Şimdi Ara

Egreat R6S (3D Bluray ISO Player) (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.090
Cevap
39
Favori
376.762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim için güzel olan özellik tahmin ettiğim gibi şeritli 3d filmleri yanlardan ufak kayıplarla full ekran izlemeniz oldu
  • bu iso,bd,full sbs izleyen biri açıklasa da herkes bilgi sahibi olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: caglar_sss

quote:

Orijinalden alıntı: yukselp

quote:

Orijinalden alıntı: ReJim
    ...Ama bu konuda hayak kırıklığına uğradığımı söylemem gerek.

Doğrusu ben pek aldırmadım. ISO açtıktan sonra SBS indirmem ki zaten.
    3D seyredilecek filmler hem az sayıda, hem de insan 3D'de maksimum
    kalite elde etmek ister bence.

iyi de soyle bir konu var.

acaba bu full sbs ler 3d iso ların riplenmeden video hali mi sonucta cozunurluk yatay veya dikey 2 katı

bu cihaz 3d blu ray iso acarken bir seilde downscale ederek yani cozunurluğu dusurerek mi calıstıyor diye merak ediyorum.

kısaca biri full sbs nin ne oldugunu nereden elde edildiğini acıklasa guzel olacak

Kardeş 7 mesaj üstte bu sorduğunuz soruyu kısaca açıklamaya çalıştım. Okumadınız galiba.

Tam emin olmamakla birlikte SBS veya OU diye kişiselleştirilmiş ve portatifleştirilmiş orjinal bir medya/eğlence standardı yoktur. Bu olay, bilgisayarların esnekliği, kreatif kullanıcıların çabalarıyla mevcut orijinal standartların, farklı bir standarda uyarlanmış halidir. Geçmişte VCD formatında, DivX formatında olduğu gibi. Bunlar yoktular, bağımsız geliştiler ve farklı uygulamalara uyarlandılar.

SBS ve OU 3D, broadcast yani normal TV yayıncılığı standardıdır. 3D yayın yapmak isteyen bir TV kanalı yayını uluslarası yayın standartları dahilinde uydu, kablo vs. aracılığıyla bu şekilde dağıtır. 3D SBS yayın yapan bir kanalı bütün alıcı TV'ler gösterir ama 3D'ye sadece 3D özelliği olan TV'ler dönüştürür. İşte olay, gerçek ve orijinal 3D standardı olan 3D Bluray'larden alınan görüntülerin TV'lerde bulunan bir özelliğe uyarlanmış halidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nâyî

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: yukselp

quote:

...Ama bu konuda hayak kırıklığına uğradığımı söylemem gerek.

Doğrusu ben pek aldırmadım. ISO açtıktan sonra SBS indirmem ki zaten.
    3D seyredilecek filmler hem az sayıda, hem de insan 3D'de maksimum
    kalite elde etmek ister bence.

iyi de soyle bir konu var.

acaba bu full sbs ler 3d iso ların riplenmeden video hali mi sonucta cozunurluk yatay veya dikey 2 katı

bu cihaz 3d blu ray iso acarken bir seilde downscale ederek yani cozunurluğu dusurerek mi calıstıyor diye merak ediyorum.

kısaca biri full sbs nin ne oldugunu nereden elde edildiğini acıklasa guzel olacak

Kardeş 7 mesaj üstte bu sorduğunuz soruyu kısaca açıklamaya çalıştım. Okumadınız galiba.

Tam emin olmamakla birlikte SBS veya OU diye kişiselleştirilmiş ve portatifleştirilmiş orjinal bir medya/eğlence standardı yoktur. Bu olay, bilgisayarların esnekliği, kreatif kullanıcıların çabalarıyla mevcut orijinal standartların, farklı bir standarda uyarlanmış halidir. Geçmişte VCD formatında, DivX formatında olduğu gibi. Bunlar yoktular, bağımsız geliştiler ve farklı uygulamalara uyarlandılar.

