Şimdi Ara

EGREAT R6A-II ANA KONU (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
689
Cevap
4
Favori
45.131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: toraman78

Ben de bu cihaza yeni sahip oldum, modlu yazılım yükleyemedim daha. Akşam bir kaç film denedim ancak altyazılarda türkçe karakterlerde (i-ı/s-ş) sorun var. Sizce modlu yazılım da bu problemi çözer miyim acaba ?

filmi açtığınızda, kumandadan "subtitle" tuşuna bastığınıza altyazı menüsü gelecek. orda 5 tane sekme var.
    4. sırada yer alan sekmeden(renk ayarı yapılan 5. sekmeden önceki sekme) "türkish" seçeneğini seçtiğimizde problem ortadan kalkacak
  • Torrent için usb harici Hdd olması yeterli. BT bence daha stabil çalışıyor. Normalde transmission torrent ve BT çalışıyor cihazda sorunsuz çalışıyor olması gerekli. Setup-network den BT veya transmission ı enable yapmayı unutmayınız...
  • quote:

Orijinalden alıntı: tilsim1984

quote:

Orijinalden alıntı: toraman78

Ben de bu cihaza yeni sahip oldum, modlu yazılım yükleyemedim daha. Akşam bir kaç film denedim ancak altyazılarda türkçe karakterlerde (i-ı/s-ş) sorun var. Sizce modlu yazılım da bu problemi çözer miyim acaba ?

filmi açtığınızda, kumandadan "subtitle" tuşuna bastığınıza altyazı menüsü gelecek. orda 5 tane sekme var.
    4. sırada yer alan sekmeden(renk ayarı yapılan 5. sekmeden önceki sekme) "türkish" seçeneğini seçtiğimizde problem ortadan kalkacak

Birde srt altyazıyı PC den notepad le açıp UTF8 formatında aynı isimle kaydetmeniz gerekli, ANSI de sorun olabilir...

• quote:

Orijinalden alıntı: acanl

BU GÜN (7,12,2011) TARİHİNDE KARGODAN CİHAZIMI ALDIM(EGREAT R6A-II) FAKAT AĞ AYARLARINI BİR TÜRLÜ YAPAMADIM

BU KONU İLE İLİŞKİSİ ÇOK İYİ OLAN ARKADAŞLARIM CİHAZIN AĞ AYARLARINI BURADA MADDELER HALİNDE YAZARSA HEM BENİM İÇİN HEM DE YENİ ALAN ARKADAŞLARA BÜYÜK KOLAYLIK SAĞLAR.

AYRICA PC DEKİ FİLİMLERİ DLNA SİSTEM SAYESİNDE SEYREDEBİLİRMİYİZ VE BUNUN AYARI DA NASIL YAPILIR.

BU CİHAZINTORENT AYARLARINIDA NASIL YAPACAKSAK A DAN Z YE BURADA PAYLAŞMANIZI RİCA EDERİM

SAYGILARIMLA

mod firmware yükledikten sonra cihazda"venüs"adı altında seçenek çıkıyor. biz pc den ağla bağlantıları>network üzerinden "venüs" adı altında paylaşımcıyı görebiliyoruz burdan media playerın bağlı olduğu diske girebiliyoruz.

ayrıca cihazdan "samba" seçeneğini de açık yapmamız gerekiyor

cihazından içinden ise: dosya yöneticisi>network>(bilgisayarınızın adı) sçeneğine tıkladığınızda pc içinde paylaşıma açtığınız dosyaları görebileceksiniz.

fakat bende o dosyayı oynatamadım kullanıcı adı şifre istedi.

torrent olayına gelince: pc de webbrowserdan(ie explorer, mozilla vs farketmez) cihazın ip sini adres satırına giriyoruz.
    (cihazın ipsni görmek için: cihazın içinden>ayarlar>ağ>kablolu bağlantı ayarları kısmını seçtiğinizde orda gözüken ip yi adres satırına yazın, bir sayfa açılıcak. o sayfada "torrent" seçeneği olacak oraya tıkladığımızda bt torrent ve transmisson torrent diye iki seçenek çıkacak. hangisini kullanmak istersen ona tıklayabilirsin. torrente tıkladığında "add file" browse--seçeneğinden pc içinden torrent dosyasını seçiyosun ve kendisi otomatik olarak cihaza taktığın usb cihazını görüyor. start torrent diyosun. birz beklemeden sonra indirmeye başlıyor. tabi torrenti açabilmen için cihazın içinden torretn seçeneklerini aktive etmen lazım.

