdmı'dan Lcd Tv ye bağlı, aynı şekilde Egreat'de hdmı'dan Lcd'ye bağlı. Test koşulları aynı... Gerçekten çok kararsız kaldım. Ama PC deki renkler ve keskinlik ürüne göre çok daha iyi geldi, bir arkadaşımada gösterdim, iki hdmı arasında geçiş yaptım. Hangisinde Pc hangisinde ürün bağlı olduğunu bilmiyordu. Oda Pc görüntüsünü daha net, keskin ve renk olarak dolgun buldu...

AMD Phenom II X4 945 AM3 8MB 3.0MHZ işlmeci ile değiştireyimmi diye düşünüyorum. PC kasam slim. Tv sehbasının altında, receiver gibi yani.

.........EGREAT M34A media player (WD KİLLER).........

• dediklerimi uygulayıp tekrar test eder misin?
  • quote:

dediklerimi uygulayıp tekrar test eder misin?

Dün gece denedim, sizin için tekrar denerim bu akşamda "AMD PHENOM II X4 945 QUAD CORE, BOX, AM3 İşlemci siperişini verdim buarada...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atila -- 2 Kasım 2009; 17:13:12 >
  • renk derinliğini 0-255 yapacak ve her materyal için manuel ayarlayacaksın çözünürlüğü

720p filmler için 720p/60hz
    1080p filmler için 1080p/23.976
    video zoom gerçek boyut olacak

böyle mi denemiştin dün akşam

bir de ekran kartın ati değil mi?
  • tüm bu dediklerime rağmen pc daha iyi geliyorsa

muhtemelen panelin pc çözünürlüğünde çok başarılı 1:1 pikselmapping yapıyor ve nmtlerin video çözünürlüğünden daha başarılı işliyor demektir görüntüyü ki
    o zaman hiş üşenmeden pcyi kuracak ve filmleri oradan izleyeceksin

hepimizin aradığı en iyi görüntü değil mi?
  • Merhabalar;

Çaylak üye olarak yeni geldim aranıza , herkese merhaba. Bir arkadasimin tavsiyesi uzerine E-Great M34 aldim. 2-3 gundur onunla ugrasiyorum ve bir yandan da form'unuzu takip ediyorum. En son katilip ustalara sormak istedim.

Sorunum su ki; E-Great'in arasindaki HDMI cikisdan , HDMI kablo ile (TTAF) Beko F 782 Lcd'ye aktarmaya calisiyorum. Ancak Lcd'nin HDMI girisi yok , sadece DVI giris var. Bunun uzerine HDMI kablo ve DVI-HDMI ceviriciyi takip oyle deniyorum. Bu seferde en az 5 dak. bekledikten sonra bir zahmet
    ekrana goruntu kendiliginden geliyor. Hadi yine iyi deyip devam ettigimde dosya sectigimde (her hangi bir seyi izlemek istedigimde) ekran kararip kaliyor. Yeniden acip-kapatip basa donmem gerekiyor. Yada her hangi bir ayarini degistirmek istedigimde kaydete bastigimda ekran donup aliyor , tekrar baslatmak zorunda kaliyorum. Ceviricide sorun vardir diye bugun ceviriciyide degistirdim her hangi bir sorun yok. Cihazi almami saglan arkadasin Lcd Tv sinde HDMI baglanti ile denedigimizde de hic bir sorun yok. Cam gibi gosteriyor. Kullandigim Lcd Tv'de 1 vga, 3 scart, 1 S-Video , 1 DVI girisleri var ve cozunurlugu 1366 X 768.

Scart ile denedigimde goruntu geliyor. HDMI 480 , HDMI 720, HDMI 1080 , Vesa 1366x768 , Auto seceneklerini sectim hepsinde aynı sonuc verdi.

Simdiden cok tesekkurler...

• sayın sadays

TF de ve buradaki forumda hemen hemen tüm yazılan konuları ve msj ları okumaya çalıştım.Egreat m34a kesinlikle WD TV yi sollayabiliyor diyebiliyormuyuz ? çıktı çıkacak belkide piyasaya cıkan WD TV Live Hd media player hakkındaki görüşleriniz nedir ?
    bende bu üründen almak istiyorum ancak kararsızım benim için en önemli olan (ileride LCD TV ve bir ses sistemi alıcam 5+1) mkv,m2ts,ts,vob,avi,mp4 v.s formatlı full hd olup; dts ac3 ses formatları ile sıkıştırılmış filmlerimi sorunsuzca 5+1 ses sistemimle izlemek istiyorum.Bu filmlerdeki takılmalar ne ile ilgilidir ? adaptör demişsinizde.
    WD de ne gibi sorunlar cıkıyor genelde ?

teşekkürler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: rampage4u

sayın sadays

TF de ve buradaki forumda hemen hemen tüm yazılan konuları ve msj ları okumaya çalıştım.Egreat m34a kesinlikle WD TV yi sollayabiliyor diyebiliyormuyuz ? çıktı çıkacak belkide piyasaya cıkan WD TV Live Hd media player hakkındaki görüşleriniz nedir ?
    bende bu üründen almak istiyorum ancak kararsızım benim için en önemli olan (ileride LCD TV ve bir ses sistemi alıcam 5+1) mkv,m2ts,ts,vob,avi,mp4 v.s formatlı full hd olup; dts ac3 ses formatları ile sıkıştırılmış filmlerimi sorunsuzca 5+1 ses sistemimle izlemek istiyorum.Bu filmlerdeki takılmalar ne ile ilgilidir ? adaptör demişsinizde.
    WD de ne gibi sorunlar cıkıyor genelde ?

teşekkürler..

