Şimdi Ara

EGREAT R6A-II ANA KONU (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
689
Cevap
4
Favori
45.131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: SULZER

Birde kablolu ev network sistemine bilgisayarımıda bağladım.Network ayarlarını görülebilir yaptım.Cihazdanda dns ayarlarını otomatik yaptırdım.Notbookdan şuan cihaza bağlı hdd leri görebiliyorum.Cihazdada dosya yöneticisinden networke girip bilgisayardaki paylaşım dosyasını görüyorum.Fakat açmak istediğimde ağ girişi için benden şifre kullanıcı adı falan istiyor.Bunu anlamadım.Birde UPNP ve NFS ne için kullanılıyor?

upscaling özelliğini bende göremedim:/

bende de sende yaşanan problem vardı. ben şu şekilde çözdüm. 1. yapman gereken
    "bilgisayarım(my computer)"sekmesine sağ tıkla>yönet(manage) >kullanıcı ve gruplar(local users and groups)>users(kullacılar) seçeneklerinden

guest ve ev grubu(home group) seçeneklerine sağ tıkla >şifre belirle(set password)>ileri dedikten sonra karşına kullanıcı adı ve şifre ekranı çıkacak hiç bişey girmeden tamam de (her dosyaya girdiğinde bu ekran çıkmasını istemiyorsan)..

gelellim ikinci noktaya paylaşmak istediğin klasör veya dosyaya gel. sağ tıkla>bu dosyayı paylaş>okuma ve yazma yetkisi olarak "everyone""home group" "guest" seç.

bu şekilde yaptığımda bende olmuştu.

bu arada dosyayı normal dizine at denildiğinde "root" dediğimiz yer harddisk veya usb belleğin kök dizini oluyor yani. belleği açar açmaz karşına çıkan yer. firmware dosyalarını buraya atıcan.

• quote:

Orijinalden alıntı: zgtrkr

Pek çok sorunuzun yanıtı için oluşturduğum Kılavuz V 1.0 ;

http://www.mediafire.com/?ap9g6f4a8czv1aj

Eline sağlık çok güzel ve açıklayıcı olmuş.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: gamewon

merhaba arkadaşlar, gg den179tl ye egreatr6a ll aldım cihaz süpermiş gerçekten,
    bir sorum olacak bendeki ps 3 ün hdd si fat formatında bu cihaza taksam 4gb den büyük dosyaları çalıştırırmı yoksa yeni hdd mi almalıyım.

fat, fat32 en fazla 4gb dosyaları alır. Hdd i ntfs formatında formatlamanız gerekecek...

Doğrudur.Benim 80gb ipodumuda başka cihaza takmıştım ama fat 32 olunca 4gb üstünü yüklemiyor.Mecbur ntsf ye formatladım iş gördü.
  • gittigidiyorda bugün %8 indirim var
  • quote:

quote:

quote:

1. root isimli bir klasör olmayacak , cihazın root klasörü ilk girdiğiniz "F://" vs gibi olan klasördür
    2. BT torrent için inen dosya BT klasörünün içine kaydediliyor olması gerekli.
    3. Görüntüdeki güzelleşme arayüzün çözünürlüğü arttığı için olmuştur. Video gösterirken bildiğim kadarıyla çok bir iyileştirme olmuyor. Ben Avr yardımıyla upscaling yaptığım için normal bağlayanlara da fikirlerini sormak gereklidir...

Root olayını gerçekten anlamadım.Usb nin içi zaten boş ve ben install.img yi buraya kopyaladım.Sonra usbnin ayarlarına girerek F:/ dosyasını gelişmiş ayarlardan paylaş durumuna getirdim.Başkada birşey yapmadım.Eğer yaptığım doğruysa öyle denicem.

içi boş klasöre attıysanız doğrudur. Birşey paylaştırmaya gerek yok...

