Şimdi Ara

.........EGREAT M34A media player (WD KİLLER)......... (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
909
Cevap
3
Favori
81.098
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: norepinefrin

cevap için teşekkürler,

transmission kurdum ve bir iki film indirdim şimdi bunları rar dan çıkartmaya çalışıyorum ama 10 gb lık dosya için 1.5 saat sürecek diyor (bilgisayardan myihome ile bağlanıp yaptım). Cihazı almadan önce filmleri otomatik olarak rar dan çıkarttığını okumuştum acaba bunu nasıl yaparım? Ya da bilgisayardan yapmam gerekiyorsa da bu işlemi nasıl hızlandırırım?

otomatik rar'dan çıkarmayı öğrenir de buraya yazarsanız sevinirim. dediğim gibi ben de aynı dertten muzdaribim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: slash1

Selamlar,cihazı bende dün aldım.Gerçekten çok ullanışlı.Yalnız bir iki şey sormak isterim.Ses ve video ayarlarında ideal ayar ne olmalı.Burdaki ideal oranları verebilirseni< çok sevinirim.Örn;1080 i var 1080 p var bunların 50-60 ghz olanları var.Yanısıra 720 lerde var.En güzel görüntü için bunları ne şekilde ayarlamak gerekir ?

Sevgi ve Saygılarımla.

sorduklarınız tvnize ve yaptığınız bağlantıya göre değişir.

mesela tvniz fullhd ise kumandadaki "tv mode"(umarım yanlış hatırlamıyorumdur, ben pek kullanmıyorum) tuşu ile izleyeceğiniz medyanın durumuna göre çözünürlüğü seçersiniz.
    mesela benim tv'im 720p. çıkışı setuptan 720p olarak seçtim, hiç değiştirmiyorum.

ses sisteminiz varsa ve dts çözüyorsa yine setuptan "digital raw" olarak ayarlayın, bırakın sesi sisteminiz çözsün.

kısacası görüntü ve ses sisteminize göre ayarlarınız size has olmalı. standart bişey yok.

• Proxy1 öncelikle ilgin için çok teşekkür ederim.

Benim televizyonum Samsung Led tv Full HD - 100 Hz.ve audio da dts desteği yok.(aleti almamın ana sebebi bu-ses sitemim maalesef yok) Bu anlamda 1080p mi 1080i mi seçmeliyim.50 ghz mi 60 ghz mi olmalı ?net birşey söylerseniz bilgim çok olmadığından aynen uygulayacağım :-)

Ayrıca player özelliği yanısıra diğer uygulamalarıda çalıştırmak istiyorum.Ama sadece 2,5 luk usb diskim var.Mutlaka ve mutlaka sata disk mi almalıyım.Yoksa bu şekilde de performanssız olsada torrentlerden veya rapidden dosya indirme işlemi yapma durumum varmıdır ?Akşam nmt uygulaması indirdim ama pc ye bir türlü kuramadım.Sunucu adını istiyor ama default olarak gelen ismi bir türlü kabul etmiyor.

Şu nmt-torrent işlemleri için ve player harici yapılacakları bilgili bir arkadaş derleyip toparlayıp sırasıyla yazarsa benim gibi acemilerde kolayca işlemleri yapabilir.Var mı bir babayiğit ?

Sevgi ve Saygılarımla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slash1 -- 22 Nisan 2010; 13:27:49 >

• quote:

Proxy1 öncelikle ilgin için çok teşekkür ederim.

Benim televizyonum Samsung Led tv Full HD - 100 Hz.ve audio da dts desteği yok.(aleti almamın ana sebebi bu-ses sitemim maalesef yok) Bu anlamda 1080p mi 1080i mi seçmeliyim.50 ghz mi 60 ghz mi olmalı ?net birşey söylerseniz bilgim çok olmadığından aynen uygulayacağım :-)

Ayrıca player özelliği yanısıra diğer uygulamalarıda çalıştırmak istiyorum.Ama sadece 2,5 luk usb diskim var.Mutlaka ve mutlaka sata disk mi almalıyım.Yoksa bu şekilde de performanssız olsada torrentlerden veya rapidden dosya indirme işlemi yapma durumum varmıdır ?Akşam nmt uygulaması indirdim ama pc ye bir türlü kuramadım.Sunucu adını istiyor ama default olarak gelen ismi bir türlü kabul etmiyor.