SBS ve OU 3D, broadcast yani normal TV yayıncılığı standardıdır. 3D yayın yapmak isteyen bir TV kanalı yayını uluslarası yayın standartları dahilinde uydu, kablo vs. aracılığıyla bu şekilde dağıtır. 3D SBS yayın yapan bir kanalı bütün alıcı TV'ler gösterir ama 3D'ye sadece 3D özelliği olan TV'ler dönüştürür. İşte olay, gerçek ve orijinal 3D standardı olan 3D Bluray'larden alınan görüntülerin TV'lerde bulunan bir özelliğe uyarlanmış halidir.

biraz internette arastırdım ve 3d blu ray in full sbs formatı kullanmadıgına emin oldum evet sizin dediğiniz gibi sonradan gelistirilmis

blu ray 3d nin metodu "frame packaging" denilen iki tane 1080p goruntuyu ustuste koyma. araya da 45 piksellik siyah bir bant.
    boylece bandwith 2 katına cıkıyor bunu da hdmi 1.4 saglıyor.

3d tv bu iki ustuste konulmus frame i ayırıp arka arkaya gosteriyor. sonuc olarak full sbs lerin bir onemi yok.
    bu bizim cihaz da aynen 3d bluray oynatıcılar gibi ustuste konulmus 2 frame i gonderebiliyor olmalı.hd bi

bir de okuduklarımdan sunu anladım 3d spor goruntuleri hep yarı cozunurluge mahmuk kalacak cunku su an icin yayıncıların frame packing seklinde yayın yapmalarına ihtimal yok teknoloji ve maliyetten dolayı.
    yani 3d mac izleyen bile olsa dvd kalitesinde izliyor (ingiltere sky turkiye digiturk vs..)

Egreat R6S (3D Bluray ISO Player)

Egreat R6S (3D Bluray ISO Player)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caglar_sss -- 2 Mart 2012; 13:37:25 >

• Beyler,

Half sbs : Cozunurluk : 1920x1080, kaynak : 1080 olan uydu yayini, bluray vs. Format : genelde .mkv
    Full sbs : Cozunurluk : 3840x1080, kaynak : 3D bluray, Format : .mkv
    Bluray : Cozunurluk : 1920x1080 (3D bluray dahil)
    Bluray iso : Cozunurluk : 1920x1080 (3D bluray dahil) Bluray iso zaten Bluray diskin oldugu gibi kopyalanip ISO haline cevrilmesi islemidir.

Dolayisi ile bluray iso acan bir cihaz illa Full SBS acar demek degildir.

Full SBS dedigimiz ayni Half SBS gibi yanyana iki goruntuden olusur. Ama yatay cozunurluk 2 kati oldugu icin goruntunun half sbsye gore daha net olmasi beklenir.

Half sbs olanlar over/under da olsa side by side da olsa 1920x1080 dir.

Over under full sbs gormedim, zaten mantiksiz.

Bluray 3D lerde sag goz ve sol goz icin ayri ayri iki tane 1920x1080 film olur. Bu iki tane filmi yanyana getirip ripleyince full sbs olusur (3840x1080)

Hala anlamayan olursa resimlerle aciklamaya calisayim.

Tabi butun Ripler 1920x180 olmadigi icin, dikey cozunurluk tam 1080 olmayabilir, (16:9'a tam oturmayan filmlerde ustte ve altta olusan siyah bosluklar)

Mesela bir full sbs rip'e ornek :

The.Three.Musketeers.3D.2011.1080p.BluRay.Full-SBS.DTS.x264-TruHD

.:Release iNFO:.

RUNTiME.......: 110min
    ViDEO.........: x264, 2pass, High@L4.1
    BiTRATE.......: 23Mbps
    RESOLUTION....: 3840x816
    AUDiO.........: DTS-Core, 1.5Mbps
    CHAPTERS......: Yes
    SUBTiTLES.....: English,Greek,Polish,Romanian,Spanish
    iMDB RATiNG...: 5.9/10 (17,112 votes)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bado6100 -- 2 Mart 2012; 13:47:38 >

• sonucta 3d bluray in cozunurlugu tek bir karede 1920×2205 dir. arada 45piksel bostur.
    2 tane 1080 p goruntu top-bottom halinde gonderilmektedir.
    bu sinyali sadece hdmi 1.4 uyumlu cihazlar anlamaktadır.

