Şimdi Ara

Egreat R6S (3D Bluray ISO Player) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.090
Cevap
39
Favori
376.762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: yukselp

Pekala, taze sorum şu:
    Acaba player'a bağlı USB disk içini nasıl görebiliyoruz?
    IP adresini yazınca tarayıcıma yazınca sadece torrent arayüzü geliyor.

media player ayarlarından sambayı açın,ardından bilgisayarıma sağ tıklayıp ağ sürücüsne bağlana tıklayın,ağların içinde görebilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Konsol-Games -- 2 Mart 2012; 0:00:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Konsol-Games

R6S nihayet akşam üstü elime geçti,yaklaşık 3-4 sattir kurcalıyorum

Smurf bluray.iso filmini sorunsuz açtı,navigate menulu açmadı sanırım bd profil 2 olduğundan olsa gerek,zira full navigate olarak profil 1 destekliyor,isoda bulunan 17 dil ve 16 altyazı dosyasından birini seçerken herhangi bir sıkıntı yok,35m akış değeri olan filmde herhangi bir takılma olmadı

gelelim 3D performansına,3D bluray iso elimde olmadığından half SBS 1080p mkv ler ile denedim,3d mkv filmi açınca ardından menu tuşuna bastığınızda 3D nin türüne göre menuden side by side yada over-under seçtiğinizde tv ye görüntüyü otomatik olarak yolluyor tv de algılıyor,tv menusundan ayrıca side by side vs. seçmek gerekmiyor,ardından standart media playerlarda 3d film izlerken menuya girdiğinizde menu abuk sabuk sağda solda yarım yamalak çıkarken R6s te menu 3 boyutlu olarak geliyor ekrana.Diğer media playerlarda sıkıntı olan .srt altyazı olayı (3d filmlerde yarım yamalak çıkması) R6s te sorun olmaktan çıkıyor,side by side yada over-under filme göre srt altyazıyı ekrana tam oturtuyor,diğer türlü standart media playerlar ile 3dsubtitler ile altyazıyı çevirmek gerekiyordu,bunu yapıncada boyut ,renk ayarı yapamıyordunuz.

bu arada modlu yazılımı kullanıyorum,arayü yüzü gayet güzel,2 adet skin mevcut,arka planı istediğiniz bir png resim ile değiştirebiliyorsunuz (resmin adı mybg.png olmak zorunda ve taktığınız hdd yada flash belleğin ana dizininde olmak zorunda)

modlu yazılımda 100 lerce online içerik var,xxx kanallardan tutunda 50 den fazla HD kanal mevcut,tabii hızlı bir internet bağlantısı şart (8 mbitle bende takılma oluştu,dns ayarlarıyla düzeltilebilir belkide)

gelelim eksi yönüne ,kumanda tepkisi zayıf,elimde bulunan akıllı kumandaya fonksiyonları tek tek öğretince bu sorun ortadan kalktı

şimdilik izlenimlerim bunlar,inceledikçe artıları eksileri yazarım

birkaç ss

Egreat R6S (3D Bluray ISO Player)

hocam yani .srt adlı bir altyazı dosyası yeterli oluyor mu? normal bir avi ya da mkv izlerken hergün kullandığımız tek .srt dosyası 3 boyutlu oluyor öyle mi???

• evet standart bir srt dosyası 3D oluyor :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: kratostol

hocam yani .srt adlı bir altyazı dosyası yeterli oluyor mu? normal bir avi ya da mkv izlerken hergün kullandığımız tek .srt dosyası 3 boyutlu oluyor öyle mi???

anlatmak istediğim eski chipsetli media playerlarda 3d izlerken srt atlyazı da görüntüyle birlikte bölündüğünden saçma sapan çıkıyor ekranda,r6s ile bu sorun olmuyor,altyazının da 3 boyutlu olmasını istiyorsan 3d subtitler ile çevirmen gerekir,fakat .sub .idx e dönüşeceğinden altyazı boyut ayarı yada renk seçimi yapamazsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Konsol-Games -- 2 Mart 2012; 0:15:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: popcornhour

quote:

Orijinalden alıntı: system failure

cihazı hdmi üzerinden amfiye bağladım fakat bir türlü ses gelmiyor filmlerden?

ses ayarını RAW olarak değiştirin.

