Şimdi Ara

EGREAT R6A-II ANA KONU (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
689
Cevap
4
Favori
45.131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar benim tv hala tüplü bu cihazı alsam verim alabilirmiyim.Görüntü ve ses olayında problem yaşarmıyım.Ürün gg da sepette duruyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rfve

quote:

Orijinalden alıntı: popcornhour

@popcornhour
    merhaba,

ilanınızdaki aşağıdaki yazıda hata var.
    daha önceki r6a ilanlarında da dikkatimi çekti ancak yazmadım

yazı şöyle
    quote:

eSATA Bağlantısı:2.5”,3.5” SATA HDD,DVD ROM, BD ROM cihazlarını ekstra elektrik bağlantısına ihtiyaç duymadan EgreatR6A-II Network Destekli Medya Oynatıcıya bağlayabilirsiniz.

bu yazıdaki
    ekstra elektrik bağlantısına ihtiyaç duymadan
    kısmı yanlış. sanırım yurtdışından çevirisi yanlış . Çünkü e-sata ekstra elektrik bağlantısına ihityaç duyar. satada öyle.
    ve bu ekstra elektrik bağlantısı ihtiyacını cihaz karşılamaz.

Yani e-sata bağlayacaksanız HDD yi ekstra dan elektriğe bağlamanız gerek..

Arkadaş doğru yazmış bende burdan onu soracaktım.Elimde esatalı hdd var ve üzerinde ayriyeten besleme girişi istiyor.Yani direkt bağlayınca çalışmaz.Yalnız bildiğim başka bir konu varki oda sanırım yeni tip e satalı hdd ler varki beslemelerini aynı kablodan alıyor sanırım.Çünkü bazı laptoplarda e satadan direkt bağlanıp bu hdd leri okuyabiliyorsun.İlandada bunu demek istemiş sanırım yani ayrıca beslemeye ihtiyaç duymayan modeller için.

• Bende şuanda gg da takip ediyorum ve 179 tl taksitle.Elimde 1tb hdd ve ağzına kadar internetten indirdiğim mkv filmler var.O kadar teknoloji manyağı değilim ama alan arkadaşlara soruyorum çözemediği mkv flv vs formatlar varmıdır ve altyazılar.Birde gerçekten dolby digital sertifikalımıdır.Optik çıkışdan ses sistemine bağlıcam sonradan hüsrana uğramak istemem.Bu iki işimi görsün bana fazlasıyla yeter.Tecrübelerinizi tekrar belirtirseniz sevinirim.
  • @gökhan44

sorun yaşamazsın. ancak tabiiki fullhd görüntü bekleme.
    Televizyonun verebildiği kadar kaliteli görüntü alırsın diyelim.
  • yeni yazılımlar ile alt yazı dosyasını otomatik olarak tanıyor mu?

sanırım altyazı dosyasını normal film dosyası ile yanı yapmak gerekiyor. örneğin

filmi; 1.mkv
    altyazı da: 1.srt olması gerekiyor değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SULZER

Bende şuanda gg da takip ediyorum ve 179 tl taksitle.Elimde 1tb hdd ve ağzına kadar internetten indirdiğim mkv filmler var.O kadar teknoloji manyağı değilim ama alan arkadaşlara soruyorum çözemediği mkv flv vs formatlar varmıdır ve altyazılar.Birde gerçekten dolby digital sertifikalımıdır.Optik çıkışdan ses sistemine bağlıcam sonradan hüsrana uğramak istemem.Bu iki işimi görsün bana fazlasıyla yeter.Tecrübelerinizi tekrar belirtirseniz sevinirim.

Mkv , Dolby Digital , DTS'ler de sorun yok çünkü bu cihaz Realtek1185 işlemci kullanıyor.
    Flv konusunu bilemiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gökhan44

Arkadaşlar benim tv hala tüplü bu cihazı alsam verim alabilirmiyim.Görüntü ve ses olayında problem yaşarmıyım.Ürün gg da sepette duruyor.

