Şimdi Ara

.........EGREAT M34A media player (WD KİLLER)......... (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
909
Cevap
3
Favori
81.098
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İyi geceler herkese selamlar forumda ki ilk mesajımı yazmaktayım bu gece itibariyle :)

E-Great EG-M34A ile ilgili tüm mesajları hemen hemen okudum. Zaten cihazı almadan önce de buradan bayağı bi araştırma yaptım. Cihazı 2 hafta kadar önce hiperucuz.com'dan aldım İzmir'de ikamet etmekteyim. Mükemmel bir şekilde cihaz elime siparişimden 1 gün sonra ulaştı. Reklam olmasın ama web'den alacak arkadaşlara tavsiye edebilirim. Cihaz mükemmel ötesi bişey o ufacık cihazın yapabildiklerini görünce insan haliyle şaşırıyor. Çünkü mükemmel donanıma sahip bir PC, laptop veya HTPCde bile bir sürü yazılım ve codecle uğraşmak zorunda kalıyosunuz film izleyebilmek için. Ama bu cihazda neredeyse diyecemicem şimdiye kadar izlediğim denediğim bütün releaseleri sorunsuz oynattı. 720p, 1080p ve daha altı tüm ripleri sorunsuz çalıştırdı. Hatta internetten indirdiğim 720p ve 1080p ufak maç videolarında bile tık demeden sorunsuz çalıştı. Maçları böyle izlemek varmış dedim kendi kendime:). Cihazın en çok beğendiğim kısımlarından biri de arşivimde bulunan eski 700 MB lık DVDRip filmlerimi 1080p'ye mükemmel upscale etmesi oldu. Herşey buraya kadar mükemmel cihazın NMT ve download özelliklerini kullanabilmek için elimde boş duran 500 GB Sata Seagate diskimi cihaza satadan bağladım ve NMT uygulamalarını yükledim. Biraz nette araştırma yaparken NMT Community yazılımına ulaştım burdan da rapidshare premium hesabımı kullanabileceğim ve bi çok kişinin bu cihazda sorunsuz olarak rapidshare premium download yapabildiğini öğrendiğim Download Manager yazılımını gerekli olan herşeyi yapıp yükleyerek kurdum. Öncelikle rapidshare premium hesabımı kullanmadan free downloadları nasıl yapabildiğini denemek amaçlı bir kaç link attım. İlk linki indirdikten sonra Pc de kullandığımız Jdownloader yazılımı gibi rapidshare sistemini kullanarak bekleme süresi dahilinde bekleme yapamıyo ve hemen ardında ki dosyaları deniyo olmazsa listenin sonuna kadar gelip takılıp kalıyo. Sonra rapidshare premium hesabımı tanıtmayı denedim kullanıcı adı ve şifremi gerekli yerlere girdim yazılımın içinden verify butonuna tıkladım ama verify olmadı bi türlü. Yani cihazda şu ana kadar yapamadığım tek şey bu oldu.

Bu anlattıklarımdan sonra bi sorum olacak;
    Bu cihazla rapidshare premium download sorunsuz yapabilen var mı eğer varsa kullandığı NMT yazılımının sürümü ve firmware sürümü hakkında bilgi verebilir mi?

Ben DTS desteği açısından NMT ve firmware yazılımlarının son versiyonlarını yükledim.

Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

Son olarak bişey daha cihaz akıl almaz süper torrent download yapıyo.:)

• Selam ben de mayıs ayı sonuna kadar bir 40 ya da 46 inç tv ile buna benzer bir sistem kurmak istiyorum.
    Konu hakkında bir iki sorum var.