Sadays' a sormuşunuz ama ben size kişisel görüşümü söyliyeyim.
    Egreat M34 şu an gerek fiyat & performans olarak gerekse yazılım olarak alınacak en mantıklı ürün ..
    Zaten yeni yazılımı da eli kulağında. ( Gerçi şu hali ile ben hiç bir sorun yaşamıyorum )
    Bence bu cihazları USB diskler ile değilde Sata diskler ile kullanınız ve EXT3 olarak formatlayınız.
    Arkadaşların bahsettiği takılmaların %99'u ya uyumsuz diskler ( çoğu harici ) veya uyumsuz codecli video'lar dan kaynaklanıyor.

WD2 gelicek ama yazılım olarak en azından 1 sene bu NMT'lerin ( Popcorn vs Egreat ) arkasında kalacak gibi.
    Çünkü NMT lere yazılım desteği veren firma Syabas adamlar harıl harıl çalışıyorlar.
    Bu cihazların para etmesinin sebebi içindeki donanımından çok içindeki yazılım ve sahip olduğu lisanslar. ( DTS , IPTV vs... )

Bende Hem Popcorn A-110 hem WD hemde Egreat M34 var. Tamam Popcorn bu cihazların ağa babası ama bence Egreat M34 en az Popcorn A-110 kadar başarılı bir ürün hatta uygun fiyatı sebebi ile A-110 dan bile fazla tercih edilebilir.

Fiyat & Performans ve minimum sorunlu bir ürün arayanlara Egreat M34'ü öneririm.
    Ama para sorun değil diyenlere Popcorn C-200 ..
    Fuarda incelem fırsatım oldu cihaz gerçekten çok hızlı ..
    Bende C-200 gelince elimdeki Popcorn A-110 u verip onun yerine C-200 almayı düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: MetehanA

Merhabalar;

Çaylak üye olarak yeni geldim aranıza , herkese merhaba. Bir arkadasimin tavsiyesi uzerine E-Great M34 aldim. 2-3 gundur onunla ugrasiyorum ve bir yandan da form'unuzu takip ediyorum. En son katilip ustalara sormak istedim.

Sorunum su ki; E-Great'in arasindaki HDMI cikisdan , HDMI kablo ile (TTAF) Beko F 782 Lcd'ye aktarmaya calisiyorum. Ancak Lcd'nin HDMI girisi yok , sadece DVI giris var. Bunun uzerine HDMI kablo ve DVI-HDMI ceviriciyi takip oyle deniyorum. Bu seferde en az 5 dak. bekledikten sonra bir zahmet
    ekrana goruntu kendiliginden geliyor. Hadi yine iyi deyip devam ettigimde dosya sectigimde (her hangi bir seyi izlemek istedigimde) ekran kararip kaliyor. Yeniden acip-kapatip basa donmem gerekiyor. Yada her hangi bir ayarini degistirmek istedigimde kaydete bastigimda ekran donup aliyor , tekrar baslatmak zorunda kaliyorum. Ceviricide sorun vardir diye bugun ceviriciyide degistirdim her hangi bir sorun yok. Cihazi almami saglan arkadasin Lcd Tv sinde HDMI baglanti ile denedigimizde de hic bir sorun yok. Cam gibi gosteriyor. Kullandigim Lcd Tv'de 1 vga, 3 scart, 1 S-Video , 1 DVI girisleri var ve cozunurlugu 1366 X 768.

Scart ile denedigimde goruntu geliyor. HDMI 480 , HDMI 720, HDMI 1080 , Vesa 1366x768 , Auto seceneklerini sectim hepsinde aynı sonuc verdi.

Simdiden cok tesekkurler...

BEnce çevirici ile değilde bir ucu HDMI diğer ucu DVI çıkışlı kablolar var onlardan bir tane temin ederseniz daha iyi olur ..
    Bu arada cihazı arkadaşınızın TV sine bağlayıp Video çıkışını HDMI 720 olarak değilde direkt 720p diye bir çıkış var ona alıp kaydedin sonrada sizin TV'nize bağlayın sanırım sizin sorununuz çözülür. Aynı problem bende de vardı size söylediğim şekilde çözdüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ocen76 -- 3 Kasım 2009; 8:13:19 >

• Dün gece bir arkadaştan aldığım 1 TB lık HDD ye "planet earth" serisini yükleyerek daha önce takılma yapan kısımları tekrar izledim.
    SONUÇ: Takılma Olmadı
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.