ürünün composite ve rca(tos) stereo ses çıkışı var. Ses ve görüntü çalışır Ama dijital sesleri dd veya dts sesli dosyalarda sorun olabilir. Normal avilerde sorun çıkmaz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: SULZER

Bende şuanda gg da takip ediyorum ve 179 tl taksitle.Elimde 1tb hdd ve ağzına kadar internetten indirdiğim mkv filmler var.O kadar teknoloji manyağı değilim ama alan arkadaşlara soruyorum çözemediği mkv flv vs formatlar varmıdır ve altyazılar.Birde gerçekten dolby digital sertifikalımıdır.Optik çıkışdan ses sistemine bağlıcam sonradan hüsrana uğramak istemem.Bu iki işimi görsün bana fazlasıyla yeter.Tecrübelerinizi tekrar belirtirseniz sevinirim.

sorun olmaz hemen hemen her dosyayı açıyor. BEn sadece daha önce ps3 için M2TS formatına çevirdiğim LPCM(DTS) ses dosyalı filmleri izleyemedim. Geri kalan herşey çalıştı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: tilsim1984

yeni yazılımlar ile alt yazı dosyasını otomatik olarak tanıyor mu?

sanırım altyazı dosyasını normal film dosyası ile yanı yapmak gerekiyor. örneğin

filmi; 1.mkv
    altyazı da: 1.srt olması gerekiyor değil mi?

Harici srt altyazı için dediğiniz doğru. İsterseniz mkv ve avi de gömülü altyazıları (srt,sub,idx vs) da okuyor...
  • Siparişi verdim bugün.Yarına merakla bekliyorum.Nacizane tecrübelerimi bende sizlerle paylaşıcam.Bu arada sata ve e-sata arasındaki farkı inceledim.e-sata hddler satalar gibi harici bir beslemeye ihtiyaç duymuyor çünkü onun kablosu farklı ve tek kabloda hem data hem besleme gönderiliyor.Böylece bu egreat de e-sata hddleri destekleyebiliyormuş.
  • merhaba arkadaşlar, ben de yazılanları okuyup cihazı satın aldım, elime ulaştı hızlı kargolama için popcornhour arkadaşa teşekkürler, cihaz fiyatını hakeden bir ürün bence, fan gürültüsü yok, fazla ısınma yok, torrent denedim sıkıntısız çalıştırdı, ağdan filmleri denedim mümkün olduğunca elimdeki farklı formatları çalıştırdım sıkıntı yok, hatta önceki mesajlarda bahsi geçen BD .iso sunu çalıştırıp çalıştırmadığını da denedim o da çalışıyor. şu anda herşey yolunda gözüküyor, bi de ses sistemi ve projeksiyona bağlayıp deneyeceğim, almayı düşünenlerin bu fiyatlarda iyi bir tercihi olacak durumda..
  • BU GÜN (7,12,2011) TARİHİNDE KARGODAN CİHAZIMI ALDIM(EGREAT R6A-II) FAKAT AĞ AYARLARINI BİR TÜRLÜ YAPAMADIM

BU KONU İLE İLİŞKİSİ ÇOK İYİ OLAN ARKADAŞLARIM CİHAZIN AĞ AYARLARINI BURADA MADDELER HALİNDE YAZARSA HEM BENİM İÇİN HEM DE YENİ ALAN ARKADAŞLARA BÜYÜK KOLAYLIK SAĞLAR.

AYRICA PC DEKİ FİLİMLERİ DLNA SİSTEM SAYESİNDE SEYREDEBİLİRMİYİZ VE BUNUN AYARI DA NASIL YAPILIR.

BU CİHAZINTORENT AYARLARINIDA NASIL YAPACAKSAK A DAN Z YE BURADA PAYLAŞMANIZI RİCA EDERİM

SAYGILARIMLA

• Az önce ürünü sipariş ettim umarım pişman olmam.
  • Ben de bu cihaza yeni sahip oldum, modlu yazılım yükleyemedim daha. Akşam bir kaç film denedim ancak altyazılarda türkçe karakterlerde (i-ı/s-ş) sorun var. Sizce modlu yazılım da bu problemi çözer miyim acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: acanl

BU GÜN (7,12,2011) TARİHİNDE KARGODAN CİHAZIMI ALDIM(EGREAT R6A-II) FAKAT AĞ AYARLARINI BİR TÜRLÜ YAPAMADIM

BU KONU İLE İLİŞKİSİ ÇOK İYİ OLAN ARKADAŞLARIM CİHAZIN AĞ AYARLARINI BURADA MADDELER HALİNDE YAZARSA HEM BENİM İÇİN HEM DE YENİ ALAN ARKADAŞLARA BÜYÜK KOLAYLIK SAĞLAR.