• 2 hard discimide taktım ikisinide sorunsuz tanıdı.Ama filmlerin altyazı okumayla ilgilide sorun var.Mesela BLUERAY adında bir dosya açıp içinede yine altyazılı blueray filmleri koymuştum.Bu dosyalardan bir film seçiyor ve play yapıyorum.Fakat her filmin altyazısını desteklemiyor okuyamıyor.Altyazı tuşuna basınca size altyazı yokdur bilgisi veriyor.Başka film açıyorum onda okuyor.Altyazılar SRT formatında ve hepsi aynı siteden indirildi.Yani anlıcanız bırakın farklı altyazıları aynı tip altyazıların bile hepsini okuyamıyor.Ayarlarına baktım ama birşey bulamadım.Altyazısını okuduğu filmlerde ise ayarlardan altyazının boyut karakter türkçe seçeneklerini vs yapabiliyorsunuz.Bu özelliği güzel.Ama bide hepsini okusa.Lütfen bu konuyla ilgili yardımcı olabilecek arkadaş varmıdır?

Kumanda olayına gelince çok uğraştım ama sorun kumandada değil cihazda.bazen bastığınız tuşu algılıyor bazen algılayamıyor.Özellikle dibine kadar girip de denedim.Ama sonuç alamadım.Kumandayı orta dalga radyoda sinyallerinide test ettim normal çalışıyor.Zaten kumanda çalışsada cihaz istenen işlemlere biraz yavaş tepki veriyor.Böyle devam ederse servise gönderebilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: SULZER

2 hard discimide taktım ikisinide sorunsuz tanıdı.Ama filmlerin altyazı okumayla ilgilide sorun var.Mesela BLUERAY adında bir dosya açıp içinede yine altyazılı blueray filmleri koymuştum.Bu dosyalardan bir film seçiyor ve play yapıyorum.Fakat her filmin altyazısını desteklemiyor okuyamıyor.Altyazı tuşuna basınca size altyazı yokdur bilgisi veriyor.Başka film açıyorum onda okuyor.Altyazılar SRT formatında ve hepsi aynı siteden indirildi.Yani anlıcanız bırakın farklı altyazıları aynı tip altyazıların bile hepsini okuyamıyor.Ayarlarına baktım ama birşey bulamadım.Altyazısını okuduğu filmlerde ise ayarlardan altyazının boyut karakter türkçe seçeneklerini vs yapabiliyorsunuz.Bu özelliği güzel.Ama bide hepsini okusa.Lütfen bu konuyla ilgili yardımcı olabilecek arkadaş varmıdır?

Kumanda olayına gelince çok uğraştım ama sorun kumandada değil cihazda.bazen bastığınız tuşu algılıyor bazen algılayamıyor.Özellikle dibine kadar girip de denedim.Ama sonuç alamadım.Kumandayı orta dalga radyoda sinyallerinide test ettim normal çalışıyor.Zaten kumanda çalışsada cihaz istenen işlemlere biraz yavaş tepki veriyor.Böyle devam ederse servise gönderebilirim.

harici altyazılarda;

film adı ile altyazı dosyasını yanı yapmak gerekiyor.

örneğin filmin adı transformes.1080p.dts.mkv olsun
    alt yazı: transformers.srt olsun

uzantıları değiştirmeden(srt,mkv vs.) dosyaların adlarını aynı yapın.

mesela filme 1.mkv
    altyazıya 1.srt dediğinizde . film açıldıktan sonra subtitle seçeneğinde "subtitle 1"olarak gözükecektir. onu seçiyosunuz.

• harici altyazılarda;

film adı ile altyazı dosyasını yanı yapmak gerekiyor.

