Şimdi Ara

.........EGREAT M34A media player (WD KİLLER)......... (44. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
909
Cevap
3
Favori
81.199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Audio konusunda sorum olacak, cevaplayabilecek biri olursa hora geçer.

NMT bağlantımı AVR ile yapıyorum. HDMI kabloyla ses ve görüntü gönderiyordum. Ama AAC format sesler için "digital (RAW)" seçeneğinden ses gelmiyordu, ben de optik ses kablosu alana kadar "analog" kullandım.

Optik ses kablosu aldım, digital'i hala seçemiyorum. Daha doğrusu seçiyorum ama ses çıkmıyor, dolayısıyla yine "analog" kullanıyorum. Bu seçeneği nasıl digital okutabiliriz?

Ayrıca...
    AAC ses koduyla 6 kanal riplenmiş mp4 filmlerde optik kabloyu kullanırsam 2 kanal stereo ses alabiliyorum. AVR bunu Dolby ProLogic yapabiliyor ve 6 kanala çıkıyor. Ama bunun, downmix mi diyorlar, nedir, doğal olmadığını düşünüyorum.

HDMI kabloyu geri taktığımda ancak 6 kanal ses oluyor.

Haybeye mi almışım yani optik ses kablosunu? Bu sorunla karşılaşan var mı? Çözüm nedir? Optik ses kablosundan her şeyi digital alıp, 6 kanal riplenmiş AAC kodunu hakkıyla açamayacak mıyım?

• optiki haybeye almışsın tabii ki ne farkı var hdmi ile o da digital o da digital

sanırım son chipler hariç 8635ler aacyi 2 kanal çözer

nereden bulursunuz böyle ripleri bilmem ki yani aac stereo olarak dinlenmeli aksi halde digital seçtiğinde de muhtemelen bitstream eder de aac çözen avr var mı ben duymadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: aziz0571

quote:

Orijinalden alıntı: lcevik

Slm arkadaşlar M34A'ı yeni aldım ve Popcorn Hour-A110 nun yazılımını attım cihaz şuan için popcorn oldu güzelde çalışıyor. Benim sorunum NMT yükleyemiyorum seagate 1 tb. harddiskini aldım cihaza taktım ama ne hikmetse NMT yazılım kurma menüsünü göremiyordum biraz araştırma ile harddiski uyumsuz olduğunu öğrendim. dedik bunu bilgisayara takalım bilgisayardaki 500 gb. seagate NMT için cihaza takarız dedik akşam gene aynı. Usb beleke içine sadece "syb8634.nmt" atıyorum ama hiçbirşey olmuyor. Bu NMT nasıl kuruluyor arkadaşlar bilmediğim bir noktamı var 10 gündür bütün işim bu oldu.

flaş belleğin fat 32 formatlı olmalı.

NTM yazılımını hiç bir klasörün içine koymayacaksın.direk flaşa atacaksın.

nmt yi kurarkende yeni kurulum seçeneği ile kuracaksın.hdd formatlanır ve içinde ne varsa silinir onun için hdd de hiç bir şey olmasın.

Yeni kurulum seçeneği gelmiyor benim düşüncem harddisk seçiyor galiba öyle değilse neden olmuyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: aziz0571

quote:

Slm arkadaşlar M34A'ı yeni aldım ve Popcorn Hour-A110 nun yazılımını attım cihaz şuan için popcorn oldu güzelde çalışıyor. Benim sorunum NMT yükleyemiyorum seagate 1 tb. harddiskini aldım cihaza taktım ama ne hikmetse NMT yazılım kurma menüsünü göremiyordum biraz araştırma ile harddiski uyumsuz olduğunu öğrendim. dedik bunu bilgisayara takalım bilgisayardaki 500 gb. seagate NMT için cihaza takarız dedik akşam gene aynı. Usb beleke içine sadece "syb8634.nmt" atıyorum ama hiçbirşey olmuyor. Bu NMT nasıl kuruluyor arkadaşlar bilmediğim bir noktamı var 10 gündür bütün işim bu oldu.

flaş belleğin fat 32 formatlı olmalı.

NTM yazılımını hiç bir klasörün içine koymayacaksın.direk flaşa atacaksın.

nmt yi kurarkende yeni kurulum seçeneği ile kuracaksın.hdd formatlanır ve içinde ne varsa silinir onun için hdd de hiç bir şey olmasın.