ses ayarı zaten raw da sesleri amfiye çözdürmek istiyorum fakat ses gelmiyor youtube falan giriyorum yine ses yok kullandığım amfi/receiver çözemediği ses yok fakat sorun ne anlayamadım menüde gezerken key tone geliyor fakat videolarda ses yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi system failure -- 2 Mart 2012; 0:32:46 >
  • quote:

quote:

quote:

cihazı hdmi üzerinden amfiye bağladım fakat bir türlü ses gelmiyor filmlerden?

ses ayarını RAW olarak değiştirin.

ses ayarı zaten raw da sesleri amfiye çözdürmek istiyorum fakat ses gelmiyor youtube falan giriyorum yine ses yok kullandığım amfi/receiver çözemediği ses yok fakat sorun ne anlayamadım menüde gezerken key tone geliyor fakat videolarda ses yok

ses ayarlarında Surround sound diye bir seçenek var,yoksay yapın öyle deneyin,ayrıca RAW ayarlıyken youtube yada online içeriktei bir çok videodan ses alamazsınız,PCM seçmek gerekiyor

• quote:

,side by side yada over-under filme göre srt altyazıyı ekrana tam oturtuyor,
    diğer türlü standart media playerlar ile 3dsubtitler ile altyazıyı çevirmek gerekiyordu,

SRT altyazıyı 3D Bluray ISO'ya uydurdu ama SBS filme uyduramadı bende.
  • quote:

quote:

diğer türlü standart media playerlar ile 3dsubtitler ile altyazıyı çevirmek gerekiyordu,

filmi açın (altyazı kapalı olsun) ardından menu tuşuna basın 3d türüne göre seçin side by side yada over-under,ardından subtitle tuşuna basıp altyazıyı seçin,bende bu şekilde h.sbs filmde sorunsuz oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Konsol-Games -- 2 Mart 2012; 0:43:24 >
  • quote:

quote:

quote:

filmi açın (altyazı kapalı olsun) ardından menu tuşuna basın 3d türüne göre seçin side by side yada over-under,ardından subtitle tuşuna basıp altyazıyı seçin,bende bu şekilde h.sbs filmde sorunsuz oldu

Kardesim hayırlı olsun. Cihaz fullsbs oynatıyor mu?

• full sbs film yok elimde
  • quote:

evet standart bir srt dosyası 3D oluyor :)

himedia 900 serisinde de böyle mi bilginiz var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: caglar_sss

quote:

Orijinalden alıntı: Baveran

quote:

Orijinalden alıntı: cem_hakan

quote:

Orijinalden alıntı: MAVİSAKAL 2

quote:

Orijinalden alıntı: fior

Arkadaşlar biraz önce gitti gidiyor dan sipariş verdim güzel cihaz umarım paramın karşılığını alırım.Yarın kargo olur dener eksi yada artılarını paylaşırım.Bu cihaza uygun 1.4 hdmı kablo önerisi rica edecektim.

Şu kablo rahatlıkla işini görür.

http://www.vatanbilgisayar.com/inca-ihh-04-inca-hdmi-to-hdmi-kablo-18m-3d-uyumlu-14-versiyon/productdetails.aspx?I_ID=54692

Sony HDMI 1.3 kablosu 60 TL . PS3 satan arkadaşım , önceden dandik bir tane kullanıyorduk dedi, şimdi bunu taktık dükkanda diye görüntü inanılmaz değişti dedi. Farkı şu şekilde örnekledi, DVD film ile Blueray Disk arasındaki görüntü kalitesi kadar, kaliteli ve kalitesiz kablo arasında fark var dedi. Ben 14 TL lık HDMI 1.4 kablonun sony'in 60 TL HDMI 1.3 kablosundan kötü olduğuna inanıyorum. Zaten 1.2 bile olsa üzerine inca gibi firmalar 1.4 basınca bir bunu denetleyecek bir kurum mu var. Yok o da basıyor işte.

ben kendim bizzat denedim ve en ufak bir fark göremedim ucuz ve pahalı kablo arasında. sitedede deneyen birçok arkadaş arada hiçbir fark olmadığını ve olamayacağını söylüyorlar. yani farkın dvd ile bluray arasındaki fark kadar olabilmesi mümkün değil.

hdmi dijital veri sunuyor scart gibi analog değil ki altın uclu olunca iyi olsun kablo iyi yalıtılınca iyi olsun

hdmi da ya goruntu vardır ya yoktur. 0 ya da 1.