Şu nmt-torrent işlemleri için ve player harici yapılacakları bilgili bir arkadaş derleyip toparlayıp sırasıyla yazarsa benim gibi acemilerde kolayca işlemleri yapabilir.Var mı bir babayiğit ?

Sevgi ve Saygılarımla.

merhaba,

dediğim gibi benim 1080i/p / 720p deneme ve aradaki farkları görme şansım yok. dolayısı ile kesin şudur diye bişey diyemem.
    bir-iki deneme yapın, hangi ayarda hangi çözünürlüklü medyanın görüntüsünü beğendiyseniz o ayarda bırakın.
    olmadı izleyeceğiniz medyaya göre kumandadan anında çözünürlüğü değiştirebilirsiniz.
    mesela düşük çözünürlüklü medyada problem çıkmıyorsa 1080i 60hz de ayarlayıp bırakın.

diğer özellikler için mutlaka sata disk olmalı, usb disklere nmt uygulamaları kurulmuyor. sata disk alacaksanız cihazın web sayfasında mutlaka "uyumlu disk listesi"ne göre alın.

nmt uygulamalrı pcye değil, pc kanalı ile cihaza bağlayacağınız sata diske kuruluyor.
    torent indirmek için sata disk alıp nmtnin torent uygulamalrından olan "transmission"u kurmanız yeterli.

kolay gelsin.

• Otomatik rardan çıkartma özellikli deluge adlı bir program varmış. Programa çeşitli pluginler yükleniyormuş ve bunların arasında extractor adında bu işi yapan bir plugin de varmış, ama bu program nmt community installer içerisinde var mı bilmiyorum akşam bakacağım. Yoksa da yükleniyor anladığım kadarıyla ama biraz linux telnet bilgisi gerektiriyor, bu bilgiler de bende çok olmadığı için yükleyemem sanırım
  • arkadaşlar bu cihaz ile dizüstünü karşılaştırsak 7/24 download yaptığımızda elektrik faturasından ne kadar kar ederiz?
  • standart bir pc nin 200 - 250 watt civarında enerji harcadığını varsayarsak, Egreat ise 50 watt kadar elektrik harcamaktadır. Buna Göre ;
    (Elektrik birim fiyatı 1 Kw için 0,26 TL civarında dersek)

Bir bilgisayar için ;
    1 Saatte 0,25 Kw X 0,26 TL = 0,065 TL
    1 Günde 24 Saat X 0,065 TL = 1,56 TL
    1 Ayda 30 Gün X 1,56 = 46,80 TL

Bir Egreat için ;
    1 Saatte 0,05 Kw X 0,26 TL = 0,013 TL
    1 Günde 24 Saat X 0,013 TL = 0,312 TL
    1 Ayda 30 Gün X 0,312 TL = 9,36 TL
  • quote:

Orijinalden alıntı: viperc

standart bir pc nin 200 - 250 watt civarında enerji harcadığını varsayarsak, Egreat ise 50 watt kadar elektrik harcamaktadır. Buna Göre ;
    (Elektrik birim fiyatı 1 Kw için 0,26 TL civarında dersek)

Bir bilgisayar için ;
    1 Saatte 0,25 Kw X 0,26 TL = 0,065 TL
    1 Günde 24 Saat X 0,065 TL = 1,56 TL
    1 Ayda 30 Gün X 1,56 = 46,80 TL

Bir Egreat için ;
    1 Saatte 0,05 Kw X 0,26 TL = 0,013 TL
    1 Günde 24 Saat X 0,013 TL = 0,312 TL
    1 Ayda 30 Gün X 0,312 TL = 9,36 TL

teşekkür ederim . çok açıklayıcı bir bilgi oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Proxy1

quote:

Proxy1 öncelikle ilgin için çok teşekkür ederim.