Sağolasın yükleme tamam.Birde senin kipatçığı indirdim ağ bağlantılarını yapmak için.Başka bir arkadaşda yardımcı oluyor sağolsun.Benim laptopdan egreat'ın usb sine takılı hddleri görebiliyorum.Fakat egreat menüsünde ağ bağlantılarına girince bilgisayarda adı geçen 3 adet dosya karşıma çıkıyor fakat bunlara giremiyorum.Kullanıcı ismi ve şifre soruyor.İşin ilginci benim bilgisayarda var diye bulduğu dosya ismini ben bilgisayarımda tam olarak nerde bulamıyorum:) bir bulsam paylaşılabilir hale getiricem.
    Bununla beraber ağ paylaşımının bizim için avantaj olan tarafı nedir?Ben torrentleri ve filmleri zaten iş yerinde indiriyorum.Eve gidecek dosya film vs. için zaten ext. harddisc kullanıyorum.Benim için ağ bağlantısının başka ne gibi faydası olur öğrenebilirmiyim.Başka arkadaşlardanda cevap bekliyorum bu konuda.

• quote:

quote:

quote:

quote:

1. root isimli bir klasör olmayacak , cihazın root klasörü ilk girdiğiniz "F://" vs gibi olan klasördür
    2. BT torrent için inen dosya BT klasörünün içine kaydediliyor olması gerekli.
    3. Görüntüdeki güzelleşme arayüzün çözünürlüğü arttığı için olmuştur. Video gösterirken bildiğim kadarıyla çok bir iyileştirme olmuyor. Ben Avr yardımıyla upscaling yaptığım için normal bağlayanlara da fikirlerini sormak gereklidir...

Root olayını gerçekten anlamadım.Usb nin içi zaten boş ve ben install.img yi buraya kopyaladım.Sonra usbnin ayarlarına girerek F:/ dosyasını gelişmiş ayarlardan paylaş durumuna getirdim.Başkada birşey yapmadım.Eğer yaptığım doğruysa öyle denicem.

içi boş klasöre attıysanız doğrudur. Birşey paylaştırmaya gerek yok...

Sağolasın yükleme tamam.Birde senin kipatçığı indirdim ağ bağlantılarını yapmak için.Başka bir arkadaşda yardımcı oluyor sağolsun.Benim laptopdan egreat'ın usb sine takılı hddleri görebiliyorum.Fakat egreat menüsünde ağ bağlantılarına girince bilgisayarda adı geçen 3 adet dosya karşıma çıkıyor fakat bunlara giremiyorum.Kullanıcı ismi ve şifre soruyor.İşin ilginci benim bilgisayarda var diye bulduğu dosya ismini ben bilgisayarımda tam olarak nerde bulamıyorum:) bir bulsam paylaşılabilir hale getiricem.
    Bununla beraber ağ paylaşımının bizim için avantaj olan tarafı nedir?Ben torrentleri ve filmleri zaten iş yerinde indiriyorum.Eve gidecek dosya film vs. için zaten ext. harddisc kullanıyorum.Benim için ağ bağlantısının başka ne gibi faydası olur öğrenebilirmiyim.Başka arkadaşlardanda cevap bekliyorum bu konuda.

my shortcuts ya da workgroup klasöründen girmiyeceksin pc içindeki klasöre.
    senin pc adı ne ise o gözükecek. misal "pc-ahmet" şeklinde. paylaşmak istediğin bir dosya var ise de onu paylaşıma açacaksın. paylaşıma açtıktan sonra media player içinden o dosyayı görebileceksin. dosyanın içine girmek isteyince kullanıcı adı ve şifre istememesi konusunda yukarıda mesajımda var nasıl olacağı. bu arada media player ağ ayarlarından samba server falan onlar açık mı. onları da açman lazım.

ağ bağlantısı ne işe yarıyo dersen pc indeki tüm media içeriklerini televizyonunda görmeni sağlar.

onun dışında ben gece yatarken mesela media playerin torrentini açıyorum. pc yi kapatıyorum. enerji tasarrufu olsun diye. torrenti gayet iyi tabi pc den indirdiğin gibi seri ve hızlı olmuyor ama küçük bir cihaza göre gayet iyi olduğu kanaatindeyim.

