Şimdi Ara

.........EGREAT M34A media player (WD KİLLER)......... (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
909
Cevap
3
Favori
81.098
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Egreat ile PC arasında Filezilla programı ile bağlantı kurdum, ama pc ye dosya atma işlemi çok yavaş. LAN üzerinden saniyede 3,5 Mb civarında dosya yükleyebiliyorum. Egreat ın hdd sinden PC ye daha hızlı dosya atma yöntemi varmı.
  • egreat aldım arkadaşlar. salı günü geçecek elime.

şimdi çok pahalı olmayan, bir ses sistemi istiyorum ben bu cihaz ile kullanmak için. yardımcı olabilecek var mıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: viperc

Egreat ile PC arasında Filezilla programı ile bağlantı kurdum, ama pc ye dosya atma işlemi çok yavaş. LAN üzerinden saniyede 3,5 Mb civarında dosya yükleyebiliyorum. Egreat ın hdd sinden PC ye daha hızlı dosya atma yöntemi varmı.

Hocam en mantıklısı hdd'yi pcye bağlama sanırım bu işlem için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: slash1

izmirfatihi saolasın ama tam yanıtı anlayamadım
    Eğer bu aleti yani EGREAT M34A alırsam ( DTS destekli diyor ) 5+1 ses sistemim olmadan led tv den ses alabilirmiyim ?(led tv dts destekli değil)
    Alamazsın dersen soru iki olarak 5+1 sistem alsam ses alabilirmiyim.Yani çözücü olarak esas olan tv midir Egreat midir ?

Svg&Syg

dts sesli filmleri led tvinde izlersin sesli olarak sorun olmaz m34 çözer stereo olarak led tvnin hoparlörlerine verir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Esasiyun

hmm, teşekkürler.

dvd konusunda yardımcı olabilecek var mı peki, hangisini destekler vs mkvleri açmak için..

usbden bağlayacağın her dvd-rom olur mkv mp3 ve müzik cdsi dinlemek için
    sorun cihazın dvd yazılımında orijinal dvd filmlerde sorun yaşarsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: ocen76

Electroda çok iyi kampanya var , haberiniz olsun , bende yeni gördüm.
    http://forum.donanimhaber.com/m_38987950/tm.htm
    http://forum.donanimhaber.com/m_38985281/tm.htm

Cihaz TPLink 300mbit N draft tipi Wirelessler ile çalışıyor.
    Electroda olması lazım.

her model olmaz TP_LINK WN821 (ya da atheros chipli başka bir model)

• Arkadaşlar Merhaba,

Dün bir tane Egreat EG-M34A aldım. Evde 2 tane NAS cihazım var: Bir tanesi ZyXEL NSA-220 (eski model), diğeri ise ZyxEL NSA-220 Plus (Yeni model). Dün geceden beri kafayı yedirdi bana !!! Detayları atlıyorum (bugün distribütör firmayla birkaç kere konuşmam, vb.) neticede:

Windows XP Pro Desktop PC'deki paylaşılmış tüm dosyaları görüyor ve oynatıyorum (film, müzik, foto),
    Sandisk 16GB Flash Diskteki tüm dosyaları görüyor ve oynatıyorum (film, müzik, foto),
    eski model ZyXEL NSA-220'de "Media Server Enabled" (DLNA) klasörlerdeki tüm dosyaları görüyor ve oynatıyorum (film, müzik, foto) [herhangi bir kullanıcı adı ve parola girmeksizin, direkt Egreat'ın ana sayfasından],

