Selamlar, GG dan -(kargodan kaynaklanan bazı problemler olsa da) cihazımı aldım ve kullanmaya basladim, cihaz gorunus ve fonksiyonlar acisinda oldukca guzel gorunuyor
forumdaki bilgiler ve klavuzun tesviginin yaninda popcornhour hocamızın un da forumlarda performansı arttırdığına yönelik acıklamaların neticesinde CS_rev0.9.6_R1-II_FW_2.5.0.2 modlu yazılımı yukledim ve ardından patchi de yaptim.. Modlu yazilimdan sonra ciddi sorunlar basgosterdi, iki kez kürdan yöntemi ile kurmama ragmen 1) Modlu yazılımdan sonra HDMI dan kesinlikle ses aktaramıyorum. (LPCM modunda) 2) BT aktif ettigim zaman web ustunden USB stick gorunmuyor, ancak \\venus\ baglandigimda rahatlikla USB icerigini gorebiliyorum.. Birden fazla memory stick ile denedim (Hem NTFS hem FAT 32 formatlayarak) ancak BT ye diski gostermeyi başaramadım 3) Transfer torrent denedigimde ise torrent indirmeye basladiktan bir sure sonra cihaz kilitleniyor ve kesinlikle erisilmiyor, kumanda uzerinden kapatıp acinca ise torrent bilgisi bir daha gorunmuyor.
Herhangi bir forum uyesi bu sorunları yasadi mi bilemiyorum ama fikirlerinizi bekliyorum
Cİhazın orjinal yazılımına tekrar donerek denemeyi dusunuyorum.. Bununla ilgili link nedir.. Aynı sorunlar devam ederse sanirim cihazda bir problem var
Öncelikle CS modlaması yada yaptığımız patch cihazın performansını değiştirmemekte çünkü çekirdek yazılıma dokunmayıp sadece bazı linkler ve kısa yollar konulmaktadır. 1) Orjinalde nasıldı bilmiyorum ama ben AVR ile kullandığım için RAW dışında seçmemiştim. Sadece TV den HDMI ile bağlanmasında sıkıntı oluşturabilir. (Ses sistemi edinmenizi şiddetle tavsiye ederim.Filmler sadece görüntü demek değildir) 2) BT ile USB belleğin çok alakası olmaması gerekiyor. Samba server ı açtığınıza emin misiniz??? 3) Ben bir çok film indirdim hiç başıma gelmemişti.
En baştada dediğimiz gibi sadece Amotörce birşeyler yapıp insanlarla paylaşmaktayız. Suçlamalarınızı firmaya iletirseniz daha iyi olacaktır. Ben de cihaza daha fazla teknik destek verilmesini isterdim doğrusu...
Selamlar, GG dan -(kargodan kaynaklanan bazı problemler olsa da) cihazımı aldım ve kullanmaya basladim, cihaz gorunus ve fonksiyonlar acisinda oldukca guzel gorunuyor
forumdaki bilgiler ve klavuzun tesviginin yaninda popcornhour hocamızın un da forumlarda performansı arttırdığına yönelik acıklamaların neticesinde CS_rev0.9.6_R1-II_FW_2.5.0.2 modlu yazılımı yukledim ve ardından patchi de yaptim.. Modlu yazilimdan sonra ciddi sorunlar basgosterdi, iki kez kürdan yöntemi ile kurmama ragmen 1) Modlu yazılımdan sonra HDMI dan kesinlikle ses aktaramıyorum. (LPCM modunda) 2) BT aktif ettigim zaman web ustunden USB stick gorunmuyor, ancak \\venus\ baglandigimda rahatlikla USB icerigini gorebiliyorum.. Birden fazla memory stick ile denedim (Hem NTFS hem FAT 32 formatlayarak) ancak BT ye diski gostermeyi başaramadım 3) Transfer torrent denedigimde ise torrent indirmeye basladiktan bir sure sonra cihaz kilitleniyor ve kesinlikle erisilmiyor, kumanda uzerinden kapatıp acinca ise torrent bilgisi bir daha gorunmuyor.