• my shortcuts ya da workgroup klasöründen girmiyeceksin pc içindeki klasöre.
    senin pc adı ne ise o gözükecek. misal "pc-ahmet" şeklinde. paylaşmak istediğin bir dosya var ise de onu paylaşıma açacaksın. paylaşıma açtıktan sonra media player içinden o dosyayı görebileceksin. dosyanın içine girmek isteyince kullanıcı adı ve şifre istememesi konusunda yukarıda mesajımda var nasıl olacağı. bu arada media player ağ ayarlarından samba server falan onlar açık mı. onları da açman lazım.

ağ bağlantısı ne işe yarıyo dersen pc indeki tüm media içeriklerini televizyonunda görmeni sağlar.

onun dışında ben gece yatarken mesela media playerin torrentini açıyorum. pc yi kapatıyorum. enerji tasarrufu olsun diye. torrenti gayet iyi tabi pc den indirdiğin gibi seri ve hızlı olmuyor ama küçük bir cihaza göre gayet iyi olduğu kanaatindeyim.

Evet doğrudur aslında bende onu soracaktım doğrumu görüyorum diye.Bende my shortcut,workgroup ve megatrans-pc dosyaları görünüyor.En sonki benim bilgisayarın şirket ismi.önceki yazıdaki uygulamayı buna uygulucam ozaman.sambayı falan hep açık yaptım.
    Bu arada yeni sürümü indirince menüde ekstradan başka seçeneklerde çıktı.Ben kablosuz ağ bağlantıları ayarı haricinde herşeyi açık yaptım.
    Media playerin torrentini deneyemedim ve aslında kullanmasını daha bilmiyorum.Fakat benim bilgisayar sürekli şirkette ve açık durumda.Hem çok seri hemde evdeki cihazın kapalı olması daha tasarruflu tabi:))İzleyeceğim filmleride hdd atıp getirip izliyorum.Yani bilgisayarı eve getirmek pek gerekmeyecek artık.

• quote:

Orijinalden alıntı: tilsim1984

quote:

Orijinalden alıntı: toraman78

Ben de bu cihaza yeni sahip oldum, modlu yazılım yükleyemedim daha. Akşam bir kaç film denedim ancak altyazılarda türkçe karakterlerde (i-ı/s-ş) sorun var. Sizce modlu yazılım da bu problemi çözer miyim acaba ?

filmi açtığınızda, kumandadan "subtitle" tuşuna bastığınıza altyazı menüsü gelecek. orda 5 tane sekme var.
    4. sırada yer alan sekmeden(renk ayarı yapılan 5. sekmeden önceki sekme) "türkish" seçeneğini seçtiğimizde problem ortadan kalkacak

@tilsim1984

Dediğiniz şekilde yapınca Türkçe alt yazı da problem yok ancak, her yeni açtığım film için tekrar etmem gerekiyor
    Şu an CS 0.9.6 yazılımını kurdum ve kullanmaktayım. Cevaplar için teşekkür ederim.

• Cihazla dün akşam siftamı yaptım.Hem 1080p film hemde belgesel izledik.Görüntü mükemmel herkes bayıldı.O kadar saat çalışmasına rağmen kesinlikle cihazda en ufak bir ısınma bile olmadı.Gerek audio gerekse altyazı seçeneklerinde hiçbir sorun yaşamadım.Yeterki altyazı filmle aynı isimde olsun.hemen açıyor.En son c.s. 0.9.6. sürümü yükledim.Bu sürümle artık google lada girebiliyorum.Torrent olayını test etmedim çünkü bluray filmleri zaten şirkette 24 saat açık serverdan indiriyorum vakit sorunum yok.Gelelim işin eksi taraflarına.
    1-Kullanan arkadaşlardan kumanda tecrübelerini bekliyorum.Çünkü benim cihazda sanırım arıza var.Kumandada yeni alkalin olmasına ve kumandayı cihaza yakın bile tutuyor olmama rağmen cihaz sinyalleri zor algılıyor.Bazen herhangi bir tuşa 4-5 hatta 8 sefer bile basmam gerekiyor çünkü herzaman kumanda etmiyor ve algılamama olayını sürekli yapıyor.Kumandayı test ettim ve sorunsuz.Sanırım cihazın sensörde veya en kötüsü algılama olayında bir sorun var ve buda beni iyice bezdirdi. Ayrıca kumandadan googleda arama yapmak resmen ölüm hele benim bu cihazla tam ölüm.Arkadaşlar tecrübelerini yazarsa sevinirim.