örneğin filmin adı transformes.1080p.dts.mkv olsun
    alt yazı: transformers.srt olsun

uzantıları değiştirmeden(srt,mkv vs.) dosyaların adlarını aynı yapın.

mesela filme 1.mkv
    altyazıya 1.srt dediğinizde . film açıldıktan sonra subtitle seçeneğinde "subtitle 1"olarak gözükecektir. onu seçiyosunuz.

Doğru haklısın.Dediğini akşam kontrol edeyim.Ama yinede filmi koyduğun dosya içinde bir altyazı varsa cihazın en azından onu görmesi lazım.
  • kullanan arkadaşlara benim de 5 sorum olacak;

1-swap emulator seçeneği var cihazda. bu nedir

2-pc den paylaşıma açtığım klasörü açmaya çalışınca kullanıcı adı ve şifre istiyor. bunu nasıl aşıcam

3-full bluray film deneyen oldumu. menülü açmasa bile türkçe dil seçenekli videoyu izleyebildiniz mi full bluray film içinden?

4-kaliteli tavsiye edebileceğiniz mini link var mı hiç? çok fazla link olduğundan tek tek bakmak biraz zor ve kimisini açıyor kimisini açmıyor.

5-transmission mı bittorrett mi önerirsisniz?

saygılar
  • NİHAYET İNTERNETE BAĞLANDIM AMA TORRENT OLAYINI BİR TÜRLÜ ÇÖZEMEDİM
    Dark 150Mbps Kablosuz Antenli USB Adaptörü 39 tl diğerlerine fazla para vermeeyin

link:http://www.teknobiyotik.com/network/kablosuz-ag-adaptorleri/dark-150mbps-kablosuz-antenli-usb-adaptor.html
  • Pek çok sorunuzun yanıtı için oluşturduğum Kılavuz V 1.0 ;

http://www.mediafire.com/?ap9g6f4a8czv1aj
  • quote:

kullanan arkadaşlara benim de 5 sorum olacak;

2-pc den paylaşıma açtığım klasörü açmaya çalışınca kullanıcı adı ve şifre istiyor. bunu nasıl aşıcam

3-full bluray film deneyen oldumu. menülü açmasa bile türkçe dil seçenekli videoyu izleyebildiniz mi full bluray film içinden?

4-kaliteli tavsiye edebileceğiniz mini link var mı hiç? çok fazla link olduğundan tek tek bakmak biraz zor ve kimisini açıyor kimisini açmıyor.

saygılar

1. Ram yetmediği zaman kullanmak için bağlı Hdd den bir kısmı cihaza tahsis ediyor.
    2. Paylaşıma açtığınız klasörün erişimine bir kullanıcı atamanız gerekli, cihazdan bu kullanıcı adı ve şireyi gireceksiniz. (bknz google-klasör paylaşımı)
    3. Bd iso 1.0 destekliyor
    4. Bknz yayınladığım Klavuz V 1.0
    5. Transmission daha görsel , özellikkleri fazla, ama BT bence daha stabil...

• quote:

Orijinalden alıntı: zgtrkr

quote:

kullanan arkadaşlara benim de 5 sorum olacak;

saygılar

1. Ram yetmediği zaman kullanmak için bağlı Hdd den bir kısmı cihaza tahsis ediyor.
    2. Paylaşıma açtığınız klasörün erişimine bir kullanıcı atamanız gerekli, cihazdan bu kullanıcı adı ve şireyi gireceksiniz. (bknz google-klasör paylaşımı)
    3. Bd iso 1.0 destekliyor
    4. Bknz yayınladığım Klavuz V 1.0
    5. Transmission daha görsel , özellikkleri fazla, ama BT bence daha stabil...

Eline sağlık klavuzunu yükledim.Birkaç sorum olacak.