1. bu cihaz ile popcorn hour 220 arasında ne fark var (biri 360 tl diğeri 800 civarı).
    2. 32b ile 33a arasında siteden gördüğüm kadarıyla tek fark slim dvd yuvası, başka bir fark var mı? Eğer öyleyse dvd izlemediğim için ve 33a daha şık olduğu için onu seçmeyi düşünüyorum. Ses sistemi de almayı planlıyorum ve onlarda zaten dvd player oluyor.
    3. Yeni nesil tv lerde network dlna gibi özellikler var ve bu özellikler olan aynı marka iki tv arasında en az 600 700 lira fark görüyorum. Ekstra özellikleri olmayan bir tv alıp yanına bu cihazdan koysam daha akıllıca bir iş yapmış olur muyum?
    4. Buradan okuduğum kadarıyla 32b ve 33a modellerinin içine harddisk koyulabiliyor, ama 34a ya koyulamıyor (zaten 34a satılmıyor artık sanırım) Bu benim için önemli çünkü salonda duracağı için görüntü kirliliği yapsın istemem.
    5. Kablo kirliliği olmaması için bu cihazdan görüntüyü hdmi kablo ile ses sistemine oradan da tv ye aktarmayı düşünüyorum, bunu yapabilir miyim? (Ses formatlarından pek anlamıyorum ama sanırım bütün formatları cihaz destekliyor.)
    6. Cihaz evde açıkken ben iş yerinden web konsolu ile bağlanıp indirilenlerin durumuna bakabilir miyim? Ya da iş yerinden yeni torrent dosyalarını sıraya koyabilir miyim? Kopyalama silme işlemlerini web konsol üzerinden yapabilir miyim?
    7. Evdeki wireless network e bağlanmak için usb den bağlanan wireless kartlardan takmak gerekiyor mu yoksa kendi kendine bağlanıyor mu?

8. Sanırım cihaz indirdiği rar dosyalarını otomatik açıyormuş bu süper özellikmiş insanı bi sürü zaman kaybından kurtarır :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi norepinefrin -- 6 Nisan 2010; 18:02:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: norepinefrin

Selam ben de mayıs ayı sonuna kadar bir 40 ya da 46 inç tv ile buna benzer bir sistem kurmak istiyorum.
    Konu hakkında bir iki sorum var.

1. bu cihaz ile popcorn hour 220 arasında ne fark var (biri 360 tl diğeri 800 civarı).
    2. 32b ile 33a arasında siteden gördüğüm kadarıyla tek fark slim dvd yuvası, başka bir fark var mı? Eğer öyleyse dvd izlemediğim için ve 33a daha şık olduğu için onu seçmeyi düşünüyorum. Ses sistemi de almayı planlıyorum ve onlarda zaten dvd player oluyor.
    3. Yeni nesil tv lerde network dlna gibi özellikler var ve bu özellikler olan aynı marka iki tv arasında en az 600 700 lira fark görüyorum. Ekstra özellikleri olmayan bir tv alıp yanına bu cihazdan koysam daha akıllıca bir iş yapmış olur muyum?
    4. Buradan okuduğum kadarıyla 32b ve 33a modellerinin içine harddisk koyulabiliyor, ama 34a ya koyulamıyor (zaten 34a satılmıyor artık sanırım) Bu benim için önemli çünkü salonda duracağı için görüntü kirliliği yapsın istemem.
    5. Kablo kirliliği olmaması için bu cihazdan görüntüyü hdmi kablo ile ses sistemine oradan da tv ye aktarmayı düşünüyorum, bunu yapabilir miyim? (Ses formatlarından pek anlamıyorum ama sanırım bütün formatları cihaz destekliyor.)
    6. Cihaz evde açıkken ben iş yerinden web konsolu ile bağlanıp indirilenlerin durumuna bakabilir miyim? Ya da iş yerinden yeni torrent dosyalarını sıraya koyabilir miyim? Kopyalama silme işlemlerini web konsol üzerinden yapabilir miyim?
    7. Evdeki wireless network e bağlanmak için usb den bağlanan wireless kartlardan takmak gerekiyor mu yoksa kendi kendine bağlanıyor mu?