ancaaaakkk, gelin görün ki,

Yeni model ZyxEL NSA-220 Plus 'da "Media Server Enabled" (DLNA) klasörlerdeki tüm dosyaları görüyor, ancak yalnızca müzik dosyalarını oynatabiliyorum. Film dosyalarını oynatmaya kalktığımda önce "buffering" oluyor, sonra herhangi bir hata mesajı vermeden ekran kararıyor ve de ancak egreat'ı kapatıp açınca düzeliyor. [herhangi bir kullanıcı adı ve parola girmeksizin, direkt Egreat'ın ana sayfasından]. Ne zaman ki, egreat ana sayfasındaki network explorer üzerinden seçe seçe ilerleyip en son aynı klasöre ulaşıp kullanıcı adı ve şifre girerek filmlere geldiğimde o zaman sorunsuz oynuyor. Bu klasörlere kısayol atayıp anasayfaya eklediğimde de problemsiz oynuyor. İlginç yanı müzik dosyalarının oynayıp, film dosyalarının oynamaması.

Ancak kafama takıldı, eskisi oynatamasa anlayacağım, burada durum tam tersi. Acaba cihazlardımdan bir tanesi problemli mi? Bu konuda fikri veya önerisi olan arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler.

Not: Klasörlerin paylaşım ve erişim ayarları (hem eski hem yenideki) birbirinin tamamen aynı (seçenekler biraz farklı olduğu için, mümkün olduğunca aynı diyelim) ve de aynı örnek film dosyalarından bahsediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: izmirfatihi

İyi geceler herkese selamlar forumda ki ilk mesajımı yazmaktayım bu gece itibariyle :)

E-Great EG-M34A ile ilgili tüm mesajları hemen hemen okudum. Zaten cihazı almadan önce de buradan bayağı bi araştırma yaptım. Cihazı 2 hafta kadar önce hiperucuz.com'dan aldım İzmir'de ikamet etmekteyim. Mükemmel bir şekilde cihaz elime siparişimden 1 gün sonra ulaştı. Reklam olmasın ama web'den alacak arkadaşlara tavsiye edebilirim. Cihaz mükemmel ötesi bişey o ufacık cihazın yapabildiklerini görünce insan haliyle şaşırıyor. Çünkü mükemmel donanıma sahip bir PC, laptop veya HTPCde bile bir sürü yazılım ve codecle uğraşmak zorunda kalıyosunuz film izleyebilmek için. Ama bu cihazda neredeyse diyecemicem şimdiye kadar izlediğim denediğim bütün releaseleri sorunsuz oynattı. 720p, 1080p ve daha altı tüm ripleri sorunsuz çalıştırdı. Hatta internetten indirdiğim 720p ve 1080p ufak maç videolarında bile tık demeden sorunsuz çalıştı. Maçları böyle izlemek varmış dedim kendi kendime:). Cihazın en çok beğendiğim kısımlarından biri de arşivimde bulunan eski 700 MB lık DVDRip filmlerimi 1080p'ye mükemmel upscale etmesi oldu. Herşey buraya kadar mükemmel cihazın NMT ve download özelliklerini kullanabilmek için elimde boş duran 500 GB Sata Seagate diskimi cihaza satadan bağladım ve NMT uygulamalarını yükledim. Biraz nette araştırma yaparken NMT Community yazılımına ulaştım burdan da**** premium hesabımı kullanabileceğim ve bi çok kişinin bu cihazda sorunsuz olarak**** premium download yapabildiğini öğrendiğim Download Manager yazılımını gerekli olan herşeyi yapıp yükleyerek kurdum. Öncelikle**** premium hesabımı kullanmadan free downloadları nasıl yapabildiğini denemek amaçlı bir kaç link attım. İlk linki indirdikten sonra Pc de kullandığımız Jdownloader yazılımı gibi**** sistemini kullanarak bekleme süresi dahilinde bekleme yapamıyo ve hemen ardında ki dosyaları deniyo olmazsa listenin sonuna kadar gelip takılıp kalıyo. Sonra**** premium hesabımı tanıtmayı denedim kullanıcı adı ve şifremi gerekli yerlere girdim yazılımın içinden verify butonuna tıkladım ama verify olmadı bi türlü. Yani cihazda şu ana kadar yapamadığım tek şey bu oldu.