eğer cihaz full sbs oynatabilse avantajı ses eklemek olacaktı. goruntu kalitesi olarak fark yok.
  • r6s in en sevdiğim özelliği font değiştirmeye olanak tanıması oldu,10 küsür değişik font var,arial narrow black ile gayet okunaklı oldu altyazılar,font değiştirince hem altyazı fontu hem menu fontu değişiyor,fakat her font değişiminde restart yapıyor cihaz kendini

bu arada zoom seçeneklerinde X %100 Y %100 kısmındayken siyah banding olan filmleri kayıp olmadan ekrana yayabiliyoruz yatay ve dikey olarak istediğimiz ölçüde,tabii orjinal haline göre objelerde uzama söbüleşme kaçınılmaz
  • Gittigidiyorda şuan ana sayfada ilanı mevcut?
    Acaba alsammı diye düşünmüyor değilim.?
  • quote:

sonucta 3d bluray in cozunurlugu tek bir karede 1920×2205 dir. arada 45piksel bostur.
    2 tane 1080 p goruntu top-bottom halinde gonderilmektedir.
    bu sinyali sadece hdmi 1.4 uyumlu cihazlar anlamaktadır.

eğer cihaz full sbs oynatabilse avantajı ses eklemek olacaktı. goruntu kalitesi olarak fark yok.

3D Bluray ve Full SBS arasında çözünürlük farkı yoktur ama kalite farkı vardır.

Kalite farkı, belki az belki çok ama illa ki vardır. Bu da ripperin tercihlerine ve ustalığına bağlı bir durum.

Ripper 3D Bluray'ı riplerken dağıtımı kolaylaştırmak için kendi ustalığı ve uzmanlığı doğrultusunda video bitrate gibi daha uzmanca yorumlanabilecek bazı özellikleri kısma yoluna gider. Yani alandan kazanmak için gereksiz fazlalıkları (mesela varsa alt-üst siyah bantları) çıkarır, video bitrate'ini düşürür vs. vs. Dolayısıyla da kalite düşmüş olur.

...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nâyî -- 2 Mart 2012; 15:51:57 >

• arkadaşlar tekrar sorayım sorumu,mod yapan arkadaşlar açılan kanallar içinde 3D kanal var mı?torrent verimi nasıl?cihaz çok ısınıyor mu?torren-t indirirken 1 gün açık kalsa birşey olur mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmetius

arkadaşlar tekrar sorayım sorumu,mod yapan arkadaşlar açılan kanallar içinde 3D kanal var mı?torrent verimi nasıl?cihaz çok ısınıyor mu?torren-t indirirken 1 gün açık kalsa birşey olur mu?

Torrent olayını daha önceki kullandığım cihazdan biliyorum. Isınma tabiki var fakat normal denilecek kadar. Birkaç gün kalsa dahi birşey olacağını sanmam.

Kanalları hızlıca baktım ama 3d kanal görmedim. Akşam tekrar bakarım sizin için.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mehmetius

arkadaşlar tekrar sorayım sorumu,mod yapan arkadaşlar açılan kanallar içinde 3D kanal var mı?torrent verimi nasıl?cihaz çok ısınıyor mu?torren-t indirirken 1 gün açık kalsa birşey olur mu?

Torrent olayını daha önceki kullandığım cihazdan biliyorum. Isınma tabiki var fakat normal denilecek kadar. Birkaç gün kalsa dahi birşey olacağını sanmam.

Kanalları hızlıca baktım ama 3d kanal görmedim. Akşam tekrar bakarım sizin için.

cevap için çok sağol eğer kargoya yetişirsem bende bu akşam kargodan teslim alacağım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Konsol-Games

r6s in en sevdiğim özelliği font değiştirmeye olanak tanıması oldu,10 küsür değişik font var,arial narrow black ile gayet okunaklı oldu altyazılar,font değiştirince hem altyazı fontu hem menu fontu değişiyor,fakat her font değişiminde restart yapıyor cihaz kendini

bu arada zoom seçeneklerinde X %100 Y %100 kısmındayken siyah banding olan filmleri kayıp olmadan ekrana yayabiliyoruz yatay ve dikey olarak istediğimiz ölçüde,tabii orjinal haline göre objelerde uzama söbüleşme kaçınılmaz

Bu özelliklerin hepsi, eski model R6A ve R6A-II modelleri için yapılmış CS modlu yazılmlarda da var..
    Ayrıca; internet servisleri menüleri de hemen hemen aynı..