AYRICA PC DEKİ FİLİMLERİ DLNA SİSTEM SAYESİNDE SEYREDEBİLİRMİYİZ VE BUNUN AYARI DA NASIL YAPILIR.

BU CİHAZINTORENT AYARLARINIDA NASIL YAPACAKSAK A DAN Z YE BURADA PAYLAŞMANIZI RİCA EDERİM

SAYGILARIMLA

Hayırlı olsun.En sonunda bende bugün cihazı aldım.daha denemedim akşam denedikten sonra yazarım.aynı soruları bende soracaktım.bilen arkadaşlar yardımcı olursa seviniriz.

• quote:

Orijinalden alıntı: toraman78

Ben de bu cihaza yeni sahip oldum, modlu yazılım yükleyemedim daha. Akşam bir kaç film denedim ancak altyazılarda türkçe karakterlerde (i-ı/s-ş) sorun var. Sizce modlu yazılım da bu problemi çözer miyim acaba ?

Türkçe karakter sorunu yok , altyazı ayarını türkçe seçmeniz lazım
  • quote:

BU GÜN (7,12,2011) TARİHİNDE KARGODAN CİHAZIMI ALDIM(EGREAT R6A-II) FAKAT AĞ AYARLARINI BİR TÜRLÜ YAPAMADIM

SAYGILARIMLA

Sorun cihazla alakalı değil çünkü kendisi modemden bağladığı zaman sorunsuz çalıştırabiliyormuş.
    Sorun ya switch'te ya da öbür uzun kablosunda.

• Evet ilk tecrübemi paylaşmak istedim.Öncelikle cihaz gerçekten güzel kompakt ve küçük.Kolay kolay ısınmıyor.Kumanda küçük fakat çok fonksiyonlu.En büyük sorunu geç kumanda veriyor.Mesela youtubeda birşey arayacaksınız ama tuşlarla yazı yazmak ölüm.Cihaz gerçekten bana göre çok yavaş.mkv ve dat dosyalarını denedim okumadığı olmadı.Altyazı menüsü harika.Renk boyut karakter seçebiliyorsunuz.Audioda seçilebiliyor.Ama her mkv dosyasında bulunan altyazıyı göremiyor.Mesela bir film dosyasında hem film hem altyazı var.Fakat her filmde bu altyazıyı göremiyor.ayrıca dosya içinde herhangibir altyazı dosyası varmı onuda göremiyorsunuz.Emin olmak için hdd yi çıkarıp bilgisayara takıp bakmanız lazım.Kutudan hdmi kablo çıkmaması büyük eksiklik.Tamam artık çok ucuzladı ama dışarı çıkıp biryerlerden hdmi kablo bulup almanız lazım.Bence bu cihazın en büyük eksikliği upscaling ( yani görüntü kalitesi yükseltme özelliği ) olmaması.Buda olsa süper olacak.
    Ben bu cihazı neye göre kıyasladım?Benim 106 ekran full hd usb girişli ve smart tv özellikli lcdim var.Tek eksiği mkv oynatmaması.Bu cihazı asıl alma amacımda oydu zaten.Ama şunu söyleyebilirim televizyonumda internete bağlanmak film izleme menülerine girmek youtube da birşeyler aramak ve izlemek gerçekten bu cihazdan daha hızlı ve kolay.Ben youtube a girecek olduğumda kesinlikle televizyonumu tercih ederim.Nasılsa ikiside aynı kalitede gösteriyor.Eğer bu cihazda görüntü kalitesi artırma özelliği varsa bilen arkadaşlardan yardım beklerim.Tecrübelerimi sizinle tekrar paylaşmak üzere...