Bu anlattıklarımdan sonra bi sorum olacak;
    Bu cihazla**** premium download sorunsuz yapabilen var mı eğer varsa kullandığı NMT yazılımının sürümü ve firmware sürümü hakkında bilgi verebilir mi?

Ben DTS desteği açısından NMT ve firmware yazılımlarının son versiyonlarını yükledim.

Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

Son olarak bişey daha cihaz akıl almaz süper torrent download yapıyo.:)

İzmirfatihi, download manager çalışmıyorsa iki nedeni olabilir 1) NMT Community installerdan utils package da yüklenmeli. Ondaki bir dosya DM için gerekli.
    2) R....Share kullananlar bu hostun web sayfasındaki premium ayarlar bölümünde "direct download" seçeneğini seçmeli.
    Uygulamayı bunları yaptıktan sonra ben kullandım. Şimdilik tekrar PCden downloada döndüm. Sebep de şu: Uygulama henüz çok yeterli değil, tekli download yapıyor. Yazılımcısı çokluya yeni sürümde geçeceğini söylüyor. PCye göre çok önemli bir avantajı var buna karşılık standby konumunda da download mümkün. Bu da demek ki gece ya da evde yokken de download edilebilir. Ve daha az elektrik harcar. Burada M34A ile ilgili ufak bir pürüz var: Aletin kumandasında standby tuşu yok. Ek para ödeyerek üst model kumandası satın almak ya da evrensel kumanda varsa ona cihazı tanıtmak ile bu zorluk aşılabilir. Ben zamanında daha başka bir şey yapıp M34A yerine daha fazla para ödeyerek M32B almıştım. Bu kararımdan memnunum. Yeni cihaz alacak arkadaşlar Egreattr ye baksınlar çünkü şu anda üst modeller kampanyada 350 TLye daha konforlu modellere ulaşmalrı mümkün. NMT uygulamalarında benim favorim bilgisayara bağlı kalmadan güncelleme yaptığım "oversight" adlı movie jukebox. Torrent için de transmission iyi bir uygulama, her ne kadar downloadda bilgisayarın yarı hızında olsa da...

• quote:

Orijinalden alıntı: Esasiyun

egreat aldım arkadaşlar. salı günü geçecek elime.

şimdi çok pahalı olmayan, bir ses sistemi istiyorum ben bu cihaz ile kullanmak için. yardımcı olabilecek var mıdır.

Ben EW den aldım orası en iyi fiyat başka uyguna yok.

Bende uygun bir ses sistemi arıyorum , İB deki DDWG800 sony 700TL iyi fiyat ama ellerinde yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi belmont -- 13 Nisan 2010; 18:57:53 >
  • Arkadaşlar, yok mu fikri olan??

quote:

Orijinalden alıntı: muratu

Arkadaşlar Merhaba,

Dün bir tane Egreat EG-M34A aldım. Evde 2 tane NAS cihazım var: Bir tanesi ZyXEL NSA-220 (eski model), diğeri ise ZyxEL NSA-220 Plus (Yeni model). Dün geceden beri kafayı yedirdi bana !!! Detayları atlıyorum (bugün distribütör firmayla birkaç kere konuşmam, vb.) neticede:

Windows XP Pro Desktop PC'deki paylaşılmış tüm dosyaları görüyor ve oynatıyorum (film, müzik, foto),
    Sandisk 16GB Flash Diskteki tüm dosyaları görüyor ve oynatıyorum (film, müzik, foto),
    eski model ZyXEL NSA-220'de "Media Server Enabled" (DLNA) klasörlerdeki tüm dosyaları görüyor ve oynatıyorum (film, müzik, foto) [herhangi bir kullanıcı adı ve parola girmeksizin, direkt Egreat'ın ana sayfasından],