1-Ben seyyar hdd kullanıyorum ve bunun içinde root klasörünü göremedim.install.img yi nereye yüklemem lazım?
    2-Cihaza takdığım hdd içinde otomatikmen BT dosyası açılmış.içindede torrent dosyası var.İndireceğimiz torrent burayamı yüklenecek?
    3-Birde piyasadaki en düşük media playerlerde bile artık upscaling özelliği var ve hakikaten çok işe yarıyor.Acaba bu cihazdada bu özellik varmıdır?Ben fullhd lcd me bağladım ve ayarlarında 1080p 50hz yaptım.Görüntü 480p göre bariz dahada güzelleşti.1080p olmayan filmide bu değerlere yaklaştırabilirmiyiz görüntü kalitesini?

• 1. root isimli bir klasör olmayacak , cihazın root klasörü ilk girdiğiniz "F://" vs gibi olan klasördür
    2. BT torrent için inen dosya BT klasörünün içine kaydediliyor olması gerekli.
    3. Görüntüdeki güzelleşme arayüzün çözünürlüğü arttığı için olmuştur. Video gösterirken bildiğim kadarıyla çok bir iyileştirme olmuyor. Ben Avr yardımıyla upscaling yaptığım için normal bağlayanlara da fikirlerini sormak gereklidir...
  • Değerli arkadaşlar, içi film dolu medya oynatıcımı satıyorum.

İçinde 1TB seagate barracuda 7200rpm hddsi vardır.(içi film ile dolu)

300 TL istiyorum.

Alet sıfır gibi. Çizik yok. Selamlar.

0549 717 43 48
  • merhaba arkadaşlar, gg den179tl ye egreatr6a ll aldım cihaz süpermiş gerçekten,
    bir sorum olacak bendeki ps 3 ün hdd si fat formatında bu cihaza taksam 4gb den büyük dosyaları çalıştırırmı yoksa yeni hdd mi almalıyım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BaŞKumandaN -- 9 Aralık 2011; 22:27:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gamewon

merhaba arkadaşlar, gg den179tl ye egreatr6a ll aldım cihaz süpermiş gerçekten,
    bir sorum olacak bendeki ps 3 ün hdd si fat formatında bu cihaza taksam 4gb den büyük dosyaları çalıştırırmı yoksa yeni hdd mi almalıyım.

fat, fat32 en fazla 4gb dosyaları alır. Hdd i ntfs formatında formatlamanız gerekecek...
  • quote:

1. root isimli bir klasör olmayacak , cihazın root klasörü ilk girdiğiniz "F://" vs gibi olan klasördür
    3. Görüntüdeki güzelleşme arayüzün çözünürlüğü arttığı için olmuştur. Video gösterirken bildiğim kadarıyla çok bir iyileştirme olmuyor. Ben Avr yardımıyla upscaling yaptığım için normal bağlayanlara da fikirlerini sormak gereklidir...

Root olayını gerçekten anlamadım.Usb nin içi zaten boş ve ben install.img yi buraya kopyaladım.Sonra usbnin ayarlarına girerek F:/ dosyasını gelişmiş ayarlardan paylaş durumuna getirdim.Başkada birşey yapmadım.Eğer yaptığım doğruysa öyle denicem.

• Birde kablolu ev network sistemine bilgisayarımıda bağladım.Network ayarlarını görülebilir yaptım.Cihazdanda dns ayarlarını otomatik yaptırdım.Notbookdan şuan cihaza bağlı hdd leri görebiliyorum.Cihazdada dosya yöneticisinden networke girip bilgisayardaki paylaşım dosyasını görüyorum.Fakat açmak istediğimde ağ girişi için benden şifre kullanıcı adı falan istiyor.Bunu anlamadım.Birde UPNP ve NFS ne için kullanılıyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SULZER

quote:

1. root isimli bir klasör olmayacak , cihazın root klasörü ilk girdiğiniz "F://" vs gibi olan klasördür

Root olayını gerçekten anlamadım.Usb nin içi zaten boş ve ben install.img yi buraya kopyaladım.Sonra usbnin ayarlarına girerek F:/ dosyasını gelişmiş ayarlardan paylaş durumuna getirdim.Başkada birşey yapmadım.Eğer yaptığım doğruysa öyle denicem.

içi boş klasöre attıysanız doğrudur. Birşey paylaştırmaya gerek yok...

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.