Herhangi bir forum uyesi bu sorunları yasadi mi bilemiyorum ama fikirlerinizi bekliyorum
Cİhazın orjinal yazılımına tekrar donerek denemeyi dusunuyorum.. Bununla ilgili link nedir.. Aynı sorunlar devam ederse sanirim cihazda bir problem var
Öncelikle CS modlaması yada yaptığımız patch cihazın performansını değiştirmemekte çünkü çekirdek yazılıma dokunmayıp sadece bazı linkler ve kısa yollar konulmaktadır. 1) Orjinalde nasıldı bilmiyorum ama ben AVR ile kullandığım için RAW dışında seçmemiştim. Sadece TV den HDMI ile bağlanmasında sıkıntı oluşturabilir. (Ses sistemi edinmenizi şiddetle tavsiye ederim.Filmler sadece görüntü demek değildir) 2) BT ile USB belleğin çok alakası olmaması gerekiyor. Samba server ı açtığınıza emin misiniz??? 3) Ben bir çok film indirdim hiç başıma gelmemişti.
En baştada dediğimiz gibi sadece Amotörce birşeyler yapıp insanlarla paylaşmaktayız. Suçlamalarınızı firmaya iletirseniz daha iyi olacaktır. Ben de cihaza daha fazla teknik destek verilmesini isterdim doğrusu...
estagfurullah zktrkr , herhangi bir suclama yapmak gibi bir dusuncem yoktu, oyle anlasildiysa da kusura bakmayin, Sadece bu tur degil pek cok amatör veya profesyonel amaçlı cihaz (PLC lerden tutun muhendislik test cihazlarına vb) forumlar sayesinde cok daha iyi noktalara geliyor ve profesyonel teknoloji firmaları kendi urunleri için kendi forumlarını acıyorlar. Kendi adıma daha internet forumları yaygın degilken ozellikle muhendislik uygulamalarında IRC kanallarında hatta daha oncesinde modemle baglanilan BBSlerde cihazlar/aletler vs ile ilgili tecrübe / paylaşım vs yapardık.
Zaten modlu - vb yazılım denerken de bir risk almis oluyoruz, Donanimsal bir arıza olmadigi surece firmware, software vs guncellemek, yenilemek kolay kolay cihaza zarar vermeyecegini bilerek.
Başımıza gelen sorunları da burada paylaşarak tereddütte olan arkadaşlara tecrübe aktarmış oluyoruz. Az veya cok caba ve emek harcayan herkese saygım sonsuz ve ayrıca tesekkur ediyorum.
En basta klavuz ve popcornhour i referans gostermemin amacı da sizlerin deneyerek iyi sonuc aldiginizi okudugum icin kurmayı dusundugumu soylemek icindi. Diger konulara gelince 1)Orjinalde HDMI dan LPCM modunda ses alinabiliyordu, Cİhazı iki ayrı odada LCDlerde kullanmak uzere aldigim icin ikisine de ses sitemi kurmayi dusunmuyorum acikcasi. Samsung Evde 1.5 yasinda bir ufaklık olunca ister istemez sesten feragat etmek zorunda kalıyoruz:) Biraz daha buyuyunceye kadar satellite speakerlar rafa kalktı mecburen:) Optik baglantidan ses sitemine hem raw hem LPCM modunda ses aktarılabiliyor. 2) Evet Samba acik (programi tekrar indirip su anda 4ncu kez kuruyorum) 3) Umarim benim de bir daha basima gelmez, cihazı secmemdeki en onemli nedenlerden biri yeni islemcisinin yaninda torrent destegi idi..
Emek veren caba harcayan herkese tekrar teşekkürler.
quote:
Orijinalden alıntı: zgtrkr
quote:
Orijinalden alıntı: SULZER
c.s. 0.9.6. modluyu kürdan metoduyla kurdum.ayarlarını yaptım.hdd mini linki ve altındakinide açık hale getirdim.Sonra 0.9.6. modlamayı usb'ye indirdim fakat açınca içinde sadece Scripts.zip dosyası görülüyor.diğer scripts.sh dosyası görülmüyor.defalarca indirdim.scripts dosyasının içine bile baktım ama yok.Nerde hata yapmış olabilirim.
Dün akşam oturdum cihazın başına saatlerce uğraştım.
1-Önce c.s.0.9.6. modu kürdanla yükledim.Ön ayarlardan sonra diğerlerinide yaptım.Samba açık,hdd mini links açık,herşeyi açık yaptım.Sadece internet kablolu bağlı olduğu için wireless ayarı yapmadım.Aynı hatta bağlı notebookumdan egreate bağlı harddiskide görüp kopyalama falan yapıyorum sorun yok.Buraya kadar herşey iyi. 2-0.9.6. modlamayı tekrar tekrar indirdim hatamı yapıyorum diye.İnen modlama.zip.İçinde modlama onun içinde ise Scripts.zip,updates.sh ile tarifler var.Ben ilk ikisini boş formatlı usbye kopyalayıp stbyda bekleyen cihaza takıyorum.İnternetten ayarlara gelip Update script , Update script (USB/HDD scriptsc.sh) girip seçiyorum.Cihaz bir süre sonra tekrar başlıyor.Sonra internete girince 404 not found uyarısı veriyor.Kaç sefer denedim.Onu açtım bunu kapadım ama yok.Bir ara Türkçe yazısını gördüm.Tıkladım ama yine 404 not found verdi.