Yeni kurulum seçeneği gelmiyor benim düşüncem harddisk seçiyor galiba öyle değilse neden olmuyor.

başka bişi aklıma gelmiyor.bide hdd değiştirmek kalıyor.

• bana yardımcı olucak bi arkadaş yok mu acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cesar_

ben m34a ile harici hdd( e-sata ile bağlı ext3 formatında) kullanıyorum daha önce usb-ntfs hdd kullanırken takılan yerlerde takılma yaşamıyordum ama son izlediğim belgeselde (büyük göçler 1080p) bazı sahnelerde zorlandı ve takılmalar oldu bu normal mi egrerat ın video ayarı 720p de...

Eh, 1080p belgeseli 720p'de oynatmaktan kelli sorun yaşıyor olmayasınız? Aynı belgesel bende de var, e-sata ntfs hard disk ve daha sonra kutulayıp, usbden kullandığım ntfs formatlı 1.5 tb externaldan sorunsuz oynatıyor.
    Bir ara video ayarlarında "auto" seçeneğiyle kullanıyordum. Üç beş seferde bir ana menü - kullanıcı arayüzünde çözünürlük düşünce ayarı default olarak 1080p'ye aldım. Şimdi sorun yaşamıyorum. Ha, arayüzde çözünürlük düştüğünde, yine ayarlar sayfasında "save" tuşuna basınca düzeliyordu ama yine de zırt pırt yapmayayım demiştim.

• quote:

Orijinalden alıntı: sadays

optiki haybeye almışsın tabii ki ne farkı var hdmi ile o da digital o da digital

sanırım son chipler hariç 8635ler aacyi 2 kanal çözer

nereden bulursunuz böyle ripleri bilmem ki yani aac stereo olarak dinlenmeli aksi halde digital seçtiğinde de muhtemelen bitstream eder de aac çözen avr var mı ben duymadım

Evet, evet. Haybeye almışım gerçekten. Ama dediğim gibi, sadece AAC'yi Digital (RAW) kullanma sevdasına almıştım. Yine HDMI audioya döndüm tabii ki.

Ha bu arada öyle ripleri nereden buluyorsunuz demişsiniz ya, ortalıkta bir alay mp4 rip var. Arada yer darlığından mütevellit bazı filmleri h264-mpeg4 indirdim durdum. E, her şeyin x264 mkv'si olmuyor ortalıkta, ya da 2 kat fazla yer kaplıyor... falan ve filan...

Cevat için teşekkürler :)

• hocam benim lcd 1080p desteklemiyor 1080i de denedim yine yaptı anlamadım daha önce ntfs olarak kullanırken başka bir belgeselin bir yerinde takılma yapıyordu ext3 formatladıktan sonra düzeldi filmlerde sorun yaşamıyorum ama bu belgeselde oldu nedense lcd nin 1080p desteklememesi etkiler mi bu yönde acaba ?
  • Arkadaşlar ben m34a da 01-17-100516-15-pop-403-000 modlanmış yazılımı kullanıyorum. Aletin menusunden firmware update'i kontrol edince 23 aralık 2010 tarihli yeni bir yazılım olduğunu gördüm. Acaba bunu yüklemelimiyim. Yada bu yazılımı yükleyip kullanan varmı? Yeni firmware'de kablosuz bağlantı sorununun çözüldüğü yazıyor. Zaten bende de kablosuz ağa bağlanırken sorun var. Merak ettiğim modlanmış yazılım üzerine bu yeni yazılım atılabiliyormu? Bilen, deneyen yada kullanan arkadaş varda cevap yazarsa sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrahsy

Arkadaşlar ben m34a da 01-17-100516-15-pop-403-000 modlanmış yazılımı kullanıyorum. Aletin menusunden firmware update'i kontrol edince 23 aralık 2010 tarihli yeni bir yazılım olduğunu gördüm. Acaba bunu yüklemelimiyim. Yada bu yazılımı yükleyip kullanan varmı? Yeni firmware'de kablosuz bağlantı sorununun çözüldüğü yazıyor. Zaten bende de kablosuz ağa bağlanırken sorun var. Merak ettiğim modlanmış yazılım üzerine bu yeni yazılım atılabiliyormu? Bilen, deneyen yada kullanan arkadaş varda cevap yazarsa sevinirim.