8. Sanırım cihaz indirdiği rar dosyalarını otomatik açıyormuş bu süper özellikmiş insanı bi sürü zaman kaybından kurtarır :D

1. İçine HDD takılması haricinde bence M34A fiyat/perfomans bakımından sınıfının en iyisi diyebilirim.(tabi bu benim kişisel görüşüm)

2. Harici HDDler çok ucuzladığı için bence arşivinizde ki filmler DVDde değilse bence DVD Romlu playera hiç gerek yok.

3. Bence alacağınız tv'de ilk önceliğiniz FULL HD LCD olması olsun. Sonra da mümkünse fazla giriş alternatifi olsun. Bana göre DLNA özelliği çok önemli bi özellik değil. Sonuçta film oynatsa bile HD Media Playerların yerini tutmaz.

4. Bence içine HDD koyulabilmesi çok iyi bişey değil gibi görünüyor. Neden derseniz ısınma problemi bi süre sonra canınızı sıkabilir. Sonuçta hem cihazın kendisi hem de HDDnin ısısı birleşince bayağı bi sorun olabilir. Eğer download ve NMT uygulamaları ile işiniz olmicaksa M34A nın sadece USB girişlerini kullanabilirsiniz. Dolayısı ile yanında bulunan sata girişini kullanmanıza gerek kalmicak.

5. Alacağınız veya almak istediğinizi ses sisteminde HDMI giriş ve çıkışı olması gerekiyor. Ama illa ki HDMI giriş ve çıkışı olması da gerekmiyor. Digital bi ses sistemi alırsınız HDMI girişi olmayıp da sadece digital ses girişi olur. M34A'da zaten optical ses çıkışı mevcut. Cihazın HDMI çıkışını tvye, ses çıkışını da dijital ses sisteminize bağlarsınız ki o zaman sadece 2 kablo kullanmış olursunuz ve hiç görüntü kirliliği olmaz.

6. Bunun için öncelikle evinizde kullanmış olduğunuz internet bağlantınızın statik yani değişmeyen IP numarasına sahip olması gerekiyor ki dışardan sürekli ulaşabilesiniz. Cihazı evinizde ki ağınıza bağladınız zaman evinizde ki her hangi bir PC veya Laptoptan cihaza web konsolundan ulaşabilir listeye torrent ekleyebilir ve silebilirsiniz. Cihazın üzerinde ki dosyalara müdahale yani silme ve taşıma işlemlerini sadece satadan bağlı disk üzerinde yapabiliyorsunuz. USBden bağlı olan disklerden sadece okuma yapabiliyor cihaz.

7. Cihazın dahili wireless modülü bulunmamak da ama 2 adet USB girişinden her hangi birine USB Wi-Fi dongle bağlanarak wireless ağınıza bağlanabilirsiniz.

8. Evet torrent download olayı ve sonrasında ki rardan çıkarma konusunda süper bi cihaz. Cihaz linux işletim sistemi kullandığı için sürekli geliştirilebilir programlar yazılabilmek de. Şimdilik çok başarılı olmasa da ileride diğer paylaşım sistemlerine tam destek verecektir.

• izmirfatihi cevaplar için çok teşekkürler. Cihazla nmt uygulamalarını yoğun olarak kullanacağımı düşünüyorum. Bütün torrent işlemlerini bu cihazla hallederim alırsam. Bu yüzden harddisk kesinlikle takarım, ama ısınma hakkaten problem oluyorsa artık hdd yi cihazın arkasına falan saklamaya çalışırım:)

Wireless dongle kullanırken cihaz marka seçiyor mu? Sanırım evde bir tane olması lazım ama markasını hatırlayamıyorum.
  • Egreat M34A video oynatım performansı , fiyatı ve NMT özellikleri itibarı ile çok iyi bir seçim
  • Rica ederim. Cihaz wireless dongle seçiyor fakat tam olarak ne ile çalışıp çalışmadığına dair kesin bi liste yok. Ama araştırmaya devam ediyorum tam olarak bişeyler öğrenebilirsem buraya yazıcam. Bu arada ben kendi m34a cihazımda elimde bulunan ASUS WL167g wi-fi dongle denedim çalışmadı. Cihazım odamda modemin hemen yanında olduğu için internete bağlamam problem olmadı. Kısa bi ethernet kablosu ile hallettim.
  • Electroda çok iyi kampanya var , haberiniz olsun , bende yeni gördüm.
    http://forum.donanimhaber.com/m_38987950/tm.htm
    http://forum.donanimhaber.com/m_38985281/tm.htm