Sevgi ve Saygılarımla.

merhaba,

dediğim gibi benim 1080i/p / 720p deneme ve aradaki farkları görme şansım yok. dolayısı ile kesin şudur diye bişey diyemem.
    bir-iki deneme yapın, hangi ayarda hangi çözünürlüklü medyanın görüntüsünü beğendiyseniz o ayarda bırakın.
    olmadı izleyeceğiniz medyaya göre kumandadan anında çözünürlüğü değiştirebilirsiniz.
    mesela düşük çözünürlüklü medyada problem çıkmıyorsa 1080i 60hz de ayarlayıp bırakın.

diğer özellikler için mutlaka sata disk olmalı, usb disklere nmt uygulamaları kurulmuyor. sata disk alacaksanız cihazın web sayfasında mutlaka "uyumlu disk listesi"ne göre alın.

nmt uygulamalrı pcye değil, pc kanalı ile cihaza bağlayacağınız sata diske kuruluyor.
    torent indirmek için sata disk alıp nmtnin torent uygulamalrından olan "transmission"u kurmanız yeterli.

kolay gelsin.

Anladığım kadarıyla ; bende 3 tane hdd var sata yok usb üzerinden bağlasam torrent indiremezmiyim ???

• quote:

Orijinalden alıntı: Am@deus

Anladığım kadarıyla ; bende 3 tane hdd var sata yok usb üzerinden bağlasam torrent indiremezmiyim ???

ne yazık ki indiremezsiniz.
    torent, rapid, radyo, video siteleri vb gibi uygulamaları kullanmak için sata şart
  • quote:

quote:

torent, rapid, radyo, video siteleri vb gibi uygulamaları kullanmak için sata şart

Cevap için teşekkür ederim sata hdd alsam bile 3tb açıkta kalıcak neyse bu cihazdan vazgeçmem daha iyi olucak , saygılar....
  • quote:

quote:

Birde aklıma takıldı Egreat M33A alsam aynı cevaplarmı geçerli ??? İlla egreat alıcam zorluyorum
  • Egreat M33A modelinde de hdd takmanız lazım. Samba programlarını kullanabilmeniz için hdd ye ihtiyacınız var ve egreat hdd yi EXT3 olarak biçimlendirir.
  • quote:

quote:

quote:

Birde aklıma takıldı Egreat M33A alsam aynı cevaplarmı geçerli ??? İlla egreat alıcam zorluyorum

ya bişey sorcam nasıl torrent indiriyoruz açıklayacak birisi var mı?

• Herkese selamlar,
    Sata diski edinip nmt uygulamalarınında bir kısmını kurdum.
    Tabi olayın büyük bir kısmı hallolmuş oldu.
    Ama sorular bitmez tabii.Sata diski öyle naylondan çıktığı gibi bağlayıp e-great ın üzerine koydum.Bu normalmidir?Kutu ıvır zıvır birşey gerekirmi ?
    Diğer bir sorumda rapidden linkleri downloadmanager in içine attıktan sonra bilgisayarı tümden kapatırsak yükleme devammı ediyor ?Ediyorsa partları nereye yüklüyor ?
    Download Location:/share/Download/ ??? Yani Sata içinde buraya ?

Birde bu sataya yine e-great üzerindeki usb den bağlı 2,5 luk harici diskten kopyalama yapıyorum ama o kadar yavaşki anlatamam.Bu böylemidir yanlış birşeylermi var.Haybeden harici disk aldım gibi geldi bana...

Yanısıra başlatmaya çalıştım linkleri kopyalayıp yapıştırdım ama nafile.Bir ürlü başlamadı download etmeye

Saygı ve Sevgilerimle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slash1 -- 24 Nisan 2010; 19:23:36 >

• Bendeki Egreat M34A cihazı eski firmware olduğundan DTS sesleri çözmüyor. Yeni firmwarede bu sorun ortadan kalkıyormuş galiba. Yalnız USB Disk ile güncellemeyi birtürlü yapamadım. Nasıl yapılıyor? Güncelleme dosyasını alet nasıl algılıyor?
  • furtem ;
    Egreat ın sitesinden çektiğiniz Rar dosyasının içinden 2 tane dosya çıkacak.. onları USB flash diske atın.