ancaaaakkk, gelin görün ki,

Yeni model ZyxEL NSA-220 Plus 'da "Media Server Enabled" (DLNA) klasörlerdeki tüm dosyaları görüyor, ancak yalnızca müzik dosyalarını oynatabiliyorum. Film dosyalarını oynatmaya kalktığımda önce "buffering" oluyor, sonra herhangi bir hata mesajı vermeden ekran kararıyor ve de ancak egreat'ı kapatıp açınca düzeliyor. [herhangi bir kullanıcı adı ve parola girmeksizin, direkt Egreat'ın ana sayfasından]. Ne zaman ki, egreat ana sayfasındaki network explorer üzerinden seçe seçe ilerleyip en son aynı klasöre ulaşıp kullanıcı adı ve şifre girerek filmlere geldiğimde o zaman sorunsuz oynuyor. Bu klasörlere kısayol atayıp anasayfaya eklediğimde de problemsiz oynuyor. İlginç yanı müzik dosyalarının oynayıp, film dosyalarının oynamaması.

Ancak kafama takıldı, eskisi oynatamasa anlayacağım, burada durum tam tersi. Acaba cihazlardımdan bir tanesi problemli mi? Bu konuda fikri veya önerisi olan arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler.

Not: Klasörlerin paylaşım ve erişim ayarları (hem eski hem yenideki) birbirinin tamamen aynı (seçenekler biraz farklı olduğu için, mümkün olduğunca aynı diyelim) ve de aynı örnek film dosyalarından bahsediyorum.

• Zor yerden sormuşsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SorrowfulBlackGarlic -- 15 Nisan 2010; 9:31:06 >
  • Merhabalar

EW den bu cihazdan aldım, şimdilik hiçbir sorunum yok,

Kablo çekmek ile uğraşmak istemiyorum. Bu cihaza hangi USB Wi-Fi Dongle i takabiliriz ? Tavsiye edebileceğiniz bir model varsa paylaşırsanız sevinirim.

Saygılar
  • Alete satadan bağlı bir hdd'ye yine alete usb girişinden bağlı bir hdd'den dosya atabiliyoruz değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SorrowfulBlackGarlic

Alete satadan bağlı bir hdd'ye yine alete usb girişinden bağlı bir hdd'den dosya atabiliyoruz değil mi?

bende R2A var.dosya kopyalamada ben taşınabilir usb harddiskten alet içindeki sata HDD ya kopyalama yapıyorum.herald m34 de de vardır bu özellik.
  • Filezilla isimli program sayesinde rahat bir şekilde dosyaları hdd ler arasında kopyalayabilirsiniz. Eğer Egreat ın hdd sini paylaşıma acabilirseniz ağ bağlantılarından da aynı işlemleri yaparsınız.
    Kopyalama işlemlerini bilgisayar olmadan da Egreat ın üzerinden yapabilirsiniz. Ama bu biraz daha zahmetlidir.
  • Teşekkürler bilgiler için. Şu an için internet bağlantım olmadığından Egreat üzerinden aktarım yapacağım o zaman. Zaten izleyeceğim filmleri izlemeden önce atarım sonra izlerim çok sorun olmaz benim açımdan, tek tek atacağım için.
  • Arkadaşlar buradaki tavsiyelere uyarak ben de bu cihazdan aldım hakikaten boyuna göre çok iyi işler yapan bir cihazmış, yazılım desteği böyle iyi oldukça hiç sorunsuz uzun süre kullanılır bence. Kumandasında da yığınla tuş olmasına rağmen kullanımı çok kolay bir çok şeyi kısa sürede çözdüm update yaptım nmt uygulamalarını indirip yükledim (Tek sorun sitenin hızı çok çok düşük toplam 60 mb ı 1 saatte indirdim sanırım 15k ile indiriyordu)

Çok fazla deneme şansım olmadı bir iki bluray izledim çok sorunsuz gösterdi. Cihazla ilgili çözemediğim bir iki sorun var.

1. Avi izlerken ses gain olarak çok yüksek geldi ve cihazın sesini -4 e getirdim bu normal mi (0 da iken cızırtılı) Bluray ve dvd de böyle bir sorun olmadı, gerçi sorun sayılmaz sesini kısarım olur.