Neyse zaten dsmart hd paket üyesiyim kanal sorunumda yok::)))))).Ama gerçekten çok inat ettim ama olmadı.Sanırım bazı cihazlar böyle sorun verebiliyor. Asıl sorun şu.Kullananlarada soruyorum sizlerdede kumanda cihaza zormu kumanda ediyor.Ben oturduğum yerden kesinlikle kumanda edemiyorum illa kalkıp dibine giriceksin.O halde bile zor kumanda ediyor.Zaten bu cihazın burda yetkili servisi yok.Cihazı alırken buna hiç dikkat etmedik işte.
CS modlu yazilimi 4 kez kurduktan sonra patchi tekrar yukledim, soyledigim gibi bittorent cozuldu ama bu sefer de aynen SULZER in dedigi gibi internet linklerinde 404 not found hatası vermeye basladi. Hatts soyle ki tekrar yuklemek icin internet/system toolsa gelip tıkladığımızda bile 404 not found hatası var.
Kumanda konusunda da haklısınız, tepkime süresi oldukca gec.
quote:
Orijinalden alıntı: iclikofte
CS modlu yazilimi 4 kez kurduktan sonra patchi tekrar yukledim, soyledigim gibi bittorent cozuldu ama bu sefer de aynen SULZER in dedigi gibi internet linklerinde 404 not found hatası vermeye basladi. Hatts soyle ki tekrar yuklemek icin internet/system toolsa gelip tıkladığımızda bile 404 not found hatası var.
Evet aynen doğru.Tekrar yükleme yapamıyorsun baştan tekrar c.s.0.9.6 programı yükleyeceksin sonra tekrar deneyeceksin.:))))) Valla ben baştada dedim benim için önemli olan mkv,dat,bluray izletsin optik çıkışı olsun ve ısınmasın.Bu özellikleriyle bana yeter.Ama kumanda sorunu kötü.Gelen arkadaşlara bile valla rezil oldum.45gb filmi izlet adamlara ama pause yapmak için kalk cihazın yanına git olacak işmi bu
quote:
quote:
Evet aynen doğru.Tekrar yükleme yapamıyorsun baştan tekrar c.s.0.9.6 programı yükleyeceksin sonra tekrar deneyeceksin.:))))) Valla ben baştada dedim benim için önemli olan mkv,dat,bluray izletsin optik çıkışı olsun ve ısınmasın.Bu özellikleriyle bana yeter.Ama kumanda sorunu kötü.Gelen arkadaşlara bile valla rezil oldum.45gb filmi izlet adamlara ama pause yapmak için kalk cihazın yanına git olacak işmi bu
:) Android ya da iphone icin kumanda uygulaması var mı acaba?? Arastirmaya firsatim oldugunda bir bakacagim.. Eminim kendi kumandasindan iyi çalışır:)
quote:
quote:
quote:
:) Android ya da iphone icin kumanda uygulaması var mı acaba?? Arastirmaya firsatim oldugunda bir bakacagim.. Eminim kendi kumandasindan iyi çalışır:)
Droided Media Tank (Free) diye bir android uygulaması varmış, egreatlerle uyumlu gozukuyor.. Firsat bulursam deneyeceğim.
Bu uygulama NMT sınıfı cihazlar için geçerlidir. Egreat M34A , Popcorn A110 vs...
Kumanda problemi için pillerinizin tam dolu , güçlü pil olması önemli olabilir. Nedense cihazın kumandasını küçük tutarken çıkış gücünüde azaltmışlar. Yada 15-20 tl ye akıllı öğrenen kumandalardan edinebilirsiniz.
404 not found hatası için bilemiyeceğim. Belki dns engelliyor olabilir. free dns yapıp bir deneyebilirsiniz. Bendeki sorunsuz çalışıyordu... Türkçe modlamadan geriye dönmek için mini linkleri online update yapmanız yeter diye düşünüyorum.
quote:
Kumanda problemi için pillerinizin tam dolu , güçlü pil olması önemli olabilir. Nedense cihazın kumandasını küçük tutarken çıkış gücünüde azaltmışlar. Yada 15-20 tl ye akıllı öğrenen kumandalardan edinebilirsiniz.