Cihazı açıp flash diski takın.. Menüden (video, müzik, resim sembolleri olan) browser sembolüne tıklayın. USB nin içindeki dosyaları göreceksiniz.. oradan Linda.html isimli dosyayı seçip tıklayın.. Güncellemeyi bulup haber verecek.. Üstüne tıklayınca 7-8 dakikada işlem bitecek..

slash1 ;
    Hdd yi direk bağlamanız da herhangi bir sorun yoktur. bende aynı şekilde kullanıyorum. harici disk kutusunun içine koymanızda fayda vardır. Hdd yi Egreat ın üstüne koymayın bence. Hdd ısınan bir cihaz zaten alttan da Egreat ın ısısını alırsa gereğinden fazla ısınır.
    Download manager bilgisayarı kapattıktan sonra bile devam eder. Egreat ı kullanmazsanız bir süre sonra stand bay konumuna geçer, ama download yine de devam eder. Yazdığınız dizinin içine partları atmaktadır.
    Egreat üzerinden kopyalama işlemleri çok yavaştır. ben bile pc ye kopyalarken saniyede 2,5 - 3 MB hızları görmekteyim. Daha hızlı kopyalama için sata hdd yi SATA - USB kablo yada pc nizde ESATA bağlantısı varsa ESATA - SATA kablo ile pc ye bağlamanız gerekli. Egreat ın hdd sini pc direk görmez onun için Ext2fsd isimli programı kurmanız gerekli.
    Download Manager ın son sürümü sorunludur. Son sürümü yerine 3.0.7 sürümünü kullanmanızı tavsiye ederim.

• Arkadaşlar, çok basit bir soru soracam, bana kısa ve net yanıt verirseniz sevinirim.
    WD hd media player'ın gen 1 olanından kullanıyorum ama cihazı satacam yakında.
    Benim film indirmeyle işim olmuyor, sadece elimdeki mkv ve m2ts filmleri izliyorum. Epey de film var elimde.
    Ben wd hd media player ın gen 2 olanından mı, egreat ın r2a modelinden mi yoksa bu m34a dan mı almalıyım?
    Dediğim gibi netle işim olmuyor, sadece film izliyorum ama gen 1 modelinde bazı mkv filmlerdeki pikselleşme, yeşil ekran görüntülerini artık hiç görmek istemiyorum.
    Abimde gen 2 var ve benim bikaç filmde yaşadığım sorunları o hiç yaşamıyor.
    Ama ben daha iyi bir cihaz varsa onu almak isterim.
    Bana lütfen bir öneride bulunun..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wolverine

Arkadaşlar, çok basit bir soru soracam, bana kısa ve net yanıt verirseniz sevinirim.
    WD hd media player'ın gen 1 olanından kullanıyorum ama cihazı satacam yakında.
    Benim film indirmeyle işim olmuyor, sadece elimdeki mkv ve m2ts filmleri izliyorum. Epey de film var elimde.
    Ben wd hd media player ın gen 2 olanından mı, egreat ın r2a modelinden mi yoksa bu m34a dan mı almalıyım?
    Dediğim gibi netle işim olmuyor, sadece film izliyorum ama gen 1 modelinde bazı mkv filmlerdeki pikselleşme, yeşil ekran görüntülerini artık hiç görmek istemiyorum.
    Abimde gen 2 var ve benim bikaç filmde yaşadığım sorunları o hiç yaşamıyor.
    Ama ben daha iyi bir cihaz varsa onu almak isterim.
    Bana lütfen bir öneride bulunun..

imzamdaki egreati alırsan gerçekten problem yaşamazsın.

• benim bir sorun var, belki daha önceden sorulmuştur bilemiyorum, cihazın
    firmware ini kılavuzda anlatıldığı şekilde yapmama ve sata hdd takmama rağmen
    kurulum menüsünde nmt kurulum sihirbazı menüsü çıkmıyo.o yüden nmt uygulamalarını
    kuramıyorum.

usb diskime hem firmware hem de nmt uygulma yazılımını attım ama sadece linda.html
    dosyasını görüyor.

ne yapmama lazım? yada bir yerde yanlış mı yapıyorum?
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.