Bu konuya biraz açıklık getireyim izninizle

HDMI sayısaldır ama; salt görüntü var-yok şeklinde değildir görüntü. Sayısal iletimdeki gürültü iletilen bitin hatalı sezilmesine sebebiyet verebilir ve bu da görüntü birimi üzerinde piksel hatalarına sebep verir. Fakat; HDMI'ın yapısındaki FEC (hata düzeltme) algoritması görüntüleme, ses biriminde hatalı veri çıkışını engeller. Özetle hat sonunda verinin checksum'ı alınarak iletim sonunda hata oluşup oluşmadığı gözlemlenir. Hata varsa da iletim tekrarlanır.

Hatanın olması demek nedir peki; datanın tekrar iletilmesi gecikmenin yaşanmasıdır. HDMI kabloların band genişliği göz önüne alınınca bu aslında pek de kaydadeğer bir sorun değil. Yaşanacak gecikmeleri hissetmeniz olası değil normal şartlar altında.

Altın uçlu konektörlerin asıl espirisi ise korozyona dayanıklı olmalarıdır daha çok (uzun ömürlü olması). Korozyon iletimi güçleştirir ve iletim hatalarını daha belirgin kılar. Yine de altın uçlu kablo kullanımının etkisi (güncel sayısal iletim yapılarında dvi, hdmi) daha çok psikolojiktir.

Bu yazıda temel olarak anlatmış idim vaktiyle hususu ->http://www.pclabs.com.tr/2010/12/15/altin-uclu-konnektorler-neden-tercih-edilir/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PongoLLe -- 3 Mart 2012; 1:50:07 >

• Alan arkadaslar elinizde eger ayni filmin hem half sbs'si hem de bluray.iso'su varsa deneyip goruntu kalitesi hakkinda yorum yapabilir misiniz?

Bu cihaz himedia 900a'nin yaptigi herseyi yapabiliyor mu?
  • Bu alet ile Logitech Revue arasında ne gibi farklar var acaba ? İkiside Androis OS'lu cihazlar.

İnternette bir kıyaslamasını bulamadım.
  • Arkadaşlar 3D Blu-ray iso dosyasını rar dan nasıl çıkartacağız?

1. si / ilk çıkartma dosyası yeterlimi yine winrar dosyası şeklinde görüyor cihaz bunu görürmü.. direk 3D Blu-ray iso dosyasını oynatırmı.

2.si / veya winrardan çıkarttığımız dosyası tekrar winrarla mı açacağız. çıkan dosyanın içinde tüm ses ve altyazı dosyaları görünecek şekildemi olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ömerçip1

Arkadaşlar 3D Blu-ray iso dosyasını rar dan nasıl çıkartacağız?

1. si / ilk çıkartma dosyası yeterlimi yine winrar dosyası şeklinde görüyor cihaz bunu görürmü.. direk 3D Blu-ray iso dosyasını oynatırmı.

2.si / veya winrardan çıkarttığımız dosyası tekrar winrarla mı açacağız. çıkan dosyanın içinde tüm ses ve altyazı dosyaları görünecek şekildemi olacak.

iso dosyasını r6s zaten oynatıyor
  • Cihazı gelen arkadaşlar, Android ile ilgili yorum yapabilirler mi?,
    Klavye,mouse kullanımı nasıl.
  • Modlama sonrası açılan tv kanallarında 3 d kanalları var mı? Bugün cihazım geliyor ama kargosu eve bugün getirmez galiba bende is yerinden çıkamam yarıma kaldı kurcalamam
  • quote:

Orijinalden alıntı: PongoLLe

quote:

Orijinalden alıntı: caglar_sss

quote:

Orijinalden alıntı: Baveran

quote:

Orijinalden alıntı: cem_hakan

quote:

Orijinalden alıntı: MAVİSAKAL 2

quote:

Orijinalden alıntı: fior

Arkadaşlar biraz önce gitti gidiyor dan sipariş verdim güzel cihaz umarım paramın karşılığını alırım.Yarın kargo olur dener eksi yada artılarını paylaşırım.Bu cihaza uygun 1.4 hdmı kablo önerisi rica edecektim.