• quote:

Sorun cihazla alakalı değil çünkü kendisi modemden bağladığı zaman sorunsuz çalıştırabiliyormuş.

ben de uzun kablo ve switch kullanıyorum sorun çıkmadı, hatta ağ üzerinden stream çok iyi 45gb lik filmi bile takılmasız oynatıyor,

BD disk .iso'larını çalıştırıyor ama menüleri göstermiyor,

yazılım güncellemesi yaptım verilen linklerdeki firmware sorunsuz çalışıyor, üzerindeki gelen yazılımdan pek de bi fark yok,

kablosuz bağlantı ile ağa bağlanmak istedim ben de olmadı, TP-Link in kablosuz usb aparatıyla çalışmadı, çalıştırabilen varsa yazarsa sevinirim,

bir de indirdiğim untouched bluray filmleri izlemek istediğimde iso değilse eğer, mesela "Transformers:Dark.Of.The.Moon.2011.BluRay.1080p.AVC.TrueHD7.1\BDMV\STREAM" klasörü altındaki .m2ts uzantılı dosyaları görebiliyorum fakat birsürü olduğundan asıl film dosyasının hangisi olduğunu bilemiyorsunuz, çünkü dosya boyutlarını göstermiyor, bilgisayara bağlayıp bakmak lazım.

Türkçe alt yazılarda sorunu ben de yaşadım ama sonra film izlerken altyazı tuşuna basıp çıkan menüden ayarlanabiliyor...

Z-5500 ile kullandım optikten bağladım ses de güzel...

• quote:

Orijinalden alıntı: marmaris

quote:

ben de uzun kablo ve switch kullanıyorum sorun çıkmadı, hatta ağ üzerinden stream çok iyi 45gb lik filmi bile takılmasız oynatıyor,

BD disk .iso'larını çalıştırıyor ama menüleri göstermiyor,

yazılım güncellemesi yaptım verilen linklerdeki firmware sorunsuz çalışıyor, üzerindeki gelen yazılımdan pek de bi fark yok,

kablosuz bağlantı ile ağa bağlanmak istedim ben de olmadı, TP-Link in kablosuz usb aparatıyla çalışmadı, çalıştırabilen varsa yazarsa sevinirim,

bir de indirdiğim untouched bluray filmleri izlemek istediğimde iso değilse eğer, mesela "Transformers:Dark.Of.The.Moon.2011.BluRay.1080p.AVC.TrueHD7.1\BDMV\STREAM" klasörü altındaki .m2ts uzantılı dosyaları görebiliyorum fakat birsürü olduğundan asıl film dosyasının hangisi olduğunu bilemiyorsunuz, çünkü dosya boyutlarını göstermiyor, bilgisayara bağlayıp bakmak lazım.

Türkçe alt yazılarda sorunu ben de yaşadım ama sonra film izlerken altyazı tuşuna basıp çıkan menüden ayarlanabiliyor...

Z-5500 ile kullandım optikten bağladım ses de güzel...

Bluray iso değilse m2tslerin olduğu klasörün üzerindeyken play tuşuna basarsan oynatmaya başlıyor. Ama dikkat et alt klasör falan olmasın.

Wireless için de gittigidiyorda 300mbps lik bi usb dongle var. onu aldım onunla wireless olarak sorunsuz bi şekilde bağlanıyor. TP-Link ile bende çalıştıramadım. Çalışan dongle ı takınca zaten wifiyi otomatik olarak tanıyıp aktif hale getiriyor. (Forex R6A 300 Mbps Wireless WI-FI USB Adaptör diye aratırsanız bulursunuz. Yalnız ben 2 ayrı makinada 2 ayrı kablosuz cihazda denedim 2side 300mbps idi, hep 150mbps oalrak bağlandı. Çin işi anlicanız.)

Torrent i çalıştırmak biraz sorunlu ben yapamadım. Internet Explorer üzerinden cihaza yüklüyorsun torrent dosyasını dosyayı alıyor ama indirmeye bi türlü başlamıyor. Sanırım dosyayı nereye kaydedeceği ile ilgili bir sıkıntısı var. Dahili hdd olmadığı için otomatik olarak yolu algılamıyor olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gsirin -- 9 Aralık 2011; 8:43:49 >

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.