• quote:

Cihazla dün akşam siftamı yaptım.Hem 1080p film hemde belgesel izledik.Görüntü mükemmel herkes bayıldı.O kadar saat çalışmasına rağmen kesinlikle cihazda en ufak bir ısınma bile olmadı.Gerek audio gerekse altyazı seçeneklerinde hiçbir sorun yaşamadım.Yeterki altyazı filmle aynı isimde olsun.hemen açıyor.En son c.s. 0.9.6. sürümü yükledim.Bu sürümle artık google lada girebiliyorum.Torrent olayını test etmedim çünkü bluray filmleri zaten şirkette 24 saat açık serverdan indiriyorum vakit sorunum yok.Gelelim işin eksi taraflarına.
    1-Kullanan arkadaşlardan kumanda tecrübelerini bekliyorum.Çünkü benim cihazda sanırım arıza var.Kumandada yeni alkalin olmasına ve kumandayı cihaza yakın bile tutuyor olmama rağmen cihaz sinyalleri zor algılıyor.Bazen herhangi bir tuşa 4-5 hatta 8 sefer bile basmam gerekiyor çünkü herzaman kumanda etmiyor ve algılamama olayını sürekli yapıyor.Kumandayı test ettim ve sorunsuz.Sanırım cihazın sensörde veya en kötüsü algılama olayında bir sorun var ve buda beni iyice bezdirdi. Ayrıca kumandadan googleda arama yapmak resmen ölüm hele benim bu cihazla tam ölüm.Arkadaşlar tecrübelerini yazarsa sevinirim.

Kumanda sorunu için; FAV RM-L828 öğrenen evrensel kumanda alın..
    Benim R6A modelin kumandası, R6A-II'nın kumandası ile aynı..
    Orjinal kumandanın algılama hasssiyeti biraz az ve tuşlara bazen bir kaç defa basmak gerekiyor.. Ama uzaktan 3-4 metreden kumandayı dik olarak tutunca, komut ediyor..
    RM-L828 kumanda satın alırsanız algılama hassasiyeti bayağı artıyor.. Ters yöne tutunca bile komut ediyor..

• quote:

Orijinalden alıntı: frux

quote:

Cihazla dün akşam siftamı yaptım.Hem 1080p film hemde belgesel izledik.Görüntü mükemmel herkes bayıldı.O kadar saat çalışmasına rağmen kesinlikle cihazda en ufak bir ısınma bile olmadı.Gerek audio gerekse altyazı seçeneklerinde hiçbir sorun yaşamadım.Yeterki altyazı filmle aynı isimde olsun.hemen açıyor.En son c.s. 0.9.6. sürümü yükledim.Bu sürümle artık google lada girebiliyorum.Torrent olayını test etmedim çünkü bluray filmleri zaten şirkette 24 saat açık serverdan indiriyorum vakit sorunum yok.Gelelim işin eksi taraflarına.

Kumanda sorunu için; FAV RM-L828 öğrenen evrensel kumanda alın..
    Benim R6A modelin kumandası, R6A-II'nın kumandası ile aynı..
    Orjinal kumandanın algılama hasssiyeti biraz az ve tuşlara bazen bir kaç defa basmak gerekiyor.. Ama uzaktan 3-4 metreden kumandayı dik olarak tutunca, komut ediyor..
    RM-L828 kumanda satın alırsanız algılama hassasiyeti bayağı artıyor.. Ters yöne tutunca bile komut ediyor..

Valla napıcaz mecbur alıcaz yoksa bu kumanda adamı canından bezdirir.Benim derdim sorun yeterki kumandada olsun evrenselle falan sorun halledilir.Dediğin modeli araştırayım.Bulupda denersen bilgi veririm.Yardımın için sağol.