404 not found hatası için bilemiyeceğim. Belki dns engelliyor olabilir. free dns yapıp bir deneyebilirsiniz. Bendeki sorunsuz çalışıyordu... Türkçe modlamadan geriye dönmek için mini linkleri online update yapmanız yeter diye düşünüyorum.
Eline sağlık en azından denemiş olduk tecrübe kazandık.Zamanla daha başka revizyonlar çıkarsa onlarıda deneriz. Kumanda olayına gelince dediğin gibi kumandanın gücü gerçekten düşük.Alkalin marka pilde koydum ama illa yanına gidiceksin. Bu cihazı alacak arkadaşlar 20TL daha verip kumanda almaları gerektiğinide unutmasınlar.
İsteyenler için Xtreamer ın yazılımı modlanmış. CS kendi linklerini ve torrent vs modladığı sürümü de eklemiş. Orjinal olanı biraz daha stabil.
uzun bir süreden sonra ilk defa güncelleme haberi aldık yalnız bunların cs modlarından farkı nedir acaba, ya da ne gibi yenilikler getirmiş kuran, kullana varmıdır?
zgtrkr , nereden buluyon bunları
quote:
Orijinalden alıntı: tilsim1984
quote:
İsteyenler için Xtreamer ın yazılımı modlanmış. CS kendi linklerini ve torrent vs modladığı sürümü de eklemiş. Orjinal olanı biraz daha stabil.
uzun bir süreden sonra ilk defa güncelleme haberi aldık yalnız bunların cs modlarından farkı nedir acaba, ya da ne gibi yenilikler getirmiş kuran, kullana varmıdır?
Buda zaten CS mod. Yanlız xtramer firmwaresi üzerinden modlanmış.
değişiklik olarak ,
********************************* add: -- support for R6A-II -- Change Subtitle Font in Look And Feel remove: -- Opening Logo -- Opening Sound -- Animation/Still
2 sürüm çıkarmış , biri sadece tuşları ayarlanmış xstreamer diğerine kendi linklerini de koymuş ve torrent sftp vs eklenmiş sürüm. Genel olarak çok güzel olmuş fakat çok stabil değil bazen kilitlenme , restart vs olabiliyor. (özellikle cs modu olan) Egret yazılıma ek olarak altyazı da outline , zaman ayarlama vs gelmiş. Poster ve altyazıyı online arama ve kaydetme mevcut. Linklerin sayısı çeşidi baya artmış. İnternet tarayıcı linkleri güzel. Facebook tweeter vs açılıyor.
Denemenizde fayda var. Beğeneceğinizi düşünüyorum...
quote:
Poster ve altyazıyı online arama ve kaydetme mevcut.
Bende 1185 cihaz olmadığından deneyemiyorum. Yukarıda yazdığın doğrumu. Yani cihaz kendi içindeki uygulama ile internetten altyazıyı oto indirebiliyormu.?
CS den Aylardır bunu r6a için yapmasını talep ediyordum. R6a II için yaptıysa ona daha fazla baskı yapmaya başlayacağım.
rfve , denemelik gönderelim bir tane
quote:
Orijinalden alıntı: popcornhour
rfve , denemelik gönderelim bir tane
dune 301 sözün vardı zaten .
umarım hatırlıyorsundur.
** olabilir tabii neden olmasın. Bu aralar kurcalayacak cihaz arıyorum zaten.
301 gelmedi ama bunu gönderelim. özelden alıcı ve adres bilgilerini verirsen akşam kargo yaparız.
quote:
Orijinalden alıntı: popcornhour
Bu uygulama NMT sınıfı cihazlar için geçerlidir. Egreat M34A , Popcorn A110 vs...
Evet Popcornhour, indirirken kontrol etmemiştim, NMT ler icinmis. Herneyse, modlu yazilimda herhangi bir smartphone ile wireless uzerinden baglaninca ekrana gelen kumandadan rahatlıkla kontrol ediliyor.. Kumanda probleminin pilden kaynaklandığını sanmıyorum, dijital kamera yardimi ile evdeki tum kumandaların IR cıkış gücüne göreceli olarak bakayım dedim, en parlağı eski DVD playerin, en sonugu ise egreatin . Dediginiz gibi ya bir smart kumanda ya da orjinal guclu bir kumanda edinecegiz.