Şu kablo rahatlıkla işini görür.

http://www.vatanbilgisayar.com/inca-ihh-04-inca-hdmi-to-hdmi-kablo-18m-3d-uyumlu-14-versiyon/productdetails.aspx?I_ID=54692

Sony HDMI 1.3 kablosu 60 TL . PS3 satan arkadaşım , önceden dandik bir tane kullanıyorduk dedi, şimdi bunu taktık dükkanda diye görüntü inanılmaz değişti dedi. Farkı şu şekilde örnekledi, DVD film ile Blueray Disk arasındaki görüntü kalitesi kadar, kaliteli ve kalitesiz kablo arasında fark var dedi. Ben 14 TL lık HDMI 1.4 kablonun sony'in 60 TL HDMI 1.3 kablosundan kötü olduğuna inanıyorum. Zaten 1.2 bile olsa üzerine inca gibi firmalar 1.4 basınca bir bunu denetleyecek bir kurum mu var. Yok o da basıyor işte.

ben kendim bizzat denedim ve en ufak bir fark göremedim ucuz ve pahalı kablo arasında. sitedede deneyen birçok arkadaş arada hiçbir fark olmadığını ve olamayacağını söylüyorlar. yani farkın dvd ile bluray arasındaki fark kadar olabilmesi mümkün değil.

hdmi dijital veri sunuyor scart gibi analog değil ki altın uclu olunca iyi olsun kablo iyi yalıtılınca iyi olsun

hdmi da ya goruntu vardır ya yoktur. 0 ya da 1.

Bu konuya biraz açıklık getireyim izninizle

HDMI sayısaldır ama; sayısalda görüntü var-yok şeklinde değildir görüntü. Sayısal iletimdeki gürültü iletilen bitin sezilmesine sebebiyet verebilir ve bu da görüntü birimi üzerinde piksel hatalarına sebep verir. Fakat; HDMI'ın yapısındaki FEC (hata düzeltme) algoritması görüntüleme, ses biriminde hatalı veri çıkışını engeller. Özetle hat sonunda verinin checksum'ı alınarak iletim sonunda hata oluşup oluşmadığı gözlemlenir. Hata varsa da iletim tekrarlanır.

Hatanın olması demek nedir peki; datanın tekrar iletilmesi gecikmenin yaşanmasıdır. HDMI kabloların band genişliği göz önüne alınınca bu aslında pek de kaydadeğer bir sorun değil. Yaşanacak gecikmeleri hissetmeniz olası değil normal şartlar altında.

Altın uçlu konektörlerin asıl espirisi ise korozyona dayanıklı olmalarıdır daha çok (uzun ömürlü olması). Korozyon iletimi güçleştirir ve iletim hatalarını daha belirgin kılar. Yine de altın uçlu kablo kullanımının etkisi (güncel sayısal iletim yapılarında dvi, hdmi) daha çok psikolojiktir.

Bu yazıda temel olarak anlatmış idim vaktiyle hususu ->http://www.pclabs.com.tr/2010/12/15/altin-uclu-konnektorler-neden-tercih-edilir/

Valla eline sağlık.Bende senin yazdıklarını nasıl anlatabilsem diyordum.Bende kısaca derimki HDMI kablolarda görüntü farkı çok olmaz en azından bizler bunu fazla hissedemeyiz en azından elimizdeki player ve led TV'lerle.Fark gördüm diyen arkadaşda haklı olabilir.Çünkü artık piyasada 3tl ye bile hdmı var.Onlardan kullanırsan heralde anlarsın farkı.Ama elbette kullanılan kablonun uzun ömürlü olması açısından fişinin altın uçlu olması,içindeki kabloların bakır olması hatta saf bakır olması daha iyidir.Ama saf bakır çok pahalıdır ve buda kablonun fiyatını çok etkiler.Ben paraya kıysam verir 100 lira jama falan alırım mesela.

• Cihaz sabah geldi. Acelem olduğundan hızlıca biraz denemesini yaptım. Akşam ayrıntılı izliycem.

Elimdeki hubble 3d.iso ( 38 gb civarı ) ve half sbs side by side hubble.mkv ( 4 gb civarı ) ikisini de oynattım ve farklarına baktım.

Öncelikle 3d.iso menülü olarak açtı. Acele izlediğim görüntü farkları bariz şekilde belli. İso daha akıcı ve daha canlı gösteriyor. Fakat özellikle pop out sahneleri farklı görüntülerde tekrar test edicem.

Güzel kısmı ise şu. Cihaz normalde televizyonun yaptığı 3d tuşunu kendisi yapıyor. Film oynarken menü tuşu ile side by side veya up down side gibi seçenler çıkıyor. Aslında bu sebepten de normal altyazı dosyalarının tamamını göstereceğini düşünüyorum. Tam denemesini yapmadım ama mantiken yapacaktır.

Sanırım cihazın şu anda en büyük eksiği harici ses dosyalarını aynı anda oynatmaması. Yani iso dosyasının yanında harici türkçe dublaj dosyasını oynatsaydı o zaman tadından yenmezdi.

Akşam daha ayrıntılı inceliycem.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.