:) Cevap gelmesini beklemeden ben yeni yazılımı sorunsuzca yükledim ve firmware update sayfasında da yazıldığı gibi kablosuz ağa bağlantı sorunu çözülmüş. Mp3 dinlerken de karışık çalma modu gibi ufak eklentiler mevcut yeni yazılımda.

• m33a bende kullanıyorum konuya bayağıdır bakmıyordum yeni yazılımmı geldi ??
  • Yeni firmware'de bazılarımızı sevindiren bir gelişmenin eksisini yazayım dedim.
    Dosya içinde "shuffle" yaparak müzik dosyalarını çalabiliyoruz ya artık, ne yazık ki yazılan algoritma yeterince iyi olmadığı için, dosya içinde kalan şarkılar yerine, tekrar tüm liste baz alınarak bir "shuffle" yapılıyor. Şarkı daha önce çalındıysa oynatma duruyor, tekrar liste menüsüne dönüyoruz. :S

Örnekleyeyim: Elimizde "a, b, c, d, e" şarkılarının bulunduğu bir liste var. Shuffle yaptık. Önce "d"yi çaldı, ardından "b"yi, "a"yı, shuffle'da tekrar "d" geldi, "c" ve "e" çalınmadan program durdu.

Nerede bu Çinliler, nerede bu devlet :D

(hah, tek derdim buymuş gibi... neyse, aklıma geldi, not edeyim dedim. Belki ben yanlış yapıyorumdur. Her halukarda, iyi pazarlar :))
  • her yerde m34a arıyorum ama nafile. istanbuldaki tüm electroworldleri arattım yok :( gelecek diyolar ama zamanı belli değil. wd alsammı, beklesemmi diye kara kara düşünüyorum.kullanan arkadaşlardan fikir bekliyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: eclipssse

her yerde m34a arıyorum ama nafile. istanbuldaki tüm electroworldleri arattım yok :( gelecek diyolar ama zamanı belli değil. wd alsammı, beklesemmi diye kara kara düşünüyorum.kullanan arkadaşlardan fikir bekliyorum..

benimkini satayım,niye sağda solda arıyorsun
  • quote:

her yerde m34a arıyorum ama nafile. istanbuldaki tüm electroworldleri arattım yok :( gelecek diyolar ama zamanı belli değil. wd alsammı, beklesemmi diye kara kara düşünüyorum.kullanan arkadaşlardan fikir bekliyorum..

Bursa'da 1 tane vardı geçen hafta baktığımda
  • quote:

Egreat M34A'ların devamı olmayacak.
    Şu an için Egreat R6A ve R6B bulabilirsiniz.
  • Ben de S1A için yeni yazılım bekliyorum. Sanırım M34A'nın yerine S1A geçti.
  • Arkadaşlar 1 hafta önce 2 adet buldum Ankaradaki 365 AVM den. Arkdaşa aldırdım.1 haftadır foruma giremediğimden yazamadım.1 tanesi teşhir ürünü ama sorun değil. Yanına da 1,5tb XS HDD aldım.Filmlerimi yükledim sorunsuz çalışıyor maaşallah.
    Şimdide yazılım güncellemesi için araştırma yapıyorum fakat soru işaretleri var kafamda.forumun önceki sayfalarında 2 ayrı yazılım linki yollamış arkadaşlar.Birde egreatin kendi sitesine baktım (ingilizce sitesine) yazılım sayısı 3e cıktı.Bunlardan en sağlıklı ve sorunsuz olanı hangisidir acaba.Yardımlarınızı bekliyorum.
  • :) araştırmayı yaparken şu an yazdığım son sayfayı okumamışım. şimdi okudum.arkadaşlar 2010 tarihli yazılımdan da bahsetmişler.
    fakat son yazılımın video ve ses performansıyla ilgili bir yorum yok.güncellemeyi yapan arkadaşlardan mkvlerdeki görüntü ve ses yorumlarını yazılımın artılarını eksilerini rica ediyorum.
    Saygılarımla.
  • TP-LINK TL-WN821N usb adapterin ağ kurulumu hakkında detaylı kurulum bilgisi nerden bulabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mydonnoz -- 26 Şubat 2011; 23:41:37 >
  • 
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.