Cihaz TPLink 300mbit N draft tipi Wirelessler ile çalışıyor.
    Electroda olması lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ocen76 -- 8 Nisan 2010; 12:33:40 >
  • Arkadaşlar, ben full dh tv ile mkv filmleri izlemek istiyorum. Basit, güvenilir ve sorun çıkarmayacak bir cihaza ihtiyacım var. İkide bir güncellemey yapmaya ihtiyaç duymayacak, usb diski ya da harici diski takınca hemen filmi oynatacak, altyazılarını sorunsuz gösterecek bir cihaz arıyorum. Forumda 40 tane konu var, hepsi karmakarışık, çorba gibi...
    NMT, DTS, vs gibi bir takım kısaltmaların ne anlama dahi geldiğini bilmiyorum.

Bu cihaz işimi görür mü?
  • Selam arkadaşlar, ben EW kampanyasından egreat m34a aldım, şimdi home sistem alıcam ancak DTS destekli olmasına gerek yok dimi alacağım ses sisteminin , dts sesi egreat ses sistemine veriyormu acaba ?
  • Arkadaşlar bu cihazı alırsam bilgisayarı açık bırakmama gerek kalmayacak değil mi torrent indirmek için ? peki ya tüm torrentleri indiriyor mu Flac müzikleri mp3 leri program torrentlerini filan ? torrentleri indirmek için üye olduğumuz torrent sitesine girip mi indiriyoruz ? biraz açıklarsanız sevinirim
  • Alet çok güzel ama aklıma takılan bir-iki soru var.
    Geçen hafta Samsung Led tv 40b7000 modelinden aldım.Hakikaten kaliteli görüntüsü var.Ama her güzelin bir kusuru var derler ya.Bu da HD filmlerde DTS ses dosyalarını codec desteklenmiyor diyerek sessiz izletiyor.Yani DTS desteği yok.Bugün için firmware'de bulunmamakta.Sorum şu eğer bu aleti yani EGREAT M34A alırsam ( DTS destekli diyor ) 5+1 ses sistemim olmadan led tv den ses alabilirmiyim ?

2.sorum ise şu torrent olayı hakkında fazla bilgim yok,nasıldır nasıl yapılır biraz detaylı izah ederseniz minnettar kalırım.

Svg&Syg.
  • slash1 evet maalesef DTS decoderi olmadan erişilemez bi format hepsinde olduğu gibi. Ben ses sistemim 6 kanal analog ve stereo aux girişli olduğu için m34a yı ses sistemime stereo çıkışından alarak aux girişine bağladım. M34A nın son çıkan firmware inde DTS downmix(stereoya düşürme) çok başarılı hiç sorunsuz izliyorum DTS filmleri. Tvimde de DTS decoderi mevcut olduğu içinde gayet güzel HDMIdan da alabiliyorum sesleri. Ama zaten ses sistemim olduğu için m34a nın ayarlarından HDMI ses özelliğini kapattım.

helsloot arkadaşım torrent sonuçta dosya paylaşım sistemi uzantısı ne olduğu hiç önemli değil yeter ki indirdiğin dosyanın yeteri kadar seed i (paylaşımcısı) olsun.

Sevgili belmont eğer iyi bi ses sistemi alacaksan DTS desteği olsun bence. Pahalı derken bu arada dijital ses sistemi demek istedim. m34a da görmüşsündür zaten arkasında dijital ses çıkışı mevcut eğer DTS destekli bi dijital ses sistemi alırsan herşeyin sesini her formatta sesi sorunsuz bi şekilde alırsın. Dijital ses sistemlerinin çoğu full decoder içerir. Hatta sıfır almazsan piyasada 400-500 liraya bile dijital ses sistemi bulabilirsin. Yok ben o kadar para vermicem dersen benim kullandığım gibi alırsın analog 5.1 bi ses sistemi yine mükemmele yakın izlersin filmlerini.