2. Cihazı evdeki modeme kablo ile bağladım, bilgisayarda ağ bağlantılarında iki şekilde çıktı bir laptop bağlamışım gibi harddisk şeklinde bir de konsoluna gireceğim şekilde (adını hatırlamıyorum) İkinci ikona tıkladığımda direk ie açılıyor konsola girip torrent uygulamalarını kontrol ediyorum. Harddisk e tıkladığımda şifre sordu o da nmt/1234 müş orayı da çözüp aletin harddiskine de ulaştım. Fakat burada pc den cihaza film aktarmak istediğimde feci yavaş 2mbps ile yüklüyor, ama aynı kabloyu bir laptop a taktığımda 10-15 mbps ile yüklüyor, bunun sebebi nedir, nasıl çözerim bulamadım.

3. Cihazın konsoluna dışardan bir bilgisayardan girmek istediğimde (mesela işten) adres satırına ne yazmam gerekiyor? Meselahttp://192.168.1.1/nmt (bunun yerine benim internete girdiğim ip) gibi birşey olması lazım diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi norepinefrin -- 19 Nisan 2010; 11:31:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: norepinefrin

1. Avi izlerken ses gain olarak çok yüksek geldi ve cihazın sesini -4 e getirdim bu normal mi (0 da iken cızırtılı) Bluray ve dvd de böyle bir sorun olmadı, gerçi sorun sayılmaz sesini kısarım olur.

2. Cihazı evdeki modeme kablo ile bağladım, bilgisayarda ağ bağlantılarında iki şekilde çıktı bir laptop bağlamışım gibi harddisk şeklinde bir de konsoluna gireceğim şekilde (adını hatırlamıyorum) İkinci ikona tıkladığımda direk ie açılıyor konsola girip torrent uygulamalarını kontrol ediyorum. Harddisk e tıkladığımda şifre sordu o da nmt/1234 müş orayı da çözüp aletin harddiskine de ulaştım. Fakat burada pc den cihaza film aktarmak istediğimde feci yavaş 2mbps ile yüklüyor, ama aynı kabloyu bir laptop a taktığımda 10-15 mbps ile yüklüyor, bunun sebebi nedir, nasıl çözerim bulamadım.

1- setup'tan ses seçeneklerini değiştirerek deneyin(ses bağlantısını nasıl yaptığınızı yazmamışsınız, optik, hdmi vs)

2- maalesef o yavaşlığın çaresi yok. kullanılan yazılımın yüzünden olduğu söylendi. indirdiğinizi "rar"lı bir medyayı açmak da aynı kopyalamak gibi çok uzun bir süre alıyor.

torent için NMT Community installer programı vasıtasıyla "transmission"u kurmanızı öneririm. pcnizden kısa yol atayarak da cihaza bağlanıp dosya ekleyip çıkarabilirsiniz.

• cevap için teşekkürler,

transmission kurdum ve bir iki film indirdim şimdi bunları rar dan çıkartmaya çalışıyorum ama 10 gb lık dosya için 1.5 saat sürecek diyor (bilgisayardan myihome ile bağlanıp yaptım). Cihazı almadan önce filmleri otomatik olarak rar dan çıkarttığını okumuştum acaba bunu nasıl yaparım? Ya da bilgisayardan yapmam gerekiyorsa da bu işlemi nasıl hızlandırırım?
  • Selamlar,cihazı bende dün aldım.Gerçekten çok ullanışlı.Yalnız bir iki şey sormak isterim.Ses ve video ayarlarında ideal ayar ne olmalı.Burdaki ideal oranları verebilirseni< çok sevinirim.Örn;1080 i var 1080 p var bunların 50-60 ghz olanları var.Yanısıra 720 lerde var.En güzel görüntü için bunları ne şekilde ayarlamak gerekir ?

Sevgi ve Saygılarımla.
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.