> R6S modelinin en büyük farklılıkları, özellikle donanım olarak; daha güçlü 750 mhz realtek işlemcisi.. ayrıca 512 mb ram ve 512 mb flash'ı olmasıdır.. - 3D blu-ray iso oynatması da önemli farklılık
    Bir de çift boot özelliği var.. (Normal yazılım ve android modu)

Bence tek eksiklik; aksesuar olarak, cihaza uygun usb wi-fi donge adaptör satılması gerekir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frux -- 2 Mart 2012; 16:04:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: frux

quote:

Orijinalden alıntı: Konsol-Games

r6s in en sevdiğim özelliği font değiştirmeye olanak tanıması oldu,10 küsür değişik font var,arial narrow black ile gayet okunaklı oldu altyazılar,font değiştirince hem altyazı fontu hem menu fontu değişiyor,fakat her font değişiminde restart yapıyor cihaz kendini

Bu özelliklerin hepsi, eski model R6A ve R6A-II modelleri için yapılmış CS modlu yazılmlarda da var..
    Ayrıca; internet servisleri menüleri de hemen hemen aynı..

> R6S modelinin en büyük farklılıkları, özellikle donanım olarak; daha güçlü 750 mhz realtek işlemcisi.. ayrıca 512 mb ram ve 512 mb flash'ı olmasıdır..
    Bir de çift boot özelliği var.. (Normal yazılım ve android modu)

Bence tek eksiklik; aksesuar olarak, cihaza uygun usb wi-fi donge adaptör satılması gerekir..

daha önce egreat kullanmadım,wd tv gen1 ve en son dark media player vardı,onunla kıyaslama yapıyorum doğal olarak e tabii eşekten ata geçmiş gibi olduk
    wifi üzerinden kesintisiz 1080p mkv hele hele bd iso izlemek mümkün olmayacağından bence önemi yok,modemi playerdan uzakta olanlar ve online servisleri kullanacaklar için wifi olsa olabilirdi,ama bunlarda satış politikası,hdmi kablo bile çıkmıyor kutudan,wifi dongle yurtdışı sitesinde satışta var sanırım,sancaktada olabilir sormak lazım

• ''Forex R6A WI-FI WİRELESS ADAPTÖR'' Bu model, tüm network destekli Egreat R serisine uyumludur ve sorunsuz olarak çalışıyor..
    http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar/forex-r6a-wi-fi-adaptor-wireless-faturali-52306238
  • anladığım kadarı ile bu cihaz uydu recevir gibi 3d ve hd kanalları gösteriyor, doğrumudur? ayrıca online 3d film de seyredilebiliyormu, tük kanallarıda mevcutmu? deneyenler yanıtlarsa sevinirim
  • arkadaşlar bu cihazdan tv izlemek adsl kotalı olduğu için soruyorum mantıklımı kotadan çok yermi bir de kanlların sayısı arttırılabilirmi yerli kanallar eklenebilirmi.
  • arkadaşlar daha önce pc üzerinden 3d.iso izleyen arkadaşlar varsa r6s ile ufak bir karşılaştırmada bulunabilirmi acaba
  • Bu cs modlu yazılımı nerden indircez, egreat ana sayfasından mı ?
  • Bu çihaz hakkında bilgisi olanlar biraz açıklayıcı bilgiler yazsalar

youtub videosunda tv seyrediliyor bu nasıl oluyor. S......rmi yoksa bu cihazın başka bi özelliğindenmi seyrediliyor.Ücretli servismi?

3 d Full sbs filmi usb hdd den oynatıyormu?

Bilen arkadaşlar biraz açıklama yapınız lütfen.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.