Bu arada yeni olmama rağmen bu kadar mesaja cevap yazdım ama hala kendi mesajıma cevap alamadım :)

Son olarak sevgili ve saygılı admin arkadaşlar cevapla butonuna bastığım zaman aşağıda ki uyarı mesajını alıyorum ilgilenirseniz sevinirim :)

"Bu özellik ya kapalı ya da erişim izniniz yok."

"Eğer üye olarak girmediyseniz lütfen foruma üye olup tekrar deneyiniz."

• Selam arkadaşlar,

Birkaç sorum var şimdi benim.

Bazı filmlerim dvd olarak arşivde, bu yüzden harici dvd takıp bu mkvleri izleyebilir miyim?
    Ayrıca dts, aac vs her türlü ses formatı için güzel ve hesaplı ses sistemi öneriniz nedir?

http://www.hepsiburada.com/egreat-eg-r1b-full-hd-1080p-25-media-player/ProductDetails.aspx?productId=bd85036&categoryId=112123
    http://www.hepsiburada.com/egreat-eg-m34a-media-player-sata-e-sata-15-m-hdmi-kablo-hediye-/ProductDetails.aspx?productId=bd84517&categoryId=112123

Bunların arasındaki fark ne? Yardımcı olursanız hemen siparişi geçicem. :)

Bir de 1080p sürümleri takılma olmadan oynatıyorsa 720p'den vazgeçip 1080p arşivlemeye başlayacağım.
    Teşekkürler..

• Egreat a harici dvd takabilirsiniz. ama bütün dvd-rom ları desteklemeyebilir. Bunun için turkeyforum dan yararlanabilirsiniz.

M34A daki ciphset, R1B dekine göre daha gelişmiş ve daha iyidir. M34A da 3. parti yazılımlar ile bir çok şey yapabilirsiniz. tavsiyem M34A modelini almanızdır.
    Şahsen 1080p videolarda herhangi bir sorun yaşamadım. sadece ileri almalarda bilgisayara göre biraz daha geç cevap veriyor.
    Download için Egreat ı kullanacaksanız, ayrıyetten dahili hdd almanız gerekli.
  • hmm, teşekkürler.

dvd konusunda yardımcı olabilecek var mı peki, hangisini destekler vs mkvleri açmak için..
  • teşekkürler izmirfatihi cevap için yani dijital ses sistemi olmasada dts li filmi sesli izlermiyim ? , şimdilik ucuz bişi alıcamda ilerde iyi bir sistem oluşturucam
  • m34a aldım bugün 249 tl
  • izmirfatihi saolasın ama tam yanıtı anlayamadım
    Eğer bu aleti yani EGREAT M34A alırsam ( DTS destekli diyor ) 5+1 ses sistemim olmadan led tv den ses alabilirmiyim ?(led tv dts destekli değil)
    Alamazsın dersen soru iki olarak 5+1 sistem alsam ses alabilirmiyim.Yani çözücü olarak esas olan tv midir Egreat midir ?

Svg&Syg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slash1 -- 9 Nisan 2010; 16:08:14 >
  • led tv üzerinden sadece stereo ses alabilirsiniz. onuda HDMI kablo üzerinden ses alabilirsiniz. Eğer 5+1 ses sistemi alacaksanız optik girişli olursa daha iyi olur. Egreat da optik ses çıkışı olduğundan daha kolay ses alabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: belmont

teşekkürler izmirfatihi cevap için yani dijital ses sistemi olmasada dts li filmi sesli izlermiyim ? , şimdilik ucuz bişi alıcamda ilerde iyi bir sistem oluşturucam

nerden aldın hocam?

bir de harici dvd kullanıp sorunsuz .mkv izleyen varsa kullandığı dvd modelini söyleyebilir mi?

son olarak dts, aac vs her türlü sistem için ses sistemi arıyorum uygun fiyata..
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.