• quote:

Senin kitapçıkdaki 0.9.6. modlamayı yükledim.Ayarlar tamam.Hatta yüklenen sürümü customization'dan kontrol ettim.Fakat video online girince senin resimdeki Türkçe kanallar kısmı görünmüyor ama diğerleri açılıyor.Nerde yanlış yapmış olabilirim.

• quote:

quote:

Senin kitapçıkdaki 0.9.6. modlamayı yükledim.Ayarlar tamam.Hatta yüklenen sürümü customization'dan kontrol ettim.Fakat video online girince senin resimdeki Türkçe kanallar kısmı görünmüyor ama diğerleri açılıyor.Nerde yanlış yapmış olabilirim.

hdd mini link leri yükledinmi yazılımdan sonra?

• quote:

Orijinalden alıntı: ugur05

quote:

quote:

Merhaba,
    kilavuzdaki tum adimlari eksiksiz yaptim. mini linkleri yukledim. ancak simdi video online veya sag en alttaki ayar iconuna girmeye calistigimda 404 not found diyor. youtube a sorunsuz giriorum. dns google 8.8.8.8
    acaba herkesde mi 404 diyor bugun

applicationlardaki system tools girmeye calisinca da 404 not found diyor. Ayrica mini links eklemeden evvel customization`a bakmistim cs* r0.9.6 * olarak geciyordu. r0.9.6m degil. mini linkleri uptade ettikten sonra system toolsa giremedigimden su an m olup olmadigini goremiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jehan -- 14 Aralık 2011; 14:40:01 >

• quote:

quote:

quote:

hdd mini linkleri yükledinmi derken kitapçıkda yazdığı gibi menüden HDD link mini' yi açık yaptım,altındaki swap emulator'üde aktif hale getirdim.Birde dediğim gibi güncellemeyi yükledim.Yüklememiz gereken başka birşey varmı acaba?

• Tabi bu arada ağa başka bir bilgisayar bağlı olmadığı için web broser falan açıpda cihazın IP sini falan girmedim.Aslında bu işlemin tam olarak ne için olduğunuda bilmiyorum.
  • 4. Linkten çıkan Scripts.zip ve scriptsc.sh dosyalarını usb belleğin root "/" klasörüne kopyalayın

5. internet (en soldaki)tabından system tools (en sağ alttaki) a girin

6. Update script , Update script (USB/HDD scriptsc.sh) seçiniz.

7. Bir süre sonra cihaz yeniden başlar

Bunları yaptınız mı?
  • CS_rev0.9.5d_R1-II_HDlife_FW_2.4.2.8.rar
    404 not found demesinin sebebi kilavuzun ilk sayfasinda tavsiye edilen(0.9.5) i yuklememmis. ustte yazarn 0.9.5d yi yukledim sorun cozuldu. popcornhour saha kalkiyor demisti, gercekten de oyle. ozellikle oneHD rock super otesi.
  • quote:

4. Linkten çıkan Scripts.zip ve scriptsc.sh dosyalarını usb belleğin root "/" klasörüne kopyalayın

5. internet (en soldaki)tabından system tools (en sağ alttaki) a girin

6. Update script , Update script (USB/HDD scriptsc.sh) seçiniz.

7. Bir süre sonra cihaz yeniden başlar

Bunları yaptınız mı?

Evet aynı şekilde yaptım ama yine aynı.Olmadı tekrar yüklesemmi diyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: jehan

CS_rev0.9.5d_R1-II_HDlife_FW_2.4.2.8.rar
    404 not found demesinin sebebi kilavuzun ilk sayfasinda tavsiye edilen(0.9.5) i yuklememmis. ustte yazarn 0.9.5d yi yukledim sorun cozuldu. popcornhour saha kalkiyor demisti, gercekten de oyle. ozellikle oneHD rock super otesi.

Sende türkçe kanallar yüklendimi aynı kitapçıkda gösterdiği gibi?Bende yükledim ama Türkçe görünmüyor ama onehd gerçekten görüntü falan mükemmel
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.